Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
--------------------------------------------------------------------------

Zmolio bih peko 71 i ostale JS, da kazu sta misle o ovim stihovima.

Postavio poelbuster!!!

U knjizi "Raspravljanje na temelju Svetog pisama" na strani 139 piše:
13782d1298841087-jehovini-svedoci-smrt-js.jpg

"...da ne postoje nigde osim u Božijem sećanju"

I to se ne slaže sa Biblijom.

Pogledajte Prvu knjigu Mojsijevu 5.24
Онлајн Библија: Постанак 5:1-32 - Званичан вебсајт Јеховиних сведока
Енох је све време ходио са истинитим Богом. Затим је нестао, јер га је Бог узео.

i Jevrejima 11.5
Онлајн Библија: Јеврејима 11:1-40 - Званичан вебсајт Јеховиних сведока
Вером је Енох био пренесен да не види смрт, и нигде нису могли да га нађу јер га је Бог пренео. А пре него што је био пренесен добио је сведочанство да је угодио Богу.

Odnosno drugi primer:
Matej 17.1-5
Онлајн Библија: Матеј 17:1-27 - Званичан вебсајт Јеховиних сведока
1 Шест дана касније Исус је узео Петра, Јакова и Јована, његовог брата, и повео их на високу гору, где су били сами. 2 Тада се преобразио пред њима. Лице му је засјало као сунце, а хаљине су му постале блиставе као светлост. 3 Показали су им се Мојсије и Илија како разговарају с њим. 4 Петар је тада рекао Исусу: „Господе, добро нам је овде. Ако желиш, подигнућу овде три шатора, један за тебе, један за Мојсија и један за Илију.“ 5 И док је он још говорио, заклонио их је светао облак. И зачуо се глас из облака, који је рекао: „Ово је мој Син, вољени, који је по мојој вољи! Њега слушајте!“

Očigledno je da Kula stražara i ovde pokušava da zavede ljude na stranputicu.[/QUOTE]
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Što se tiče pakla i raja to nije Biblijska nauka. To priznaju i neki delovi takozvanog hrišćanstva a zašto onda i dalje veruju u to treba njih pitati zbog čega neće da priznaju grešku.

Glavni stih za koji se kače kada žele da dokažu postojanje raja je Luka 23.43. Zaista ti kažem danas bićeš sa mnom u raju. A zaboravljate činjenicu da je Isus tog dana i naredna tri dana bio mrtav, znači tog dana nije mogao biti sa njim u raju. Gde se nalazi zarez nije ni bitno tog dana i naredna tri dana Isus nije bio nigde, bio je mrtav.
Sa jednog drugog aspekta treba posmatrati to Isusovo obećanje.Biblija govori o uskrsenju. Kako će da doživi uskrsenje taj čovek koji je razapet sa Isusom. Biblija govori da mrtvi nisu svesni ničega. Ako je taj čovek recimo mrtav 2000 godina on neće biti svestan koliko je godina bio mrtav.Taj prelaz kada je umro i sledeći momenat kada je uskrsao može da mu izgleda kao jedan tren.

Što se tiče Enoha biblija jasno govori šta se sa njim desilo. Bio je prenet u duhovni svet. Ali to se desilo samo Enohu. Mojsijevo telo nije pronađeno a da li je prenet ili nije biblija o tome ne govori.

Postojanje raja, negde ,nije bitno gde,ne slaže se sa biblijom jer biblija govori o uskrsenju mrtvih na zemlji.

O tom događaju uskrsenja mrtvih govori prorok Jezekilj mada se kroz celu bibliju provlači tema uskrsenja. Jezekilj 37.1-13.

Član
Učlanjen(a)
05.02.2011
Poruka
52
За Пеко 71:

Поштовани,

кажете: "Što se tiče pakla i raja to nije Biblijska nauka. To priznaju i neki delovi takozvanog hrišćanstva a zašto onda i dalje veruju u to treba njih pitati zbog čega neće da priznaju grešku."

