Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
mire000 je napisao(la):
Vase ucenje iz kule strazare(licno sam citao) to uci, da ako neko napadne tvoju kucu imas prava da se branis..
Pa onda ja stvarno ne znam ko je licemeran, zabranjujete sluzenje vojske u svrhe odbrane, a svoju kucu cete braniti i oruzjem.
Jel to logicno?
A imas li ti dokaze za te stvari sto tvrdis ili proizvoljno pricas , kad su J.S. imali pusku u kuci da se brane sta pricas gluposti , zar ti nije primer u drugom svetskom ratu koliko su odvedeni u logor ne pruzivsi nikakvu silu kao ovce na klanje su odvedeni potpuno mirni.i ti si mi vernik neki u svrhu odbrane , gde ti je sad vera U Isusa , a trazis Isusa da te spasi, Je li Abraham poverova Jehovi te prinese sina svog jedinca za zrtvu jer zna da ce ga Jehova opet uskrsuti u dan uskrsenja , imao je veru , a gde je tvoja , nije dovoljno samo verovati u Isusa kao sto ti kazes , bez dela si mrtav covece .

*** g 6/08 str. 11 Kada je samoobrana opravdana? ***
Kad vam prijeti opasnost
No miroljubivo ponašanje nije jamstvo da vas nikada neće napasti neki nasilnik. Kroz povijest su i vjerni Božji sluge bili žrtve nasilja (1. Mojsijeva 4:8; Job 1:14, 15, 17). Što da čovjek učini ako mu prijeti naoružani pljačkaš? Isus je rekao: “Ne opirite se onome tko je zao” (Matej 5:39). Osim toga, rekao je: “Onome tko ti uzima gornju haljinu ne uskrati ni donju” (Luka 6:29). Isus nije smatrao opravdanim koristiti oružje da bi se zaštitila imovina. Mudar čovjek neće se opirati naoružanom pljačkašu koji od njega traži neke vrijedne predmete. U svakom slučaju, život je daleko dragocjeniji od materijalnih stvari!
No što učiniti ako napadač nekome ugrožava život? Zakon koji je Bog dao starom Izraelu razjašnjava i to pitanje. Ako bi netko uhvatio lopova na djelu usred bijela dana i ubio ga, bio bi optužen za ubojstvo. Po svemu sudeći, razlog tome bila je činjenica da za krađu nije bila predviđena smrtna kazna, a lopova se moglo prepoznati i kazniti u skladu sa zakonom. Međutim, ako je uljez bio ubijen noću, kućevlasnik je bio oslobođen krivnje jer nije mogao vidjeti što provalnik radi niti je mogao znati kakve su mu namjere. Mogao je s pravom zaključiti da članovima njegove obitelji prijeti opasnost i da treba nešto poduzeti kako bi ih obranio (2. Mojsijeva 22:2, 3).
Na taj način Biblija ukazuje na to da čovjek ima pravo braniti sebe i svoju obitelj ako je fizički napadnut. Pritom može odbiti napadačeve udarce, svladati napadača ili mu čak zadati udarac kako bi ga ošamutio ili onesposobio. Cilj je onemogućiti daljnju agresiju ili zaustaviti napad. Ako bi u takvim okolnostima napadač bio teško ozlijeđen ili ubijen, njegova bi smrt bila slučajna jer nije postojala namjera da ga se ubije.
Najbolja zaštita
Dakle, u nekim je situacijama očigledno opravdano braniti se na odgovarajući način. Ljudi imaju pravo zaštititi sebe i svoje voljene od agresije i smrtne opasnosti. Kad nije moguće pobjeći, Biblija ne zabranjuje poduzimanje razumnih mjera kako bi se osoba obranila. No mudro je učiniti sve što možemo kako bismo izbjegli situacije u kojima bi moglo doći do nasilja (Mudre izreke 16:32).
Biblija nas potiče da na svim područjima života “tražimo mir i idemo za njim” (1. Petrova 3:11). To je praktičan savjet koji nam doista pomaže voditi miran život.

Učlanjen(a)
17.10.2013
Poruka
111
*** g 6/08 str. 11 Kada je samoobrana opravdana? ***
Kad vam prijeti opasnost
No miroljubivo ponašanje nije jamstvo da vas nikada neće napasti neki nasilnik. Kroz povijest su i vjerni Božji sluge bili žrtve nasilja (1. Mojsijeva 4:8; Job 1:14, 15, 17). Što da čovjek učini ako mu prijeti naoružani pljačkaš? Isus je rekao: “Ne opirite se onome tko je zao” (Matej 5:39). Osim toga, rekao je: “Onome tko ti uzima gornju haljinu ne uskrati ni donju” (Luka 6:29). Isus nije smatrao opravdanim koristiti oružje da bi se zaštitila imovina. Mudar čovjek neće se opirati naoružanom pljačkašu koji od njega traži neke vrijedne predmete. U svakom slučaju, život je daleko dragocjeniji od materijalnih stvari!
No što učiniti ako napadač nekome ugrožava život? Zakon koji je Bog dao starom Izraelu razjašnjava i to pitanje. Ako bi netko uhvatio lopova na djelu usred bijela dana i ubio ga, bio bi optužen za ubojstvo. Po svemu sudeći, razlog tome bila je činjenica da za krađu nije bila predviđena smrtna kazna, a lopova se moglo prepoznati i kazniti u skladu sa zakonom. Međutim, ako je uljez bio ubijen noću, kućevlasnik je bio oslobođen krivnje jer nije mogao vidjeti što provalnik radi niti je mogao znati kakve su mu namjere. Mogao je s pravom zaključiti da članovima njegove obitelji prijeti opasnost i da treba nešto poduzeti kako bi ih obranio (2. Mojsijeva 22:2, 3).
Na taj način Biblija ukazuje na to da čovjek ima pravo braniti sebe i svoju obitelj ako je fizički napadnut. Pritom može odbiti napadačeve udarce, svladati napadača ili mu čak zadati udarac kako bi ga ošamutio ili onesposobio. Cilj je onemogućiti daljnju agresiju ili zaustaviti napad. Ako bi u takvim okolnostima napadač bio teško ozlijeđen ili ubijen, njegova bi smrt bila slučajna jer nije postojala namjera da ga se ubije.
Najbolja zaštita
Dakle, u nekim je situacijama očigledno opravdano braniti se na odgovarajući način. Ljudi imaju pravo zaštititi sebe i svoje voljene od agresije i smrtne opasnosti. Kad nije moguće pobjeći, Biblija ne zabranjuje poduzimanje razumnih mjera kako bi se osoba obranila. No mudro je učiniti sve što možemo kako bismo izbjegli situacije u kojima bi moglo doći do nasilja (Mudre izreke 16:32).
Biblija nas potiče da na svim područjima života “tražimo mir i idemo za njim” (1. Petrova 3:11). To je praktičan savjet koji nam doista pomaže voditi miran život.
Hvala , ali gde se ovde vidi oruzje u mojoj primeni objasni mi molim te ,kroz ovaj primer ja ne vidim da bi trebao posedovati oruzje vec vlastitim rukama pokazati odbranu ili da uzmem tiganj:) ako uspem da stignem do kuhinje , u redu je pokusacu da se opirem rukama ili nogama ali samo u odbrani ne ubiti nekog, ali ako se desi slucajnost napominjen slucajnost ako sam ja iz samoodbrane odgurnuo nekog jace te ovaj pao na ivici ili neko cose od namestaja te bi umro u tom slucaju kao sto ovde stoji nije namerno ubistvo to je slucajnost. Ali ja vas pitam mozes li se usprotiviti petorici ili sestorici vojnika naoruzanih a ti da se branis rukama, dakle rec je o ratu miro kaze da bi puskom branio svoju kucu.ja mislim da ne bi imao ni teoretske sanse , pa ni najveci borilac vestina ne bi mogao protiv uperenih pistolja .:)

