Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Baš ovog momenta sam pročitao veoma zanimljiv i jasan članak o tome ko je antihrist pa bih želeo da ga podelim sa vama svima jer znam da ste veoma zainteresovani da saznate šta Božja Reč govori o tome i koga identifikuje kao antihrista:

STRAŽARSKA KULA JUN 2015
wp_SBO_20150601_md.jpg

Ko je antihrist?
Pre nekoliko godina se pojavio horor film pod nazivom Antihrist.

Jedan popularan bend je jedan svoj album nazvao Antihrist superstar.

Jedno poznato delo Fridriha Ničea, filozofa iz 19. veka, zove se Antihrist.

Kraljevi i carevi iz srednjeg veka često su svoje neprijatelje nazivali antihristima.

Martin Luter, vođa reformacije u Nemačkoj, govorio je da su rimokatoličke pape antihristi.

POŠTO se izraz „antihrist“ već dugo koristi kao naziv za mnogo štošta, od moćnih vladara do običnih filmova, sasvim je normalno da se pitamo: Ko je antihrist? Da li je taj izraz uopšte važan za nas danas? Ako želimo da dobijemo odgovore na pitanja o antihristu, najlogičnije je da ih potražimo u Bibliji. U njoj se ovaj izraz pojavljuje pet puta.

ANTIHRIST JE RAZOTKRIVEN
Jedini biblijski pisac koji je koristio reč „antihrist“ bio je apostol Jovan. Šta je on rekao o antihristu? Pogledajmo šta je zapisao u svojoj prvoj poslanici: „Deco, poslednji je čas, i kao što ste čuli, dolazi antihrist, ali već sada su se pojavili mnogi antihristi. Po tome znamo da je poslednji čas. Izašli su od nas, ali nisu bili od nas [...] Ko je lažljivac ako ne onaj ko poriče Isusa kao Hrista? To je antihrist, onaj koji poriče Oca i Sina“ (1. Jovanova 2:18, 19, 22).

Prema Jovanovim rečima, antihrist je svako ko svesno širi laži o Isusu Hristu i njegovim učenjima

Šta saznajemo iz ovih reči? Jovan pominje ’mnoge antihriste‘, iz čega se vidi da se izraz „antihrist“ ne odnosi samo na jednu osobu. To mogu biti ljudi i organizacije koje šire laži, poriču da je Isus Mesija, to jest Hrist, i pogrešno predstavljaju odnos između Boga i njegovog Sina, Isusa Hrista. Oni se lažno predstavljaju kao Hristovi zastupnici. Pošto je Jovan rekao: „Izašli su od nas“, to znači da su oni odstupili od istinitih biblijskih učenja. Takođe saznajemo da su već postojali u vreme kada je Jovan napisao svoju poslanicu, vreme na koje se ukazuje kao na „poslednji čas“. To se verovatno odnosi na kraj doba apostola.

Šta je još apostol Jovan napisao o antihristu? Govoreći o lažnim prorocima, on je upozorio suhrišćane: „Svaku izjavu koja priznaje da je Isus Hrist došao u telu nadahnuo je Bog. Ali nijednu izjavu koja ne priznaje Isusa nije Bog nadahnuo. Takvu izjavu je nadahnuo antihrist, a čuli ste da dolazi, i sad je već u svetu“ (1. Jovanova 4:2, 3). Zatim je u svojoj drugoj poslanici ponovio istu misao: „Mnoge varalice [su] izašle u svet, oni koji ne priznaju da je Isus Hrist došao u telu. Svaki od njih je varalica i antihrist“ (2. Jovanova 7). Dakle, prema Jovanovim rečima, antihrist je svako ko svesno širi laži o Isusu Hristu i njegovim učenjima.

