Bio je tekst u kuli strazari gde se kaze da se moze upotrebiti oruzje, staro je izdanje, jos pre nego sto je nemacka stamparija vasa stampala za Jugoslaviju, pa se stampalo u Srbiji ili zagrebu.. Ja vise ne posedujem taj primerak ali znam sta je tamo pisalo. Poelbuster ti je lepo naveo citat gde se vidi da ste zadrzali to ucenje, samo ste malo umeksali.
Malo mi je sumnjivo za tako brz odgovor i to kao Poelbaster, a i Avatar je identican samo sto je na jednom nebo u pozadini , a simbol je isti, hehhehe, nego da odgovorim , ne znam da li je bilo starije izdanje o upotrebi vatrenog oruzja, nekada su J.S. koristili duhan, slavili rodjendan, no vremenski je Jehova obasjavao svetlo kaosto stoji u njegovoj reci, ni Apostoli nisu imali sva objasnjenja u pocetku vec nakon smrti Isusa su dobivali to jace svetlo i poucavanje putem svetog duha .
“Pomoćnik, sveti duh, kojega će Otac poslati u ime moje, on će vas poučiti svemu i podsjetiti vas na sve što sam vam ja rekao” (Ivan 14:26).
A kad su se okupili, upitali su ga: “Gospodine, hoćeš li u ovo vrijeme Izraelu obnoviti kraljevstvo?” 7 On im je odgovorio: “Nije vaše znati vremena ili razdoblja koja Otac ima u svojoj vlasti, 8 nego ćete primiti snagu kad sveti duh dođe na vas i bit ćete mi svjedoci u Jeruzalemu,
Dj.Ap.1:6-8
Pa su prvi krscani isto tako dobili razumevanje odnosno novo svetlo u vezi obrezivanja , sve je to dolazilo postepeno .
Da li je hladno ili vatreno oruzje sasvim je svejedno, i noz je oruzje, koje vi kao jehovini svedoci ne smete koristiti. Pa i taj tiganj koji spominjes
.
Ali ovde se kaze da je u tim situacijama dozvoljeno..
Ne bih se slozio opet proizvoljno pises, nigde ne pise da trebamo nozem braniti se ,niti da je dozvoljeno to bi znacilo ubiti nekog, a ne braniti se .
E sad da ti neko upadne u kucu, i krene da siluje zenu, kako bi ti reagovao? Zar ga ne bi napao i tiganjem samo da odbranis suprugu, ili bi pustio da je siluje? Naravno da bi ga opaucio po glavi bez razmisljanja. To su situacije u kojima se branis.
A ti ako si toliko bezazlen i dobar, ti stoj i gledaj, i cekaj da Bog nekim cudom intervenise i posalje andjela i da ga on zaustavi.
Ides u krajnost, pa bilo je i takvih primera , i ti bi posmatrao tvoju zenu kako je siluju da te trojica ili cetvorica Arkanovca uhvate,a ti po prirodi si miran i sitan, sta bi mogao da ucinis ne bi ni prstom makao.
A to je licemerno da kucu svoju i ukucane branite, a drzavu(koja je isto vasa kuca ne).
Da razumes sta znaci braniti svoju kucu, razumeo bi i sta znaci barniti drzavu, jer kad branis drzavu branis i svoje dvoriste, svoju zenu i svoju decu..Ja ne govorim da treba napadati nekog, ja sam miroljubiv covek, ali kada neko napadne moju drzavu bez razloga ja cu je braniti, jer time branim i svoju porodicu. Ali ti to ne razumes.
Vec sam ti objasnio da ti je vera mala i imas strah, povezao sam ti to sa Abrahamom ali ti ne svatas, i on je bio samo covek ali je imao poverenja u Boga pa je hteo svog jedinca ubiti, da si ti bio pored njega sigurno bi mu rekao da je lud i da ne cini tako nesto, J.S. su pokazali svoj stav poslusnosti i neutralnosti i u drugom svetskom ratu , i imali duboku veru slicnu Abrahamu , pa sad i njih pravi budale . Sto se tice moje familije kako da izbegnem rat i sacuvam svoj zivot , a ne ognjiste i kucu kako ti kazes , Ja bi poslusao savet Jehovin i Isusov i to je najpametnije , pobeci na podrucje gde je mirnije gde nema rata, zar Jehova nije preko proroke nije ranije upozoravao svoj narod da ce biti napadnuti i da ce biti gladi i da se odmetnu sto pre u drugu zemlju, koji su poslusali oni su preziveli ,koji su ostali bili si pobijeni i silovani
znaci najbolje poslusati Jehovin savet i ostati na zivotu, a kuce i palate mogu kasnije ako hoces i na Carska Ostrva to nije bitno,
(Luka 21:20-22).
Kad vidite da Jeruzalem opkoli vojska i utabori se oko njega, tada znajte da se približilo opustošenje njegovo! 21 Tada neka oni koji budu u Judeji bježe u gore! Oni koji budu u gradu neka ga napuste, a koji budu u selima neka ne ulaze u grad! 22
2. Kor. 10:3, 4: “Iako živimo u tijelu, ne ratujemo po tijelu. Jer oružje našega ratovanja nije tjelesno, nego ima veliku snagu od Boga za rušenje onoga što je snažno utvrđeno.” (
Pavao je u tim recima izjavio da se nikad nije poslužio “tjelesnim oružjem” — prijevarom, razmetljivim riječima ili doslovnim oružjem — dok je branio skupštinu od lažnih učenja.)
Prema
Luki 6:27, 28, Isus Krist je rekao:
“Ljubite neprijatelje svoje, činite dobro onima koji vas mrze, blagoslivljajte one koji vas proklinju, molite se za one koji vas vrijeđaju.”