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Hvala , ali gde se ovde vidi oruzje u mojoj primeni objasni mi molim te ,kroz ovaj primer ja ne vidim da bi trebao posedovati oruzje vec vlastitim rukama pokazati odbranu ili da uzmem tiganj:) ako uspem da stignem do kuhinje , u redu je pokusacu da se opirem rukama ili nogama ali samo u odbrani ne ubiti nekog, ali ako se desi slucajnost napominjen slucajnost ako sam ja iz samoodbrane odgurnuo nekog jace te ovaj pao na ivici ili neko cose od namestaja te bi umro u tom slucaju kao sto ovde stoji nije namerno ubistvo to je slucajnost. Ali ja vas pitam mozes li se usprotiviti petorici ili sestorici vojnika naoruzanih a ti da se branis rukama, dakle rec je o ratu miro kaze da bi puskom branio svoju kucu.ja mislim da ne bi imao ni teoretske sanse , pa ni najveci borilac vestina ne bi mogao protiv uperenih pistolja .:)

Bio je tekst u kuli strazari gde se kaze da se moze upotrebiti oruzje, staro je izdanje, jos pre nego sto je nemacka stamparija vasa stampala za Jugoslaviju, pa se stampalo u Srbiji ili zagrebu.. Ja vise ne posedujem taj primerak ali znam sta je tamo pisalo. Poelbuster ti je lepo naveo citat gde se vidi da ste zadrzali to ucenje, samo ste malo umeksali.

Da li je hladno ili vatreno oruzje sasvim je svejedno, i noz je oruzje, koje vi kao jehovini svedoci ne smete koristiti. Pa i taj tiganj koji spominjes :) .
Ali ovde se kaze da je u tim situacijama dozvoljeno..

E sad da ti neko upadne u kucu, i krene da siluje zenu, kako bi ti reagovao? Zar ga ne bi napao i tiganjem samo da odbranis suprugu, ili bi pustio da je siluje? Naravno da bi ga opaucio po glavi bez razmisljanja. To su situacije u kojima se branis.
A ti ako si toliko bezazlen i dobar, ti stoj i gledaj, i cekaj da Bog nekim cudom intervenise i posalje andjela i da ga on zaustavi.
Ne vasa organizacija ne uci tako, ona vas uci da se u takvoj situaciji odbranite.. Nije zapravo bitan metod odbrane, vec cinjenica da se vi branite, dakle pruzate otpor.
A to je licemerno da kucu svoju i ukucane branite, a drzavu(koja je isto vasa kuca ne).
Da razumes sta znaci braniti svoju kucu, razumeo bi i sta znaci barniti drzavu, jer kad branis drzavu branis i svoje dvoriste, svoju zenu i svoju decu..
Ja ne govorim da treba napadati nekog, ja sam miroljubiv covek, ali kada neko napadne moju drzavu bez razloga ja cu je braniti, jer time branim i svoju porodicu. Ali ti to ne razumes.
Isto tako i vase ne ucestvovanje u politici, jeste Isus rekao da ''carstvo moje nije od ovoga sveta'' , ali ucesce na izborima i glasanje nije nesto pogresno, ti time utices na stanje u drzavi, na svoju i buducnost svoje dece, ako hoces da imas veca prava kao JS, ili kao radnik, ti ces onda otici i glasati za kandidata koji ce ti to omoguciti. Ti imas izbor, to ti je demokratija.. Ali ti to ne razumes, vec si pod programom, ispiraju ti mozak..

*Ono gore sto si pisao, ne vredi ni da ti odgovaram, prosto nemam strpljenja vise, ti se vrtis u krug kao vrteska. Ja tebi jedno ti meni drugo i tako u krug. Ni jedan problem jos nisi stao da razmotris detaljno.. Svoje neznanje skrivas kopiranjem tekstova i mnogim recima bez znacenja...

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
17.10.2013
Poruka
111
Bio je tekst u kuli strazari gde se kaze da se moze upotrebiti oruzje, staro je izdanje, jos pre nego sto je nemacka stamparija vasa stampala za Jugoslaviju, pa se stampalo u Srbiji ili zagrebu.. Ja vise ne posedujem taj primerak ali znam sta je tamo pisalo. Poelbuster ti je lepo naveo citat gde se vidi da ste zadrzali to ucenje, samo ste malo umeksali.
Malo mi je sumnjivo za tako brz odgovor i to kao Poelbaster, a i Avatar je identican samo sto je na jednom nebo u pozadini , a simbol je isti, hehhehe, nego da odgovorim , ne znam da li je bilo starije izdanje o upotrebi vatrenog oruzja, nekada su J.S. koristili duhan, slavili rodjendan, no vremenski je Jehova obasjavao svetlo kaosto stoji u njegovoj reci, ni Apostoli nisu imali sva objasnjenja u pocetku vec nakon smrti Isusa su dobivali to jace svetlo i poucavanje putem svetog duha .
“Pomoćnik, sveti duh, kojega će Otac poslati u ime moje, on će vas poučiti svemu i podsjetiti vas na sve što sam vam ja rekao” (Ivan 14:26).
A kad su se okupili, upitali su ga: “Gospodine, hoćeš li u ovo vrijeme Izraelu obnoviti kraljevstvo?” 7 On im je odgovorio: “Nije vaše znati vremena ili razdoblja koja Otac ima u svojoj vlasti, 8 nego ćete primiti snagu kad sveti duh dođe na vas i bit ćete mi svjedoci u Jeruzalemu, Dj.Ap.1:6-8
Pa su prvi krscani isto tako dobili razumevanje odnosno novo svetlo u vezi obrezivanja , sve je to dolazilo postepeno .

