Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Psalam 118:6 vrlo lepo i jednostavno opisuje ko stoji iza Jehovinih svedoka:
Jehova je na mojoj strani, neću se bojati.
Šta mi može čovek zemaljski!

Rimljanima 8:31 to potvrdjuje:

Ako je Bog za nas, tko će biti protiv nas?

I to je veoma vidljivo iako ljudi sirom sveta govore svakojake gluposti, lazi, klevete i strasnu neistinu o Bozjem narodu, nema sile na ovom svetu koja ce zabraniti propovedanje Jehovinog naroda! To je jedan od najvidljivijih pokazatelja da su Jehovini svedoci jedina prava religija!

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
Juče mi je naš sveštenik pričao kako su zakucali jehovci na njegova vrata.
Otvori on (njegov stan je uz crkvu tj u crkvenoj porti) stoje dvojica i gledaju ga.
On ih pita da li su se pokajali.
Oni pošto nemaju na to spremljen tekst iz Bruklina stoje i gledaju ga bez reči.
"Onda ništa,dođite kad budete spremni" kaže on i zatvori vrata.
Ja se smejem a on mi kaže:"Isprani mozgovi"

Simpatična anegdota iz života što me navodi na razmišljanje.Ajde što jehovci dođu neupućenom svetu na vrata ali jednom pravoslavnom svešteniku...

@cobi63
Ti ćeš se načekati :)

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
U Mateju 11:25 čitamo sledeće:"U ono vrijeme Isus im je rekao: “Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, jer si ovo sakrio od mudrih i umnih, a otkrio maloj djeci"

Dakle nije potrebno da osoba bude prepametna da bi zaključila sledeće:
1. I ova dobra vijest o kraljevstvu propovijedat će se po svemu svijetu za svjedočanstvo svim narodima, i tada će doći kraj. (Matej 24:14)
2. A Isus im je pristupio i rekao: “Dana mi je sva vlast na nebu i na zemlji. 19 Zato idite i načinite učenike od ljudi iz svih naroda, krsteći ih u ime Oca i Sina i svetog duha, 20 učeći ih da drže sve što sam vam zapovjedio! I evo, ja sam s vama u sve dane do svršetka ovoga poretka.

Dakle oni koji imaju ljubav prema Bogu i svom bližnjem oni to i čine!

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
3.957
Ma lecki ali vi to ne cinite u tom i jeste problem.Vi ne krstvatae u ime Oca,Sina i Svetoga duha u tome i jeste problem kada se pozivas na ovaj text.
sto nam ne objasnis sta je bilo 1914 godine?

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Da ponovim još jednom: Ima jedna veoma mudra poslovica koja ide ovako:" Konja možeš da dovedeš do vode ali ne možeš ga naterati da pije!" Na srpskom je to malo drugačije i, čini mi se, mnogo jasnije :" Budali možeš samo da otmeš, ne možeš da mu daš!"

Član
Učlanjen(a)
22.10.2010
Poruka
10
Interesantno..

Neka vas Bog blagoslovi u svemu sto radi, i neka svakom pojedincu od vas otvori oci, kako bi prepoznali pravu religiju ili nacin da se priblize Bogu. Jer je to najvece blago i smisao zivota.
Zelim vas potaknuti da procitate Bibliju tako cete imati priliku se pribliziti Bogu i nazvati ga vasem prijatelju.

Oprostite moj srpsko-hrvatski nije najbolji.

Neka vam pravi Bog, dadne mudrosti i duhovnosti.

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Interesantno..

Neka vas Bog blagoslovi u svemu sto radi, i neka svakom pojedincu od vas otvori oci, kako bi prepoznali pravu religiju ili nacin da se priblize Bogu. Jer je to najvece blago i smisao zivota.
Zelim vas potaknuti da procitate Bibliju tako cete imati priliku se pribliziti Bogu i nazvati ga vasem prijatelju.

Slažem se u potpunosti s tobom!

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
Interesantno..

Poštovani username11

Na ovom forumu niko ne gleda na pravopisne i gramatičke greške.A ni na to koje je neko nacionalnosti.

Kako da prepoznamo pravu religiju?

Član
Učlanjen(a)
22.10.2010
Poruka
10
.

Poštovani username11

Na ovom forumu niko ne gleda na pravopisne i gramatičke greške.A ni na to koje je neko nacionalnosti.

Kako da prepoznamo pravu religiju?

Govoreci o razlici izmedu onih koji na ispravan nacin obozavaju Boga i onih koji to ne cine, Isus Krist rekao je svojim sljedbenicima: “Zar se grozdje bere s trnja ili smokve s cicka? Tako svako dobro drvo donosi dobar plod, a svako nevaljalo drvo donosi bezvrijedan plod. Dobro drvo ne moze donijeti bezvrijedan plod, niti nevaljalo drvo moze donijeti dobar plod. Dakle, prepoznat cete ih po plodovima njihovim.”
Prema tome one koji obozavaju Boga na ispravan nacin prepoznaje se po njihovim plodovima, odnosno djelima.

kao prvo, prava religija ujedinjuje vjernike jer ih potice da ljube jedni druge. Isus je objasnio svojim ucenicima: “Novu vam zapovijed dajem: Ljubite jedan drugoga! Kao sto sam ja ljubio vas, tako i vi ljubite jedan drugoga! Po tome ce svi znati da ste moji ucenici, ako budete ljubili jedan drugoga.”
Dakle mora vladati medusobna ljubav. Zbog toga je naprimjer nezamislivo uzeti oruzje i ratovati protiv suvjernika ili ga mrziti druge ljude.

Ivan 17:14 kaze: Ja sam im predao tvoju rijec, a svijet ih je zamrzio, jer nisu dio svijeta, kao sto ni ja nisam dio svijeta. Isusa su mrzili, ismijavali, rugali su mu se, udarali ga, koliko je toga samo trpio. Pripadnici prave religije se prepoznaju po tome sto ih svijet MRZI, ne zato sto cine lose nego zbog toga sto cine dobro jer slijede primjer isusa.

veliki pozdrav svima vama.
neka vas bog blagoslovi

Natrag