Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ne bih da raspravljamo doktrine adventističke crkve koje su u potpunoj suprotnosti sa biblijskom istinom, kao što su trojstvo, besmrtnost duše, simboli kao što je krst, koje Biblija ne podržava i jedno od mnogih i zajedničkih zabluda takozvanog hrišćanstva-Isus Hrist svemogući Bog! Samo bih napomenuo nekoliko različitih pravaca u okviru adventističke crkve od kojih je jedan od najpoznatijih Adventisti 7. dana!

1. Pitanje:Kako ti kao pripadnik adventističke crkve gledaš na razjedinjeno obožavanje u okviru tvoje crkve a Pismo jasno kaže sledeće: "Jedno je telo i jedan duh — kao što je i jedna nada na koju ste pozvani — 5 jedan Gospod, jedna vera, jedno krštenje, 6 jedan Bog i Otac svih, koji je nad svima i u svima i deluje preko svih."

2. Pitanje: Ako te vlasti države u kojoj živiš pozovu u rat protiv Nemačke (na čiji poziv se Adventisti odazivaju), tvoj brat po veri u Nemačkoj će se takođe odazvati pozivu jer će i njega Nemačka pozvati u rat protiv tvoje države. Dakle bićete u situaciji ti i tvoj brat po veri, da pucate i vrlo verovatno da ubijate jedan drugoga a ako ne jedan drugoga onda neku drugu osobu. Šta misliš da li Jehova i Isus Hrist odobravaju ovakav stav i ovakvo obožavanje i kako ti nalaziš opravdanje za svoju savest? Molio bih te da mi navedeš biblijski osnov za ovakve postupke tebe i tvoje braće Adventista.

Kad zajedno pronađemo odgovore na ova pitanja na temelju Biblije onda ćemo imati temelj za nastavak razgovora opet isključivo na temelju Biblije!

Malecki, ne znas ti nista o adventistima.
Adventisti nikada nisu verovali u ''besmrtnost duse'' , i dok je vas C.T.Russell preuzeo verovanje u ''smrtnost duse'' upravo od adventista, adventisti su do toga sami dosli proucavanjem..
C.T.Russell je bio jedan od onih koji su posecivali najranije adventisticke sastanke, a posto je bio nezadovoljan pojedinim ucenjima, odlazi i formira svoju grupu..

Sta vise nisi upoznat , ni da postoje adventisti koji uopste ne veruju u Trojstvo, dok pioniri(zacetnici) adventizma u velikom broju u pocetku uopste nisu verovali u Trojedinog Boga i da je Isus Svemoguci Bog.. ''Antitrinitarizam'' C.T.Russell prvobitno preuzima od adventista...

Dalje, ''krst'', ovo je skroz nebitno, mogao je Isus umreti na bilo kojoj drugoj spravi, i ti bi opet imao vecni zivot, skroz je nebtno kako je umro..
Pored toga Adventisti ''ne obozavaju krst'', u njihovoj crkvi neces videti ikone slike i kipove(ne obozavaju ikone), a ''krst je samo obelezje'' koje imaju istaknuto na crkvi, jer je to simobl Hriscanastva..

Sto se tice ''neutralnosti'', Adventisti tu postupaju ''po savesti'', vecina adventista koji su pravi vernici odbijaju vojnu sluzbu, dok ima i onih koji sluze vojsku, to je stvar ''licnog izbora''...

Dakle tvoj stav ''ne razgovaram sa vama paganima'' je skroz pogresan, bolje bi ti bilo da saslusas one od kojih je i sam C.T.Russell pokupio svoja ucenja..
Moze se desiti da su oni ''original'' a da ste vi ''falsifikat''.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Да ли је Исус Свемоћни Бог?
Одговор из Светог писма

Противници су оптужили Исуса да се изједначава с Богом (Јован 5:18; 10:30-33). Међутим, Исус никада није тврдио да је једнак Свемоћном Богу. Он је рекао: „Отац [је] већи од мене“ (Јован 14:28).

Исусови први следбеници нису гледали на њега као на неког ко је једнак Свемоћном Богу. На пример, апостол Павле је након Исусовог ускрсења написао да је ’Бог узвисио Исуса‘. Очигледно је да Павле није веровао да је Исус Свемоћни Бог. Како би Бог иначе могао узвисити Исуса? (Филипљанима 2:9 " Зато га је (Isusa) Бог и узвисио и дао му име које је изнад сваког другог имена,"). Заиста није потребно понизној особи доказивати на било који други начин да је Исус син, божанске природе јер га је Јехова креирао, никако свемогући Бог, једнак по важности и моћи свом Оцу. Исус никад и нигде није то тврдио! Дакле само особа која не жели и одбија да прихвати једноставно објашњење и јасан извештај из Библије, мможе да тврди да је Исус Свемогући Бог!

