Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Biblijski kontekst o licnosti Gospoda Isusa Hrista je taj, da je isus oduvek postojao, i bio Bog jednak ocu, da je zajedno sa ocem i Svetim Duhom ucestvovao u stvaranju sveta i coveka, i u starom zavet zajedno sa njima bio poznat kao Bog Avramov, Isakov, i Jakovljev.

upravo tako brate, a najbolji dokaz za to je (1 mojs 18:1-33) gde sam Gospod Isus dolazi u goste kod avraama sa jos dva andjela,
neposredno pred tim, pre nego sto ce unistiti sodom i gomor.

Isus je cak i tada dosao u telu,da bi ga avraam i sara mogli videti!!! zato Isus i govori da je znao avraama mnogo pre njih, a oni mu rekose jedva da imas 30 godina a govoris da si poznavao avraama, koji je umro pre nekoliko vekova i gledase da ga ubiju.

Bas kao i nasi JS,gledaju da nas ubiju,ne fizicki a duhovno u veri u nasega Gospoda Isusa Hrista.

Amin braco.Nek se slavi svetom i vasionom ime Oca i Sina i sv Duha,u to ime, u ime Hrista Gospoda sam krsten i u to ime cu umreti.

Pozdrav svim Hriscanima od gere.A takodje i svim ucesnicima foruma,amin.

Član
Učlanjen(a)
28.06.2011
Poruka
74
Biblijski kontekst o licnosti Gospoda Isusa Hrista je taj, da je isus oduvek postojao, i bio Bog jednak ocu, da je zajedno sa ocem i Svetim Duhom ucestvovao u stvaranju sveta i coveka, i u starom zavet zajedno sa njima bio poznat kao Bog Avramov, Isakov, i Jakovljev.
]

Pozdrav ucesnicima diskusije.
Neznam kako ostali ali ja uocio da samo JS daje obijasnjenja Biblije citirajuci istu, opet neki svoje zablude, dogme i predrasude kao sugestije i protive se Bozijoj pisanoj reci nazvana "SVETO PISMO" praveci od istine laz. Da mi proverimo jednu zabludu, dogmu ili predrasudu.

Koji Biblijski stih kaze da Isvus oduvek postoji?
Da je Isis jednak svom Bogu.
Da ima trijada Bogova.
Da je Isus poznat kao Bog Avrama, Isaka iJakova, pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Ljudi da li je vama jasno da hebrejski JEHOŠUA ili JEŠUA (Isus na srpskom) znači JEHOVA JE SPASENJE? Potražite prevod, pismeni ste za toliko!

Da li znate da kad pevate Aliluja ustvari izgovarate SLAVITE JEHOVU???

Razmišljajte malo!!!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Ljudi da li je vama jasno da hebrejski JEHOŠUA ili JEŠUA (Isus na srpskom) znači JEHOVA JE SPASENJE? Potražite prevod, pismeni ste za toliko!

Razmišljajte malo!!!

Pa razmisljamo o tome sve vreme i govorimo i citiramo i pisemo, da se bog JHVH ovaplotio ii postao Isus Hrist tj bog u telu, i da ga svet nije poznao a on se ,pokaza svetu proslavi se u duhu i uzneo se u slavi, sta ti hoces jos od nas, ako si ti slep budi i dalje slep, ja odlicno znam sta citam u bibliji ja nemam niti hocu da imam zurnale KS-re ja imam samo bibliju i samo bibliju i imam ono sto ti i tvoji JS nemate slobodu sopstvenog misljenja tj slobodnu volju, dok vi nematae vama KS, unapred daje odgovore koje su sami skrojili da nebi ste vi sami po bibliji tumarali.

pozdrav.

Dodato posle 19 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Razmišljajte malo!!!

Pa samo ime jehousa znaci , Bog je sa vama, Pa zar nije bio s nama (jovan 1.10-12)10 Na svetu beše, i svet kroza Nj posta, i svet Ga ne pozna.
11 K svojima dođe, i svoji Ga ne primiše.

16 I, kao što je priznato, velika je tajna pobožnosti: Bog se javi u telu, opravda se u Duhu, pokaza se anđelima, propovedi se neznabošcima, verova se na svetu, uznese se u slavi.
Isa. 56:5, Rim. 8:15, 2 Pet. 1:

Potpuno si u pravu malecki!!! Samo sto se on u novom zavetu ne zove JHVH,a Isus Hrist i nigde u novom zavetu nepise da se treba slaviti JHVH a vec ime sina tj Gospoda Isusa Hrista i nijedan apostol nije nikada spomenuo JHVH as samo i samo Gospoda isusa Hrista AMEN ALELUJA.

Slavite Gospoda Isusa Hrista,jer Hrist je na slavu oca a ne otac na slavu hrista.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.06.2011
Poruka
74

Razmišljajte malo!!!

Po starom obicaju samo od JS se moze cuti nesto pametno ai da se ne kontradiktira ni on ni Biblija.

