Samo sto je bio vračar. Bavio se piramidologijom i astrologijom, uz to je bio mason kao i braca mu adventisti mnogi..
Varčar uvideo da "nesto smrdi?"
Svi masoni tvrde da Hriscanstvo "smrdi". Pisu da smo od njih pozajmili Trojstvo (egipcani ga imaju), zatim krst, simbologiju, ucenje o dusi, zrtveni sistem, zagrobni zivot, legende o potpou, itd.. Bukvalno cela biblija je za njih kopija starih ucenja!
Oni cak imaju svoju verziju biblije u kojoj je egipatsko Trojstvo "Izida Horus i Set" zapravo preslikano Hriscansko Trojstvo. Amon Ra im je AMEN, ono sto mi na kraju molitve izgovaramo.. Zato tvrde da smo cak i molitvu pozajmili od njih!
Necu da pricam o njima, ali veoma je indikativno zasto Russell podvlaci paralelu, i sta je uticalo na njegovu teologiju, odbojnost prema krstu, Trojstvu, zagrobnom zivotu, i odakle tolika ljubav prema piramidama!
On je dakle Bibliju posmatrao kroz naocare masonizma, zatrovan njihovim ucenjem. Sve sto su masoni smatrali kopijom starih ucenja u hriscanstvu i judaizmu, on se trudio da odbaci, jer i sami masoni kazu da je to "pagansko"!
Problem je sto masoni lazu, jer oni su svoja ucenja i simbologiju preuzeli od nas te ih izvrnuli, a krajnji cilj im je da Judaizam i Hriscanstvo prikazu laznim i da ga uniste! Dakle, oni obe religije prikazuju neoriginalnim i ljudskim tvorevinama, a sebe i svoju religiju "izvornom" najstarijom verom!
C.T.Russell, cak i da je bio iskren (tesko da jeste buduci da do kraja ostaje veran masonima), nije mogao drugacije da rezonuje, nego da porice sve ove stvari za koje smatra da su "dosle iz paganizma"!
Ne, nisu dosle iz paganizma, sve te stvari su izvorno Hriscanske i Judejske!
Sto se tice "piramidologije", veoma je indikativno zasto se on time bavi, buduci da je skolovan mason, trazio je paralele izmedju piramidologije biblije i astrologije! Pokusavao je da pronikne u buducnost, resavao je "misterije", fantazirao kao i svi Mileriti dok je vladala histerija o "skorom Hristovom dolasku"! Pa je dosao na ideju o razlicitim datumima zapisanim u piramidi, od kojih je jedino 1914. "upalila"!
Na zalost, ovo s biblijom nema veze, racunanje je prvenstveno bazirano na astrologiji i piramidologiji! To mozes i u knjizi videti! Biblija mu je samo "potvrda" i nista vise!
Umetnost masona je da sve izvrnu, nazalost oni i krst obrcu i sve nase simbole..
Imao je on "mali milion datuma", od kojih se ni jedan nije ostvario, slucajno se potrefilo da je 1914. izbio I svetski rat!
Kad se gadjas s datumima, toliko da svake godine lupas drugi, nije nemoguce da ne pogodis bar jedan datum!
Ovo s biblijom nema veze, ima sa piramidologijom i astrologijom, dok je samo potvrdjivano Pismom! Na zalost neuspesno, jer se ovde vidi njegovo ocito nepoznavanje Biblije i pokusaj da se "doslovno vreme" preracuna "u prorocko"!
Kazes "matematicki je dokazao"?
Da li hoces da kazes, da je "uspesno dokazao piramidom?"
Zaista, ko moze posle toga da postane vas clan? Kako ces ti da opravdas piramidu astrologiju i merenje hodnika?
Bozji sluga koji je "inspirisan samo biblijom" ne bi to radio, niti bi to povezivao! Takvu osobu u racunanju ne bi mogli da vode "andjeli" sto je on tvrdio!
Covek do kraja zivota ostaje mason!
Trazi da ga sahrane u piramidi! Ne odrice se svojih ranijih racunica i promasaja - (datuma), za svaki je nasao opravdanje u bibliji! Slucajno pogadja 1914. godinu.
Prema tome, takav covek ne moze biti nadahmut Bozji sluga niti moze biti "vodjen andjelima"! Moze biti samo neki padavicar i vračar! A piramidologija to i dokazuje!
Zamisli da ja tebi ovde dokzujem uz pomoc "pasulja" da ce za 3 godine biti kraj sveta? A onda sve to povezem sa biblijom, i lepo uklopim, a mogu da uklopim - sta god pozelis, i onda na tome gradim teologiju i pravim sektu?
Valjda bi izjavio da sam ja "izabrani", da me "vode andjeli"?
NE, NEGO BI REKAO DA SAM LUDAK I PADAVICAR! STO JE ON I BIO!
Dakle, ovo vise lici na
TRECE OKO nego na Hriscanstvo!
I vracare tumace bibliju pa u njoj nalaze svasta - 12 apostola - 12 kuca zodijaka, Hristos je sunce, vezan za sazvezdje lava (lav od kolena judina), on je zvezda danica.. Eto dokazale su astrologiju u bibliji! Tako i Russell dokazuje piramidu!
A zasto se vi stidite Russell-ove "piramidologije i astrologije"? Zasto vise ne stampate njegove knjige? Zasto se stidite vlastitog osnivaca?
Kazes da je on "matematicki dokazao"! Pa ako jeste, onda je i piramida tacna! Zasto se stidite "piramide" i "astrologije" koju je on koristio?
Ta godina ne postoji u bibliji, necu da se bavim necim sto u bibliji ne postoji ni u naznaci! A da ne postoji to smo vec dokazali!
Mnogo je vaznije da ljudi vide, odakle vi zapravo izvlacite svoje racunice (izvlacili ste) - dakle iz
PIRAMIDE!