:mig:

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
Чему служи овај форум?
Постављању питања и давања одговора из Куле стражаре

Очигледно да је наш другар Малецки одлучио, пошто није способан да ради оно што се на форумима ради настави са оним што Јеховини сведоци најбоље знају:
Копирањем текстова са сајта организације Куле стражаре или када су старија издања у питању онда са компакт диска.
Надам се да ће му неко пренети ово питање, јер је све који му постављају питања на која следбеници Куле стражаре не могу да дају одговоре једноставно блокирао.
Чему служи форум?
За дељење копираних текстова или за разговоре?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mene je odavno blokirao.
Eno ni na gornje mi nije nista odgovorio.
Verovatno i ne vidi moje postove.
Zaista zalosno...

Ne razumem kako neko moze zatvarati oci da ne vidi. To je greh.
A ja sam oduvek hteo sa njim lepo da porazgovaram. Ali kad je video da ne moze da mi odgovori udario je blok..

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Ne bih s tobom da ulazim u raspravu o tome šta ti je ko rekao i šta si ti kome rekao, ali jedno je sigurno-nemaš ti blage veze o tome ko su Jehovini Svedoci i šta oni rade. Bilo bi mudro da ne govoriš o stvarima koje ne poznaješ. A ako želiš da upoznaš stvari o kojima govoriš, dakle ako želiš da upoznaš Božju organizaciju, Jehovine svedoke, onda je najbolje da zatražiš biblijski studij od Jehovinih svedoka koji je besplatan i u vreme kad tebi isključivo odgovara. Nakon toga, dakle kad dobro upoznaš učenje Jehovinih svedoka, onda možeš da govoriš o njima! Ti si adventista, zar ne?

Postovanje prijatelju Malecki,

ovo je moje prvo javljanje na tvoju temu.
Hvala ti sto si mi otvorio oci i ukazao gde i kako mogu da upoznam ucenje Jehovinih svedoka. Ja to vec dugo vremena trazim.

Ali najpre da ispiricam jedno od mojih iskustava sa JS.
Jodnoga dan sa porodicom dosao sam kuci i u vratima nasao pamlet JS. Nudili su mi besplatne boiblijske casove. Odmah sam popunio upitnik i poslao na adresu, a tada sam zivepo u vasem cuvenom Brooklynu.
Sledece sedmice javio mi se maldic preko telefona i obecoa da ce doci u nedelju. Nas nekoliko cekaloi smo, ali niko nije dosao, niti javio da nece doci. Ipak, u sledeci utorak dosla su dva maldica, onaj koji je preko telefona govorio sa mnom i jos jedan po imenu Tonny.
Odmah su me pitali dali sam religiozan i kojoj crkvi pripadam? Samo sam im rekao o mokme poreklu, ali nisam im dao potpun odgovor, takoi da celo vreme nisu znali ko sam i kojoj Crkvi pripadam.
Poce li smo proucavati Kulu strazaru. Naravno ja sam ih pustio da iznesu ono njihovo redovno. Prvi mladic radio je 5. godina dobrovolujno u njihovoj stampariji i nije mogao da nastavi studije sa mnom, ali Tonny je bio uporan. Proucavali smo Kulu oko 6 meseci. Kad god sam mu postavio teze pitanje, odmah je ustao i otisao sa obecanjem da ce iduceg puta doneti odgovor. Tako se to ponavljalo vise puta.
Jedne subote, upravo sto smo stigli kuci iz crkve, neko je zazvonio, kad sam otvorio bio je to Tonny. Otkuda ti dans Tonny? Tonny rece u ptrolazu sam pa me nesto teralo da navratim. Dobrodosao Tonny, odgovorio sam.

Posto smo svi u porodici bili lepo obuceni, sto nije slucaj drugim danima u sedmici, Tonny je upitao: "Jeste li se vi spremili da negde idete. A moja supriga nije htela vise da ceka nego je odgovorila: "Ne mi smo upravo sada stigli, bili smo u Crkvi".
Zar vi idete u crkvu? upitao je Tonny. Moja supruga mu je posvedocila, rekala ko smo i sta zaista verujemo, Tonny je odmah ustao, i tesko je pronasao vrata, otisao je i vise senikad nije navratio. Kad sam ga sreo na ulici posle mesec dana i u pitao sta je Tonny nemate da nastavimo sa studijama, Tonny je rekao da je mnogo zauzet.
Vidis Malecki ja zelim sa vama da proucavam, ali niko se ne usudjuje da zakuca i na moja vrata, a ja ne znam zbog cega.