„LAŽNI PROROCI“ I „ČOVEK BEZAKONJA“

Isus je upozorio da će lažni proroci doći kao ’grabljivi vukovi u ovčijem runu‘

Decenijama pre nego što je apostol Jovan pisao o tim varalicama, Isus Hrist je upozorio svoje sledbenike: „Čuvajte se lažnih proroka koji dolaze k vama u ovčijem runu, a iznutra su grabljivi vukovi“ (Matej 7:15). I apostol Pavle je upozorio hrišćane u Solunu: „Ne dajte nikome da vas zavede ni na koji način, jer [Jehovin] dan neće doći dok prvo ne dođe otpad i ne otkrije se čovek bezakonja, sin uništenja“ (2. Solunjanima 2:3).

Dakle, u prvom veku su već postojali lažni proroci i otpadnici koji su nastojali da oslabe hrišćanske skupštine. Na sve koji su širili laži o Isusu Hristu i njegovim učenjima odnosio se izraz „antihrist“. Apostol Pavle je za njih upotrebio izraz „sin uništenja“, iz čega vidimo kakvo je Jehovino gledište o njima.

ČUVAJMO SE ANTIHRISTA
Kakva je situacija danas? Antihrist se još uvek protivi Hristu i njegovim učenjima. Postoje osobe i organizacije koje šire laži s namerom da sakriju pravi identitet Oca, Jehove Boga, i njegovog Sina, Isusa Hrista. Imamo dobre razloge da se čuvamo njihovih prevara. Osmotrimo dva primera kako antihrist deluje.

Crkve već vekovima zastupaju nauku o Trojstvu, po kojoj su Otac i Sin jedna osoba. Tako je identitet Jehove Boga i Isusa Hrista obavijen velom misterije. Zato je iskrenim ljudima teško da se ugledaju na Isusa Hrista i da se približe Bogu, na šta ih Biblija podstiče (1. Korinćanima 11:1; Jakovljeva 4:8).

Crkve stvaraju još veću zabunu time što koriste biblijske prevode iz kojih je izostavljeno Božje ime, Jehova, iako se u izvornom tekstu ono pojavljuje oko 7 000 puta. Zato je Bog postao još više nedokučiv i dalek ljudima.

S druge strane, mnogi iskreni vernici su se približili Bogu kada su saznali da se on zove Jehova. To potvrđuje i primer Ričarda, koji je ovako opisao svoj razgovor s Jehovinim svedocima: „Pokazali su mi iz Biblije da se istiniti Bog zove Jehova. Oduševio sam se kada sam saznao da Bog ima ime. To nikada ranije nisam čuo.“ Od tada je počeo da menja svoj život kako bi ga uskladio s biblijskim merilima i ugodio Jehovi. „Približio sam se Bogu kada sam saznao njegovo ime.“

Antihrist vekovima drži milione ljudi u duhovnoj tami. Međutim, ako proučavamo Božju Reč, Bibliju, možemo prepoznati antihrista i osloboditi se njegovih laži i prevara (Jovan 17:17).

Siguran sam da ćete uživati u čitanju i jasnim saznanjima o tome ko je antihrist!

:mig:

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Crkve već vekovima zastupaju nauku o Trojstvu, po kojoj su Otac i Sin jedna osoba. Tako je identitet Jehove Boga i Isusa Hrista obavijen velom misterije.

Zašto lažeš? Crkva uči da su Otac i Sin dvije osobe.

Crkve stvaraju još veću zabunu time što koriste biblijske prevode iz kojih je izostavljeno Božje ime, Jehova, iako se u izvornom tekstu ono pojavljuje oko 7 000 puta. Zato je Bog postao još više nedokučiv i dalek ljudima.

Apostoli i prva Crkva imali su Pismo u kojem nije bilo imena Jahve. Ti bi apostolima podvalio da su antikristi. A vi ste zapravo neovlašteno kasapili Sveto Pismo, i mijenjali riječi koje su napisali novozavjetni pisci.

Dakle, tko bi mogao biti antikrist?

