Ja veoma dobro poznajem ucenje Jehovinih svedoka, poznajem biblijske studije zasnovane na knjizi "Sta biblija zaista naucava" i proucavao sam odredjeni broj drugih knjiga.
Imao sam i veci broj licnih diskusija sa svedocima na osnovu biblije.
Sve sto mogu da kazem o ucenju Jehovinih svedoka je to - da je to vesto upakovana ljudska filozofija koja se ne zasniva na reci Bozjoj i biblijskom kontekstu u kome istina postaje jasno vidljiva - vec na praznim predpostavkama i ljudskoj logici da je nesto tako i ako nije.
Mozemo i ovde diskutovati o tim ucenjima na osnovu biblije, ali meni nije cilj da govorim protiv Jehovinih svedoka, i ja sam to najmanje cinio ovde na forumu.
Cak sam u vise navrata i branio svedoke od svakakvih pisanja pojedinaca na forumu koji su pisali i protiv Adventista i svedoka.
Ja verujem da u organizaciji Jehovinih svedoka ima mnostvo iskrenih i dobrih ljudi koji su zavedeni doktrinom organizacije, koja navodi ljude da veruju u nesto sto nema temelje u svetom pismu, vec predstavlja izvrtanje pisma.
Takodje verujem da ce u ovom poslednjem vremenu - kada sam Bog znacima i cudima bude objavio istinu i autoritet njegove prave crkve, da ce se tada mnogim svedocima, ali i pripadnicima drugih crkava otvoriti oci, i da ce cuvsi istinu prihvatiti je i pridruziti se ostatku koji drzi zapovesti Bozje i veru Isusovu i ima svedocanstvo Isusovo ( prorocki dar ), i ukljuciti se u poslednju globalnu misiju objave jevandjelja ovom svetu u duhu i sili poznoga dazda, nakon cega ce Hristos doci u slavi na spasenje onima koji ga cekaju i pripreme se za taj cas.
Amin!