Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
Poštovani username11

Jehovini svedoci su izračunali drugi dolazak Hristov za 1914 godinu iako u Bibliji stoji

32 A o danu tome ili o času niko ne zna, ni anđeli koji su na nebesima, ni Sin, nego Otac sam.

Tada su ,kada se to nije desilo a već su spremili i "Kuću prinčeva" rekli da je došao "nevidljivo"

Iako u Bibliji piše:

26 Tada će se videti Sin čovečji dolaziti na oblacima sa silom i slavom velikom.

Tako da o Jehovinim svedocima moramo da mislimo:

22 Jer će izići lažni Kristosi i lažni proroci, i pokazaće znake i čudesa, da bi zaveli, ako je moguće, i izabrane.

Svi citati Marko 13.glava

Molim te da nam objasniš,možda jedan Jehovin svedok to vidi drugačije .Ja vidim ovako :)

Član
Učlanjen(a)
22.10.2010
Poruka
10
Poštovani username11

Jehovini svedoci su izračunali drugi dolazak Hristov za 1914 godinu iako u Bibliji stoji

Tada su ,kada se to nije desilo a već su spremili i "Kuću prinčeva" rekli da je došao "nevidljivo"

Iako u Bibliji piše:

Tako da o Jehovinim svedocima moramo da mislimo:

Svi citati Marko 13.glava

Molim te da nam objasniš,možda jedan Jehovin svedok to vidi drugačije .Ja vidim ovako :)

Ovaj je redak dio Isusovog odgovora na pitanje apostola: ”Kad ce to biti, i sto ce biti znak tvoje prisutnosti i svrsetka sustava stvari?“ (Matej 24:3, ili Marko 13:32). U njegovom danas poznatom prorocanstvu o dokazima koji sacinjavaju ”znak“, Isus je prorekao ratove, nestasice hrane, potrese, proganjanje pravih krscana i druga dogadjanja na Zemlji koja ce oznacavati njegovu prisutnost. Po tom bi znaku njegovi sljedbenici mogli prepoznati da je kraj blizu. Tu blizinu usporedio je s vremenom kad smokva pocinje listati, naznacujuci da je ljeto blizu. Dodao je: ”Tako i vi kad vidite sve ovo, znajte da je blizu kod vrata“ (Matej 24:33).
No Isus nije tocno rekao KAD ce doci kraj. Umjesto toga, rekao je ono sto citamo u Mateju 24:36.

Andeli nisu znali taj cas, nije ga znao niti Sin, nego samo Otac. A to je u skladu s Isusovim rijecima iz Mateja 20:23, gdje je priznao da on nema vlast dodjeljivati istaknuta mjesta u Kraljevstvu, vec da je Otac ima.
Dakle, Isusove vlastite rijeci pokazuju da kad je bio na Zemlji nije znao datum ’kraja svijeta‘.
Jehovini svjedoci vjeruju da je Isus 1914. bio ustolicen za kralja Bozjeg nebeskog Kraljevstva, kao onaj koji ce voditi predstojecu bitku protiv zla na Zemlji.
Dakle, Marko 13:32 se odnosi na „Armagedon, Harmagedon“ sto znaci da ce Isus unistiti ovaj zao sistem i taj dan niko nezna osim Boga.
Marko 13:32 se ne odnosi na godinu 1914

Veliki Pozdrav

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
username11
čestitam ti na tako brzom poboljšanju u pisanju ,u prvom postu je izgledalo da stvarno slabo pišeš srpskohrvatski.
Svaka čast da za tako kratko vreme savladaš i da uspevaš da sročiš komplikovane rečenice bez ijedne gramatičke ili pravopisne greške :)

Ajde da ti priznamo to što si napisao,ali kako misliš da obrazložiš sve ostale datume.
Recimo 1975,imam jednog prijatelja koji je u to vreme poznavao nekoliko Jehovinih svedoka i oni su svi bili ubeđeni da će te godine biti kraj.Doduše ima još nekoliko datuma,jel mogu da ih napišem a ti da ih obrazložiš?

Član
Učlanjen(a)
22.10.2010
Poruka
10
username11
čestitam ti na tako brzom poboljšanju u pisanju ,u prvom postu je izgledalo da stvarno slabo pišeš srpskohrvatski.
Svaka čast da za tako kratko vreme savladaš i da uspevaš da sročiš komplikovane rečenice bez ijedne gramatičke ili pravopisne greške :)

Ajde da ti priznamo to što si napisao,ali kako misliš da obrazložiš sve ostale datume.
Recimo 1975,imam jednog prijatelja koji je u to vreme poznavao nekoliko Jehovinih svedoka i oni su svi bili ubeđeni da će te godine biti kraj.Doduše ima još nekoliko datuma,jel mogu da ih napišem a ti da ih obrazložiš?