Јер је душа моја пуна јада, и живот се мој примаче паклу. Пс. 83, 3

Вратиће се у пакао безбожници, сви народи који заборављају Бога; Пс 9, 17

Јер нећеш оставити душу моју у паклу, нити ћеш дати да Светац Твој види трулост. 16, 10

А ти се у пакао сврже, у дубину гробну. Иса 14, 15

А ако те око твоје десно саблажњава, ископај га и баци од себе: јер ти је боље да погине један од удова твојих неголи све тело твоје да буде бачено у пакао. Мат 5, 29 - 30

Него ћу вам казати кога да се бојите: бојте се Оног који има власт пошто убије бацити у пакао; да, кажем вам, Оног се бојте. Лука 12, 15

И у паклу кад беше у мукама, подиже очи своје и угледа издалека Авраама и Лазара у наручју његовом, Лук 16, 23

Јер нећеш оставити душу моју у паклу, нити ћеш дати да Светац Твој види труљење. Дела 2, 27

Надовезао бих на речи ове и речи Господа и Спаса нашега Исуса Христоса:

И ови ће отићи у муку вечну, а праведници у живот вечни. Мат 25, 46

И они који су чинили добро у васкрснуће за живот, а који су чинили зло васкрснуће за суд. Јов 5, 29

На крају надовезао бих ове стихове на стихове у Отк 20, 11 - 15

У свим овим стиховима се недвосмислено говори о паклу. Е сада, како пакао изгледа? То је сасвим друга прича. У Светом Писму се углавном описује као "огњени", а да ли је и заиста тако или је у питању стилска фигура, ја нисам довољно компетентан да о томе судим. Оно што ми је апсолутно јасно, јесте да ће праведници васкрснути за живот вечни а грешници за суд. Какав суд? Ја верујем јако благ, јер је Господ љубав и да неће, нити има жељу да било кога мучи. То ћемо видети када за то време буде дошло.

Не желим да се надмудрујем али једноставно не стоји ово што сте написали.

Волео бих да ми одговорите на моје питање упућено Вама у мојој објави 876 у овој теми и да ми разјасните (јасно и недвосмислено, ако смете, можете и или знате опишите нам сам обред (чин) крштења, то би можда било најбоље) тврдњу овде изнету везано за начин крштавања код ЈС.

Мир Вам,
Blackarow

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Bravo Blackarow!!

A evo jos malo od mene:

1)efez. 4:9)9 A šta iziđe, šta je, osim da i siđe u najdonja mesta zemlje? u srce zemlje isus je bio.
(matvej 12:40)
40 Jer kao što je Jona bio u trbuhu kitovom tri dana i tri noći: tako će biti i Sin čovečiji u srcu zemlje tri dana i tri noći.(ON ne govori o pecini!!!)

(1petrova 3:18-20) procitaj kome je isus propovedao spasenje u tamnici u srcu zemlje.I kao sto rekoh ja stavljam, samo sto pise u bibliji.

1petrova 3:18-20)18 Jer i Hristos jedanput za grehe naše postrada, pravednik za nepravednike, da nas privede k Bogu, ubijen, istina, bivši telom, no oživevši Duhom;
19 Kojim sišavši propoveda i duhovima koji su u tamnici,!!!ima se u vidu pakao!!!

20 Koji nekad ne hteše da slušaju kad ih očekivaše Božije trpljenje u vreme Nojevo, kad se građaše kovčeg, u kome malo, to jeste osam duša, ostade od vode.

A ovo ti je za demone. Koje ti nisi tamo na postu razumeo.Krsteni JS-ce

(matvej 8:28-32)28 A kad dođe na one strane u zemlju gergesinsku, sretoše Ga dva besna, koji izlaze iz grobova, tako zla da ne mogaše niko proći putem onim.
29 I gle, povikaše: Šta je Tebi do nas, Isuse, Sine Božji? Zar si došao amo pre vremena da mučiš nas?

30 A daleko od njih pasaše veliko krdo svinja.

31 I đavoli moljahu Ga govoreći: Ako nas izgoniš, pošlji nas da idemo u krdo svinja.

32 I reče im: Idite. I oni izišavši otidoše u svinje. I gle, navali svo krdo s brega u more, i potopiše se u vodi.

Peko ti govoris da je isus tri dana bio mrtav e pa prijatelju gresis, on je u ta tri dana bio u srcu zemje da propoveda dusama i duhovima.

