Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
Čitam postove na ovoj temi, - silu božiju citata iz Biblije i tu i tamo po neku rečenicu napisanu iz vlastite glave. I znate šta najviše upada u oči, nama koji nismo aktivni sudionici u ovoj priči, nego, tako, posmatramo sa strane? Oponenti koriste iste biblijske citate, da bi dokazali da su u pravu. Recimo, ono Isusovo upozorenje, parafraziram, da se njegovi sledbenici čuvaju lažnih proroka..., i o njihovoj izvjesnoj pojavi. Sada svi, koji Bibliju tumače na svoj način, one druge vide kao lažne i nekompetetne i upiru pestom u njih da su oni upravo ti na koje je Isus upozorio. Dakle, svi ste sumnjivi! Kako i na osnovu čega će vam povjerovati neko ko bi, recimo, želio da vam povjeruje?

Čestiti uredniče ,
evo jednog lepog primera iz Biblije koji se odnosi na proricanja .

5. Мојсијева, глава 18

20. Али пророк који би се усудио говорити што у моје име што му ја не заповиједим да говори, или који би говорио у име других богова, таки пророк да се погуби.
21. Ако ли речеш у срцу својем: како ћемо познати ријеч које није Господ рекао?
22. Што би пророк рекао у име Господње, па се не збуде и не наврши се, то је ријеч које није рекао Господ; него је из охолости рекао онај пророк, не бој га се.

Sve što je proricao "verni i mudri sluga"(Upravno telo Jehovinih svedoka ,ako neko ne zna)tvrdeći za sebe da je kanal Božiji nije se dogodilo.
Organizacija Jehovinih svedoka apsolutno ispunjava ova tri stiha.
Ali ,kao što rekoh neka svako sam proveri i sam odluči šta da misli.

Član
Učlanjen(a)
01.11.2009
Poruka
34
Zorane, tvoj prvi post, pa tako oštar!? Osnovno ljudsko pravo i sloboda jeste, da ljudi slobodno vjeruju u ono što žele. U isto to pravu i slobudu sapada i njihovo slobodno ispoljavanje svoje vjere i njeno upražnjavanje, pod uslovom da time ne ugožavaju druge ljude i socijalnu zajednicu u kojoj djeluju. Ako njihova vjera zabranjuje da primaju krv, oni time ne ugrožavaju nikoga nego samo sebe.

Supruznik ili roditelj mora da potpise za operaciju. Jehovini svedoci to odbijaju. Zabranjuju operacije. To rade veoma ubedljivo. Kako ne ugrozavaju druge?

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
20. Али пророк који би се усудио говорити што у моје име што му ја не заповиједим да говори, или који би говорио у име других богова, таки пророк да се погуби.
22. Што би пророк рекао у име Господње, па се не збуде и не наврши се, то је ријеч које није рекао Господ; него је из охолости рекао онај пророк, не бој га се.

Sve što je proricao "verni i mudri sluga"(Upravno telo Jehovinih svedoka ,ako neko ne zna)tvrdeći za sebe da je

Nije isto biti prorok i tumačiti proročanstvo.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535

Sve što je proricao "verni i mudri sluga"(Upravno telo Jehovinih svedoka ,ako neko ne zna)tvrdeći za sebe da je

Nije isto biti prorok i tumačiti proročanstvo.

Peko šta pokušavaš da kažeš?

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Svako ko se deklariše kao hrišćanin logično je da sledi primer osnivača hrišćanstva-Isusa Hrista! Biblija, Božja reč nam otkriva ko je Isus Hrist što možemo da pročitamo u Otkrivenju 1:5 od Isusa Hrista, koji je “Verni svedok”, “Prvorođenac od mrtvih” i “Vladar kraljeva zemaljskih”!

Dakle jasno se vidi da je sam Isus svedok! Nameću se sledeća pitanja: 1. Čiji je Isus svedok; 2. Šta svedoči?

