Jerusalimski oganj

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Vera ljudi u tradicionalnim crkvama je vera u ljudske crkvene autoritete, i dopuštanje njima da razmišljaju u ime čoveka.

Ovo sam sam iskustveno doživeo u trenutcima kada sam upućivao neke ljude iz manastira, kao i sveštenike na reč Božju, opaska svih njih je bila "MI IMAMO SVETE OCE" ili "IMAM SVOG EPISKOPA, ON JE UČEN, I JA VERUJEM NJEMU"

To se i vidi po ovim izjavama katočikog i pravoslavnog duhovnika.

Dokaz da PC uči ljude da ne misle svojom glavom.

„Treba imati puno poverenje u one koji su u Gospodu na sebe preuzeli staranje o nama, makar i naredili nešto što je suprotno našem mišljenju i što se naizgled protivi našem spasenju“.

(Sveti Jovan Lestvičnik, Lestvica 104)

Kao i RKC

„Mi svi možemo da budemo zajedno istog uma i saglasni sa samom crkvom; ako će ona bilo šta opisati kao crno, što našim očima izgleda kao bijelo mi bi trebali na isti način da vidimo crno“.

(Ignacio Lojola, Pravila za razmišljanje sa Crkvom, Duhovne Vježbe, II)

Mire, Mire, upravo je u tradicionalnim crkvama zastupljena forma vere, rasuđivanje na osnovu emocija, na koje utiče enterijer i eksterijer crkvenih hramova, preplitanje tame i svetlosti u dodiru sa likovima na slikama i freskama, monjumentalnost kupola, lepota crkvenog nameštaja i posuđa, kandila i svećnjaka, u dodiru sa crkvenim pojanjem, što sve stvara atmosferu mistike, i ima fascinantni učinak na emocije, koje se nakon izlaska brzo izduvavaj, sve kao u masoneriji, i oblik hrama, i unutrašnjost i spoljašnjost kreirane sa ciljem da stvore duhovnu mističnu atmosferu, i da utiču na emocije.

Tačno sve tako. Zato im se oganj i spušta da bi duhovnu prazninu popunili emocijama.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, hajde nama svima ovde objasni jednu stvar "ZAŠTO LAŽEŠ IZNOSEĆI NEISTINE O ADVENTIZMU, I MENI LIČNO"

O kakvom padanju u trans i opijanju emocijama u Adventizmu govoriš, i o kakvom mom nepoznavanju Duhovnog života govoriš.

Ti nisi svestan šta pričaš, već potpuno predstavljaš stvari onakve kakve nisu, vršeći zamenu teze, i onoga svega što postoji kod onih koje podržavaš - pripisuješ drugima.

Ponavljam.

Vera ljudi u tradicionalnim crkvama je vera u ljudske crkvene autoritete, i dopuštanje njima da razmišljaju u ime čoveka.

Ovo sam sam iskustveno doživeo u trenutcima kada sam upućivao neke ljude iz manastira, kao i sveštenike na reč Božju, opaska svih njih je bila "MI IMAMO SVETE OCE" ili "IMAM SVOG EPISKOPA, ON JE UČEN, I JA VERUJEM NJEMU"

Mire, Mire, upravo je u tradicionalnim crkvama zastupljena forma vere, rasuđivanje na osnovu emocija, na koje utiče enterijer i eksterijer crkvenih hramova, preplitanje tame i svetlosti u dodiru sa likovima na slikama i freskama, monjumentalnost kupola, lepota crkvenog nameštaja i posuđa, kandila i svećnjaka, u dodiru sa crkvenim pojanjem, što sve stvara atmosferu mistike, i ima fascinantni učinak na emocije, koje se nakon izlaska brzo izduvavaju, sve kao u masoneriji, i oblik hrama, i unutrašnjost i spoljašnjost kreirane sa ciljem da stvore duhovnu mističnu atmosferu, i da utiču na emocije.

Prava vera je vera u SVE istine biblije koje čovek Duhom Svetim prihvata i primenjuje u ličnom životu, putem čega Duh Sveti vrši unutrašnju promenu misli i srca, menjajući čak i fizički čoveka, u smislu - da takav čovek u potpunosti odražava Hristov lik, u svežini samog lika i lica koje poprima neobično svetlu boju, u načinu hodanja, u uglađenom držanju, načinu govora i boji glasa, u ponašanju, u odnosu prema ljudima oko sebe.

