Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Stavite vi sad malo na stranu Jehovine Svedoke. Da li se vi slažete da je biblija tačan izveštaj koji ne sme da protivreči sam sebi ?

Ako imate argumente da razjasnimo pitanja jedno po jedno. Da li je za vas KOLOŠANIMA 1. 15. tačan izveštaj ili nije. Nalazi se u sinajskom kodeksu i niko ne može da ga dovede u pitanje. Možete li vi ovaj stih da izbacite iz biblije ? Samo da naglasim ne radi se o jednom stihu nego o mnogo drugih stihiva koji se ne slažu sa vašim tvrdnjama ali sad samo da se baziramo na jedan da vidimo dali je tačan ili nije.
Kološanima 1.15. govori da je Isus rođen pre svih drugih stvaranja. Nemožete reći da nije rođen kad lepo piše da je rođen. A ko je rođen on ima svoj početak.

Ako je rođen ko ga je rodio ?

Ako je stvoren ko ga je stvorio ?

Da napomenem radi se o rađanju ili stvaranju pre nego što je postojala i zemlja. Dali je za vas ovaj stih tačan ili ga treba izbaciti iz biblije ?

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Pa prijatelju mi ti svo vreme i govorimo o tome da je isus rodjen, a ne stvoren, i da je rodjen pre svega, i da je on bas stvoritelj po ocevoj volji!!

i sve je stvoreno kroz njega, i za njega, i on je pocetak i svrsetak, i u st.zavetu i u novom zavetu, to je jasno kao dan!!

Vec san ti postavio gore razumno objasnjenje!!!

Jahve je isus jer otac se nikad nikom nije objavio, a objavio se kroz sina, i ko neveruje sina, neveruje ni oca, to je jasno ko dan.

A kula strazare hoce da vas udalji od jedinstvenog imena, kroz kojeg se mozete spasti,ako neverujete meni verujte dokazima koje sam postavio, nisam ih ja podpisivao nego vasa kula strazara, ja prosto nemogu da verujem da ti sve to nevidis, otvori razum i oci, srce je varljivo, moj ti je savet citaj samo bibliju ako hoces pravdu i istinu.

Dodato posle 8 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

A ja tvrdim da postoji samo jedno ime evo dokaza:

Boga poštujemo samo ako poštujemo njegovog Sina kao i Oca (Jn. 5,23). Držimo se onoga što i apostoli: "Blagosloven Bog i Otac našeg Gospoda Isusa Hrista..." (2. Kor. 1,3), jer nam je u Isusu poslao spasenje! Ostaje jasno i očigledno: "JER LJUDIMA NIJE DATO NIJEDNO DRUGO IME POD NEBOM KOJIM TREBA DA SE SPASEMO." (Dela 4,12).

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Da li vi znate šta je rađanje. Stvoreni smo po slici božijoj. Definicija šta je rađanje. Završetak procesa razvijanja nove jedinke.

Ništa nije nastalo odjednom ima jedan proces kada nastaje nov život a rađanje je završetak procesa razvoja kada jedinka izlazi iz okruženja u kom je formirano.Рођење - Википедија

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Нигдје у Библији не пише да је Исус створен и стих у синајском кодексу који си дао уопште не подржава тврдњу да је Исус створен. Као 1. Бог је Бог и није човјек да има почетак и да је ограничен временом.
Исус нема почетка, него Он излази у почетку стварања од Оца.

Како може неко да има почетак када прије стварања није постојало ВРИЈЕМЕ. Упамти добро ВРИЈЕМЕ НИЈЕ ПОСТОЈАЛО прије стварања Земље постојао је само Бог. Михеј 2,1 јасно каже да су Његови (Исусови) изласци од почетка од вјечних времена.
Није Исус ништа након Оца постао него је одувијек био у Оцу.
И није то буквално рађање као код људи, па потомак има почетак свог постојања касније од родитеља.