Sve do pred kraj 1914, mnogi su kršćani očekivali da će se Krist vratiti u to vrijeme i da će ih uzeti na nebo. Zato je u predavanju održanom 30. rujna 1914. A. H. Macmillan, jedan od Istraživača Biblije, izjavio: ”Ovo je vjerojatno posljednje javno predavanje koje ću ikad održati, jer ćemo uskoro krenuti kući [na nebo].“ Macmillan je očigledno bio u zabludi, no to nije bilo jedino neispunjeno očekivanje koje su gajili on i njegovi suradnici, Istraživači Biblije.
Istraživači Biblije, od 1931. poznati pod imenom Jehovini svjedoci, očekivali su i da će se 1925. ispuniti divna biblijska proročanstva. Pretpostavljali su da će u to vrijeme započeti zemaljsko uskrsnuće, kad će se u život vratiti vjerni muževi starog doba kao što su Abraham, David i Danijel. U novije doba mnogi su Svjedoci nagađali da bi se zbivanja povezana s početkom Kristove Milenijske vladavine mogla početi odvijati 1975. Njihovo se očekivanje temeljilo na shvaćanju da će tada započeti sedmi milenij ljudske povijesti.
Ta pogrešna gledišta ne znače da su Božja obećanja lažna, da je on načinio pogrešku. Ni u kom slučaju! Isto kao i u slučaju kršćana u prvom stoljeću, do grešaka ili pogrešnih shvaćanja došlo je stoga što oni nisu poslušali Isusovo upozorenje: ’Vi ne znate kad će vrijeme nastati.‘ Pogrešne zaključke nisu donijeli zbog zlobe ili nevjernosti Kristu, nego uslijed gorljive želje da u svoje vrijeme vide ostvarenje Božjih obećanja.
Zato je A. H. Macmillan kasnije objasnio: ”Naučio sam da moramo priznati svoje pogreške i nastaviti s istraživanjem Božje riječi kako bismo dobili veće prosvjetljenje. Bez obzira na to kakve smo preinake u svojim gledištima morali poduzimati s vremena na vrijeme, one nisu promijenile velikodušnu pripremu otkupnine i Božje obećanje vječnog života.“
Doista, u Božja se obećanja možemo pouzdati! Ljudi su ti koji su skloni pogrešci. Zato će pravi kršćani zadržati stav čekanja, u poslušnosti Isusovoj zapovijedi

Nazad na primjer:
Da li si ikada postavio pitanje koje je bilo nakon toga ne mudro pitanje? Mozda si pitao da li je ova zena tvoja zena? a ta osoba kaze, NE to je moja sestra. Jako sramotno pitanje. Apostoli su postavili pitanje koje je kasnije izgledalo kao sramotno pitanje.
Djela Apostolska 1:6: A kad su se okupili, upitali su ga: “Gospodine, hoćeš li u ovo vrijeme Izraelu obnoviti kraljevstvo?”
Kao prvo: Oni su mislili da ce biti obnovljeno Kraljevstvo na tjelesni Izrael
Kao drugo: Oni su mislili da ce Isus to odmah u to vrijeme obnoviti.

Isus je odgovorio:
Djela Apostolska 1:7,8

Nije bilo do Apostola sto je bilo tacno vrijeme. Sta su trebali raditi? Isus im odgovara u 8. stavku: “nego ćete primiti snagu kad sveti duh dođe na vas i bit ćete mi svjedoci u Jeruzalemu, po svoj Judeji i Samariji i sve do kraja zemlje.”
Drugim rijecima Isus je rekao nemoj se brinuti za tacno vrijeme. Sigurno su se sramili zbog krivih ocekivanja sto su imali. Ostali su bdijete iako su imali kriva ocekivanja.

Istinita je stvar sa Jehovinim narodom u danasnjim danima. Ponekad su iscekivali ispunjenja u nekim godinama, naprimjer 1914, 1975. To su bila pogresna iscekivanja.
Da li to znaci da su losi zbog tih krivih iscekivanja????
Ilustracija:
Pravis svoj dorucak, zelis praviti toast. Zaboravljas za toast i toaster pocinje da gori. I onda cujes zvuk: "pip pip pip". Alarm za pozar. Vidis da nema vatre, i unutra sebe kazes: Ti glupi alarm, pa nema vatre. Mozda si zbunjen i zelis baterije iz Alarma i baciti ih. Ali ti to ne radis jer sigurno sad znas da taj Alarm funkcionira. Jer ako izvadis baterije, sigurno znas da alarm nece raditi.

