Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
28.06.2011
Poruka
74
Sto vi vise ruznim recima napadate JS on sve ljubazniji i kulturniji, samo mu pogledaj komentar, svaka cast. Imate koji Biblijski kontra argument na njegovo Hriscansko izlaganje? da vas uporedim, pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
laodikeja:
U jovanovom Jevandjelju 1. 18 postoji jedan tekst koji glasi `Boga niko nije video nikad: Jedinorodni Sin koji je u naručju Očevom, On Ga javi.

Ovde u ovom tekstu, u grckom prevodu umesto reci `Jedinorodni sin Bozji, stoji izraz `MONOGENES TEOS.

Ovaj izraz u prevodu na nas jezik glasi `JEDINA VRSTA BOG, MONO - jedini, GENES - vrsta, TEOS - Bog.
To znaci da je Isus u Jevandjeljima otkriven kao jedino bice takve vrste koje je ikada rodjeno na ovoj planeti, koje je ujedno i covek i Bog, ili prostije BOGOCOVEK.
Izvinjavam se ali postoje stvari koje su jasne samo "odabranima" koji ne vide ono sto vide.

Korsiti se grcki za podkrepljivanje onoga sto je pisalo u Bibliji.
Iako je prva Biblija napisana na grckom jeziku (ne na hebrejskom!), ona je mogla da u sebi nosi drasticnije i mnogo dramaticnije izmjene nego danasnja Biblija u izdanju Jehovoinih svjedoka. Dakle, kako mozes biti siguran u ono sto pise?

Druga je stvar izvlacenje zakljuckla o bogo covjeku! To nema smisla!

Pogedaj iz cega ti izvlacis zakljucak (pogresan svakako!):
Boga niko nije video nikad: Jedinorodni Sin koji je u naručju Očevom, On Ga javi.
Boldani dio recenice je jasan, i tacan.

Druzgi dio recenice je sastavljen iz dva dijela: koji je krilu ocevu - i kojima sam po sebi a i sa nastavkomima smisla samo kao stilska figura
i on Ga javi iz cega zakjucujes da je bogocovjek? On Ga javi- ne znaci da Ga je vidio!

Pricu o bogoljudima pricao je Djavo u Raju Evi i Adamu (bicete kao bogovi!)

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
laodikeja:
Izvinjavam se ali postoje stvari koje su jasne samo "odabranima" koji ne vide ono sto vide.

Korsiti se grcki za podkrepljivanje onoga sto je pisalo u Bibliji.
Iako je prva Biblija napisana na grckom jeziku (ne na hebrejskom!), ona je mogla da u sebi nosi drasticnije i mnogo dramaticnije izmjene nego danasnja Biblija u izdanju Jehovoinih svjedoka. Dakle, kako mozes biti siguran u ono sto pise?

Druga je stvar izvlacenje zakljuckla o bogo covjeku! To nema smisla!

Pogedaj iz cega ti izvlacis zakljucak (pogresan svakako!):
Boga niko nije video nikad: Jedinorodni Sin koji je u naručju Očevom, On Ga javi.
Boldani dio recenice je jasan, i tacan.

Druzgi dio recenice je sastavljen iz dva dijela: koji je krilu ocevu - i kojima sam po sebi a i sa nastavkomima smisla samo kao stilska figura
i on Ga javi iz cega zakjucujes da je bogocovjek? On Ga javi- ne znaci da Ga je vidio!

Pricu o bogoljudima pricao je Djavo u Raju Evi i Adamu (bicete kao bogovi!)

Novi zavet je i pisan na Grckom jeziku, tako da su apostoli znali o cemu pisu i na koji nacin, osim toga oni nikada ne bi dovodili u zabludu citaoce jevandjelja, tako sto bi napisali nesto na Grckom jeziku a da ona znaci sasvim nesto drugo na Hebrejskom, ako su oni to znali oni bi to sigurno naveli, ali o tome nema ni reci, tako da sve sto je napisano objasnjava realnost onakvu kakva ona u sustini i jeste.

Izraz `BOGA NIKO NIJE VIDEO NIKAD ( u onoj punoj sili i slavi ). u biblijskoj terminologiji oznacava ne samo ljude, vec i nebeske Andjele.
Jedan tekst u knjizi proroka Isaije govori o tome da Andjeli zakllanjaju lice svoje kad pristupaju Bozjem prestolu, tako da je Isus bio neko ko je bio posrednik izmedju Boga i stvorenih bica.
Samo onaj koji je bio u direktnoj njegovoj prisutnosti mogao je da objavi Boga ljudima.