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Да ли је Исус Свемоћни Бог?
Одговор из Светог писма

Противници су оптужили Исуса да се изједначава с Богом (Јован 5:18; 10:30-33). Међутим, Исус никада није тврдио да је једнак Свемоћном Богу. Он је рекао: „Отац [је] већи од мене“ (Јован 14:28).

Исусови први следбеници нису гледали на њега као на неког ко је једнак Свемоћном Богу. На пример, апостол Павле је након Исусовог ускрсења написао да је ’Бог узвисио Исуса‘. Очигледно је да Павле није веровао да је Исус Свемоћни Бог. Како би Бог иначе могао узвисити Исуса? (Филипљанима 2:9 " Зато га је (Isusa) Бог и узвисио и дао му име које је изнад сваког другог имена,"). Заиста није потребно понизној особи доказивати на било који други начин да је Исус син, божанске природе јер га је Јехова креирао, никако свемогући Бог, једнак по важности и моћи свом Оцу. Исус никад и нигде није то тврдио! Дакле само особа која не жели и одбија да прихвати једноставно објашњење и јасан извештај из Библије, мможе да тврди да је Исус Свемогући Бог!

Kako su mogli optužiti Isusa da se GRADI BOGOM kad si sam citirao gde tvrdi da je Otac veći od Njega..?
Vidiš kako radiš pogrešnu stvar jer uzimaš odgovor iz jednog konteksta i stavljaš ga u drugi kontekst da opravdaš svoju hipotezu i to je loš posao.

Ono tvoje ,,očigledno,, kao hipotetički tebi zvuči dobro ali to nije istina jer očigledno je da je mrak u sred dana a svetlost u sred tame...netačno.
Slavko,Paja reče da je VELIKA TAJNA POBOŽNOSTI TE DA SE BOG JAVI U TELU mogu li čuti u kom toTELU se javi Bog?
Pošto voliš pitanja evo i onog iz Isaije ko je Sin koji je ujedno i Otac večni i BOG SILNI?
Isaija najavi da glas onog koji viče u pustinji ravna stazu BOGU NAŠEM (Izrailjevom) i da li zaista stiže Bog u telu za Jovanom podroniteljem ili je lažno Isaijino proroštvo?

Jednostavanizveštaj iz biblije tvrdi da je Sin Bog večni a još očiglednije jeda ti ne poznaješ Boga.
Pogledaj Slavko jednu stvar Izrailj zna izvorno izgovaranje Boga i onda im grupa učenika nosi drugo IME Jehošue kao JEDINO za spasenje a ti tvrdiš ono što i farizeji da je Bog nevidljiv i da se zoveiJHVH a ne neki Jehošua i odbaciše Mesiju kao i ti.
Oni ne uzimaju večeru kao ni ti.Oni ne priznaju Mesiju kao službu Boga u TELU kako pišu apostoli i proroci Božji koji nemaju ništa sa masonerijom.
Oni nisu lažna proročka organizacija koja žonglira datumima i naivnim laicima.

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Malecki, problem je u tome sto bih ja vise voleo da dobiujem odgovore iz Biblije, nego iz Kule strazare.

Sve najbolje

Marko kažeš da si proučavao Bibliju sa Jehovinim Svedocima! Onda bi trebao da znaš da Jehovini Svedoci sve što znaju i propovedaju jeste isključivo na temelju Biblije. Zato te i upućujem na sajt Organizacije Jehovinih Svedoka jer ćeš jedino tamo da pronađeš pravu i jedinu istinu!

Svako dobro i tebi.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Marko kažeš da si proučavao Bibliju sa Jehovinim Svedocima! Onda bi trebao da znaš da Jehovini Svedoci sve što znaju i propovedaju jeste isključivo na temelju Biblije. Zato te i upućujem na sajt Organizacije Jehovinih Svedoka jer ćeš jedino tamo da pronađeš pravu i jedinu istinu!
Svako dobro i tebi.