Jehovini svjedoci nastavljaju se pripremati jer oni znaju da ce uskoro doci kraj. Kao apostoli oni ostaju vjerni i ako ponekad imaju kriva ocekivanja.
puno lakse bi mi bilo kada bi mogao davati odgovore na engleskom ili nemackom jeziku, ali internet i druge stvari mi pomazu da rijeci kako ih zamisljam u sebi, (pomocna sredstva koja mi stoje na raspolaganju) tacno prevedem da ih razumijete.
Puno pozdrava

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
Sehr geehrter username11

Es freut mich das du Deutsch kannst.Ich lebe in Österreich und die meiste Beweise die ich habe sind eh auf Deutsch.Du wirst sicher nichts dagegen haben wenn die Zeitungsausschnitte auf Deutsch sind.Ich habe Englisch in der Schule gelernt ,war jahrelang unterwegs und Englisch verstehe auch sehr gut.

Pretpostavljam da imaš Watchtower Library pa proveri da li je tačno.

Pokušaj da posmatraš onako kako mi vidimo situaciju.
S jedne strane Vođstvo Jehovinih svedoka tvrdi kako je ono božiji kanal odnosno ono što oni tvrde da dolazi od Boga.
S druge strane isto to vođstvo toliko puta računa nešto što nikom nije dato da računa i stalno greši.
Kako može neko ko tvrdi da je pod vođstvom božijim da toliko često greši?

WT 14/70, Seite 423/33 "Im Jahre 1925 wurde im Wacht-Turm vom 1. Juni in dem Artikel 'Um der Auserwählten willen' gesagt, daß 'jene Tage' der 'großen Drangsal' in der Mitte verkürzt würden. Es hieß in dem Artikel:
Die 'große Drangsal' habe 1914 u. Z. begonnen,
Gott habe aber nicht zugelassen,
daß sie ihren Höhepunkt erreiche,
sondern habe den 1. Weltkrieg im November 1918 zum Stillstand gebracht.
Auf diese Weise habe er seinem gesalbten Überrest
der auserwählten Christen Zeit eingeräumt,
damit sie ihr Werk durchführen könnten, bevor in der Schlacht von Harmagedon der letzte Teil der 'großen Drangsal' hereinbrechen und diese zum Abschluß gebracht werde.
Diese Erklärung hörte sich damals, im Jahre 1925 - nur sieben Jahre nach dem Ende des I. Weltkrieges … -, ganz gut und vernünftig an.
Aber auch der II. Weltkrieg ging nicht in den Krieg des großen Tages Gottes, des Allmächtigen', den Krieg von Harmagedon über,
wie einige es erwartet hatten. (Offb. 16: 14-16)
Nun sind seit dem Ende des II. Weltkrieges im Jahre 1945, bereits wieder 25 Jahre vergangen…
und der Krieg von Harmagedon steht immer noch bevor.
Wenn der erste Teil der 'großen Drangsal' im Jahre 1914 begann und 1918 endete,
wie das im Jahre 1925 erklärt wurde, dann hat die Zwischenzeit, durch die jene 'Tage der Drangsal' verkürzt wurden, schon über 51 Jahre gedauert und dauert immer noch an.
Angenommen, die Tage der 'großen Drangsal' wären, 'um der Auserwählten willen' Matth. 24:22 tatsächlich, wie man im Jahre 1925 annahm, in der Mitte verkürzt worden, was dann?
Dann wäre der Zeitraum zwischen dem Anfang der 'großen Drangsal' und Harmagedon, ihrem Abschluß, etwa fünfmal so lang wie die 'große Drangsal' selbst.
Doch den Ereignissen entsprechend,
die sich im I. Jahrhundert das heißt, in der Zeit zwischen der Himmelfahr Jesu im Jahre 33 u. Z. und der Zerstörung Jerusalems im Jahre 70 u. Z. abspielten, begann die gegenbildliche 'große Drangsal' nicht im Jahre 1914 u. Z. Was in den Jahren 1914 bis 1918 über das neuzeitliche, gegenbildliche Jerusalem und seine politischen Verbündeten kam, war lediglich ein 'Anfang der Bedrängniswehen'!
Die 'große Drangsal' wie es nie mehr eine geben wird, (Wiederholung der Zerstörung Jerusalems?) steht noch bevor, denn es handelt sich dabei um die Vernichtung des Weltreiches der falschen Religion (Einschließlich der Christenheit) und den anschließenden Krieg von Harmagedon, den Krieg des großen Tages Gottes, des Allmächtigen."