Da li je hladno ili vatreno oruzje sasvim je svejedno, i noz je oruzje, koje vi kao jehovini svedoci ne smete koristiti. Pa i taj tiganj koji spominjes :) .
Ali ovde se kaze da je u tim situacijama dozvoljeno..
Ne bih se slozio opet proizvoljno pises, nigde ne pise da trebamo nozem braniti se ,niti da je dozvoljeno to bi znacilo ubiti nekog, a ne braniti se .:)

E sad da ti neko upadne u kucu, i krene da siluje zenu, kako bi ti reagovao? Zar ga ne bi napao i tiganjem samo da odbranis suprugu, ili bi pustio da je siluje? Naravno da bi ga opaucio po glavi bez razmisljanja. To su situacije u kojima se branis.
A ti ako si toliko bezazlen i dobar, ti stoj i gledaj, i cekaj da Bog nekim cudom intervenise i posalje andjela i da ga on zaustavi.
Ides u krajnost, pa bilo je i takvih primera , i ti bi posmatrao tvoju zenu kako je siluju da te trojica ili cetvorica Arkanovca uhvate,a ti po prirodi si miran i sitan, sta bi mogao da ucinis ne bi ni prstom makao.:D

A to je licemerno da kucu svoju i ukucane branite, a drzavu(koja je isto vasa kuca ne).
Da razumes sta znaci braniti svoju kucu, razumeo bi i sta znaci barniti drzavu, jer kad branis drzavu branis i svoje dvoriste, svoju zenu i svoju decu..Ja ne govorim da treba napadati nekog, ja sam miroljubiv covek, ali kada neko napadne moju drzavu bez razloga ja cu je braniti, jer time branim i svoju porodicu. Ali ti to ne razumes.
Vec sam ti objasnio da ti je vera mala i imas strah, povezao sam ti to sa Abrahamom ali ti ne svatas, i on je bio samo covek ali je imao poverenja u Boga pa je hteo svog jedinca ubiti, da si ti bio pored njega sigurno bi mu rekao da je lud i da ne cini tako nesto, J.S. su pokazali svoj stav poslusnosti i neutralnosti i u drugom svetskom ratu , i imali duboku veru slicnu Abrahamu , pa sad i njih pravi budale . Sto se tice moje familije kako da izbegnem rat i sacuvam svoj zivot , a ne ognjiste i kucu kako ti kazes , Ja bi poslusao savet Jehovin i Isusov i to je najpametnije , pobeci na podrucje gde je mirnije gde nema rata, zar Jehova nije preko proroke nije ranije upozoravao svoj narod da ce biti napadnuti i da ce biti gladi i da se odmetnu sto pre u drugu zemlju, koji su poslusali oni su preziveli ,koji su ostali bili si pobijeni i silovani:D znaci najbolje poslusati Jehovin savet i ostati na zivotu, a kuce i palate mogu kasnije ako hoces i na Carska Ostrva to nije bitno,
(Luka 21:20-22).
Kad vidite da Jeruzalem opkoli vojska i utabori se oko njega, tada znajte da se približilo opustošenje njegovo! 21 Tada neka oni koji budu u Judeji bježe u gore! Oni koji budu u gradu neka ga napuste, a koji budu u selima neka ne ulaze u grad! 22 

2. Kor. 10:3, 4:
“Iako živimo u tijelu, ne ratujemo po tijelu. Jer oružje našega ratovanja nije tjelesno, nego ima veliku snagu od Boga za rušenje onoga što je snažno utvrđeno.” (Pavao je u tim recima izjavio da se nikad nije poslužio “tjelesnim oružjem” — prijevarom, razmetljivim riječima ili doslovnim oružjem — dok je branio skupštinu od lažnih učenja.)
Prema Luki 6:27, 28, Isus Krist je rekao: “Ljubite neprijatelje svoje, činite dobro onima koji vas mrze, blagoslivljajte one koji vas proklinju, molite se za one koji vas vrijeđaju.”

Lotova zena se okrenula radi kuce i onoga sto je ostalo jer je cenila materijalizam , na sta je Bog upozorio da se ne okrece za takve stvari , pa je izgubila zivot,
I čim su ih izveli izvan grada, jedan je progovorio: “Bježi da spasiš dušu! Ne osvrći se niti se zaustavljaj u cijeloj Jordanskoj dolini! Bježi u brda da ne pogineš!”
znaci zivot je bitan.

Zar se Absalom nije urotio protiv svog oca Davida radi prestola kada je hteo da ga ubije , dobio je naklonost vise ljudi , zar David nije tada pobegao i sacuvao svoj zivot iako je bio Kralj koji je trebao imati veci ponos i ne ostaviti svoje prestolje , nego je godinama mozda 10 ili vise godina bio skriven po stenama i pustinji,
, Ahitofel je savetovao Absalomu da povede vojsku od 12. 000 ljudi i krene za Davidom u pustinju da ga ubiju , dakle zivot je u pitanju moj burazeru a ne ponos .

Isto tako i vase ne ucestvovanje u politici, jeste Isus rekao da ''carstvo moje nije od ovoga sveta'' , ali ucesce na izborima i glasanje nije nesto pogresno, ti time utices na stanje u drzavi, na svoju i buducnost svoje dece, ako hoces da imas veca prava kao JS, ili kao radnik, ti ces onda otici i glasati za kandidata koji ce ti to omoguciti. Ti imas izbor, to ti je demokratija.. Ali ti to ne razumes, vec si pod programom, ispiraju ti mozak..
Hehehe, ali ja slusam Jehovinu rec te sam zdraviji sa te strane ne uzdam se ja u ljude , oni godinama ispiriju mozak ljudima govore svaki dan svetlu buducnost a ti im verujes ko slep a vidim cveta i buducnost za decu , poceli su i po kontejnerima traziti hranu , dok kod svakog politicara jedan njihov parfem kosta oko 200€ a da ne pricam druge luxuse , da to je demokratija da vucu slepe ljude poput tebe za nos , pola Srbije zivi od bedne socijale niko ne radi , firme namerno dovedene u stecaj , ljudi jedva sastavljaju kraj sa krajem , a ti pricas poboljsanje :D cekaj ti samo cekaj do stote godine svoje mozda ce ti podici standard za 10% a dotle ces ici na stap .:D
Znas li koliki je broj izbeglica iz Srbije ? bas zbog divnog stanja i tvoje demokratije, nemas pojma ja cu ti reci , iz celog sveta Srbija na prvo mesto ovde u Nemackoj po broju trazenja utocista (Azila)skoro su dali na ovdasnjem dnevniku, na drugom Rusi, pa onda Arapske zemlje.Mozes li to zamisliti a zasto pa sigurno nisu pobegli zato sto im je bilo dobro.Eto kako politicari misle na vas a ti ih glasas da njima bude dobro a ne tebi:)pa idi glasaj jos .
Meni Jehova kaze :Psal.146:3-5
Ne uzdajte se u dostojanstvenike,
niti u kojega drugog čovjeka zemaljskog, od kojega nema spasenja!
4 Duh njegov iziđe, a on se u prah svoj vraća —
u taj dan propadnu misli njegove.
5 Sretan je onaj kojemu je pomoćnik Bog Jakovljev,
koji se uzda u Jehovu, Boga svojega,