Јесте Исус рођен од Бога, али Он нема почетка јер је Бог. Било какав почетак се може везивати искључиво за стварање Земље. Зато и пише "У почетку створи Бог" овдје је јасно утврђено да ријеч ПОЧЕТАК везана за стварање Земље и свега осталог.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Za peko 71,

U Bibliji, tj. Svetom Pismu datom od Boga kroz otkrivenje Svetog Duha za spasenje naroda - piše: "Da je proklet svaki onaj koji od original Biblije oduzme ili doda i slovo."
(Otk. 22:18 i 19) A oni.... Kao da rade matematički zadatak, oduzimaju i sabiraju, množe, dele i td. bez i malo respekta i straha Božijeg.

Misionar: Nikola Mijatov
Želim da me razumete, ja nemam ništa protiv ljudi koi su pripadnici sekte, "Jehovi svedoci", jer su oni lično samo žrtve, te zloupotrebe org. "Kule stražara", tj. njihovih osnivača, lažnih proroka. Zato imam na srcu da vas podsetim i zamolim, a naročito sledbenike Isusa Hrista, ako budete u kontaktu sa tim žrtvama, da imate na umu i na srcu Agape ljubav, da je Isus Hrist i za njih razapet, On je i za njih prolio svoju svetu krv, oni trebaju spasenje! To je prava prilika da im posvedočite svoju veru u Hrista! Jovan 3.16.
Zašto, i kako su oni zavedeni, razumećeš kada pročitaš ovo obrazloženje ispod. vi niste "svedoci Isusa Hrista Nazarenćanina iz Bibilije"
"Dragi moji, ne verujte svakom duhu, nego proveravajte duhove - jesu li od Boga, jer su mnogi lažni proroci izišli u svet. Po ovome poznajte Božijeg duha: od Boga je svaki duh koji ispoveda da je Isus Hristos došao u telu, a svaki duh, koji ne ispoveda Isusa, nije od Boga; i to je antihristov duh za koga ste čuli da će doći, i sad je već u svetu." 1. Jovanova. 4:1-3.
"A Duh razgovetno govori da će u poslednja vremena odstupiti neki od vere slušajući lažne duhove i nauke đavolske." (1. Tim. 4:1).

Pokret Jehovinih svedoka je u svojoj istoriji imao nekoliko velikih kriza. Zadnju su imali 1975. godine. Svedocima je tada bilo nametnuto verovanje da će se konačna bitka kod Armagedona dogoditi u oktobru 1975. godine. Njihov ugled je bio ukaljan a revnost u širenju "nove istine" je bila poljunjana. Članstvo koje je munjevito raslo pre davanja "Armagedonskog predskazanja", sada se osulo. Mnogi sledbenici Jehovinih svedoka su napustili svoj posao i prodali svoje kuće, da bi se bolje pripremili za taj dan. Međutim, kako je taj dan došao i ništa se nije dogodilo, morali su se suočiti s gorkom činjenicom da su bili zavedeni - izmanipulisani. Mnogi članovi su napustili pokret nakon dugogodišnjeg članstva. Odnedavna se broj sledbenika ove ogranizacije ustalio i ponovo počeo da beleži rast. Najveći razlog tome je taj što su oni sa fanatičnom revnošću posvećeni svome pokretu - koji im je sve. Međutim, uprkos njihovoj velikoj revnosti i organizovanosti, za posmatrača sa strane oni izgledaju kao podjarmljeno društvo bez imalo radosti i života.
I. POREKLO - RAZVOJ

Za utemeljenje organizacije Jehovinih svedoka zaslužno je četvoro njihovih vođa.
1) C. T. Russel (Čarls Rasel, 1852-1916), prezbiterijanac, vodio je grupu ljudi u proučavanju Biblije. Pod uticajem Adventista sedmog dana prorekao je drugi Hristov dolazak za 1874. godinu. Kada se proroštvo nije ostvarilo, tvrdio je da se Hrist vratio nevidljivo, označavajući time početak Armagedona i ustanovljenje Božijeg kraljevstva na nebu. 1884. godine Rasel je osnovao Kulu stražaru i traktatno društvo sa sedištem u Brooklynu (Bruklin). 1909. godine govorio je da će oktobra 1914. godine započeti Armagedon. Raselovo neispunjeno predskazanje, da će vladavina neznabožaca nad svetom biti okončana 1914. godine uništilo je njegovu reputaciju. Umro je 1916. godine. Jehovni svedoci su ubrzo prekinuli svaku vezu sa Raselovim učenjem i .proroštvima..

