Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
28.06.2011
Poruka
74
O kakvom uljudnom ponašanju i tolerantnoj raspravi govorite, gospodo? Pogledajte ove prethodne postove! Molim da raspravu upristojite i da ne raspravljate o ličnostima nego o temama.

Ako se ne tolerira raspravljati o licnosti foruma zasto se tolerisu vredjanja bilo koje licnosti?
Ako nije uljudno i nije tolerantno zasto ne preduzmes nesto?

Ili cekas da se svi ugledamo na primer gerakulesa, mozda hoces da i ostali mrze i sire mrznju ili netoleranciju na forumu kao gerakules i Poelbuster sto radi njegovim ruznim recnikom?

Ko na ovom forumu ruznim recnikom proziva ucesnike foruma recimo, recimo da nisu to JS ili mozda ja to uradio? sramota, samo koliko puta sam ja opomenuo gerakulesu zbog njegovog ruznog recnika i nepristojnog ponasanja. Bio sam zauzet i zakasnio zatraziti od urednika da preduzme nesto kako bi se odrzao red.

Dodato posle 1 16 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Ja jos nisam video nijednog JS,da padne na kolena, a to je najstariji princip molitve uvazenja i poniznosti Bogu Svemogucem gospodu nasemu Isusu Hristu amen.

I gde u Bibliji pise princip na kolena se treba moliti Svemogucem Bogu vasem gospodu Isusu Hristu? koji stih, koja Biblija?

Slusaj prijatelju a sta jedan hriscanin koji nije JS,moze ocekivati od antihrista koji ne priznaje da je bog dosao u telu, iako sam ti naveo mnogo argumenata a ti i dalje bez ikakvih argumenata tvrdis da sam ja nepoznavaoc biblije, Ako sam napisao bilo sta ,sto ne pise u bibliji, onda se stobom slazem, ali ako sam napisao samo ono sto pise u bibliji onda neka forumasi sami resavaju ko poznaje bibliju a ko ne okej.

Vec je receno da je dodato Bibliji "Bog je dosao u telu" i ovaj dodatak kontradiktira ostalom pismu gde pise da Boga niko nije vidio nikad. Proverio sam i zato pitanje Koje od ova dva je laz i neka forumasi odluce?

38 A Petar im reče: Pokajte se, i da se krstite svaki od vas u ime Isusa Hrista za oproštenje greha; i primićete dar Svetog Duha;
Mt. 3:2, Mt. 3:8, Lk. 24:47, Dela 3:19, Dela 8:15, 2 Kor. 7:10

47 I da se propoveda pokajanje u ime Njegovo i oproštenje greha po svim narodima počevši od Jerusalima.
1 Moj. 12:3, Ps. 22:27, Isa. 49:6, Jer. 31:34, Dan. 9:24, Os. 2:23, Mih. 4:2, Mal. 1:11, Gal. 3:14

A kada je u pitanju simvol vere koji argumenat povodom Bogomatere?
Koji Biblijski stih pocinje simvol vere, a koji sa Bogomaterom?
A ako nije Biblijski i po Bibliji cije je?
Koji stih pocinje molitva Svemogucem Bogu Svetom Duhu?
Zasto se ne molite kako vas je ucio Svemoguci Bog Isus da se molite? zato sto necete ili recimo, recimo da nije ako nemate Oca nemate ni sina?
Zasto krstenje u Trijade ako Petar lepo upucuje da se krsti u ime Isusa Hrista za oprostenje greha?
U cije ime se po Bibliji propoveda pokajanje i oprostenje greha po svim narodima?

Ko nema Oca nema ni sina!
Postovani urednice ko to ruznim recnikom i vredja kada nema argumenata? pozdrav.

Dodato posle 12 minuta:

Pitanja za tebe i treba da ti je jasno da ja proveravam, pogotovo od sumnjvih licnosti koji neprestano ovde iznose neistine i kontradikcije.

Citiraj pismo gde pise da se Bog JHVH ovaplotio, bas ovako kako kazes "bog ovaplotio i postao Isus Hrist tj. bog u telu?
Da se on Bog JHVH ovaplotni Isus pokazao u telu da bi ga ljudi videli, citiraj Biblijski stih jer ti samo po Bibliji i Biblijom.

Jos jednom koji recnik koje ponasanje a ti sebe prozvao poznavaocem pisma i samo po Bibliji, eto zasto govorim da si samo farsa,pozdrav.
Cudi me zasto urednici ovoga foruma tolerisu tvoje nekulturno ponasanje i ociglednu mrznju JS.