Lotova zena se okrenula radi kuce i onoga sto je ostalo jer je cenila materijalizam , na sta je Bog upozorio da se ne okrece za takve stvari , pa je izgubila zivot,
I čim su ih izveli izvan grada, jedan je progovorio: “Bježi da spasiš dušu! Ne osvrći se niti se zaustavljaj u cijeloj Jordanskoj dolini! Bježi u brda da ne pogineš!”
znaci zivot je bitan.
Zar se Absalom nije urotio protiv svog oca Davida radi prestola kada je hteo da ga ubije , dobio je naklonost vise ljudi , zar David nije tada pobegao i sacuvao svoj zivot iako je bio Kralj koji je trebao imati veci ponos i ne ostaviti svoje prestolje , nego je godinama mozda 10 ili vise godina bio skriven po stenama i pustinji,
, Ahitofel je savetovao Absalomu da povede vojsku od 12. 000 ljudi i krene za Davidom u pustinju da ga ubiju , dakle zivot je u pitanju moj burazeru a ne ponos .
Isto tako i vase ne ucestvovanje u politici, jeste Isus rekao da ''carstvo moje nije od ovoga sveta'' , ali ucesce na izborima i glasanje nije nesto pogresno, ti time utices na stanje u drzavi, na svoju i buducnost svoje dece, ako hoces da imas veca prava kao JS, ili kao radnik, ti ces onda otici i glasati za kandidata koji ce ti to omoguciti. Ti imas izbor, to ti je demokratija.. Ali ti to ne razumes, vec si pod programom, ispiraju ti mozak..
Hehehe, ali ja slusam Jehovinu rec te sam zdraviji sa te strane ne uzdam se ja u ljude , oni godinama ispiriju mozak ljudima govore svaki dan svetlu buducnost a ti im verujes ko slep a vidim cveta i buducnost za decu , poceli su i po kontejnerima traziti hranu , dok kod svakog politicara jedan njihov parfem kosta oko 200€ a da ne pricam druge luxuse , da to je demokratija da vucu slepe ljude poput tebe za nos , pola Srbije zivi od bedne socijale niko ne radi , firme namerno dovedene u stecaj , ljudi jedva sastavljaju kraj sa krajem , a ti pricas poboljsanje
cekaj ti samo cekaj do stote godine svoje mozda ce ti podici standard za 10% a dotle ces ici na stap .
Znas li koliki je broj izbeglica iz Srbije ? bas zbog divnog stanja i tvoje demokratije, nemas pojma ja cu ti reci , iz celog sveta Srbija na prvo mesto ovde u Nemackoj po broju trazenja utocista (Azila)skoro su dali na ovdasnjem dnevniku, na drugom Rusi, pa onda Arapske zemlje.Mozes li to zamisliti a zasto pa sigurno nisu pobegli zato sto im je bilo dobro.Eto kako politicari misle na vas a ti ih glasas da njima bude dobro a ne tebi
pa idi glasaj jos .
Meni Jehova kaze :
Psal.146:3-5
Ne uzdajte se u dostojanstvenike,
niti u kojega drugog čovjeka zemaljskog, od kojega nema spasenja!
4 Duh njegov iziđe, a on se u prah svoj vraća —
u taj dan propadnu misli njegove.
5
Sretan je onaj kojemu je pomoćnik Bog Jakovljev,
koji se uzda u Jehovu, Boga svojega,
Jerem17:5
Ovako kaže Jehova: “
Proklet bio čovjek koji se uzda u čovjeka zemaljskog i čovjeka smatra mišicom svojom,
a srce mu se odvraća od Jehove!
Psal118:9
Bolje je tražiti utočište kod Jehove
nego uzdati se u dostojanstvenike.
Ivan 17:16: “Oni nisu dio svijeta, kao što ni ja [Isus] nisam dio svijeta.”
Jak. 4:4: “Preljubnici, ne znate li da je prijateljstvo sa svijetom neprijateljstvo s Bogom? Tko god, dakle, želi biti prijatelj svijetu postaje neprijatelj Bogu.” (Zbog čega je to toliko ozbiljna stvar? Zbog toga što je
“cijeli svijet pod vlašću Zloga”, prema 1. Ivanovoj 5:19. U Ivanu 14:30 Isus je rekao da je
Sotona “vladar svijeta”.
Dakle, pod čiju će vlast čovjek potpasti ako podupire bilo koju političku stranu u ovom svijetu?)
Luka 4:8:
“Isus mu je nato rekao: ‘Pisano je: “Jehovu, Boga svojega, obožavaj i jedino njemu služi!
1. Isusovi sljedbenici “nisu dio svijeta” (Ivan 15:19).
2.
Kršćani zastupaju Krista i njegovo Kraljevstvo (Ivan 18:36; 2. Korinćanima 5:20).
3. Kršćanska je skupština jedinstvena u svojim vjerskim učenjima i njezini su pripadnici povezani ljubavlju kakvu je pokazivao Krist (1. Korinćanima 1:10; Kološanima 3:14).
4. Oni koji glasaju za određenog političara snose odgovornost za njegove postupke. (Zapazi načela sadržana u riječima iz 1. Samuelove 8:5, 10-18 i 1. Timoteju 5:22.)
5. Kad su Izraelci poželjeli imati čovjeka za kralja, za Jehovu je to bio znak da su odbacili njega (1. Samuelova 8:7).
6. Kršćani moraju imati slobodu govora kako bi mogli s ljudima različitih političkih uvjerenja razgovarati o Božjem Kraljevstvu (Matej 24:14; 28:19, 20; Hebrejima 10:35).