Član
Učlanjen(a)
22.10.2010
Poruka
10
Ah okey, freut mich das du auch Deutsch kannst. Nun, werden die anderen Mitglieder hier wahrscheinlich Probleme damit haben, da nicht jeder die deutsche Sprache beherrscht haha :D

Ich denk ich habe dir diese Frage schon beantwortet. Wir alle machen Fehler, sogar die Apostel von Jesus hatten falsche Ansichten bezüglich dem schon oben zitierten Bibeltext.

Ich verstehe dich ehrlich gesagt nicht, weiß nicht was du damit bezwecken willst. Du beschäftigst dich so sehr damit irgendwelche Fehler, Unstimmigkeiten bzw. Widersprüche zu finden. Du vergoldest doch damit nur deine Zeit. Meiner Meinung nach solltest du dich mit guten Sachen befassen. Wenn du sagst "zeugen jehovas das ist die falsche Religion" dann akzeptiere ich auch deine Meinung. Ich möchte dich ja nicht zwingen ein Verkündiger zu werden. Ich persönlich, bin auch KEIN Zeuge Jehovas. Aber ich bin der Ansicht das das die Wahrheit ist auch wenn es manchmal zu Fehlern kam. Und dies nehme ich auch keinem übel. Weil ich von mir selber sagen kann, das ich jeden Tag nicht nur einmal, sonder mehrere Male etwas mache was nicht ganz in Ordnung ist. Deine "Jahres-Frage" denke ich habe ich beantwortet das Wesentliche bzw. ich habe dir den Hauptgrund genannt und ihn auch biblich dargelegt. Ich habe mich deiner Frage gestellt und dir die passende Antwort dazu gegeben, wenn du immer noch denkst dass das zu wenig ist oder es nicht stimmt dann akzeptiere ich deine Ansicht.
Aber betrachte auch mal andere Religionen, vergleiche doch mal die Zeugen Jehovas mit der katholischen Kirche. Die Zeugen sind so schlimm, weil sie früher sich verrechnet haben. Und die katholische Kirche? Denk darüber nach.

Bitte, fass es nicht falsch auf. Ich will dich in keinster Weise beleidigen oder deine Ansichten in eine falsche Richtung drehen. Denk nicht das ich versuche dich zu einem Zeugen zu machen haha. Damit zeig ich nur die Zeugen Jehovas, wie sie, mit diesen Behauptungen umgehen und sie durch einfache Bibeltexte begründen können.

Ganz liebe Grüße

Bestimmt stellst du mir weiterhin Fragen, freu mich auch darüber. Aber meiner Meinung nach hab ich dir die 1914 usw. Fragen beantwortet

Danke

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
Ah okey, freut mich das du auch Deutsch kannst. Nun, werden die anderen Mitglieder hier wahrscheinlich Probleme damit haben, da nicht jeder die deutsche Sprache beherrscht haha :D

Ich denk ich habe dir diese Frage schon beantwortet. Wir alle machen Fehler, sogar die Apostel von Jesus hatten falsche Ansichten bezüglich dem schon oben zitierten Bibeltext.

Ich verstehe dich ehrlich gesagt nicht, weiß nicht was du damit bezwecken willst. Du beschäftigst dich so sehr damit irgendwelche Fehler, Unstimmigkeiten bzw. Widersprüche zu finden. Du vergoldest doch damit nur deine Zeit. Meiner Meinung nach solltest du dich mit guten Sachen befassen. Wenn du sagst "zeugen jehovas das ist die falsche Religion" dann akzeptiere ich auch deine Meinung. Ich möchte dich ja nicht zwingen ein Verkündiger zu werden. Ich persönlich, bin auch KEIN Zeuge Jehovas. Aber ich bin der Ansicht das das die Wahrheit ist auch wenn es manchmal zu Fehlern kam. Und dies nehme ich auch keinem übel. Weil ich von mir selber sagen kann, das ich jeden Tag nicht nur einmal, sonder mehrere Male etwas mache was nicht ganz in Ordnung ist. Deine "Jahres-Frage" denke ich habe ich beantwortet das Wesentliche bzw. ich habe dir den Hauptgrund genannt und ihn auch biblich dargelegt. Ich habe mich deiner Frage gestellt und dir die passende Antwort dazu gegeben, wenn du immer noch denkst dass das zu wenig ist oder es nicht stimmt dann akzeptiere ich deine Ansicht.
Aber betrachte auch mal andere Religionen, vergleiche doch mal die Zeugen Jehovas mit der katholischen Kirche. Die Zeugen sind so schlimm, weil sie früher sich verrechnet haben. Und die katholische Kirche? Denk darüber nach.