Kada se kaze `JEDINORODNI SIN KOJI JE U NARUCJU OCINOM, tu se ne misli bukvalno, vec upravo ono sto sam rekao, da je Isus neko ko je u direktnoj Bozjoj prisutnosti kojoj ne moze pristupiti ni jedno stvoreno bice, ali se tu radi i o prisnom odnosu izmedju clanova Bozanskog trojstva.

Izrazi `OTAC i SIN, neznace da je Bog otac otac sinu Isusu, vec su to samo biblijski pokusaji da se ljudskim recima objasne odnosi koji trenutno vladaju u okvirima plana spasenja coveka.

Iz teksta koji si naveo jasno se vidi da je Djavo rekao ADAMU i EVI bicete kao Bogovi, sto znaci stvorenim ljudskim bicima, sto nema veze sa Isusom, biblijsko ucenje je da je Isus oduvek postojao, i da je pre svog rodjenja u ljudskom telu delio presto sa Bogom ocem i Svetim Duhom od vecnosti...

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Novi zavet je i pisan na Grckom jeziku, tako da su apostoli znali o cemu pisu i na koji nacin, osim toga oni nikada ne bi dovodili u zabludu citaoce jevandjelja, tako sto bi napisali nesto na Grckom jeziku a da ona znaci sasvim nesto drugo na Hebrejskom, ako su oni to znali oni bi to sigurno naveli, ali o tome nema ni reci, tako da sve sto je napisano objasnjava realnost onakvu kakva ona u sustini i jeste.
Smatra se da je apostol Matej svoje evanđelje izvorno napisao na hebrejskom. No čak i ako je tako, tekst koji je sačuvan do današnjeg dana grčki je prijevod izvornog teksta, koji je vjerovatno načinio sam Matej

Izraz `BOGA NIKO NIJE VIDEO NIKAD ( u onoj punoj sili i slavi ). u biblijskoj terminologiji oznacava ne samo ljude, vec i nebeske Andjele.
Jedan tekst u knjizi proroka Isaije govori o tome da Andjeli zakllanjaju lice svoje kad pristupaju Bozjem prestolu, tako da je Isus bio neko ko je bio posrednik izmedju Boga i stvorenih bica.
Samo onaj koji je bio u direktnoj njegovoj prisutnosti mogao je da objavi Boga ljudima.

Jedino fizička stvorenja nisu u stanju da vide Stvoritelja ne zato što je to neki tabu ili nešto što je zabranjeno već iz prostog razloga što fizička stvorenja ne bi bila u stanju da izdrže pojavu našeg Kreatora, umrli bismo! Anđeli su Jehovini duhovni sinovi koji imaju isti oblik i pojavu kao i sam Stvoritelj i, normalno je da oni mogu normalno da vide našeg nebeskog oca i da budu u njegovom prisustvu što i sama Božja reč to potvrđuje recimo u Jovu 2:1-5 "Opet je stigao dan koji je bio određen da sinovi Jehove, pravoga Boga, stanu pred njega. I Sotona je došao među njih da stane pred Jehovu.
Jehova je tada upitao Sotonu: “Odakle dolaziš?” Nato je Sotona odgovorio Jehovi: “Prolazio sam zemljom i obilazio je.” 3 A Jehova je rekao Sotoni: “Jesi li zapazio slugu mojega Joba? Nema na zemlji nikoga kao što je on. Čovjek je to čestit i pravedan, koji se boji Boga i kloni se zla. Još je postojan u neporočnosti svojoj, iako si me naveo da se okomim na njega i da ga upropastim bez razloga.” 4 Nato je Sotona odgovorio Jehovi: “Koža za kožu! Sve što čovjek ima dat će za dušu svoju. 5 Nego, pruži, molim te, ruku svoju i dirni u kosti njegove i meso njegovo, pa vidi neće li te prokleti u lice!”

Ovaj izveštaj jasno pokazuje da su anđeli mogli da budu u Jehovinom prisustvu i vode otvorenu konverzaciju što znači da su isti po konstituciji kao i sam Stvoritelj!

Kada se kaze `JEDINORODNI SIN KOJI JE U NARUCJU OCINOM, tu se ne misli bukvalno, vec upravo ono sto sam rekao, da je Isus neko ko je u direktnoj Bozjoj prisutnosti kojoj ne moze pristupiti ni jedno stvoreno bice, ali se tu radi i o prisnom odnosu izmedju clanova Bozanskog trojstva.