Kao sto se vidu u stihu 20 propovedao je dusama cak iz nojevog vremena.

Bas me zanima kako ces ovo objasniti!!!

Imam mnogo materijala i o raju ali potom.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
JS kult pogledaj brosure sve sami demoni!!!!

Dodato posle 50 minuta:

Pitam JS ciji su oni svedoci jer isus ima svoje svedoke (a to su apostoli)isus je sam rekao ja sam vas izabrao niste vi k meni dosli a ja sam vas izabrao.

Isus ima svoje svedoke evo citaj:

Zar ovo nije istina koja pise u bibliji?

(dela 1:8-11)
8 Nego ćete primiti silu kad siđe Duh Sveti na vas; i bićete mi svedoci u Jerusalimu i po svoj Judeji i Samariji i tja do kraja zemlje.
Ovde se radi o tome da treba biti svedok isusa a ne jehove!!! Ma nigde u novom zavetu se nespominje ime jahve!! ________________________________________________________________________________________________________
9 I ovo rekavši videše oni gde se podiže i odnese Ga oblak iz očiju njihovih.

10 I kad gledahu za Njim gde ide na nebo, gle, dva čoveka stadoše pred njima u belim haljinama,

11 Koji i rekoše: Ljudi Galilejci! Šta stojite i gledate na nebo? Ovaj Isus koji se od vas uze na nebo tako će doći kao što videste da ide na nebo.

Isus nije snama od 1914g, on je snama u sve dane do svrsetka ovog veka, tako kaza on sam, jer isusov jedan dan je 1000g ako se ne varam.
Biblija nelaze, a mi ljudi mozemo i slagati u zastitu svoje vere, pa se ja zato sluzim samo stihovima iz biblije, bog nije covek da laze!!!.

Sta ovde ima starozavetni jahve s ovim pitam ja vas??

Pitam JS ciji su oni svedoci jer isus ima svoje svedoke (a to su apostoli)isus je sam rekao ja sam vas izabrao niste vi k meni dosli a ja sam vas izabrao.

8 Nego ćete primiti silu kad siđe Duh Sveti na vas; i bićete mi svedoci u Jerusalimu i po svoj Judeji i Samariji i tja do kraja zemlje.
Ovde se radi o tome da treba biti svedok isusa a ne jehove!!! Ma nigde u novom zavetu se nespominje ime jahve!! ________________________________________________________________________________________________________

10 I kad gledahu za Njim gde ide na nebo, gle, dva čoveka stadoše pred njima u belim haljinama,

11 Koji i rekoše: Ljudi Galilejci! Šta stojite i gledate na nebo? Ovaj Isus koji se od vas uze na nebo tako će doći kao što videste da ide na nebo.
Ima jos ako hoces postavicu.

Isus nije snama od 1914g, on je snama u sve dane do svrsetka ovog veka, tako kaza on sam, jer isusov jedan dan je 1000g ako se ne varam.
Biblija nelaze, a mi ljudi mozemo i slagati u zastitu svoje vere, pa se ja zato sluzim samo stihovima iz biblije, bog nije covek da laze!!!.

Dodato posle 2 minuta:

Ima jos ako hoces postavicu.
Sto se tice ovih video materijala, ja mogu da ti postavim na tuce takvih o JS.
ZA sada necu, a posle cemo videti, to zavisi od vas kako cete se ponasati prema nama.

Dodato posle 52 minuta:

Pitam JS ko su Arhandjeli Mihael, Gabrijel, Rafael i Urielim.

Ako ste zaista od boga, vi morate znati ko su, i koje funkcije vrse na nebu i na zemlji!!!

Prilozi

• 67f8c2e0.jpg
    67f8c2e0.jpg
    18,7 KB · Pregleda: 34
  • 6aedcdf0.jpg
    6aedcdf0.jpg
    89 KB · Pregleda: 36
  • tdgspesa1.jpg
    tdgspesa1.jpg
    22,3 KB · Pregleda: 36
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Peko ti govoris da je isus tri dana bio mrtav e pa prijatelju gresis, on je u ta tri dana bio u srcu zemje da propoveda dusama i duhovima.

