Po starom obicaju samo od JS se moze cuti nesto pametno ai da se ne kontradiktira ni on ni Biblija.
Gerakules sigurno nije JS, njegov ruzan recnik ga odaje a drugo, nece jer nesme dati svoj komentar niti ce Biblijskim stihom podrzati ono sto ovde pise jer zna da je to neistina.
Gerakules za kratko vreme sam te procitao, a koliko ja poznam Bibliju ono sto ti ovde pises nije istina. Zato kazem da je to samo farsa i od tebe se nista pametno nece nauciti. Nisi odgovorio ni na prosla pitanja a po mom rezoniranju neces ni na ova.
Pitanja za tebe i treba da ti je jasno da ja proveravam, pogotovo od sumnjvih licnosti koji neprestano ovde iznose neistine i kontradikcije.
Citiraj pismo gde pise da se Bog JHVH ovaplotio, bas ovako kako kazes "bog ovaplotio i postao Isus Hrist tj. bog u telu?
Da se on Bog JHVH ovaplotni Isus pokazao u telu da bi ga ljudi videli, citiraj Biblijski stih jer ti samo po Bibliji i Biblijom.
Jos jednom koji recnik koje ponasanje a ti sebe prozvao poznavaocem pisma i samo po Bibliji, eto zasto govorim da si samo farsa,pozdrav.
Cudi me zasto urednici ovoga foruma tolerisu tvoje nekulturno ponasanje i ociglednu mrznju JS.
Gerakules koliko sam ja to svatio ti sve znas o JS ali kada je rec o tvojoj veri ti nista neznas, ili sam ja to pogresno zakljucio
pozdrav.
Slusaj prijatelju a sta jedan hriscanin koji nije JS,moze ocekivati od antihrista koji ne priznaje da je bog dosao u telu, iako sam ti naveo mnogo argumenata a ti i dalje bez ikakvih argumenata tvrdis da sam ja nepoznavaoc biblije, Ako sam napisao bilo sta ,sto ne pise u bibliji, onda se stobom slazem, ali ako sam napisao samo ono sto pise u bibliji onda neka forumasi sami resavaju ko poznaje bibliju a ko ne okej.
Ja o svojoj veri znam sve dok ti neznas ama bas nista ili znas i zatvaras oci moja vera je ova:
СИМВОЛ ВЕРЕ
ВЕРУЈЕМ у једнога Бога Оца, Сведржитеља, Творца неба и земље и свега видљивог и невидљивог.
И у једнога Господа Исуса Христа, Сина Божијег, Јединородног, од Оца рођеног пре свих векова; Светлост од Светлости, Бога истинитог од Бога истинитог; рођеног, а не створеног, једносуштног Оцу, кроз Кога је све постало;
Који је ради нас људи и ради нашег спасења сишао са небеса, и оваплотио се од Духа Светога и Марије Дјеве, и постао човек;
И Који је распет за нас у време Понтија Пилата, и страдао и био погребен;
И Који је васкрсао у трећи дан, по Писму;
И Који се вазнео на небеса и седи са десне стране Оца;
И Који ће опет доћи са славом, да суди живима и мртвима, Његовом царству неће бити краја.
И у Духа Светога, Господа, Животворног, Који од Оца исходи, Који се са Оцем и Сином заједно поштује и заједно слави, Који је говорио кроз пророке.
У једну свету, саборну и Апостолску Цркву.
Исповедам једно крштење за опроштење грехова.
Чекам васкрсење мртвих.
И живот будућег века. Амин!
Molitva moja :
Oče naš, koji si na nebesima,
da se sveti ime Tvoje,
da dođe carstvo Tvoje,
da bude volja Tvoja
i na zemlji kao na nebu;
hleb naš nasušni daj nam danas;
i oprosti nam dugove naše
kao što i mi opraštamo dužnicima svojim;
i ne uvedi nas u iskušenje,
no izbavi nas od zloga.
molitva Sv Duhu:
Царе Небески, Утешитељу,
Душе истине,
који си свуда и све испуњаваш,
ризницо добара и даваоче живота,
дођи и усели се у нас,
и очисти нас од сваке нечистоте,
и спаси, Благи, душе наше.
Molitva Gospodu Isusu Hristu:
Господе Исусе Христе, Сине Божији, ради молитава Пречасне Мајке Твоје и бесплотних Ангела Твојих и Пророка и Претече и Крститеља Твога, и Богоречитих Апостола, светлих и добропобедних Мученика, преподобних и богоносних Отаца, и свих Светих, избави ме од садашње напасти бесовске. О, Господе мој и Творче, Који не желиш смрт грешнику него да се овај обрати и жив буде, подај обраћење и мени сиротом и недостојном, отми ме из чељусти пагубне змије која је зинула да ме прогута и сведе у ад живог. О, Господе, мој, утехо моја, који си се ради мене сиротог обукао у трошно тело, ишчупај ме из беде и подај утеху сиротој души мојој. Усади у срце моје да творим заповести Твоје и да оставим дела зла и задобијем блаженства Твоја, јер се у Тебе уздам, Господе, спаси ме.
A krstim se ovako: mt 28 :19) 19 Idite dakle i naučite sve narode krsteći ih va ime Oca i Sina i Svetog Duha,
20 Učeći ih da sve drže što sam vam zapovedao; i evo ja sam s vama u sve dane do svršetka veka. Amin.
u Ime Gospoda Isusa (Dela. 8:16, Dj. 19:5)
38 A Petar im reče: Pokajte se, i da se krstite svaki od vas u ime Isusa Hrista za oproštenje greha; i primićete dar Svetog Duha;
47 I da se propoveda pokajanje u ime Njegovo i oproštenje greha po svim narodima počevši od Jerusalima.
A sada da vidimo "sta ti znas o svojoj veri i kako se to vi JS krstite,i u sta se vi molite i kako se molite"
Ja jos nisam video nijednog JS,da padne na kolena, a to je najstariji princip molitve uvazenja i poniznosti Bogu Svemogucem gospodu nasemu Isusu Hristu amen.
[SIZE=+3] [/SIZE]