Naprotiv, to je tako jasno da jasnije ne može da bude! Jehova je Otac koji je stvorio Isusa, prvo stvorenje i zato se logično i naziva JEDINIRODNI SIN! Ostale anđele je stvorio Isus uz Jehovinu pomoć i kasnije sav materijalni svemir! Biblija Isusa naziva i "glavnim majstorom Jehove Boga"! Nema tu nikakve zabune! Krive religije i njihovi sveštenici prave zabunu i izvrću biblijsku istinu koja je veoma jasna! Ali ne žele svi istinu!

Izrazi `OTAC i SIN, neznace da je Bog otac otac sinu Isusu, vec su to samo biblijski pokusaji da se ljudskim recima objasne odnosi koji trenutno vladaju u okvirima plana spasenja coveka.

Ovo je tako jednostavna relacija da je čak i malo dete razume, opet vidimo na tipičnom primeru kako čovek želi da manipuliše istinom kao što je Đavo izmanipulisao prve ljude! Evo kako Isus opisuje relaciju između sebe i svog nebeskog Oca Jehove:

Hrist ima svoga Boga,nalik je Bogu ali nije isti kao svevišnji, ništa ne može raditi sam od sebe...ovo nisu moje, niti bilo čije izmišljotine,već je sam Hrist to za sebe tvrdio.
Marko 15:34 Bože moj! Bože moj! zašto si me ostavio?
Jovan 20:17 "vraćam se k ocu svojemu i ocu vašemu,i Bogu svojemu i Bogu vašemu.

Čak su i demoni rekli za Hrista da je sin Boziji u Mateju 8:29 što je tebi do nas, Isuse, sine Božiji?
U svakom jevanđelju Hrist je za sebe tvrdio da je manji od svog oca(Boga)...zašto bih ja ili bilo ko mislio drugačije?!

Iz teksta koji si naveo jasno se vidi da je Djavo rekao ADAMU i EVI bicete kao Bogovi, sto znaci stvorenim ljudskim bicima, sto nema veze sa Isusom, biblijsko ucenje je da je Isus oduvek postojao, i da je pre svog rodjenja u ljudskom telu delio presto sa Bogom ocem i Svetim Duhom od vecnosti...

Potpuno netačno i proizvoljno tumačenje koje nema nikakve veze sa pravim značenjem ovog biblijskog izveštaja! Sotona je bio anđeo na veoma visokom položaju. Biblija nam otkriva da je po svoj prilici imao čast i zadatak da nadgleda zemlju i prve ljude. U tom poslu Sotona je pozavideo svom Stvoritelju i poželeo je da ljudi i ostala inteligentna stvorenja obožavaju njega samog. Na veliku žalost i nesreću po njega samog, dozvolio je da ta neispravna želja dostigne takav nivo da više nije bilo povratka za ovog Božjeg neprijatelja i krvnika ljudskog roda, kakav je postao zbog sebične želje za nečim što mu po pravu i zakonu ne pripada-obožavanje, koje pripada samo i isključivo Jehovi! U želji da okrivi Stvoritelja da neispravno vlada svojim stvorenjima i da je slagao ljude ne otkrivši im pravu istinu, zaveo je prvu ženu rečima da i ona i njen muž, Adam, ni slučajno neće umreti ako postanu neposlušni Jehovi već da zaista mogu da budu kao bogovi! Jasno je i vidljivo iz biblijskog izveštaja šta se desilo. Posledice ove katastrofalne odluke naših praroditelja jasno vidimo i dan-danas. Na svu sreću Jehova je učinio pripreme koje će vrlo uskoro rešiti sve probleme nastale izdajom i neposlušnošću ovog buntovnog anđela i njegovih pristalica! Svi oni koji žele više da saznaju o ovim događajima koji su dugo vremena bili tajna za čovečanstvo, mogu vrlo lako da dođu do svih odgovora na sva moguća pitanja koja muče čovečanstvo od postanka pa do danas!

:)

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Šta sam ja citirao u mom postu, telefonski imenik?

Zao mi je sto neznas da koristis bibliju.
Brojevi oznacavaju poglavlja i stihove, a taj moj odgovor je bio upucen direktno odredjenoj osobi sa ovog foruma koja me je zamolila da joj posaljem tekstove kako bi proverila sama u bibliji.
Pozdrav...

Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
Pozdrav Malecki I

,,Hrist ima svoga Boga,nalik je Bogu ali nije isti kao svevišnji, ništa ne može raditi sam od sebe...ovo nisu moje, niti bilo čije izmišljotine,već je sam Hrist to za sebe tvrdio.,,

O kome govori Isaija u 9. 6 ?
Telo Isus ništa ne može raditi mimo Duha po kojem je začet.

Marko 15:34 Bože moj! Bože moj! zašto si me ostavio?