Kao sto se vidu u stihu 20 propovedao je dusama cak iz nojevog vremena.

Bas me zanima kako ces ovo objasniti!!!

Imam mnogo materijala i o raju ali potom.
[/QUOTE]

1.Petrova 3.18-20. Pa i Hrist je jednom zauvek umro pravednik za nepravednike da bi vas doveo k Bogu on koji je ubijen u telu ali je oživljen u duhu.19. Tako je otišao i propovedao duhovima u tamnici 20. koji su nekad bili neposlušni kad je Bog čekao u nojevim danima ždok se gradila arka u kojoj se svega nekoliko ljudi tj. osam duša spasilo prošavši kroz vodu. Novi svet prevod.

Ovde se vidi da je Isus propovedao duhovima u tamnici a ne dušama jer duhovi su jedno a duše su drugo. Ovde se radi o duhovima iz nojevih dana kada su uzimali ljudska tela da bi imali seksualne odnose sa ženama kaje su hteli 1.Mojsijeva 6. 1-4 . To je bilo zabranjeno za njih od strane Boga zato su kažnjeni i baš ti duhovi su sada zli demoni. Isus im sigurno nije propovedao za njihovo spasenje jer za njih nema spasenja. Nađite gde piše da je propovedao dušama jasno se kaže da je propovedao duhovima.
Vi ste razumeli da je Isus bio u paklu koji se nalazi negde u sredini zemljine kugle.

Da li vam je jasno da je plata za greh doslovna smrt. Po vašem Isus je vaskrsao u momentu kad je umro u telu. To ne bi bila doslovna smrt.Za naše grehe Isus je trebao doslovno da umre i to je bio tri dana i trečeg dana je vaskrsao i bio je na zemlji narednih četrdeset dana ali ne u onom telu u kom je umro jer na taj način bi oživeo telo koje treba da posluži kao odkupnina.( zapazite da duhovi mogu da uzimaju ljudska tela kao što su uzimali u nojevim danima ) Kada je ponovo uskrsao njegovi učenici nisu mogli na prvi pogled da ga prepoznaju tek kasnije kroz razgovor sa njim su mogli da ga prepoznaju. I u tom periodu od četrdeset dana uzimao je više različitih tela a jedno i sa sličnim ranama kao ono u kom je umro na stubu. U tom periodu je mogao da propoveda duhovima koji su u za njih doslovnoj tamnici a ne u periodu od ona tri dana.

I evo stiha koji govori da je Isus bio mrtav doslovno i ko ga je vaskrsao. Galatima 1.1. Pavle apostol koga nisu poslali ljudi niti ga je postavio neki čovek nego Isus Hrist i Bog Otac koji ga je uskrsnuo iz mrtvih.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Ne moj dragi peko citaj jos jednom:

20 Koji nekad ne hteše da slušaju kad ih očekivaše Božije trpljenje u vreme Nojevo, kad se građaše kovčeg, u kome malo, to jeste osam duša, ostade od vode.

Tu jasno pise da su to duse u vreme noja, kad je pravio kovcek koje su ismejavale noja, i jasno pise da je ostalo 8 dusa a sve ostale je gospod potopio.

Tu se uopste nepominju ti duhovi tj andjeli oni su postojali mnogo pre potopa, i bili unisteni gospodom.

Ti imas svoje misljenje isto kao ija neka kazu forumasi ko je prav i ja cu se sloziti.

