Jehovini svedoci!

Učlanjen(a)
17.01.2014
Poruka
17
Imam bliske rodjake Jehovine Svedoke, oni su divni ljudi i pravi hriscani.
Ja im se divim.
Svaka im cast sto se u svom zivotu drze visokih morlanih vrednosti.
Svidja mi se to kod njih sto ono u sta veruju tako i zive.
Takodje se vidi da su iskreni i dobri ljudi.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Sikimiki22, na moj prethodni post o ''vasoj tvrdnji da je vasa organizacija ''prorok'' nisi odgovorio, nego si preskocio, ocigledno zato sto nemas odgovor, pa ste ti i malecki cekali da se promeni stranica? Sada te jos jednom pitam da odgovoris na taj post, ako uopste imas bilo kakav odgovor?

Imam bliske rodjake Jehovine Svedoke, oni su divni ljudi i pravi hriscani.
Ja im se divim.
Svaka im cast sto se u svom zivotu drze visokih morlanih vrednosti.
Svidja mi se to kod njih sto ono u sta veruju tako i zive.
Takodje se vidi da su iskreni i dobri ljudi.

Nikada nisam tvrdio da JS nisu dobri ljudi. Ali hvaliti ih kao jedine koji su miroljubivi posteni i pravi vernici a druge praviti paganima nije posteno. Poznajem ljude razlicitih konfesija, i mogu reci da su svi oni isti, nema tu neke razlike, to su uglavnom divni ljudi, bilo iz koje denominacije da poticu.. Svejedno ako cemo da pricamo o tome sta smo mi ovde kao clanovi na forumu iskusili, onda je to vise nego strasno, i kompletan utisak je jako los.
Ja licno imam prijatelja u toj zajednici i on je dobar covek, ali kada im pokazes biblijom da nisu u pravu onda skrecu temu, beze ili preskacu postove, to nikom ne koristi, kada neko nece da prizna svoje greske, i nije iskren u potrazi za Bogom, onda se takve stvari desavaju..
JS samo zele da odbrane svoju veru i da misionare, nista drugo. Kriticki nikada nece osmotriti svoju veru i nikada ali nikada nece priznati da nisu u pravu, niti ce saslusati drugog.
Imao sam par debata gde su sa jedne strane stola sedeli JS, staresine, a ja na drugoj, nakon iznesenih argumenata i zustre rasprave, razgovor se zavrsava njihovim recima: ''Ako ti mislis nama da svedocis mi smo krsteni, i u principu ne razgovaramo sa ljudima koji nece da prihvate biblijski studij, ili da postanu Jehovini svedoci''. To me je zaista iznenadilo, umesto da iznesu validne argumente oni beze!
To kvari kompletan utisak o Jehovinim Svedocima kao iskrenim ljudima...

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
JS...jedan od vaših starešina toliko se iznervirao u razgovoru sa mnom da je malo falio i da fizički nasrne na mene i to u mom stanu. Ali obećao sam da ću mu priložiti sve zablude koje sam pronašao...napismeno i da ću ostaviti prostor i za njihov odgovor naravno ako ga budu imali i taj dokumenat ću izneti i na internet da se vidi.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
JS...jedan od vaših starešina toliko se iznervirao u razgovoru sa mnom da je malo falio i da fizički nasrne na mene i to u mom stanu. Ali obećao sam da ću mu priložiti sve zablude koje sam pronašao...napismeno i da ću ostaviti prostor i za njihov odgovor naravno ako ga budu imali i taj dokumenat ću izneti i na internet da se vidi.