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535

ovo je moje prvo javljanje na tvoju temu.
Hvala ti sto si mi otvorio oci i ukazao gde i kako mogu da upoznam ucenje Jehovinih svedoka. Ja to vec dugo vremena trazim.

Ali najpre da ispiricam jedno od mojih iskustava sa JS.
Jodnoga dan sa porodicom dosao sam kuci i u vratima nasao pamlet JS. Nudili su mi besplatne boiblijske casove. Odmah sam popunio upitnik i poslao na adresu, a tada sam zivepo u vasem cuvenom Brooklynu.
Sledece sedmice javio mi se maldic preko telefona i obecoa da ce doci u nedelju. Nas nekoliko cekaloi smo, ali niko nije dosao, niti javio da nece doci. Ipak, u sledeci utorak dosla su dva maldica, onaj koji je preko telefona govorio sa mnom i jos jedan po imenu Tonny.
Odmah su me pitali dali sam religiozan i kojoj crkvi pripadam? Samo sam im rekao o mokme poreklu, ali nisam im dao potpun odgovor, takoi da celo vreme nisu znali ko sam i kojoj Crkvi pripadam.
Poce li smo proucavati Kulu strazaru. Naravno ja sam ih pustio da iznesu ono njihovo redovno. Prvi mladic radio je 5. godina dobrovolujno u njihovoj stampariji i nije mogao da nastavi studije sa mnom, ali Tonny je bio uporan. Proucavali smo Kulu oko 6 meseci. Kad god sam mu postavio teze pitanje, odmah je ustao i otisao sa obecanjem da ce iduceg puta doneti odgovor. Tako se to ponavljalo vise puta.
Jedne subote, upravo sto smo stigli kuci iz crkve, neko je zazvonio, kad sam otvorio bio je to Tonny. Otkuda ti dans Tonny? Tonny rece u ptrolazu sam pa me nesto teralo da navratim. Dobrodosao Tonny, odgovorio sam.

Posto smo svi u porodici bili lepo obuceni, sto nije slucaj drugim danima u sedmici, Tonny je upitao: "Jeste li se vi spremili da negde idete. A moja supriga nije htela vise da ceka nego je odgovorila: "Ne mi smo upravo sada stigli, bili smo u Crkvi".
Zar vi idete u crkvu? upitao je Tonny. Moja supruga mu je posvedocila, rekala ko smo i sta zaista verujemo, Tonny je odmah ustao, i tesko je pronasao vrata, otisao je i vise senikad nije navratio. Kad sam ga sreo na ulici posle mesec dana i u pitao sta je Tonny nemate da nastavimo sa studijama, Tonny je rekao da je mnogo zauzet.
Vidis Malecki ja zelim sa vama da proucavam, ali niko se ne usudjuje da zakuca i na moja vrata, a ja ne znam zbog cega.

Pozdravljam te Marko! Drago mi je da želiš da proučavaš Bibliju. Ne bih da razgovaramo o Toniju i ostalima koji su dolazili kod tebe jer svako od nas ima svoj odnos sa Jehovom i svako će podneti račun za sebe lično. Ja ću vrlo rado doći kod tebe da se upoznamo i naravno, ako želiš da nastavimo proučavanje Biblije. Ja živim u Bayside, Queens. Pošalji mi tvoju adresu ili mi daj broj tvog telefona da te pozovem i da se detaljno dogovorimo! Verujem da će ti biti mnogo lakše da proučavaš Bibliju na srpsko-hrvatskom nego na engleskom.

Veliki i prijateljski pozdrav od mene!

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Pozdravljam te Marko! Drago mi je da želiš da proučavaš Bibliju. Ne bih da razgovaramo o Toniju i ostalima koji su dolazili kod tebe jer svako od nas ima svoj odnos sa Jehovom i svako će podneti račun za sebe lično. Ja ću vrlo rado doći kod tebe da se upoznamo i naravno, ako želiš da nastavimo proučavanje Biblije. Ja živim u Bayside, Queens. Pošalji mi tvoju adresu ili mi daj broj tvog telefona da te pozovem i da se detaljno dogovorimo! Verujem da će ti biti mnogo lakše da proučavaš Bibliju na srpsko-hrvatskom nego na engleskom.