Pa razmisljamo o tome sve vreme i govorimo i citiramo i pisemo, da se bog JHVH ovaplotio ii postao Isus Hrist tj bog u telu, i da ga svet nije poznao a on se ,pokaza svetu proslavi se u duhu i uzneo se u slavi, sta ti hoces jos od nas, ako si ti slep budi i dalje slep, ja odlicno znam sta citam u bibliji ja nemam niti hocu da imam zurnale KS-re ja imam samo bibliju i samo bibliju i imam ono sto ti i tvoji JS nemate slobodu sopstvenog misljenja tj slobodnu volju, dok vi nematae vama KS, unapred daje odgovore koje su sami skrojili da nebi ste vi sami po bibliji tumarali.

Gerakules sigurno nije JS, njegov ruzan recnik ga odaje a drugo, nece jer nesme dati svoj komentar niti ce Biblijskim stihom podrzati ono sto ovde pise jer zna da je to neistina.

Gerakules za kratko vreme sam te procitao, a koliko ja poznam Bibliju ono sto ti ovde pises nije istina. Zato kazem da je to samo farsa i od tebe se nista pametno nece nauciti. Nisi odgovorio ni na prosla pitanja a po mom rezoniranju neces ni na ova.

Pitanja za tebe i treba da ti je jasno da ja proveravam, pogotovo od sumnjvih licnosti koji neprestano ovde iznose neistine i kontradikcije.

Citiraj pismo gde pise da se Bog JHVH ovaplotio, bas ovako kako kazes "bog ovaplotio i postao Isus Hrist tj. bog u telu?
Da se on Bog JHVH ovaplotni Isus pokazao u telu da bi ga ljudi videli, citiraj Biblijski stih jer ti samo po Bibliji i Biblijom.

Jos jednom koji recnik koje ponasanje a ti sebe prozvao poznavaocem pisma i samo po Bibliji, eto zasto govorim da si samo farsa,pozdrav.
Cudi me zasto urednici ovoga foruma tolerisu tvoje nekulturno ponasanje i ociglednu mrznju JS.
Gerakules koliko sam ja to svatio ti sve znas o JS ali kada je rec o tvojoj veri ti nista neznas, ili sam ja to pogresno zakljucio :) pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Gerakules je otpadnik, lažov i klevetnik a "...sa takvima nemojte ni da jedete!" kaže Pavle u 1. Korinćanima 5:11,12 a u 13. stavku kaže: Uklonite zloga is svoje sredine!

:yea:

Član
Učlanjen(a)
28.06.2011
Poruka
74
Gerakules je otpadnik, lažov i klevetnik a "...sa takvima nemojte ni da jedete!" kaže Pavle u 1. Korinćanima 5:11,12 a u 13. stavku kaže: Uklonite zloga is svoje sredine!

U korincanima bas tako pise, proverio sam. Opet verujem da bi i Apostol Pavle imao bar malo obzira prema zavedenim ljudima otupele savesti da ih sazaljava, pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Po starom obicaju samo od JS se moze cuti nesto pametno ai da se ne kontradiktira ni on ni Biblija.

Gerakules sigurno nije JS, njegov ruzan recnik ga odaje a drugo, nece jer nesme dati svoj komentar niti ce Biblijskim stihom podrzati ono sto ovde pise jer zna da je to neistina.

Gerakules za kratko vreme sam te procitao, a koliko ja poznam Bibliju ono sto ti ovde pises nije istina. Zato kazem da je to samo farsa i od tebe se nista pametno nece nauciti. Nisi odgovorio ni na prosla pitanja a po mom rezoniranju neces ni na ova.

Pitanja za tebe i treba da ti je jasno da ja proveravam, pogotovo od sumnjvih licnosti koji neprestano ovde iznose neistine i kontradikcije.

Citiraj pismo gde pise da se Bog JHVH ovaplotio, bas ovako kako kazes "bog ovaplotio i postao Isus Hrist tj. bog u telu?
Da se on Bog JHVH ovaplotni Isus pokazao u telu da bi ga ljudi videli, citiraj Biblijski stih jer ti samo po Bibliji i Biblijom.

Jos jednom koji recnik koje ponasanje a ti sebe prozvao poznavaocem pisma i samo po Bibliji, eto zasto govorim da si samo farsa,pozdrav.
Cudi me zasto urednici ovoga foruma tolerisu tvoje nekulturno ponasanje i ociglednu mrznju JS.
Gerakules koliko sam ja to svatio ti sve znas o JS ali kada je rec o tvojoj veri ti nista neznas, ili sam ja to pogresno zakljucio :) pozdrav.

Slusaj prijatelju a sta jedan hriscanin koji nije JS,moze ocekivati od antihrista koji ne priznaje da je bog dosao u telu, iako sam ti naveo mnogo argumenata a ti i dalje bez ikakvih argumenata tvrdis da sam ja nepoznavaoc biblije, Ako sam napisao bilo sta ,sto ne pise u bibliji, onda se stobom slazem, ali ako sam napisao samo ono sto pise u bibliji onda neka forumasi sami resavaju ko poznaje bibliju a ko ne okej.