Malecki, a da li si siguran da JS svoje ucenje temelje na Bibliji?
Jesi li siguran da oni JEDINI imaju istinu?

Drugo, gore si naveo clanak: Da li je Isus svemocni BOG?

Hoces li nam objasniti kako vi sada ucite, Ko je Isus?
Znam da ste ranie ucili da je stvoren kao i andjeli, ali kasnije ste cinimi se nesto promenili.
Da li je Iisus Bog ili nije?

Unapred hvala na odgovoru

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Malecki, ova tvrdnja koju si izrekao pokazuje - da ti sto pre trebaš da počneš sve iz početka i to prazne glave, jer je to jedini put ka potpunom poznanju istine.

Laodikeja prijatelju kad odgovoriš na pitanja iz predhodnog posta (3026), isključivo na temelju Biblije, dakle citiraj stavke iz Biblije koji potvrđuju tvoje odgovore, onda možemo da nastavimo razgovor. U suprotnom, nemam nameru da se raspravljam (da te podsetim):

1. Pitanje:Kako ti kao pripadnik adventističke crkve gledaš na razjedinjeno obožavanje u okviru tvoje crkve a Pismo jasno kaže sledeće: "Jedno je telo i jedan duh — kao što je i jedna nada na koju ste pozvani — 5 jedan Gospod, jedna vera, jedno krštenje, 6 jedan Bog i Otac svih, koji je nad svima i u svima i deluje preko svih."

2. Pitanje: Ako te vlasti države u kojoj živiš pozovu u rat protiv Nemačke (na čiji poziv se Adventisti odazivaju), tvoj brat po veri u Nemačkoj će se takođe odazvati pozivu jer će i njega Nemačka pozvati u rat protiv tvoje države. Dakle bićete u situaciji ti i tvoj brat po veri, da pucate i vrlo verovatno da ubijate jedan drugoga a ako ne jedan drugoga onda neku drugu osobu. Šta misliš da li Jehova i Isus Hrist odobravaju ovakav stav i ovakvo obožavanje i kako ti nalaziš opravdanje za svoju savest? Molio bih te da mi navedeš biblijski osnov za ovakve postupke tebe i tvoje braće Adventista.

Malecki, a da li si siguran da JS svoje ucenje temelje na Bibliji?
Jesi li siguran da oni JEDINI imaju istinu?

Drugo, gore si naveo clanak: Da li je Isus svemocni BOG?

Hoces li nam objasniti kako vi sada ucite, Ko je Isus?
Znam da ste ranie ucili da je stvoren kao i andjeli, ali kasnije ste cinimi se nesto promenili.
Da li je Iisus Bog ili nije?

Unapred hvala na odgovoru

Marko jesi li pažljivo pročitao članak koji sam izneo, da li si u svojoj Bibliji potvrdio stavcima ono što je u članku objavljeno? Ako jesi onda nema potrebe da ti ponavljam ono što je izneseno.

Poslednja izmena od urednika:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Laodikeja prijatelju kad odgovoriš na pitanja iz predhodnog posta (3026), isključivo na temelju Biblije, dakle citiraj stavke iz Biblije koji potvrđuju tvoje odgovore, onda možemo da nastavimo razgovor. U suprotnom, nemam nameru da se raspravljam (da te podsetim):

Za

1. Pitanje:Kako ti kao pripadnik adventističke crkve gledaš na razjedinjeno obožavanje u okviru tvoje crkve a Pismo jasno kaže sledeće: "Jedno je telo i jedan duh — kao što je i jedna nada na koju ste pozvani — 5 jedan Gospod, jedna vera, jedno krštenje, 6 jedan Bog i Otac svih, koji je nad svima i u svima i deluje preko svih."