Bitte, fass es nicht falsch auf. Ich will dich in keinster Weise beleidigen oder deine Ansichten in eine falsche Richtung drehen. Denk nicht das ich versuche dich zu einem Zeugen zu machen haha. Damit zeig ich nur die Zeugen Jehovas, wie sie, mit diesen Behauptungen umgehen und sie durch einfache Bibeltexte begründen können.

Ganz liebe Grüße

Bestimmt stellst du mir weiterhin Fragen, freu mich auch darüber. Aber meiner Meinung nach hab ich dir die 1914 usw. Fragen beantwortet

Danke

Upravo zbog drugih forumaša sam preveo tvoj post,bilo bi ipak bolje zbog njih da pišeš na našem
OK i ja se radujem da ti govoriš nemački ali drugi forumaši će
verovatno imati problem s tim,jer ne govori svako nemački.
Mislim da sam na tvoje pitanje već odgovorio.Svi mi pravimo greške ,čak i Apostoli
Su imali pogrešno viđenje u odnosu na navedene citate.

Ne razumem iskreno da ti kažem,šta želiš da postigneš.Toliko se trudiš
da pronađeš greške,nesuglasice odnosno suprotnosti.Time samo dangubiš
Po mom mišljenju treba da se posvetiš dobrim stvarima.
Ako tvrdiš da su JS lažna religija onda prihvatam tvoje mišljenje.
Ja te ne mogu prisiliti da postaneš propovednik.Ja lično nisam JS.
Ali sam ubeđen da je istina pa čak i kad se pogreši.
I to nikom ne uzimam za zlo.Jer i za sebe samog mogu da kažem da ne jednom
nago i više puta na dan uradim što nije baš uredu.Tvoje pitanje „godina“mislim da sam u bitnim crtama odgovorio odnosno naveo sam ti osnovne razloge I biblijski ih potkrepio.Ja sam pokušao da odgovorim na tvoje pitanje a ti ako misliš da je nedovoljno ili nije istina onda prihvatam tvoje viđenje.
Ali posmatraj i druge religije,uporedi JS sa katoličkom crkvom.JS su loši zato što su se ranije preračunali?A katolička crkva,razmisli malo o tome.
Molim te nemoj me pogrešno razumeti.Ne želim te ni nakoji način uvrediti ili tvoje viđenje stvari u drugom pravcu da okrenem.Nemoj da pomisliš da pokušavam da napravimsvedoka od tebe ha ha.Ovim pokazujem kako JS izlaze na kraj sa ovim tvrdnjama i kako ih jednostavnim biblijskim tekstovima podupiru.
Puno lepih pozdrava
Sigurno ćeš mi postaviti još pitanja,i tome se radijem.Ali po mom mišljenju pitanje 1914 sam ti odgovorio.
Hvala
Poštovani username11

Mislim da moramo jednu stvar da rešimo.
Na početku ove teme je MaleckiI (pročitaj prvih pet strana teme)izbegavao da otkrije da je Jehovin svedok,posle je to obrazložio time da nije želeo da ga u diskusiji iz tog ugla prihvate nego kao:

Ja sam pravoslavac po rođenju a ateist po opredeljenju koji proučavam Bibliju i nalazim da je potpuno tačna i u potpunom skladu s naukom i odlučio sam da živim u skladu sa biblijskim principima kao što su to činili Isus Hrist i prvi hrišćani.

Kasnije je obrazložio da nije lagao nego da nije hteo da kaže šta je.
Meni je poznato da kod jehovaca može da se laže ako sagovornik "nije dostojan".

Sada se ti pojavljuješ,govoriš kao jehovac, a kažeš da to nisi?
Ajde da prvo to rasčistimo pre nego što nastavimo ok?

Član
Učlanjen(a)
22.10.2010
Poruka
10
sta ti nije jasno, kada ti kazem da NISAM jehovin svedok???
moji roditelji su jehovini svjedoci i to je razlog zbog kojeg, imam toliko veliko znanje o Jehovinim svjedocima.

pozdrav

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
Jedno lično pitanje,ne moraš da odgovoriš na njega ako nećeš,pošto pogađa tvoju ličnost.
Koliko imaš godina i od kada su tvoji roditelji Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
22.10.2010
Poruka
10
Imam 19 godina. Moji su roditelji JS od God. 1989.

A verujem da ces mi postaviti pitanje, zasto nisam JS. Nisam JS zbog licnih stvari.

Kojoj religiji ti pripadas?

Pozdrav :)

Natrag