Dakle, reč Božja kroz koju deluje sila Svetoga Duha je sredstvo spasenja, nikakva forma ne zavređuje bilo kakvu pažnju.

Mene optuzujes da lazem a sam lazes!
Tebe nije Bog osvedocio ni u sta, vec ti je sotona sve lepo sapnuo na uvo a ti skockao u svom umu, i verujes mu kako su pravoslavci bez duha, sami djavoli.

Imas predrasude lrema pravoslavlju i sta vredi tebi ista dokazivati, kada tebe nista drugo ne interesuje osim da odbranis semu koja postoji u tvom umu i isteras iz njega svaku pomisao da to nije tako. Pokusa li neko da srusi program u tvom umu, naici ce na zid!

Jer ti ne dozvoljavas da ista narusi tvoj "mir"! Ti si kao i Tripo "hipnotisan"!

Ja ovde kao sa zidovima da pricam, sa robotima a ne sa ljudima. Cast izuzecima koji su razumni i kojima sotona jos nije ovladao!

Istinu sam rekao, rock muzika, metal i hard rock je u vasoj crkvi, istina ima ga svuda, ali to je dokaz da je i u vasoj crkvi satana, i da je muzika sredstvo opijanja , kojim se on sluzi da srusi barijere uma, jer pod uticajem muzike se covek oslobadja i u ritmu gonjen postaje podlozan za manipulaciju. Muzika ima dejstvo kao i opijati, a pijan covek je podlozniji grehu, bludnim radnjama itd..
Zato oni na rock koncertima se skidaju goli, rade one stvari i oblace kao satane, jer ih muzika podstice i oslobadja za te postupke!

Uticaj muzike je mnogostruk, a na vasim bogosluzenjima je najveci akcenat na muzici tj. emocijama, a muzika se uvek zloupotrebljava, ljidi kod vas placu pokrenuti muzikom i padaju, izlaze na binu gonjeni osecajima da se krste!

I nemoj mi pricati da to nije tacno, znsm iz iskustva da jeste i da se muzika i kod vss zloupotrebljava!

A Tripo prica kako se kod nas opijaju "muzikom i emocijama" a kod nas su muzika i instrumenti zabranjeni, upravo iz tog razloga je dozvoljeno samo pevanje!

Sve izokrecete, i imate duple standarde, ono sto imate vi i najvise vi radite u svrhe msnipulacije nabacujete nama. Dupli standardi kao i uvek!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Razmisljaj Mire kad nesto pises, jer vidim da si u grcu bezakonja.

Meni je savest mirna, i SVE sto mi pripisujes su ciste besmislice.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Razmisljaj Mire kad nesto pises, jer vidim da si u grcu bezakonja.

Meni je savest mirna, i SVE sto mi pripisujes su ciste besmislice.
Ti da si miran ne bi napadao bez razloga, sve sto ti i Tripo radite svodi se na napad. Svaku temu koja bi trebala da govori o duhovnosti i lepom vi ste zatrovali i izokrenuli pricajuci protiv nas i podmecuci djubre.. A o temama koje otvarate da i ne govorim, sve do jedne je to vasa teologija napada, sa vec unapred pripremljenim odgovorima!

To pokazuje koliko je vas um i pogled zatrovan, da vi niste sposobni nista drugo da vidite nego vam se prividja paganizam.

Kod psihijatra ovo ne prolazi, jer kad bi vam pokazao sliku ikone, vi bi poskocili sa stolice tvrdeci kako vidite satanu. To pokazuje vase stanje opsednutosti.

Vi kad udjete u PC vama se povraca.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
To pokazuje koliko je vas um i pogled zatrovan, da vi niste sposobni nista drugo da vidite nego vam se prividja paganizam.

Da zato na ovaj svijet neće nevolja prije Isusovog dolaska, jer je sve divno i bajno u vašim velikim crkvama.

Vi kad udjete u PC vama se povraca.

Pa zar se nije to skoro desilo Pavlu kada je vidio idole u Atini, skoro pa mu se povraćalo.

Bolje je i to nego da osjetim lagodnost osjećaja koje demoni bude u ljudima i da se time opijam, a kada dođe iskušenje gotovo pa svi padate ko zrele kruške.

Zato vam i silazi oganj da bi se opijali emocijama koje vam demoni dižu do maksimuma. :)

Jer koliko god imate sve više tih čuda, nikako taj rod da se popravi kod vas.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Da zato na ovaj svijet neće nevolja prije Isusovog dolaska, jer je sve divno i bajno u vašim velikim crkvama.