Telo razapeto vidi da Duh koji je bio u njemu je izašao da bi telo moglo umreti. Telo je uzeto da bi se pokornost pokazala Duhu -Ocu i mi kroz tu pokornost i žrtvu imamo pomirnicu.

Jovan 20:17 "vraćam se k ocu svojemu i ocu vašemu,i Bogu svojemu i Bogu vašemu.

Ko mu je Otac?
Ako mu je Bog Otac koje On...nije li začet od Oca ..ne može telo da ne prizna Duha za Boga i svog Oca i da potvrdi Isaiju da se Bog u telu javi ali ga na žalost ni danas ne poznaju.

Čak su i demoni rekli za Hrista da je sin Boziji u Mateju 8:29 što je tebi do nas, Isuse, sine Božiji?

A ,vernici, Ga ne poznaju ...?Šta je rođeno od čoveka čovek je...a od Boga....?

,,U svakom jevanđelju Hrist je za sebe tvrdio da je manji od svog oca(Boga)...zašto bih ja ili bilo ko mislio drugačije?!,,

Telo uzdiže Duha po kojem je začeto jer to zemaljsko telo nije oduvek a Duh jeste. Ali onaj od koga je telo i onaj koji je bio u telu je oduvek. Bog nije statična figura već sveprisutan i svemoguć.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Da bi se objasnili ovi ili slicni tekstovi koji naizgled govore o tome da je Isus bio podredjen Bogu ocu, i da je otac veci od njega, mora se sagledati ceo kontekst biblije o licnosti i ulozi Gospoda isusa hrista u planu spasenja.

Biblijski kontekst o licnosti Gospoda Isusa Hrista je taj, da je isus oduvek postojao, i bio Bog jednak ocu, da je zajedno sa ocem i Svetim Duhom ucestvovao u stvaranju sveta i coveka, i u starom zavet zajedno sa njima bio poznat kao Bog Avramov, Isakov, i Jakovljev.

Dolaskom na ovaj svet Isus se dobrovoljno odrekao Bozanskih atributa koja je imao na nebu, uzevsi ljudsko telo podlozno bolestima, ranjavanju, starenju, i smrti, ponizivsi se do krajnjih granica covekove pale prirode, on se potpuno izjednacio sa nama u svakom pogledu.
Zbog te poniznosti Isus je mogao da kaze da je Bog njegov otac kao sto je otac svakog coveka koji se radja na ovom svetu, da je Bog veci od njega kao sto je veci od svakog pripadnika ljudskog roda, i da on postuje Boga kao sto je svaki covek duzan da postuje.

On je u potpunosti dao primer kako treba ziveti u poniznosti pred Bogom i pred ljudima, i sluziti drugima iz ljubavi.

Sledeci biblijski tekst upravo govori o ovome, i odgovara na pitanje Isusove poniznosti u odnosu na oca i izjava koje je davao u tom pogledu:

2:5 Jer ovo da se misli među vama šta je i u Hristu Isusu,
2:6 Koji, ako je i bio u obličju Božijem, nije se otimao da se uporedi s Bogom;
2:7 Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nađe se kao čovek.
2:8 Ponizio sam sebe postavši poslušan do same smrti, a smrti krstove.
2:9 Zato i Bog Njega povisi, i darova Mu ime koje je veće od svakog imena.
2:10 Da se u ime Isusovo pokloni svako koleno onih koji su na nebu i na zemlji i pod zemljom;
2:11 I svaki jezik da prizna da je Gospod Isus Hristos na slavu Boga Oca.
( Filibljanima poslanica 2poglavlje)

Drugi prevodi kazu ``Koji, ako je i bio u obličju Božijem, nije smatrao necim prigrabljenim da se usporedi s Bogom... jer je u sustini sam bio Bog.

Svojim odlaskom na nebo posle vaskrsenja, Isus je ponovo zauzeo Bozanski polozaj koji mu i pripada sednuvsi s desne strane Boga oca kao punopravni clan trojstva, s time sto je kroz citavu vecnost zadrzao ljudsko telo koje je prilikom vaskrsenja bilo obuceno u besmrtnost, i on ce kroz citavu vecnost nositi znake svoje zrtve na svojim rukama i nogama koji ce svedociti `DA JE BOG TAKO LJUBIO SVET, DA JE I SINA SVOJEGA JEDINORODNOGA DAO, DA NI JEDAN KOJI U NJEGA VERUJE NE POGINE NEGO DA IMA ZIVOT VECNI ( Jevandjelje po Jovanu 3. 16 ).

Poslednja izmena:
Natrag