Ja o svojoj veri znam sve dok ti neznas ama bas nista ili znas i zatvaras oci moja vera je ova:

СИМВОЛ ВЕРЕ

ВЕРУЈЕМ у једнога Бога Оца, Сведржитеља, Творца неба и земље и свега видљивог и невидљивог.
И у једнога Господа Исуса Христа, Сина Божијег, Јединородног, од Оца рођеног пре свих векова; Светлост од Светлости, Бога истинитог од Бога истинитог; рођеног, а не створеног, једносуштног Оцу, кроз Кога је све постало;
Који је ради нас људи и ради нашег спасења сишао са небеса, и оваплотио се од Духа Светога и Марије Дјеве, и постао човек;
И Који је распет за нас у време Понтија Пилата, и страдао и био погребен;
И Који је васкрсао у трећи дан, по Писму;
И Који се вазнео на небеса и седи са десне стране Оца;
И Који ће опет доћи са славом, да суди живима и мртвима, Његовом царству неће бити краја.
И у Духа Светога, Господа, Животворног, Који од Оца исходи, Који се са Оцем и Сином заједно поштује и заједно слави, Који је говорио кроз пророке.
У једну свету, саборну и Апостолску Цркву.
Исповедам једно крштење за опроштење грехова.
Чекам васкрсење мртвих.
И живот будућег века. Амин!

Molitva moja :

Oče naš, koji si na nebesima,

da se sveti ime Tvoje,

da dođe carstvo Tvoje,

da bude volja Tvoja

i na zemlji kao na nebu;

hleb naš nasušni daj nam danas;

i oprosti nam dugove naše

kao što i mi opraštamo dužnicima svojim;

i ne uvedi nas u iskušenje,

no izbavi nas od zloga.

krst%20koji%20se%20okrece.gif
molitva Sv Duhu:

Царе Небески, Утешитељу,
Душе истине,
који си свуда и све испуњаваш,
ризницо добара и даваоче живота,
дођи и усели се у нас,
и очисти нас од сваке нечистоте,
и спаси, Благи, душе наше.

Molitva Gospodu Isusu Hristu:

Господе Исусе Христе, Сине Божији, ради молитава Пречасне Мајке Твоје и бесплотних Ангела Твојих и Пророка и Претече и Крститеља Твога, и Богоречитих Апостола, светлих и добропобедних Мученика, преподобних и богоносних Отаца, и свих Светих, избави ме од садашње напасти бесовске. О, Господе мој и Творче, Који не желиш смрт грешнику него да се овај обрати и жив буде, подај обраћење и мени сиротом и недостојном, отми ме из чељусти пагубне змије која је зинула да ме прогута и сведе у ад живог. О, Господе, мој, утехо моја, који си се ради мене сиротог обукао у трошно тело, ишчупај ме из беде и подај утеху сиротој души мојој. Усади у срце моје да творим заповести Твоје и да оставим дела зла и задобијем блаженства Твоја, јер се у Тебе уздам, Господе, спаси ме.

A krstim se ovako: mt 28 :19)
19 Idite dakle i naučite sve narode krsteći ih va ime Oca i Sina i Svetog Duha,
20 Učeći ih da sve drže što sam vam zapovedao; i evo ja sam s vama u sve dane do svršetka veka. Amin.

u Ime Gospoda Isusa (Dela. 8:16, Dj. 19:5)
38 A Petar im reče: Pokajte se, i da se krstite svaki od vas u ime Isusa Hrista za oproštenje greha; i primićete dar Svetog Duha;
47 I da se propoveda pokajanje u ime Njegovo i oproštenje greha po svim narodima počevši od Jerusalima.

A sada da vidimo "sta ti znas o svojoj veri i kako se to vi JS krstite,i u sta se vi molite i kako se molite"

Ja jos nisam video nijednog JS,da padne na kolena, a to je najstariji princip molitve uvazenja i poniznosti Bogu Svemogucem gospodu nasemu Isusu Hristu amen.
[SIZE=+3] [/SIZE]

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
O kakvom uljudnom ponašanju i tolerantnoj raspravi govorite, gospodo? Pogledajte ove prethodne postove! Molim da raspravu upristojite i da ne raspravljate o ličnostima nego o temama.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620

Znaci poceli smo da se vredjamo bas fino da vidi tvoj prijatelj letron vase pravo lice, lice JS,ko god ne podrzava doktrinu i laz JS-ka oni se tako ponasaju.

U korincanima bas tako pise, proverio sam. Opet verujem da bi i Apostol Pavle imao bar malo obzira prema zavedenim ljudima otupele savesti da ih sazaljava, pozdrav.

Kad si vec proverio dali pise i gerakules?

Dodato posle 3 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Postovani urednice ja nisam nikoga vredjao dok oni mene da takodje poelbustera,nikeprodaju itd.

Ja samo pisem o onome sto pise biblija, a njih ocigledno istina vredja.Pa se zato tako i ponasaju!!!

Poslednja izmena:
Natrag