Istina ili recimim, recimo samo farsa?
Propovednik propoveda ali ne Bibliju i po Bibliji, zasto cute, gde je stih sa komentarom? pozdrav.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Oprostite sto se ubacujem, ali mi nije jasno kako JS na jedan nizak nacin nastoje da izbjegnu zasto pisu kao sarlatani?
Zasto izbjegavaju da se suoce s cinjenicom da ce Pakao zaista biti, i da ce biti vjecan? Da covjek ima dusu, da je Hrist takodje imao dusu (bar kako ga opisuju biograficari? ).

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ljudi da li je vama jasno da hebrejski JEHOŠUA ili JEŠUA (Isus na srpskom) znači JEHOVA JE SPASENJE? Potražite prevod, pismeni ste za toliko!

Da li znate da kad pevate Aliluja ustvari izgovarate SLAVITE JEHOVU???

Razmišljajte malo!!!

Kao odgovor na ovaj komentar iznecu biblijske dokaze u kojima se moze videti ko je spasitelj o kojima se govori u kontekstu znacenja ovih pomenutih imena,, i da ime JEHOSUA na Hebrejskom ili JESUA na Grckom sto znavi JEHOWA JE SPASENJE, aludira na samog Gospoda Isusa Hrista koji je ustvari Jehowa Bog spasitelj koji je dosao na ovaj svet da spasi coveka od greha i propasti.

` ISTINITA JE RIJEC I SVAKOGA PRIMANJA DOSTOJNA DA HRISTOS ISUS DODJE NA SVIJET DA SPASE
GJESNIKE OD KOJIH SAM PRVI JA ( 1 poslanica Timotiju 1. 15 ).

`NEGO VJERUJEMO DA CE MO SE SPASTI BLAGODACU GOSPODA ISUSA KAO I ONI ( DELA APOSTOLA 15. 11 ).

`OVO JE KAMEN KOJI VI ZIDARI ODBACISTE A POSTADE GLAVA OD UGLA, I NEMA U NIJEDNOME DRUGOM SPASENIJA .
JER NEMA DRUGOG IMENA POD NEBOM DANOG KOJIM BI SE MI MOGLI SPASTI ( DELA APOSTOLA 4. 11 - 12 ).

`JER JE SIN COVECIJI DOSAO DA NADJE I SPASE STO JE IZGUBLJENO ( JEVANDJELJE PO lUKI 19. 10 ).

Nadam se da je ovo jasno...

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Ako se ne tolerira raspravljati o licnosti foruma zasto se tolerisu vredjanja bilo koje licnosti?

Ili cekas da se svi ugledamo na primer gerakulesa, mozda hoces da i ostali mrze i sire mrznju ili netoleranciju na forumu kao gerakules i Poelbuster sto radi njegovim ruznim recnikom?
Čovjek ima rječnik onakav kakav ima i niko nikoga ovdje ne može vaspitavati u tom pogledu. Što se tiče uvreda bilo koje vrste, one nisu dozvoljene, pa s toga i upozoravam.

Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
Oprostite sto se ubacujem, ali mi nije jasno kako JS na jedan nizak nacin nastoje da izbjegnu zasto pisu kao sarlatani?
Zasto izbjegavaju da se suoce s cinjenicom da ce Pakao zaista biti, i da ce biti vjecan? Da covjek ima dusu, da je Hrist takodje imao dusu (bar kako ga opisuju biograficari? ).

Samo izvoli prijatelju svima je sve dozvoljeno ali nije sve na korist.
Pakao je tabu tema za više protestantskih zajednica a ne samo za one što se predstavljaju svedocima. Razlog je neverstvo pisanoj reči jer vođe tih pokreta koriste rečnik MILIH REČI koje zmija u početku reče,,NEBOJE SE NEĆETE VI UMRETI,, tako i ovi govore da se niko NEĆE MUČITI.