A isusu je umrlo samo telo ,a ne i duh, jer upravo je bog otac vaskrsao telo koje je lezalo u grobu, a gde je bio njegov duh procitaj u stihovima koje sam postavio, vi ionako nepriznajete da je isus vaskrsnut u telu, nego u duhu, u cemu je onda problem.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.09.2009
Poruka
3
Hvala za dobrodoslicu. Hriscani su po meni oni koji slede Hrista Isusa (Matej 7:21),da ne bude zabune i u Hristovo vreme je bilo laznih ucitelja i fariseja tako da ih ima i danas u daleko vecem broju (Matej 24:11) . Ako istrazujemo sve religije pojedinacno nikada nebi nasli pravu (Matej 7:13). Da objasnim sta mislim. Da si zaposlen na proveri laznog novca,da li bi svaki lazni novac posmatrao i proucavao ili bi pravi dobro upoznao i na osnovu njega prepoznao koji je lazan a koji pravi. Tako i hriscani,svi "naucavaju" po Bibliji,svako ko zeli da pronadje istinu dobro ce procitati Bibliju,dovoljno je samo novi zavet i da se cita tako da svaki stih znaci zasebno za sebe,tada ce svako prepoznati i pravu religiju.
ne znam razliku izmedju Islama i hriscanstva ali razlika izmedju pravooslavlja i pravog Biblijskog ucenja je velika.
Na primer u Bibliji u Mateju 10:8b stoji Besplatno ste dobili,besplatno i dajte a sve crkve gledaju kako sta da naplate,sahrane,vencanja pa cak i "obozavanje" Boga

Na primer Mojsijev zakon 2 zapovest kaze ne pravi sebi lika rezana ,niti bilo sta nalik onome sto je gore na nebesima ili dole na zemlji ili u vodama ispod zemlje,ne klanjaj im se i ne sluzi im jer sam ja Jehova tvoj Bog .( Izlazak 20:4,5a) dovoljno zar ne da covek vidi da su ikone zapravo idelopoklonstvo Isus kasnije dodaje u novom zakonu koliko je upravo to idelopoklonstvo greh za coveka 1.Korincanima 6:9,10 jasno kaze : Zar ne znate da nepravednici nece naslediti Bozije Kraljevstvo? Ne zavaravajte se ! ni bludnici ,ni idolopoklonci,ni preljubnici,ni muskarci koji se upustaju u neprirodne odnose,ni muskarci koji lezu s muskarcima,ni lopovi,ni pijanice,ni oni koji pogrdno govore o drugima,ni iznudjivaci nece naslediti Bozije kraljevstvo.

To zasto ljudi pisu pre n.ere i posle n.ere to je relativno njihova stvar neki cak ne prihvataju Isusa Hrista ne uzimajuci u obzir da on nijeumro za citav svet vec za svakog od nas pojedinacno,a realno niko nebi umro za tebe,mene....a Isus je to ucinio,i zasluzuje da mu se uzvrati ljubav i postovanje(Matej 20:28).
Inace zahvaljujuci mojoj volji za ucenjem i daljim proucavanjem ne moram nizasta da se konsultujem sa bracom ili staresinama vec sam ti odgovorila iz svoje glave na temelju svetog pisma uz kafu...

Tu sam za sva pitanja. Do tada zelim sve najbolje i puno pozdrava

Član
Učlanjen(a)
01.06.2010
Poruka
309
Hvala za dobrodoslicu. Hriscani su po meni oni koji slede Hrista Isusa (Matej 7:21),da ne bude zabune i u Hristovo vreme je bilo laznih ucitelja i fariseja tako da ih ima i danas u daleko vecem broju (Matej 24:11) . Ako istrazujemo sve religije pojedinacno nikada nebi nasli pravu (Matej 7:13). Da objasnim sta mislim. Da si zaposlen na proveri laznog novca,da li bi svaki lazni novac posmatrao i proucavao ili bi pravi dobro upoznao i na osnovu njega prepoznao koji je lazan a koji pravi. Tako i hriscani,svi "naucavaju" po Bibliji,svako ko zeli da pronadje istinu dobro ce procitati Bibliju,dovoljno je samo novi zavet i da se cita tako da svaki stih znaci zasebno za sebe,tada ce svako prepoznati i pravu religiju.
ne znam razliku izmedju Islama i hriscanstva ali razlika izmedju pravooslavlja i pravog Biblijskog ucenja je velika.
Na primer u Bibliji u Mateju 10:8b stoji Besplatno ste dobili,besplatno i dajte a sve crkve gledaju kako sta da naplate,sahrane,vencanja pa cak i "obozavanje" Boga