Ko kaze da je sve sjajno?
Pa zar se nije to skoro desilo Pavlu kada je vidio idole u Atini, skoro pa mu se povraćalo.

Nije mu se povracalo i nije ih napadao, vec ih je pohvalio za njihovu poboznost, i to iskoristio da im priblizi Hrista. On nije imao maniju ko vi. Vi ste poseban slucaj!

A ti uopste pojma nemas sta je idol, i jevreji su imali likove andjela svuda izrezane, pa to nema kao veze!?
Bolje je i to nego da osjetim lagodnost osjećaja koje demoni bude u ljudima i da se time opijam, a kada dođe iskušenje gotovo pa svi padate ko zrele kruške.

Haha, iskusenje, pa ti bi prvi pao na iskusenju! :)
Zato vam i silazi oganj da bi se opijali emocijama koje vam demoni dižu do maksimuma. :)

Tebe dize i nadima jedino pasulj, pa onda sednes u adventisticku crkvu zajedno sa ostalim biljojedima da se puvas :)
Jer koliko god imate sve više tih čuda, nikako taj rod da se popravi kod vas.

Ma nemoj mi kasti, a kao vas rod je bolji uh uh..
Crkve vam se podelile u bivsoj jugi a u ratu se gledali preko nisana, protestantska amerika najveci zlotvor na svetu slede ih sve ostale prot. drzave i ti ces nama o rodovima!?

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ko kaze da je sve sjajno?

Pa po čudima bi trebalo da jeste.

Nije mu se povracalo i nije ih napadao,

Zato sam rekao skoro.

vec ih je pohvalio za njihovu poboznost,

A zgrozio se na idole.

i to iskoristio da im priblizi Hrista.

Ali se zgrozio na idole, sada da je živ i da uđ u PC isto bi se zgrozio.

On nije imao maniju ko vi.

Svaki pravi vjernik se zgrozi i ja sam na ikonu trojeručice.

A ti uopste pojma nemas sta je idol

Ti da znaš da je ikona idol ne bi im se klanjao. Tvoja nauka ili tvoje lično klanjanje dokazuje da ne znaš šta je idol. Da ne znaš n bi se klanjao.

i jevreji su imali likove andjela svuda izrezane,

Ali se nisu klanjali i ako jesu onda su dobijali nevolju baš kao i vi.

Haha, iskusenje, pa ti bi prvi pao na iskusenju! :)

To vidimo po vašem rodu, rod nas protestanata je daleko bolji čak i sada kada je sekularizam zavladao.

A ti si već ovdje pao više puta. :)

Tebe dize i nadima jedino pasulj, pa onda sednes u adventisticku crkvu zajedno sa ostalim biljojedima da se puvas :)

Bolje i to nego krme. Pa je Bog poslao Albance koji ne jedu svinje i nemaju ikone da gaze vas koji sve to imate. :)

Ma nemoj mi kasti, a kao vas rod je bolji uh uh..

To vidimo po vijestima iz Grčke, Ukrajine, Gruzije i po vijestima sa Islanda, Finske itd.

Crkve vam se podelile u bivsoj jugi a u ratu se gledali preko nisana,

Opet niko nije bio u Hagu. Opet nisu podijeljene imamo skupove svih nacija, to vi samo možete da sanjate. KOd vas se odvajila crkva u CG, pa MKD, totalno rasulo niste više u stanju ni naciju da okupite pa onda Artemijevci. Jedni od Teodsija, drugi Artemijevi.

protestantska amerika najveci zlotvor na svetu

I vi pravosl. veliki otišli baš u SAD da živite, veoma licemejrno od tebe. :)

slede ih sve ostale prot. drzave i ti ces nama o rodovima!?

Naravno vidi se nivo prosvjećenosti u Norveškoj i u Ukrajini ili Gruziji.

Grčka je bila u kolapsu ekonomskom zbog korupcije.

A ovamo crkva Gospodnja ovo je (mantrate). ;)

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Vaš pravi oganj su cigarete.

Broj opušenih cigareta u prosjeku za 1 godinu u Srbiji je 2924, dok je u Norveškoj 534, Grčka 2795, Švedska 715, Rusija 2786, Finska 671, Belorusija 2266, Vel. Britanija 750.

Izvor: Jakubmarian.

