Pod uslovom da zaista dolazi od Boga.
Da li ovo ucenje dolazi od Boga ili ne, to sad nije vazno. Vec ono sto uci pismo, naime, da ce nam biti sudjeno prema nasem uverenju!
Cak i Pavle je ubijao Hriscane, i verovao da je to Bozja volja, ali nije zbog toga stradao, jer je bio prevaren, odnosno 'ubedili' su ga da je to ispravno!
Manipulisali su njegov um!
Ovaj se pravi pametan, a hoce reci, da svaki koji tako radi, koji ubija u ime Bozje, jeste zla osoba!
Mogu ti navesti i citate gde je to tvrdio!
Tako je on optuzio citavu jednu zajednicu da je zla!
Bradonje u Siriji ne moraju biti zle zato sto ubijaju u ime Bozje, vec im je mozak ispran! Kao i Jehovinim Svedocima. A nisu zli!
Ako je nekom ubijanje zadovoljstvo, onda je vec rec o bolesnoj osobi! Psihicki poremecenom coveku. A to je sasvim nesto drugo od onoga o cemu mi ovde pricamo!
Mi govorimo o razumom obdarenom coveku! Zdrav covek nije zao covek. I ne postoji zao covek po prirodi! (mislim tu na zdravlje uma, a ne na palu covekovu prirodu - telo). Ljudi se ne radjaju zli vec dobri, zato Isus kaze da budemo kao deca, jer deca su nevina po prirodi!
Bolest tj. zlo uma, nastaje zbog traume, npr. kada maltretiras zivotinju, ona na kraju postane agresivna, i pocinje da ujeda! Medjutim zdrava se nece ponasati agresivno! I zelece cak da pomogne drugoj zivotinji koja je povredjena, ili je gladna. To je u prirodi svakoj zivotinji!
Isto je i kada maltretiras coveka ili mu prikazujes krvave scene, plasis ga smrcu i slicno.. On poludi!
A bolesnih ima, to je mozda nekih 5% populacije! Ostali su jos uvek koliko toliko sacuvali zdravlje!
I sad on prica o 'motivima', a ne shvata da ne postoje zli ljudi! Postoje samo ljudi koje su okolnosti natrale da budu zli!
Tako je svaki motiv iz uverenja, npr. ti verujes da su ti uskracena odredjena prava, smatras da je drustvo nepravedno prema tebi, i zato pocinjes da krades!
A ovaj se bavi psihologijom, dok veze sa psihologijom nema, niti se skolovao, ni iskustvo nema, drugi mu pisu knjige!
I to je najgore od svega! Ljudi se krste slusajuci njegova predavanja!
Motiv i jednih i drugih je sebičan, duboko sebičan. I jedni i drugi veruju da "ispunjavanjem" naredbi "odozgo", sebe prikazuju "vernim" i "pravednim", dostojnim "rekonstrukcije" i materijalnog "raja" na zemlji.
To da li je nekome motiv sebican ili nije, mi ne mozemo znati!
Ali ja Jehovine Svedoke znam, i zato kazem, da oni deci ne uskracuju krv jer su zli, ili zbog nagrade vecnog zivota, vec zato sto vole Boga isto kao i Avram.. A kad dodje do toga, to je za njih isto toliko strasno koliko je i Avramu bilo!
Inace, motivi nastaju iz uverenja, zatim iz straha od smrti (prirodno je usadjeno u coveka i satana time manipulise) , iz osecaja da je drustvo nepravedno prema tebi. Kakvo god da ti je uverenje i misljenje o svetu, to uzrokuje motiv kod tebe!
Ako nesto nije iz uverenja, nego ti osecas strast za ubijanjem, ti si onda vec psihicki obolela osoba!
Na ljude koji jos uvek imaju razum mozes uticati da se poprave, isto kao sto i preplasenu zivotinju mozes pripitomiti (zato postoje zakoni da nas pripitome), ali ko je skroz poludeo ne mozes mu nikako pomoci.
Psihicka tortura je posledica svega, neosetljivost i sebicnost je posledica svakodnevnog silovanja naseg uma, gledamo ubistva i krvave scene na tv-u i slicno pa nam zato sve to postane normalno.
Svi smo mi do odredjene mere zlostavljani, i pitanje je samo do koje je mere to otislo! Kod nekoga to preraste u bolest a kod nekoga opstane razum!
sotona zeli da nas razboli, jer jedino bolesnom coveku nema vise pomoci, jer je poludeo! Postao je potpuno sebican, ubica, silovatelj.. Poludeo je ..
Rec je dakle o bolesti, jer i greh (kvarenje) je bolest! To je zarazna bolest!
Zli ljudi se ne radjaju, oni to postaju vremenom!
A zlom coveku mozes pomoci, jedino utoliko koliko je kod njega jos uvek ocuvan razum i koliko je on spreman da prihvati pomoc!
Ako nisi znao, i Jehovisti i EGWisti ne veruju u vaskrsenje, nego u Rekonstrukciju. I jedni i drugi su mortalisti, ne zaboravi.
To nije sad bitno brate, naravno da znam..