Na primer Mojsijev zakon 2 zapovest kaze ne pravi sebi lika rezana ,niti bilo sta nalik onome sto je gore na nebesima ili dole na zemlji ili u vodama ispod zemlje,ne klanjaj im se i ne sluzi im jer sam ja Jehova tvoj Bog .( Izlazak 20:4,5a) dovoljno zar ne da covek vidi da su ikone zapravo idelopoklonstvo Isus kasnije dodaje u novom zakonu koliko je upravo to idelopoklonstvo greh za coveka 1.Korincanima 6:9,10 jasno kaze : Zar ne znate da nepravednici nece naslediti Bozije Kraljevstvo? Ne zavaravajte se ! ni bludnici ,ni idolopoklonci,ni preljubnici,ni muskarci koji se upustaju u neprirodne odnose,ni muskarci koji lezu s muskarcima,ni lopovi,ni pijanice,ni oni koji pogrdno govore o drugima,ni iznudjivaci nece naslediti Bozije kraljevstvo.

To zasto ljudi pisu pre n.ere i posle n.ere to je relativno njihova stvar neki cak ne prihvataju Isusa Hrista ne uzimajuci u obzir da on nijeumro za citav svet vec za svakog od nas pojedinacno,a realno niko nebi umro za tebe,mene....a Isus je to ucinio,i zasluzuje da mu se uzvrati ljubav i postovanje(Matej 20:28).
Inace zahvaljujuci mojoj volji za ucenjem i daljim proucavanjem ne moram nizasta da se konsultujem sa bracom ili staresinama vec sam ti odgovorila iz svoje glave na temelju svetog pisma uz kafu...

Sviđa mi se kako si krenula, ali onda dolazimo do rečenice gde kažeš da je dovoljan Novi Zavet za spoznaju istine. Pa ajde da kažem da je to dovoljno, da se čovek pridržava Hristovog života da se spase. Ali da brani svoju religiju Novim Zavetom, da prepoznaje lažne novčanice, to će već teže ići. Ne može se razumeti Novi Zavet ako ovaj nije upoznat sa Starim Zavetom. Teško je slediti Hista ako nismo upoznati sa zakonom koji nam je dao u Starom Zavetu. Takođe, ne možemo vaditi reči iz konteksta i sve ih ponaosob tumačiti. Treba tumačiti u kontekstu cele rečenice, ako je i tada nejasno, u kontekstu celog poglavlja, ako ni tada nije jasno, u kontekstu cele knjige, pa i u kontekstu cele Biblije.
Kada kažeš pravoslavlje, predpostavljam da misliš na ovo savremeno...pa razumem da je velika razlika između njega i Svetog Pisma. Ali treba da se držimo izvornog Pravoslavlja koje je sazidano Svetim Pismom.
Zatim kažeš: "Isus kasnije dodaje u novom zakonu..." Koji novi zakon? Može li neki citat koji bar naslućuje da Isus dava novi zakon?

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667

Hvala na volji za učestvovanju u diskusiji.

1.Šta onda misliš da li treba pisati Pre Hrista ili pre nove ere?

2.Ko je postavljen 1914 za kralja da vlada zemljom?

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
ЈС се не уздају у Исуса него у Јехову. Џабе све кад Библија јасно учи да се спасење налази само у Исусу Христу (Дела 4,12).
ЈС сматрају да је Исус створен то нигдје не пише у Библији једино у Вавилонској пардон Кули стражара.
ЈС су религија преваре, суштину хришћанства су избацили а то је најбитније. И друго је битно попут закона, покајања итд. али без Исуса нема спасења.

Ајте једном ЈС нађите било гдје у Библији да пише да је Исус створен.
Али маните се оног, из овог превода Библије узмем ово што ми треба, из оног другог превода то, из трећег превода нешто треће. Никаква дијела, никакав закон нас не спашава него пречиста крв Јагњетова. Законом, покајањем, добрим дијелима, вјером итд. се добија милост.

Natrag