Jerem17:5
Ovako kaže Jehova:Proklet bio čovjek koji se uzda u čovjeka zemaljskog i čovjeka smatra mišicom svojom, a srce mu se odvraća od Jehove!

Psal118:9
Bolje je tražiti utočište kod Jehove

nego uzdati se u dostojanstvenike.

Ivan 17:16: “Oni nisu dio svijeta, kao što ni ja [Isus] nisam dio svijeta.”

Jak. 4:4: “Preljubnici, ne znate li da je prijateljstvo sa svijetom neprijateljstvo s Bogom? Tko god, dakle, želi biti prijatelj svijetu postaje neprijatelj Bogu.” (Zbog čega je to toliko ozbiljna stvar? Zbog toga što je “cijeli svijet pod vlašću Zloga”, prema 1. Ivanovoj 5:19. U Ivanu 14:30 Isus je rekao da je Sotona “vladar svijeta”. Dakle, pod čiju će vlast čovjek potpasti ako podupire bilo koju političku stranu u ovom svijetu?)

Luka 4:8: “Isus mu je nato rekao: ‘Pisano je: “Jehovu, Boga svojega, obožavaj i jedino njemu služi!

1. Isusovi sljedbenici “nisu dio svijeta” (Ivan 15:19).
2. Kršćani zastupaju Krista i njegovo Kraljevstvo (Ivan 18:36; 2. Korinćanima 5:20).
3. Kršćanska je skupština jedinstvena u svojim vjerskim učenjima i njezini su pripadnici povezani ljubavlju kakvu je pokazivao Krist (1. Korinćanima 1:10; Kološanima 3:14).
4. Oni koji glasaju za određenog političara snose odgovornost za njegove postupke. (Zapazi načela sadržana u riječima iz 1. Samuelove 8:5, 10-18 i 1. Timoteju 5:22.)
5. Kad su Izraelci poželjeli imati čovjeka za kralja, za Jehovu je to bio znak da su odbacili njega (1. Samuelova 8:7).
6. Kršćani moraju imati slobodu govora kako bi mogli s ljudima različitih političkih uvjerenja razgovarati o Božjem Kraljevstvu (Matej 24:14; 28:19, 20; Hebrejima 10:35).

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

"Друго искушење не дође на вас осим човјечијега; али је вјеран Бог који вас неће пустити да се искушате већма него што можете, него ће учинити с искушењем и крај, да можете поднијети" ( 1 Korincanima 10. 13 )

"Јер си одржао ријеч трпљења мојега, и ја ћу тебе сачувати од часа искушења, који ће доћи на сав васиони свијет да искуша оне који живе на земљи" ( otkrivenje 3. 10 )

"Не молим те да их узмеш са свијета, него да их сачуваш ода зла" ( Jovan 17. 15 )

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Malo mi je sumnjivo za tako brz odgovor i to kao Poelbaster, a i Avatar je identican samo sto je na jednom nebo u pozadini , a simbol je isti, hehhehe, nego da odgovorim ,
Poelbuster ima svoj sajt o jehovinim svedocima i covek poznaje vasu zajednicu vise od bilo koga.. Tako da on ima informacije pri ruci, verovatno si ga video negde. A mene ne cudi to, nego me cudis ti, izgleda da si ti i po drugim sajtovima prisutan, i da tamo siris svoje lazi, tj. pokusavas da opravdas JS.. To sam odmah primetio, sve nas ovde vec poznajes, i vrlo si dobro pripremljen u copy-paste sadrzajima.. :)

ne znam da li je bilo starije izdanje o upotrebi vatrenog oruzja, nekada su J.S. koristili duhan, slavili rodjendan, no vremenski je Jehova obasjavao svetlo kaosto stoji u njegovoj reci, ni Apostoli nisu imali sva objasnjenja u pocetku vec nakon smrti Isusa su dobivali to jace svetlo i poucavanje putem svetog duha .
“Pomoćnik, sveti duh, kojega će Otac poslati u ime moje, on će vas poučiti svemu i podsjetiti vas na sve što sam vam ja rekao” (Ivan 14:26).
A kad su se okupili, upitali su ga: “Gospodine, hoćeš li u ovo vrijeme Izraelu obnoviti kraljevstvo?” 7 On im je odgovorio: “Nije vaše znati vremena ili razdoblja koja Otac ima u svojoj vlasti, 8 nego ćete primiti snagu kad sveti duh dođe na vas i bit ćete mi svjedoci u Jeruzalemu, Dj.Ap.1:6-8
Pa su prvi krscani isto tako dobili razumevanje odnosno novo svetlo u vezi obrezivanja , sve je to dolazilo postepeno .
Ja nisam tvrdio da je vatreno oruzje u pitanju, nisi me razumeo, ali se spominjalo oruzje i da ga smemo upotrebiti ako nas neko napadne tj. nasu kucu. Tekst je bio slican ovom sto je PoelBuster postavio..
Sto se tice ''svetla koje napreduje'' , da.. u kontekstu biblije se moze govoriti o tome. Medjutim postoji problem, jer to ne znaci da mozes ''davati lazna prorocanstva'' a vi ste to radili.. Organizacija jehovinih svedoka je vise puta tvrdila da je ''prorocka organizacija''. To ce bolje ''poelbuster'' objasniti i postaviti citate iz kule strazare.
A tekst iz biblije kaze: ''ako vam prorok kaze rec pa se ne ispuni, to je rec koju nije izrekao Jehova, ne boj ga se'' , drugim recima, ''Bozja organizacija ne moze izdavati lazna prorocanstva'', jer to je cini laznom orgnizacijom. Vi ste po tome ''lazni prorok''. Reci ces ''nikada nismo tvrdili da smo prorok'' ali to nije tacno.