Veliki i prijateljski pozdrav od mene!

Mnogo ti hvala na odgovotru na moj komentar. Ja sam ziveo 9 godina u Brooklyny, i 10 godina u Queensu.
Nedjutim, pre dvadeset godina oselio sam se iz New Yorka u Californiu.

Dok sam bio u Brooklynu, jedan dan proveo sam 8 sati u posteti Betelu (Glavna uprava JS). Tamo je radio tada Tonijev prijatelj, koji jebio kod mene u poseti, i njega sam pronasao. Jednom sam posetio vasu glavnu upravu, jer sam zeleo da istrazujem vasu statistiku. Kad sam se pojavio, rekao sma istinu da nisam JS, ali zelim da istrazujem njihoiv pokret; i zamolio sam ih ako bi mi mogli dati statistiku koju svake godine objavljujete u Yearbooku, sekretarica me je ostro pogledala i rekal: "Mi nemamo takvu statistiku."
Medjutim, ja sam otisao u glavnu biblioteku i pronasao te godisnje izjave za 20 proslih godina, pa sam, ipak postigao ono sto sam zeleo da doznam. Nekoliko puta posetio sam vasa bogosluzenja u Jamajci u NY.

U Kaliforniji upoznao sam se sa jednim vernikom JS strariji covek, gradjevinski preduzimac po imenu David, poce li smo da proucavamo i on je uskoro ustanovio da to nase proucavanje nicemu ne vodi, jer sam ja ospravao vecinu onoga sto vi uciute, zato je predlozi da prestanemo sa studijom i to smu ucinili, ali on je kod mene stalnbo dolazio i ostali smo jako dobri prijatelji.

U razgovoru Sa Mireom, primetio sma da si okrivio adventiste da veruju da je Hristos SVEMOGUCI Bog.

Zanam da ste nekad ucili da je Hristos stvoren kao i svi ostali andjeli sto su.

Medjutim, koliko je meni poznato, da ste to promenuli, pa da sada verujete da Hristos i jeste Bog ali nije svemoguci. Mozes li nam to objasniti kako sada ucite?

Unapred hvala

Poslednja izmena:
UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535

Mnogo ti hvala na odgovotru na moj komentar. Ja sam ziveo 9 godina u Brooklyny, i 10 godina u Queensu.
Nedjutim, pre dvadeset godina oselio sam se iz New Yorka u Californiu.

Dok sam bio u Brooklynu, jedan dan proveo sam 8 sati u posteti Betelu (Glavna uprava JS). Tamo je radio tada Tonijev prijatelj, koji jebio kod mene u poseti, i njega sam pronasao. Jednom sam posetio vasu glavnu upravu, jer sam zeleo da istrazujem vasu statistiku. Kad sam se pojavio, rekao sma istinu da nisam JS, ali zelim da istrazujem njihoiv pokret; i zamolio sam ih ako bi mi mogli dati statistiku koju svake godine objavljujete u Yearbooku, sekretarica me je ostro pogledala i rekal: "Mi nemamo takvu statistiku."
Medjutim, ja sam otisao u glavnu biblioteku i pronasao te godisnje izjave za 20 proslih godina, pa sam, ipak postigao ono sto sam zeleo da doznam. Nekoliko puta posetio sam vasa bogosluzenja u Jamajci u NY.

U Kaliforniji upoznao sam se sa jednim vernikom JS strariji covek, gradjevinski preduzimac po imenu David, poce li smo da proucavamo i on je uskoro ustanovio da to nase proucavanje nicemu ne vodi, jer sam ja ospravao vecinu onoga sto vi uciute, zato je predlozi da prestanemo sa studijom i to smu ucinili, ali on je kod mene stalnbo dolazio i ostali smo jako dobri prijatelji.

U razgovoru Sa Mireom, primetio sma da si okrivio adventiste da veruju da je Hristos SVEMOGUCI Bog.

Zanam da ste nekad ucili da je Hristos stvoren kao i svi ostali andjeli sto su.

Medjutim, koliko je meni poznato, da ste to promenuli, pa da sada verujete da Hristos i jeste Bog ali nije svemoguci. Mozes li nam to objasniti kako sada ucite?

Unapred hvala

Marko prijatelju! Obzirom da imaš kompjuter vrlo lako možeš pronaći odgovor na sva pitanja koja imaš. Otiđi na sajt www.jw.org, potraži jezik koji razumeš i lako ćeš pronaći ono što te interesuje!

:mig:

Natrag