2. Pitanje: Ako te vlasti države u kojoj živiš pozovu u rat protiv Nemačke (na čiji poziv se Adventisti odazivaju), tvoj brat po veri u Nemačkoj će se takođe odazvati pozivu jer će i njega Nemačka pozvati u rat protiv tvoje države. Dakle bićete u situaciji ti i tvoj brat po veri, da pucate i vrlo verovatno da ubijate jedan drugoga a ako ne jedan drugoga onda neku drugu osobu. Šta misliš da li Jehova i Isus Hrist odobravaju ovakav stav i ovakvo obožavanje i kako ti nalaziš opravdanje za svoju savest? Molio bih te da mi navedeš biblijski osnov za ovakve postupke tebe i tvoje braće Adventista.

Adventisticka crkva je jedna i jedinstvena.
Ako ima nekih drugih Adventista koji su se odvojili od maticne organizacije - to ne znaci da je to Bozja volja i da predstavlja dokaz da jedna crkva nije od Boga, vec pokusaj sotone da unese ne jedinstvo medju Bozjim narodom.

Sto se tice odlaska u vojsku ili rat - biblija ne odobrava odlazak u rat niti bavljenje politikom, ali se i ovakvi dogadjaji mogu iskoristiti da se proslavi Gospod a da se Bozja volja ne prekrsi, jer Bog ima svoju decu svuda i treba se boriti za njihovo spasenje na svakom mestu i u svakoj prilici.

Sto se tice biblijskog ucenja po razlicitim pitanjima - pogledaj temu koju sam pokrenuo na forumu pod naslovom "velike istine biblije" u nekoliko stranica:

Link teme:

http://serbianforum.org/threads/velike-istine-biblije.573965/

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Adventisticka crkva je jedna i jedinstvena.
Ako ima nekih drugih Adventista koji su se odvojili od maticne organizacije - to ne znaci da je to Bozja volja i da predstavlja dokaz da jedna crkva nije od Boga, vec pokusaj sotone da unese ne jedinstvo medju Bozjim narodom.

Sto se tice odlaska u vojsku ili rat - biblija ne odobrava odlazak u rat niti bavljenje politikom, ali se i ovakvi dogadjaji mogu iskoristiti da se proslavi Gospod a da se Bozja volja ne prekrsi, jer Bog ima svoju decu svuda i treba se boriti za njihovo spasenje na svakom mestu i u svakoj prilici.

Sto se tice biblijskog ucenja po razlicitim pitanjima - pogledaj temu koju sam pokrenuo na forumu pod naslovom "velike istine biblije" u nekoliko stranica:

Link teme:

http://serbianforum.org/threads/velike-istine-biblije.573965/

1. Nije tačno da je Adventistička crkva jedinstvena! Ja znam i razgovarao sam više puta sa Adventistima i Adventistima sedmog dana. Imam na poslu Adventiste sedmoga dana! Dakle to su već 2 Adventističke crkve a ima još pravaca! Kojoj ti pripadaš i koja je od ove 2 prava crkva?

2. Opet ne odgovoraš na direktno pitanje! Molim te odgovori mi na pitanje jasno i glasno: "Ako te vlasti države u kojoj živiš pozovu u rat protiv Nemačke (na čiji poziv se Adventisti odazivaju), tvoj brat po veri u Nemačkoj će se takođe odazvati pozivu jer će i njega Nemačka pozvati u rat protiv tvoje države. Dakle bićete u situaciji ti i tvoj brat po veri, da pucate i vrlo verovatno da ubijate jedan drugoga a ako ne jedan drugoga onda neku drugu osobu. Šta misliš da li Jehova i Isus Hrist odobravaju ovakav stav i ovakvo obožavanje i kako ti nalaziš opravdanje za svoju savest? Molio bih te da mi navedeš biblijski osnov za ovakve postupke tebe i tvoje braće Adventista.

Samo bih da te podsetim opet na Jovana 13:34,35!

3. Samo još da citiraš stavke iz tvoje Biblije koji podupiru tvoje tvrdnje koje si izneo!

Natrag