Licno posedujem knjigu u kojoj pise da je kraj trebao doci 1975. god, i to ste tvrdili. Da ne pricam o hiljadama svedoka koji pricaju da ste ih u dvoranama ucili da ce kraj doci 1975. i da vam je to Bog otkrio. Ti ljudi su prodali svoju imovinu i kuce da bi svo vreme posvetili punovremenoj sluzbi, jer ste ih to ucili da urade.. Nista se nije desilo, i mnogi su vas zato napustili. Ali danas poricete da ste to ikada rekli. Pa moze li biti jasnije, da vi skrivate svoju istoriju. Sto je najgore ''lazete'' da niste nesto rekli sto ste otvoreno govorili.

''Svetlo koje napreduje'' , se moze koristiti u kontekstu biblije jedino kao Bozje vodjstvo koje vas uci da odbacite neke gresne sklonosti, kao sto je slucaj sa duvanom i sl.. Ali to nema nikakve veze sa prorocanstvima koja ste davali..

Ides u krajnost, pa bilo je i takvih primera , i ti bi posmatrao tvoju zenu kako je siluju da te trojica ili cetvorica Arkanovca uhvate,a ti po prirodi si miran i sitan, sta bi mogao da ucinis ne bi ni prstom makao.:D
U svakom slucaju bi pokusao da se odbranis, i ti ne mozes izbeci cinjenicu da vas to uce da radite..

Vec sam ti objasnio da ti je vera mala i imas strah, povezao sam ti to sa Abrahamom ali ti ne svatas, i on je bio samo covek ali je imao poverenja u Boga pa je hteo svog jedinca ubiti, da si ti bio pored njega sigurno bi mu rekao da je lud i da ne cini tako nesto, J.S. su pokazali svoj stav poslusnosti i neutralnosti i u drugom svetskom ratu , i imali duboku veru slicnu Abrahamu , pa sad i njih pravi budale .
Ne mozes da tvrdis da ja imam malu veru i strah kada me ni ne poznajes, znaci pricas neverovatne gluposti. Ja bi za Hrista i umro, sta ti znas ko sam ja. Ti mislis da samo Jehovini Svedoci propovedaju Isusa Hrista. Znaci neverovatno si ogranicen u shvatanju spoljnjeg sveta i svoje okoline, ali nisi ti kriv, tako su te ucili, da ste vi najbolji a svi drugi su kukavice..

Hehehe, ali ja slusam Jehovinu rec te sam zdraviji sa te strane ne uzdam se ja u ljude , oni godinama ispiriju mozak ljudima govore svaki dan svetlu buducnost a ti im verujes ko slep a vidim cveta i buducnost za decu , poceli su i po kontejnerima traziti hranu , dok kod svakog politicara jedan njihov parfem kosta oko 200€ a da ne pricam druge luxuse , da to je demokratija da vucu slepe ljude poput tebe za nos , pola Srbije zivi od bedne socijale niko ne radi , firme namerno dovedene u stecaj , ljudi jedva sastavljaju kraj sa krajem , a ti pricas poboljsanje :D cekaj ti samo cekaj do stote godine svoje mozda ce ti podici standard za 10% a dotle ces ici na stap .:D
Znas li koliki je broj izbeglica iz Srbije ? bas zbog divnog stanja i tvoje demokratije, nemas pojma ja cu ti reci , iz celog sveta Srbija na prvo mesto ovde u Nemackoj po broju trazenja utocista (Azila)skoro su dali na ovdasnjem dnevniku, na drugom Rusi, pa onda Arapske zemlje.Mozes li to zamisliti a zasto pa sigurno nisu pobegli zato sto im je bilo dobro.Eto kako politicari misle na vas a ti ih glasas da njima bude dobro a ne tebi:)pa idi glasaj jos .
Meni Jehova kaze :Psal.146:3-5
Ne uzdajte se u dostojanstvenike,
niti u kojega drugog čovjeka zemaljskog, od kojega nema spasenja!
4 Duh njegov iziđe, a on se u prah svoj vraća —
u taj dan propadnu misli njegove.
5 Sretan je onaj kojemu je pomoćnik Bog Jakovljev,
koji se uzda u Jehovu, Boga svojega,

Jerem17:5
Ovako kaže Jehova:Proklet bio čovjek koji se uzda u čovjeka zemaljskog i čovjeka smatra mišicom svojom, a srce mu se odvraća od Jehove!

Psal118:9
Bolje je tražiti utočište kod Jehove

nego uzdati se u dostojanstvenike.

Ivan 17:16: “Oni nisu dio svijeta, kao što ni ja [Isus] nisam dio svijeta.”

Jak. 4:4: “Preljubnici, ne znate li da je prijateljstvo sa svijetom neprijateljstvo s Bogom? Tko god, dakle, želi biti prijatelj svijetu postaje neprijatelj Bogu.” (Zbog čega je to toliko ozbiljna stvar? Zbog toga što je “cijeli svijet pod vlašću Zloga”, prema 1. Ivanovoj 5:19. U Ivanu 14:30 Isus je rekao da je Sotona “vladar svijeta”. Dakle, pod čiju će vlast čovjek potpasti ako podupire bilo koju političku stranu u ovom svijetu?)

Luka 4:8: “Isus mu je nato rekao: ‘Pisano je: “Jehovu, Boga svojega, obožavaj i jedino njemu služi!

1. Isusovi sljedbenici “nisu dio svijeta” (Ivan 15:19).
2. Kršćani zastupaju Krista i njegovo Kraljevstvo (Ivan 18:36; 2. Korinćanima 5:20).
3. Kršćanska je skupština jedinstvena u svojim vjerskim učenjima i njezini su pripadnici povezani ljubavlju kakvu je pokazivao Krist (1. Korinćanima 1:10; Kološanima 3:14).
4. Oni koji glasaju za određenog političara snose odgovornost za njegove postupke. (Zapazi načela sadržana u riječima iz 1. Samuelove 8:5, 10-18 i 1. Timoteju 5:22.)
5. Kad su Izraelci poželjeli imati čovjeka za kralja, za Jehovu je to bio znak da su odbacili njega (1. Samuelova 8:7).
6. Kršćani moraju imati slobodu govora kako bi mogli s ljudima različitih političkih uvjerenja razgovarati o Božjem Kraljevstvu (Matej 24:14; 28:19, 20; Hebrejima 10:35).

