Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Sto vi vise ruznim recima napadate JS on sve ljubazniji i kulturniji, samo mu pogledaj komentar, svaka cast. Imate koji Biblijski kontra argument na njegovo Hriscansko izlaganje? da vas uporedim, pozdrav.
Izvinjavam se ali postoje stvari koje su jasne samo "odabranima" koji ne vide ono sto vide.U jovanovom Jevandjelju 1. 18 postoji jedan tekst koji glasi `Boga niko nije video nikad: Jedinorodni Sin koji je u naručju Očevom, On Ga javi.
Ovde u ovom tekstu, u grckom prevodu umesto reci `Jedinorodni sin Bozji, stoji izraz `MONOGENES TEOS.
Ovaj izraz u prevodu na nas jezik glasi `JEDINA VRSTA BOG, MONO - jedini, GENES - vrsta, TEOS - Bog.
To znaci da je Isus u Jevandjeljima otkriven kao jedino bice takve vrste koje je ikada rodjeno na ovoj planeti, koje je ujedno i covek i Bog, ili prostije BOGOCOVEK.
laodikeja:
Izvinjavam se ali postoje stvari koje su jasne samo "odabranima" koji ne vide ono sto vide.
Korsiti se grcki za podkrepljivanje onoga sto je pisalo u Bibliji.
Iako je prva Biblija napisana na grckom jeziku (ne na hebrejskom!), ona je mogla da u sebi nosi drasticnije i mnogo dramaticnije izmjene nego danasnja Biblija u izdanju Jehovoinih svjedoka. Dakle, kako mozes biti siguran u ono sto pise?
Druga je stvar izvlacenje zakljuckla o bogo covjeku! To nema smisla!
Pogedaj iz cega ti izvlacis zakljucak (pogresan svakako!):
Boga niko nije video nikad: Jedinorodni Sin koji je u naručju Očevom, On Ga javi.
Boldani dio recenice je jasan, i tacan.
Druzgi dio recenice je sastavljen iz dva dijela: koji je krilu ocevu - i kojima sam po sebi a i sa nastavkomima smisla samo kao stilska figura
i on Ga javi iz cega zakjucujes da je bogocovjek? On Ga javi- ne znaci da Ga je vidio!
Pricu o bogoljudima pricao je Djavo u Raju Evi i Adamu (bicete kao bogovi!)
Smatra se da je apostol Matej svoje evanđelje izvorno napisao na hebrejskom. No čak i ako je tako, tekst koji je sačuvan do današnjeg dana grčki je prijevod izvornog teksta, koji je vjerovatno načinio sam MatejNovi zavet je i pisan na Grckom jeziku, tako da su apostoli znali o cemu pisu i na koji nacin, osim toga oni nikada ne bi dovodili u zabludu citaoce jevandjelja, tako sto bi napisali nesto na Grckom jeziku a da ona znaci sasvim nesto drugo na Hebrejskom, ako su oni to znali oni bi to sigurno naveli, ali o tome nema ni reci, tako da sve sto je napisano objasnjava realnost onakvu kakva ona u sustini i jeste.
Izraz `BOGA NIKO NIJE VIDEO NIKAD ( u onoj punoj sili i slavi ). u biblijskoj terminologiji oznacava ne samo ljude, vec i nebeske Andjele.
Jedan tekst u knjizi proroka Isaije govori o tome da Andjeli zakllanjaju lice svoje kad pristupaju Bozjem prestolu, tako da je Isus bio neko ko je bio posrednik izmedju Boga i stvorenih bica.
Samo onaj koji je bio u direktnoj njegovoj prisutnosti mogao je da objavi Boga ljudima.
Kada se kaze `JEDINORODNI SIN KOJI JE U NARUCJU OCINOM, tu se ne misli bukvalno, vec upravo ono sto sam rekao, da je Isus neko ko je u direktnoj Bozjoj prisutnosti kojoj ne moze pristupiti ni jedno stvoreno bice, ali se tu radi i o prisnom odnosu izmedju clanova Bozanskog trojstva.
Izrazi `OTAC i SIN, neznace da je Bog otac otac sinu Isusu, vec su to samo biblijski pokusaji da se ljudskim recima objasne odnosi koji trenutno vladaju u okvirima plana spasenja coveka.
Iz teksta koji si naveo jasno se vidi da je Djavo rekao ADAMU i EVI bicete kao Bogovi, sto znaci stvorenim ljudskim bicima, sto nema veze sa Isusom, biblijsko ucenje je da je Isus oduvek postojao, i da je pre svog rodjenja u ljudskom telu delio presto sa Bogom ocem i Svetim Duhom od vecnosti...
Pogledaj biblijske tekstove koji govore o tome da je Isus Bog, a koje sam upravo poslao na temu pod naslovom.
Elohim-Bog,Bogovi,ili VI u mnozini
Tu je sadrzana vecina dokaza u prilog Isusovog Bozanstva.
Nadam se da imas bibliju...
Šta sam ja citirao u mom postu, telefonski imenik?