2) J. F. Rutherford (Raderford, 1869-1942), nazvan "sudija Raderford", jer je to bio po zanimanju, izgovorio je 1918. godine svoju čuvenu propoved "Milioni koji sada žive neće videti smrti". U toj propovedi je popravio datum Hristovog ponovnog dolaska sa 1874. na 1914. godinu. Hristov dolazak će okončati vek neznabožaca i otpočeti hiljadugodišnje carstvo i sud nad Sotonom. Đavo je bio udaljen iz neba i osuđen da na zemlji vlada nad narodima. Raderford je bio odličan administrator. Preobrazio je društvo u dobro i strogo disciplinovanu organizaciju. Propagirao je snažno neprijateljstvo protiv hrišćanstva i svih crkava. Prorekao je da će se 1925. godine Avram, Isak i Jakov ponovo vratiti na zemlju. U Kaliforniji je sagradio kuću za njih. Od 1931. godine se nazivaju "Jehovnim svedocima" prema stihu iz Isaije 43:10.

3) N. H. Knorr (1905-1977) je u organizaciji napredovao kao štampar. Sastavio je prevod Biblije Kule stražare: Novi svetski prevod Svetoga Pisma. Bio je sposoban propovednik i administrator. U vreme dok je on bio lider došlo je do napretka i rasta organizacije. I on je prorekao Hristov drugi dolazak i kraj sveta, ali za 1975. godinu. Bilo je to jedno od mnogih pogrešnih predskazanja koje je prilično umanjilo moral pokreta. Od tog vremena su mnogi sledbenici napustili pokret.

4) D. W. Franz (1893-?). Pokušao je da savlada niski moral i raspoloženje zbog neostvarenog predskazanja (1975). Vođstvo se sastoji od upravnog tela. Postoji snažna birokratija. Pokret je doživeo mnoge kontroverze i mnoga progonstva.

Sad znamo ko ste u stvari!!!

Da prijatelju mi znamo sta je radjanje, evo pa i ti malo nauci, bas me zanima kako cete odgovoriti na ove stihove?

1 Jn. 5:1 1 Koji god veruje da je Isus Hristos, od Boga je rođen; i koji god ljubi Onog koji je rodio, ljubi i Onog koji je rođen od Njega.

(1 jovan.4-3 ) 1 Ljubazni! Ne verujte svakom duhu, nego kušajte duhove jesu li od Boga; jer mnogi lažni proroci iziđoše na svet.
2 Po ovom poznajte Duha Božijeg, i duha lažnog; svaki duh koji priznaje da je Isus Hristos u telu došao, od Boga je;

3 A svaki duh koji ne priznaje da je Isus Hristos u telu došao, nije od Boga: i ovaj je antihristov, za kog čuste da će doći, i sad je već na svetu.

(1. Tim. 4:1). 1 A Duh razgovetno govori da će u poslednja vremena odstupiti neki od vere slušajući lažne duhove i nauke đavolske,
4 Vi ste od Boga, dečice, i nadvladaste ih, jer je veći koji je u vama negoli koji je na svetu.

Nemoj mi zameriti na pravdi koja pise u originalnim prevodima.

Ovaj stih ako si pametan zapamti dok si ziv!!!

1 Jn. 5:1 1 Koji god veruje da je Isus Hristos, od Boga je rođen; i koji god ljubi Onog koji je rodio, ljubi i Onog koji je rođen od Njega.!!!!!!Ovde je sve jasno ako imas i malo mozga da razumes !!!