Dakle i ovdje imate oganj, samo ne jerusalimski.

To i jeste vaš rod i u korupciji, kriminalu, razvodu brakova pijenju alkohola itd.

Recimo veći je stepen razvoja braka u Belorusiji nego u SAD, za razliku od tebe ja imam zvanične podatke, zato je besmisleno da pričaš da su netačni pošto ti nemaš nikakve druge podatke.

E zato na ovaj svijet dolazi Božji oganj.

Zato vi i idete da se opijate emocijama kada siđe oganj, da bi umirili uznemirenu savjest da bi mirno nastavili da pušite oganj cigareta.

Takvima je Isus rekao da ga usnama poštuju, a srce im je daleko od njega.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Istinu sam rekao, rock muzika, metal i hard rock je u vasoj crkvi,

Ja to još nisam vidio.

istina ima ga svuda, ali to je dokaz da je i u vasoj crkvi satana,

Pa je satana u crkvi koja uči istinu.

i da je muzika sredstvo opijanja ,

Kako koja, to bi valjda trebao ti znati, a očigledno ne znaš himnična muzika koja je u Advent. crkvi ne opija ljude nego baš slavi Boga. KOd vas nema muzike u crkvi, ali se slušaju van crkve etno pjesme koje truju ljude nacionalizmom jer slave naciju a ne Boga. :)

Muzika ima dejstvo kao i opijati, a pijan covek je podlozniji grehu, bludnim radnjama itd..

Kako koja muzika.

Uticaj muzike je mnogostruk, a na vasim bogosluzenjima je najveci akcenat na muzici tj.

Konačno nešto tačno za muziku. Netačno najveći akcenat je na Bibliji.

Zato oni na rock koncertima se skidaju goli, rade one stvari i oblace kao satane, jer ih muzika podstice i oslobadja za te postupke!

A tu muziku baš najviše slušate vi, a ne mi.

A Tripo prica kako se kod nas opijaju "muzikom i emocijama"

Naravno da se opijate etno pjesmama koje uzdižu naciju i vjeru, a ne Hrista.

a kod nas su muzika i instrumenti zabranjeni,

U crkvi da, a van crkve ne.

upravo iz tog razloga je dozvoljeno samo pevanje!

Besmislen arg. jer himnična muzika (koja je u Adv. crkvi) uzdiže Boga.

I ti to ne znaš, a muzičar si. Rok, pop, narodna služi za opijanje, kao i barokna.

I nemoj mi pricati da to nije tacno, znsm iz iskustva da jeste i da se muzika i kod vss zloupotrebljava!

Pa takvo sikustvo si ti, koji besmislen arg. drugi nemaju takvo iskustvo, vejrovatno si pravio idola od muzike pa si imao takvo iskustvo. Baš himnična muzika ne izaziva to, znači da je do tebe.

Sve izokrecete,

Mi ništa, a vama Bog izokreće hramove i to one najznačajnije na KOsovu. :)

ono sto imate vi i najvise vi radite u svrhe msnipulacije nabacujete nama.

Ti si sigurno ispunio stih "Govorih mu velike stvari u zakonu ali mu se one čine kao nešto tuđe". Amos

Dupli standardi kao i uvek!

Bog je postavio jedan standard a to su djela i to se vidi ko je gdje po djelima.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ti pored toga sto si zaslepljen ti si jos i bezobrazan. Pa sta bi ti da ja tebi odgovorim kad se ti pravis lud i sve izokreces!?

Cak tvrdis kako su srbi najveci pusaci cigareta pa su automatski i svi pravoslavci pusaci, jer je drzava pravoslavna. Da nije smesno bilo bi zalosno kako ti identifikujes veru i drzavu. Kako lazes i zanemarujes cinjenicno stanje da srbija uopste nije pravoslavna!

Ja se necu ponavljati, ovo tvoje gore ne pobija nista od onoga sto sam rekao, to je pre tvoje umirivanje savesti, a ti to pripisujes meni.

Uzas je to sto radis!

Postavio si dva skroz besmislena posta opet, i ja treba da gubim vreme na te lakrdije!

A ti ces naravno reci kako ja nisam odgovorio jer si ti u pravu, a tamo ne pise bas nista! Pises samo da bi nas zatrpao kakvim takvim odgovorima. Katastrofa!

Sve sto si ti napisao ja sam vec pobio prethodno.

Poslednja izmena:
Natrag