Ma ne govorim ja ovde da se ti uzdas u svet i svetovne vladare u demokratiju i sl. I sad pricas o meni da se ja uzdam i da sam ja slep i da im ja verujem. Ti stvarno mislis da je neko lud, da su JS jedini pametni, osvesti se..
Ja ti samo govorim da trebas glsati na izborima, iz razloga sto to moze poboljsati tvoj polozaj u drustvu bar malo. Ja ti ne govorim da se mesas u politiku i sl, . niti to da im treba verovati, pa nije niko blesav da im veruje..
Treba se uzdati u Hrista i ni u kog drugog, ali ne smes biti pasivan, ako ti se nudi izbor i mozes da poboljsas svoj polozaj, vredi pokusati..
Ali necemo ovde o tim stvarima, nije dozvoljeno..

"Друго искушење не дође на вас осим човјечијега; али је вјеран Бог који вас неће пустити да се искушате већма него што можете, него ће учинити с искушењем и крај, да можете поднијети" ( 1 Korincanima 10. 13 )

"Јер си одржао ријеч трпљења мојега, и ја ћу тебе сачувати од часа искушења, који ће доћи на сав васиони свијет да искуша оне који живе на земљи" ( otkrivenje 3. 10 )

"Не молим те да их узмеш са свијета, него да их сачуваш ода зла" ( Jovan 17. 15 )

Hoces da kazes, da Bog nece dozvoliti da se to desi, ili da ne smemo pruziti otpor ako nas neko napadne?

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
17.10.2013
Poruka
111
Sto se tice ''svetla koje napreduje'' , da.. u kontekstu biblije se moze govoriti o tome. Medjutim postoji problem, jer to ne znaci da mozes ''davati lazna prorocanstva'' a vi ste to radili.. Organizacija jehovinih svedoka je vise puta tvrdila da je ''prorocka organizacija''. To ce bolje ''poelbuster'' objasniti i postaviti citate iz kule strazare.
A tekst iz biblije kaze: ''ako vam prorok kaze rec pa se ne ispuni, to je rec koju nije izrekao Jehova, ne boj ga se'' , drugim recima, ''Bozja organizacija ne moze izdavati lazna prorocanstva'', jer to je cini laznom orgnizacijom. Vi ste po tome ''lazni prorok''. Reci ces ''nikada nismo tvrdili da smo prorok'' ali to nije tacno.

Licno posedujem knjigu u kojoj pise da je kraj trebao doci 1975. god, i to ste tvrdili. Da ne pricam o hiljadama svedoka koji pricaju da ste ih u dvoranama ucili da ce kraj doci 1975. i da vam je to Bog otkrio. Ti ljudi su prodali svoju imovinu i kuce da bi svo vreme posvetili punovremenoj sluzbi, jer ste ih to ucili da urade.. Nista se nije desilo, i mnogi su vas zato napustili. Ali danas poricete da ste to ikada rekli. Pa moze li biti jasnije, da vi skrivate svoju istoriju. Sto je najgore ''lazete'' da niste nesto rekli sto ste otvoreno govorili.

''Svetlo koje napreduje'' , se moze koristiti u kontekstu biblije jedino kao Bozje vodjstvo koje vas uci da odbacite neke gresne sklonosti, kao sto je slucaj sa duvanom i sl.. Ali to nema nikakve veze sa prorocanstvima koja ste davali..
Koliko ces puta pisati jos o tim stvarima , znas li da si zaista postao dosadan sa tim , koliko puta ti je objasnjeno da su bila ocekivanja u vezi tih godina , sta da kazemo za Izraelce koji je Boziji narod i koji si imali pisane reci proroka od boga direktno dani , mislis da su sve razumeli , i mislis li da nisu drugacije ocekivali njihovo spasenje , i da su drugacije zamisljali Mesiju i da ce odmah nastupiti njihovo izbavljenje ,sta ces sada za njih da kazes da su i oni promasena organizacija , vera , ili sl. vodjeni pogresnim prorocima , od svega toga isto se nije mnogo desilo od onoga sto su oni ocekivali , pa su ga mnogi isto tako napustili , mislim na Isusa , svako moze da pogresi kao nesavrsen covek u neka ocekivanja , cak su Apostoli mislili sa pitanjem hoces li sada uspostaviti Kraljevstvo, Isto tako svi znamo da je Isus rekao o tom casu i vremenu kada ce zapoceti Harmagedon zna samo njegov Otac, mi mozemo samo ocekivati na osnovu Isusovih prorocanstava koje je dao da je jako blizu na osnovu ratova, potresa, zahladnele ljubavi , laznih proroka i td.
Apostoli i drugi ranokršćanski učenici gajili su određena pogrešna očekivanja, no Biblija ih ne ubraja među “lažne proroke”. (Vidi Luku 19:11; Ivana 21:22, 23; Djela apostolska 1:6, 7.)
Jehovini svjedoci ne tvrde da su proroci koji govore pod Božjim nadahnućem. Činili su pogreške. Ponekad su imali pogrešna očekivanja, kao što su ih imali i apostoli Isusa Krista (Luka 19:11; Djela 1:6).
Tačno je da su Svjedoci pogrešno razumjeli što se treba dogoditi na kraju određenih razdoblja koja su bila prorečena, ali nisu načinili tu grešku da izgube vjeru ili da prestanu budno pratiti ispunjavanje Jehovinih nauma. U njihovim mislima i dalje je itekako živ Isusov savjet: “Bdijte, dakle, jer ne znate u koji dan dolazi vaš Gospodin!” (Mat. 24:42).
Pitanja u kojima su morali ispraviti svoja gledišta relativno su nevažna u usporedbi s ključnim biblijskim učenjima koja oni dobro razumiju i javno svima obznanjuju. Među tim su učenjima sljedeća: Jehova je jedini pravi Bog. Isus Krist nije dio Trojstva, nego je jedinorođeni Božji Sin. Otkup od grijeha moguć je jedino ako vjerujemo u Kristovu otkupnu žrtvu. Sveti duh nije osoba, nego sila kojom se Jehova služi, a pravi Božji sluge moraju u svom životu donositi plodove tog duha. Ljudska duša nije besmrtna, kao što su to nekada davno počeli naučavati pogani; ona umire, a nadu u budući život daje nam uskrsnuće. Bog dopušta zlo zato da bi se riješilo sporno pitanje tko ima pravo biti vrhovni vladar svega što postoji. Božje Kraljevstvo jedina je nada za čovječanstvo. Od 1914. živimo u posljednjim danima ovog zlog svijeta. Samo 144 000 vjernih kršćana postat će Isusovi sukraljevi i susvećenici na nebu, dok će ostali dio čovječanstva koje bude poslušno Bogu dobiti vječni život u zemaljskom raju.