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
[WARNING]Nije dozvoljena upotreba velikih slova u postovima![/WARNING]

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Ma to ti nista nevredi, ja isto mogu da ti postavim video materijale na bozic ili uskrs, gde su u jednom hramu do 5000 ljudi, recimo u sankt peterburgu,u moskvi hram hrista spasitelja, potom po celoj rusiji,srbiji i ostslom pravoslavnom svetu itd.A mogu ti postaviti v .materijale o JS, gde ces biti sokiran uvidjenim, ali za sada nezelim da vas kompromitujem.

I ja uopste nerazumem sta si hteo sa ovim video materijalom?

Vise bi voleo da mi odgovoris na gore postavljen post pismeno na ove stihove!!!

Da prijatelju mi znamo sta je radjanje, evo pa i ti malo nauci, bas me zanima kako cete odgovoriti na ove stihove?

1 Jn. 5:1 1 Koji god veruje da je Isus Hristos, od Boga je rođen; i koji god ljubi Onog koji je rodio, ljubi i Onog koji je rođen od Njega.

(1 jovan.4-3 ) 1 Ljubazni! Ne verujte svakom duhu, nego kušajte duhove jesu li od Boga; jer mnogi lažni proroci iziđoše na svet.
2 Po ovom poznajte Duha Božijeg, i duha lažnog; svaki duh koji priznaje da je Isus Hristos u telu došao, od Boga je;

3 A svaki duh koji ne priznaje da je Isus Hristos u telu došao, nije od Boga: i ovaj je antihristov, za kog čuste da će doći, i sad je već na svetu.

(1. Tim. 4:1). 1 A Duh razgovetno govori da će u poslednja vremena odstupiti neki od vere slušajući lažne duhove i nauke đavolske,
4 Vi ste od Boga, dečice, i nadvladaste ih, jer je veći koji je u vama negoli koji je na svetu.

Nemoj mi zameriti na pravdi koja pise u originalnim prevodima.

O ovim stihovima trazim tvoje objasnjenje, ili ces opet da ignorises kao i do sada, vi mene nemozete vise slomiti u mojoj veri u hrista, jer ja znam ko je kula strazare i kakve tajne krije od vas samih JS.

Kula strazare nije hristova, jer ga se odrice javno, a koristi njegovo ime kao masku za obmanu ostalog sveta ,
ubediti ostali svet da isus nije bog, koji je dosao u telu, prem da cela biblija govori jasno otome.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Vaša vera se zasniva na spletkarenju.Govoriti da je Isus rođen a ne stvoren je čisto spletkarenje. Sveštenici koji zastupaju to verovanje uveli su Od leta zakletva uz vojne sveštenike samo ne znam kakve to veze ima sa Hristom jer prijateljstvo ovom svetu je neprijateljstvo Bogu. I oni isto veruju da je Isus rođen a ne stvoren. Jakov.4.4. Preljubnici,zar ne znate da je prijateljstvo sa svetom neprijateljstvo s Bogom ? Ko god,dakle, želi da bude prijatelj svetu, postaje Božiji neprijatelj.
Ne znam odakle ti da svedoci odbacuju Isusa kao spasitelja, to jednostavno nije tačno. Svi upućeni svedoci reći će da sama vera u Jehovu bez vere u Isusa kao kralja i odkupitelja naših greha ne bi imala nikakvog značaja. Potrebna je vera u Isusa jer on je kralj koji treba da uspostavi novo kraljevstvo posle ovog sadašnjeg. Ali ne možemo da zanemarujemo Isusove reči koje je govorio o svom Ocu Jehovi.On ga nije nazivao Jehova več Oče zato što je blizak sa njim.
1.Jovanova 5.1. govori ko je Isusov roditelj a roditelja treba poštovati jel tako ? A kago ga vi poštujete? Izjednačavate Isusa i svetog duha sa njim,krijete njegovo ime, govorite da je Isus u stvari Jehova tj.sam sebi otac, znači ne poštujete Isusovog Oca. Možete kako god hoćete ali ja mislim da vam to neće proći.

Poslednja izmena od urednika:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
[WARNING]Nije dozvoljeno postavljati linkove drugih sajtova![/WARNING]

Natrag