Duša i Duh su njima nepznanice jer telesno razmišljanje ne može dokučiti Duhovne dubine. Bez Duha svetog u sebi nemože se razumeti reč Božija niti volja jer ljudska mudrost je ludost i tako se i pokazuje a Božija reč svetli svima koji veruju, ko ne veruje taj ne može ni biti poučen.
Pozdrav.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Kako je lepo kad se sa troicarima udruze i muslimani....
Zar ne vidite niti koje vas vezu....
Da ne spominjem reke prolivene krvi u ime Hrista,ili Muhameda,vec samo o biblijskoj nauci o besmrtnosti duse ,duha,raja i pakla...
Pakao nikada nije bio mesto bilo kakvog mucenja.To je samo GROB!!!
U tom grobu nema nikakvog rada,ni znanja,pa cak ni misljenja.

Propovednik 9:10
Sve što ti dođe na ruku da činiš, čini po mogućnosti svojoj, jer nema rada ni mišljenja ni znanja ni mudrosti u grobu u koji ideš.
Isaija 38:18
Jer neće grob Tebe slaviti, neće Te smrt hvaliti, i koji siđu u grob ne nadaju se Tvojoj istini.
Psalam 6:5
Jer mrtvi ne spominju Tebe; u grobu ko će Te slaviti?
Otkrivenje 20:14
I smrt i pakao bačeni biše u jezero ognjeno. I ovo je druga smrt.
Grcki hades,jevrejski seol,a na srpskom prevodi sa grob,pakao,jezero ognjeno itd,itd....
Toliko najkrace o paklu...to jest GROBU!

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
1) Ako se ne tolerira raspravljati o licnosti foruma zasto se tolerisu vredjanja bilo koje licnosti?

Odgovor pod 1) gerakules nikada nikog ne vredja dok njega samog nepocnu,i niko na ovom forumu nevredja vise od JS!!!

Zasto ne skrenes paznju tom istom big risu koji po forumu naaziva ljude "Fasistima i kokoskama" i mnogi drugi JS, se ponasaju veoma drsko, a ti ni reci,a pucas samo na mene jer vam dajem najvise glavobolja u vasoj neiskrenoj i neistinoj nauci tj doktrini.

Znam ja i znaju to mnogi forumasi, za vas tajni dogovor kroz postu foruma ili email ste se dogovorili treba da sklonimo gerakulesa s foruma, jer nam rusi u svakom pogledu dogmu tj doktrinu KS-re.Ali ste se jako prevarili gera nigde nece otici i borice se protiv vase prevare do smrti ,nemate sanse protiv mene, ja sam uporan u svojoj veri, u veri u Isusa Hrista Gospoda nasega amin.

2) Vec je receno da je dodato Bibliji "Bog je dosao u telu" i ovaj dodatak kontradiktira ostalom pismu gde pise da Boga niko nije vidio nikad. Proverio sam i zato pitanje Koje od ova dva je laz i neka forumasi odluce?

odgovor pod broje 2) pet laz i to ogromna laz u (jovanu 14:7-13) (7 Kad biste mene znali onda biste znali i Oca mog; i odsele poznajete Ga, i videste Ga.)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

8 Reče Mu Filip: Gospode! Pokaži nam Oca i biće nam dosta.
9 Isus mu reče: Toliko sam vreme s vama i nisi me poznao, Filipe? Koji vide mene, vide Oca; pa kako ti govoriš: Pokaži nam Oca?

10 Zar ne veruješ da sam ja u Ocu i Otac u meni? Reči koje vam ja govorim ne govorim od sebe; nego Otac koji stoji u meni On tvori dela.

11 Verujte meni da sam ja u Ocu i Otac u meni; ako li meni ne verujete, verujte mi po tim delima.
12 Zaista, zaista vam kažem: koji veruje mene, dela koja ja tvorim i on će tvoriti, i veća će od ovih tvoriti; jer ja idem k Ocu svom;

13 I šta god zaištete u Oca u ime moje, ono ću vam učiniti, da se proslavi Otac u Sinu.

odgovor pod 3) spremam ti odgovor da je isus JHVH.

Dodato posle 20 minuta:

Napisao Letron:Istina ili recimim, recimo samo farsa?
Propovednik propoveda ali ne Bibliju i po Bibliji, zasto cute, gde je stih sa komentarom? pozdrav.

Koji propovednici, vi niste propovednici a jos manje proroci, koja su se vasa prorocanstva zbila a!!! NIJEDNO!!! lazete ljude po celom svetu o 1914g da je Isus mihail, a nemate nijedan argument, govorite o poslednjem vremenu kao da mi Hriscani to neznamo i nevidimo sta se desava u svetu, no ni jedan hriscanin ne ide po kucama i ne prorokuje i ne laze kao vi, jer je sam Gospod Isus Hrist rekao je, da o danu ili casu ni sam ne zna a samo otac zna!!! koliko ste puta menjali svoje prorocanstvo a!! a gospod rece proroci koji prorokuju i ne ispuni se oni nisu od Boga,oni su lazni proroci, a koji prorokuju i ispuni se njih je otac poslao!!! itd.