Bilo bi dobro da ovde postavis sve sto si pronasao, da ljudi vide...
Ja nisam u licnom razgovoru iskusio nesto tako drasticno(opisao sam gore slucaj, kada su prekinuli razgovor bez ikakvih objasnjenja), ali ovde na forumu jesam(stekao sam utisak da bi me bukvalno kamenovali, zato sto razmisljam drugacije, i raspolazem dokazima i licnim iskustvom).. Cinjenica je da oni izbegavaju razgovor i skrecu temu kada se kriticki razmatra njihova vera(kada nemaju odgovor onda beze), ali kada se kriticki sagledavaju druge vere, onda je razgovor dobrodosao. Sve je to u cilju obracanja u njihovu veru. Razgovor sa njima nikada nije dijalog nego monolog, gde Jehovin svedok tumaci pismo koristeci se instrukcija kule strazare, koristeci njihovu publikaciju: ,,sta biblija zaista naucava'', citajuci i razmatrajuci samu knjigu. Interesent tu nema puno prilike da vodi normalan dijalog sa sagovornikom, jer tu se sve odvija na temelju pitanja i odgovora iz same knjige.. Vodja studija zapravo drzi govor, dok interesent slusa nametnutu temu.

Zanimljivo je da je njihova knjiga za studij(inace i sve ostale) podeljena na stihove isto kao i biblija. To im je ostalo iz perioda kada se smatralo da su dela Charles Taze Rassell-a inspirisana i nadahnuta od Boga, i da su vaznija od samog svetog pisma, pa su ih delili na stihove..

Cilj njihovog razgovora sa tobom, nikada nije dovesti u pitanje ''njihovu veru'', vec dovesti u pitanje ''tvoju veru'' i nametnuti ti njihovo glediste. Dakle kada se postavi pitanje ''ispravnosti njihove vere'' , oni odlaze, ili reaguju zustro.
Sve se svodi na to da ti nametnu svoju veru, ali ti njima da nametnes svoju, ni ne pomisljaj na to!
Cast izuzecima, ima ljudi medju njima koji ne reaguju ovako, koji su razumni, zato ne treba gubiti nadu..

Na kraju, da budemo posteni, J.S. su u globalu dobri ljudi(vernici), ali njihove vodje su svesne zabluda(posebno oni u Brklinu sve znaju) i da ih vode u pogresnom smeru. Zato me i ne cudi sto si doziveo takvu reakciju, mozda je i taj staresina svestan zabluda. A mozda misli da ih mrzis, ili nema odgovor na pitanja, a mozda misli da si bivsi J.S. ''otpadnik''.. Razgovor sa njima uvek treba da je taktican, pre svega treba svojim ponasanjem i stavom da pokazes da si pravi hriscanin, a njegova reakcija ako je bila takva, sigurno nije od svetoga duha i nije hriscanska..

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Danas prolazim pored zagrebačkog autobusnog kolodvora i vidim da pored kioska stoji jedna starija gospođa i mlađi čovjek i da drže nešto u ruci. Pomislila sam da su prosjaci...ali, kad sam prišla bliže, vidim da u ruci drže brošure Jehovinih svjedoka i časopis Kula stražara.
Ljudi pored njih prolaze, nitko im ne prilazi niti pokazuje interes, ali su oni strpljivo stoje i nude materijal. Više su mi sličili na trgovce nego na glasnike Radosne vijesti. Eto, ništa osobno, samo jedna mala primjedba.

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Mnogi se pitaju zašto je mir u svetu nedostižan-evo biblijskog odgovora:

Зашто је мир у свету недостижан?

Одговор из Светог писма
Људи нису успели да остваре мир у свету и тако ће и даље бити из неколико разлога:

• „Човек који ходи не може да управља својим корацима“ (Јеремија 10:23). Људи нису створени са способношћу да владају нити им је дато то право и због тога они неће моћи да постигну трајни мир.

• „Не уздајте се у великаше, нити у човека земаљског, од кога спасења нема. Дух његов изађе из њега, и он се у прах враћа, тог дана пропадну све мисли његове“ (Псалам 146:3, 4). Људски владари, чак и они који имају најбоље намере, не могу наћи трајна решења за проблеме због којих долази до ратова.

• „У последњим данима настаће нарочито тешка времена. Јер људи ће бити [...] окрутни, без љубави према доброти, издајници, тврдоглави, поносни“ (2. Тимотеју 3:1-4). Живимо у „последњим данима“ овог злог света, у времену у ком ставови већине отежавају успостављање мира.