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1
JEHOVINI SVEDOCI- jedina religiozna organizacija koja je obuhvatila preko 230 zemalja

pozivam sve osobe koje su Jehovini svedoci interesenti i sve koji zele da diskutuju u vezi ozbiljnih postova koje cu postavljati
u Hrvatskoj nasa braca i sestre imaju sajt od skoro 500 stranica i zbog glomaznog pisanja administrtor je otvorio (odobrio) sledeci na istu temu, u Austriji sajt preko hiljadu stranica, u US preko 5000 stranica gde diskutuju osobe iz celog sveta na engleskom jeziku
zbog cega se onda i mi u Srbiji ne bi slobodno druzili upoznavali pozivali jedni druge u goste iz razlicitih gradova
ne namecemo se ko zeli da bude sa nama zeli ko ne ne
ukoliko je nasa religija priznata od strane medjunarodnog suda i dobila zvanican status religiozne organizacije pa nemamo razloga da se krijemo i da slobodno ne komuniciramo saljemo jedni drugima meilove i upoznajemo se
ja znam da neko koji drze govore cim spomenu internet odmah u istoj recenici ubace i nemoral ili blud ali bila sam na zadnjem kongresu u Beogradu koji se tokom leta odrzao u hali pionir i staresine tj. jedan od njih je u vezi interneta rekao da ga i oni upotrebljavaju i da tim putem uglavnom kontaktiraju sa vodecim telom i da se samo treba pridrzavati biblije. Na facebooku sam nasla Jehovine svedoke iz preko 100 zemalja i sve vise osoba salju zahtev za prijateljstvo. Zalosno je sto u manjim sredinama neki iz nase organizacije imaju misljenje o internetu kao o necemu nemoralnom i sigurna sam da su nezadovoljni svojim zivotima i to nema veze sa pravim Jehovinim svedocima.
JEHOVINI SVEDOCI IMAJU I SVOJE MEDJUNARODNE SAJTOVE, JEDAN OD NJIH JE JW forum
JEHOVINI SVEDOCI IMAJU I SVOJ LICNI SAJT NA KOME SU SE PREDSTAVILI NA INTERNETU
ZBOG CEGA SE ONDA MI JEHOVINI SVEDOCI NE BI SLOBODNO DRUZILI OVDE U SRBIJI JER NA KONGRESIMA MNOGIMA JE NELAGODNO DA SKLAPAJU PRIJATELJSTVA
i nije nista opasno svako u druzenju moze da se izjasni iz kog je grada iz koje skupstine i da se raspitamo ukoliko zelimo da pozovemo nekog u goste koga pozivamo ili ukoliko se aktivno cujemo s kim se zapravo cujemo
pozivam sve kojima se prihvatljiva moja ideja o sklapanju poznanstava iz raznih gradova da se pridruze ovom sajtu
nemamo razloga da se drzimo po strani i sigurno bi mnogi upoznali zanimljive osobe i imali fantasticna prijateljstva

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Ima li neceg protivzakonitog u propovedanju Jehovinih svedoka?
Zasto se plasiti JS?
Da li su JS nekoga pojeli,pokrali,ubili,silovali???
E ,sad ako se neko plasi da ce ih JS naterati da promene veru,to je druga prica....
Pisite o svojim strahovima,sta vam se to ne svidja kod JS,
naravno dajte biblijske dokaze da su JS sekta.
Dajte pisite o svojim verovanjima o raju ,paklu,moralnom (nemoralnom)zivotu i slicno ,a da se temelji na bibliji,a ako ne verujete u Bibliju,pisite o tome na nekoj drugoj temi
Veliki pozdrav za sve ucesnike ovog foruma.
:D

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
Ima li neceg protivzakonitog u propovedanju Jehovinih svedoka?
Zasto se plasiti JS?
Da li su JS nekoga pojeli,pokrali,ubili,silovali???
E ,sad ako se neko plasi da ce ih JS naterati da promene veru,to je druga prica....
Pisite o svojim strahovima,sta vam se to ne svidja kod JS,
naravno dajte biblijske dokaze da su JS sekta.
Dajte pisite o svojim verovanjima o raju ,paklu,moralnom (nemoralnom)zivotu i slicno ,a da se temelji na bibliji,a ako ne verujete u Bibliju,pisite o tome na nekoj drugoj temi
Veliki pozdrav za sve ucesnike ovog foruma.
:D

Dragi Rise
Molim te daj mi obrazlozenje iz Biblije za ukidanje deset Bozijih zapovesti.

Koliko je meni poznato,Jehovini svedoci ne priznaju Bozije zapovesti.
Zar to nije dovoljan razlog i dokaz da su Jehovini svedoci pod uticajem i kontrolom Satane licno?

Natrag