U djelu Encyclopaedia Judaica stoji: “U vrijeme Rimljana Židovi su vjerovali da će Bog podignuti [Mesiju] koji će slomiti poganski jaram te obnoviti izraelsko kraljevstvo i kraljevati u njemu” (Jeruzalem, 1971, svezak 11, stupac 1407). Oni su htjeli oslobođenje od rimske vlasti. Židovska povijest pokazuje da su neki Židovi na temelju mesijanskog proročanstva zapisanog u Danijelu 9:24-27 očekivali Mesiju u prvom stoljeću n. e. (Luka 3:15). No to je proročanstvo proreklo i da će se s dolaskom Mesije “učiniti kraj grijehu”, a 53. poglavlje Izaije ukazuje na to da će Mesija umrijeti kako bi to postigao.
Židovi su bili opsjednuti idejom da će im Mesija osigurati ”zemaljsku pobjedu“ i ”materijalno blagostanje“.
No Židovi, općenito govoreći, nisu smatrali da itko treba umrijeti za njihove grijehe. Vjerovali su da ih Bog smatra pravednima zbog toga što potječu od Abrahama. U knjizi A Rabbinic Anthology piše: “Abrahamova je [zasluga] toliko velika da on može okajati sva isprazna djela koja je Izrael učinio u ovome svijetu i sve laži koje je izgovorio” (Claude Montefiore i Herbert Löwe, London, 1938, stranica 676). Time što su odbacili Isusa kao Mesiju Židovi su ispunili proročanstvo koje je za njega bilo prorečeno: “Prezren je bio i bezvrijedan za nas'' (Iza.53:3).

1. Kor. 13:9, 10: “Naše je znanje djelomično i naše je proricanje djelomično. A kada dođe ono koje je potpuno, nestat će ono koje je djelomično.”

Dje.Ap.13:8.
A darovi proricanja će nestati, jezici će prestati, znanje će nestati. 9. Jer naše je znanje djelomično i naše je proricanje djelomično.

Prorok Natan potaknuo je kralja Davida da u vezi s gradnjom Jehovinog hrama učini sve što mu je na srcu. No kasnije je Jehova preko Natana rekao Davidu da ne želi da mu on sagradi hram. Jehova nije odbacio Natana zbog onoga što je Natan ranije rekao, nego ga je i dalje koristio jer je Natan ponizno ispravio svoje gledište kad mu je Jehova obznanio svoju volju. (1. Ljet. 17:1-4, 15).

Ako smo i mi nesto pogresno rekli u pisanom ocekivanju to isto nije razlog da nas Jehova odbaci , Jehova nas i dalje koristi da bi obznanio svoju volju.

Ivan 16:12, 13
Još vam imam mnogo toga reći, ali sada ne možete nositi. 13 No kada dođe on, duh istine, uputit će vas u svu istinu, jer neće govoriti sam od sebe, nego će govoriti ono što čuje i objavit će vam ono što dolazi.
Priče Salamunove 4:18, : ”Put je pravednički kao svijetlo vidjelo, koje sve većma svijetli dok ne bude pravi dan.“

Sto Ne mozes da tvrdis da ja imam malu veru i strah kada me ni ne poznajes, znaci pricas neverovatne gluposti. Ja bi za Hrista i umro, sta ti znas ko sam ja. Ti mislis da samo Jehovini Svedoci propovedaju Isusa Hrista. Znaci neverovatno si ogranicen u shvatanju spoljnjeg sveta i svoje okoline, ali nisi ti kriv, tako su te ucili, da ste vi najbolji a svi drugi su kukavice..
Isus poznaje svoje ovce oni su mirni i miroljubiv narod , a ne sa puskom u ruci i da brani otadzbinu, tako je i Petar govorio ja bi za Hrista umro i na kraj se pokolebao, nemoj samo ti molim te rekao si svoje koliko si plasljiv da bi i pusku uzeo da bi svoj zivot sacuvao:D ja u spoljnom svetu, i jesam i znam a kolko znam ovde u Nemackoj samo Jehovini Svedoci idu od kuce do kuce , a to isto i kod kuce sam primetio u Srbiji, a kod vas niti cuo niti video jedino kad vas neko pozove za nedaj boze , ili da se nakrkate na slave (mislim na popove a na druge pravoslavce koji sede kod kuce i na tebe i ne mislim) , ovako sedeci kao ti i zavitlavati nekog sa par ljudi na forumu nije nikakvo svedocenje , niti ga je Isus takvo dao , nego oci u oci burazeru od kuce do kuce , pa da te vidim imas li smelost, mislis li da je ranim krscanima bilo lako po nevreme hladnoci kisi vrucini ici od kuce do kuce, od zemlje do zemlje bez auta hodajuci po nekoliko hiljada kilometara , dobiti batine cak kao Pavle , e moj Miroslave ti bi hteo na lak nacin biti Isusov sledbenik sesti kod kuce za kompjuterom .:beee:

Ma ne govorim ja ovde da se ti uzdas u svet i svetovne vladare u demokratiju i sl. I sad pricas o meni da se ja uzdam i da sam ja slep i da im ja verujem. Ti stvarno mislis da je neko lud, da su JS jedini pametni, osvesti se..
Ja ti samo govorim da trebas glsati na izborima, iz razloga sto to moze poboljsati tvoj polozaj u drustvu bar malo. Ja ti ne govorim da se mesas u politiku i sl, . niti to da im treba verovati, pa nije niko blesav da im veruje..
Treba se uzdati u Hrista i ni u kog drugog, ali ne smes biti pasivan, ako ti se nudi izbor i mozes da poboljsas svoj polozaj, vredi pokusati..
Ali necemo ovde o tim stvarima, nije dozvoljeno..
:beee: nisam lud , nisam slep , al opet probaj ,gde ti je vera u Boga kad ti kaze da se ne uzdas u dostojanstvenike tebi ne vredi nista, mnogo si manjkav u veri zao mi te zaista.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
sikimiki pisao:
"moj Miroslave ti bi hteo na lak nacin biti Isusov sledbenik sesti kod kuce za kompjuterom .:beee:"

Tako je. Trebao bi da stoji a ne da sedi, i to u "stavu mirno" pred kompjuterom, pa više nebi na lak način bio Isusov sledbenik.
Zašto jehovci idu od vrata do vrata i tako nasilno promovišu svoju veru? Onoga koga vera zanima taj će je bez muke sampronaći gde bude hteo (u nekoj crkvi, na internetu, u džamiji, nekom verskom hramu, preko prijatelja ili poznanika, ma na bezbroj načina svako može naći veru ili čuti reč Božju, samo ako želi ili oseti potrebu. Nikome ne trebaju jehovci na kućnom pragu, jer ako neko poželi da im pristupi, naći će ih bez problema, i to mimo kućnog praga, siguran samu to.