I nemoj nam tu drzati predavanja o postenju i lepom ponasanju, ti bolje pogledaj malo i druge teme i forume, vase ponasanje naspram mog je katastrofa.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
RIS odgovori mi na pitanje koje sam postavio ranije kao komentar, ko je po tebi spasitelj u kontekstu imena JEHOSUA i JESUA - Jehova je spasitelj, u pogledu na dole navedene tekstove, i sta to pokazuje, da je Isus Jehova spasitelj, ili...?

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kao odgovor na ovaj komentar iznecu biblijske dokaze u kojima se moze videti ko je spasitelj o kojima se govori u kontekstu znacenja ovih pomenutih imena,, i da ime JEHOSUA na Hebrejskom ili JESUA na Grckom sto znavi JEHOWA JE SPASENJE, aludira na samog Gospoda Isusa Hrista koji je ustvari Jehowa Bog spasitelj koji je dosao na ovaj svet da spasi coveka od greha i propasti.

` ISTINITA JE RIJEC I SVAKOGA PRIMANJA DOSTOJNA DA HRISTOS ISUS DODJE NA SVIJET DA SPASE

`NEGO VJERUJEMO DA CE MO SE SPASTI BLAGODACU GOSPODA ISUSA KAO I ONI ( DELA APOSTOLA 15. 11 ).

`OVO JE KAMEN KOJI VI ZIDARI ODBACISTE A POSTADE GLAVA OD UGLA, I NEMA U NIJEDNOME DRUGOM SPASENIJA .
JER NEMA DRUGOG IMENA POD NEBOM DANOG KOJIM BI SE MI MOGLI SPASTI ( DELA APOSTOLA 4. 11 - 12 ).

`JER JE SIN COVECIJI DOSAO DA NADJE I SPASE STO JE IZGUBLJENO ( JEVANDJELJE PO lUKI 19. 10 ).

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
RIS odgovori mi na pitanje koje sam postavio ranije kao komentar, ko je po tebi spasitelj u kontekstu imena JEHOSUA i JESUA - Jehova je spasitelj, u pogledu na dole navedene tekstove, i sta to pokazuje, da je Isus Jehova spasitelj, ili...?

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

To im brate ja sve vreme pisem i objasnjavam ali mala fajda.

Član
Učlanjen(a)
28.06.2011
Poruka
74

JHVH se utelovio u Gospoda svevisnjeg Boga, unizio se manje od Andjela i postao telo da ga svi mogu videti kad je kao spasitelj dosao na ovaj svet da spasi coveka od greha.

Nikom ne trazim da odgovara pa ni ti Loadikeja ne ulozi mnogo truda odgovoriti na moja pitanja jer znam da su to mnogobozcima svete pobozne tajne. Moji komentari samo upucuju mnogobozce da razmisljaju.

Dali se JHVH samovoljo utelovio, ponizio i dosao na ovaj svet da spasi coveka od greha ili ga neki drugi Bog poslao?
Negde u Bibliji pise da Boga niko nije vidio nikad, koje obijasnjenje mnogobozac ima kada je u pitanju Svemoguci Gospog Bog Isus utelovljeni JHVH, covek ga je vidio tako kazu mnogobozci. Laze Biblija da Svemoguceg Boga niko ne moze videti?
Koje ime covek treba da priziva da bi se spasio?
Koje ljude Gospog Svemoguci Bog Isus koji je Bog nad svim Bogovima samo spasava? mislim imena ljudi sa cije liste jedini Gospog Isus spasava?

Jovan*1,18. Boga niko nije vidio nikad: jedinorodni sin koji je u naručju očinom, on ga javi.

Isus je utelovljeni JHVH, njega je covek vidio zato ovo se ne onosi na Gospoda Svemoguceg Boga Isusa koji je utelovljeni JHVH, preostaje samo jos jedini Gospod nad vojskama ELOHIM svevisnji Bog Sveti Duh, mora da se to odnosi samo na njega, on jedini Bog od trijada Bogova niko nije vidio nikad niti se on moze videti.

Poslednja izmena:
Natrag