• „Тешко вама, земљо и море, јер је Ђаво сишао к вама, веома гневан, знајући да има мало времена!“ (Откривење 12:12). Ђаво, Божји непријатељ, ограничен је на подручје наше планете и подстиче људе да буду зли попут њега. Докле год он буде био „владар овог света“, нећемо живети у миру (Јован 12:31).

• „[Божје Краљевство] ће смрвити и уништити сва она краљевства, а само ће стајати довека“ (Данило 2:44). Нашу жељу за светом у ком ће заувек владати мир неће испунити ниједна људска владавина већ Божје Краљевство (Псалам 145:16).
:mig:

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Bilo bi dobro da ovde postavis sve sto si pronasao, da ljudi vide...

Nakon hiljadu i više postova nema se ništa toliko novo reći, može se obraditi i doterati ono što je već rečeno. Kada budem dobio odgovor od njih na moje pismo podeliću ga. To je jedini način ako ga uopšte budu i pročitali jer u razgovoru kada otstupiš od njihovog učenja ono prekidaju dijalog i nastavljaju monolog.

Isabeleta Danas prolazim pored zagrebačkog autobusnog kolodvora i vidim da pored kioska stoji jedna starija gospođa i mlađi čovjek i da drže nešto u ruci. Pomislila sam da su prosjaci...ali, kad sam prišla bliže, vidim da u ruci drže brošure Jehovinih svjedoka i časopis Kula stražara.
Ljudi pored njih prolaze, nitko im ne prilazi niti pokazuje interes, ali su oni strpljivo stoje i nude materijal. Više su mi sličili na trgovce nego na glasnike Radosne vijesti. Eto, ništa osobno, samo jedna mala primjedba.

Pa to hoću da im kažem da se ne razlikuju od bilo kojih komercijalista neke firme jer ne prave razliku između služenja Bogu i služenja njihvim vođama. Drugim rečima za njih je služenje vodećem telu iz amerike služenje Bogu. Uopšte ne prave razliku između to dvoje. Po mom shvatanju VEĆI ARMAGEDON OD TOGA NE TREBA.

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
;)Evo kako će zavladati mir u svetu:

Како ће завладати мир у свету?

Одговор из Светог писма
У свету ће завладати мир, али не захваљујући људима, већ захваљујући Божјем Краљевству, небеској власти на чијем челу ће бити Христ Исус. Запазите шта Свето писмо каже о тој дивној нади.

1. Бог ће ’прекинути ратове до краја земље‘ и тако испунити обећање да ће остварити „на земљи мир међу људима који су му по вољи“ (Псалам 46:9; Лука 2:14).

2. Божје Краљевство ће владати с неба над целим светом (Данило 7:14). Као једна власт за цео свет, Божје Краљевство ће искоренити национализам, који је узрок многих сукоба.

3. Захваљујући Исусу, Владару Божјег Краљевства, за кога се каже да је „Кнез Мира“, „миру неће бити краја“ (Исаија 9:6, 7).

4. Људима који и даље буду желели да ратују неће бити дозвољено да живе у Божјем Краљевству, јер „онога ко воли насиље, [Бог] силно мрзи“ (Псалам 11:5; Пословице 2:22).

5. Бог поучава своје поданике како да живе у миру. Говорећи о добрим резултатима до којих води таква поука, Свето писмо каже: „Они ће прековати своје мачеве у раонике и своја копља у српове. Неће више народ подизати мач на народ нити ће се више учити ратовању“ (Исаија 2:3, 4).
Милиони Јеховиних сведока широм света већ сада уче од Бога како да буду мирољубиви (Матеј 5:9). Иако потичемо из многих различитих етничких група и живимо у преко 230 земаља, не узимамо оружје да бисмо ратовали с другима.

:mig:

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Mir u svijetu će zavladati kad svaki čovjek u sebi pronađe Mir i živi u tom miru koji nadilazi svaki razum. Jesu li Jehovini svjedoci mirni ili nemaju mira dok druge ne "obrate"?

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
JS su - kao i ostali - u nekim stvarima u pravu, a u nekima - ne.
Ono što im je ispravno je -
nema Trojstva.

Natrag