Učlanjen(a)
17.10.2013
Poruka
111
sikimiki pisao:
"moj Miroslave ti bi hteo na lak nacin biti Isusov sledbenik sesti kod kuce za kompjuterom .:beee:"

Zašto jehovci idu od vrata do vrata i tako nasilno promovišu svoju veru?
Da bi spasili tvoj ili neciji zivot ali necu ti to uzeti za lose jer Isus kaze ljubite svoje neprijatelje, nasilno nikad ali zato uvek ljubazno i rado.Takav je bio i Apostol Pavle u pocetku ganjao prave krscane , pa ga je Isus upitao Pavle Pavle zasto me ganjas, a onda se promenio a ko zna mozda ces i ti sve usvoje vreme.
2. Petr. 3:9

Jehova ne kasni s ispunjenjem svog obećanja, kao što neki misle da kasni, nego je strpljiv s vama jer ne želi da itko propadne, nego da svi dođu do pokajanja.

Onoga koga vera zanima taj će je bez muke sampronaći gde bude hteo (u nekoj crkvi, na internetu, u džamiji, nekom verskom hramu, preko prijatelja ili poznanika, ma na bezbroj načina svako može naći veru ili čuti reč Božju, samo ako želi ili oseti potrebu.
Bog od nas ne očekuje da bez ikakve pomoći u potpunosti razumijemo njegovu Riječ. I sama Biblija kaže da u njoj ima “teško razumljivih misli” (2. Petrova 3:16).
16 govoreći o tome kao što to čini i u svim svojim pismima. No u njima ima teško razumljivih misli, koje neupućeni i nepostojani izvrću, kao što rade i s ostalim dijelovima Pisma, na vlastitu propast.

Djela apostolska govore o etiopskom dvoraninu koji nije razumio dio Biblije koji je čitao. Bog je poslao jednog svog slugu da mu u tome pomogne te je Etiopljanin na koncu “radosno otišao svojim putem” (Djela apostolska 8:26-39).

Zato smo mi tu da pomognemo jer nas Jehova isto salje, ali ti ne svacas .
Rim10:13-17.
Jer “svatko tko prizove ime Jehovino, bit će spašen”. 14 No kako će prizvati onoga u kojega nisu povjerovali? A kako će povjerovati u onoga za kojega nisu čuli? A kako će čuti ako nitko ne bude propovijedao? 15 A kako će propovijedati ako ne budu poslani? Kao što je napisano: “Kako su krasne noge onih koji objavljuju dobru vijest o onom što je dobro!”
16 Ipak, nisu svi prihvatili dobru vijest. Jer Izaija kaže: “Jehova, tko je povjerovao u ono što je čuo od nas?” 17 Dakle, vjera se stječe slušanjem poruke, a poruka se širi kad se govori o Kristu.

Nikome ne trebaju jehovci na kućnom pragu, jer ako neko poželi da im pristupi, naći će ih bez problema, i to mimo kućnog praga, siguran samu to.
Čujmo što je Isus pri ovom školovanju rekao svojim učenicima: ”Pri ulasku u kuću pozdravite ukućane; i ako kuća bude dostojna, neka dođe na nju mir koji joj vi želite, a ne bude li dostojna, neka se vaš mir vrati k vama. Tamo gdje vas ne prime i ne saslušaju vaše riječi, po izlasku iz te kuće ili toga grada otresite prašinu sa svojih nogu“ (Matej 10:12-14, NS).
Zapazi, Isus je uputio svoje učenike da ”otresu prašinu sa svojih nogu“ prilikom napuštanja kuće ili grada gdje su naišli na potpunu nezainteresiranost za Božje Kraljevstvo. Što je ova uputa trebala značiti? Otresanje prašine s nogu pokazivalo je da se ne snosi odgovornost za posljedice s kojima je stanovnik koji nije pokazao interes za Božju vijest trebao računati. Isus je time želio reći da bi njegovi slijedbenici trebali opet miroljubivo otići i onu kuću ili onaj grad prepustiti Božjoj presudi.

Zapazi i što su Pavao i Barnaba učinili kad ih stanovnici Antiohije nisu htjeli slušati. Oni su “otresli prašinu s nogu svojih”, što nije bio znak ljutnje, nego su tom gestom pokazali da nisu odgovorni za ono što će snaći te ljude. Ti su misionari znali da zapravo ne mogu utjecati na to kako će drugi reagirati na njihovu poruku.

Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
Sikimiki22:
"Da bi spasili tvoj ili neciji zivot"

Treniraj plivanje i stalno sa sobom nosi vatrogasni aparat, pa možda nekada nekoga i spasiš. Kad bi mene,nekim slučajem, (ne znam kako, `ajmo reć hipotetski) prisilili da postanem jehovin svedok, ja bi se odmah bacio sa vaše kule stražara. Vi jehovci uobraženo sebe uspoređujete sa nekadašnjim apostolima i njihovim širenjem kršanstva i to bez ikakvoga srama time pravdate obijanje tuđih kućnih pragova i dosađivanje drugim ljudima nekim svojim verovanjima.Meni čak i sami pakao jako primamljivo zvuči kad samo i pomislim da bi bio "spašen" od jehovaca i onda celu večnost provesti samo sa vama. Pakao je za mene bilo nešto najgore šta se čoveku može desiti dok nisam saznao za vas jehovce, pa sada, kao nepopravljivi,večiti optimista, smatram da uvek može biti gore,šta god da se desi. Kada su Isusovi apostoli počeli širiti kršćanstvo, nisu imali ni crkve ni razglasa, ni poštara, ni telefona, ni mobitela, ni interneta, itd, pa su zato putujući propovedali ali samo onima koji su ih hteli slušati. Nisu naporno i dosadno išli od vrata do vrata, ... u svakom slučaju, kod mene, kući, ne samo da niste pozvani, već niste ni dobro došli (za razliku od svih drugih ljudi dobre volje), jer kad ja nešto poželim znati o vama jehovcima dođem na ovaj portal ipročitam. Za mene je i to previše pa vas zato ne želim vidjeti još i na svome kućnom pragu.
Manite se ćorava posla.

Natrag