Marko1932 said:
“Od svoga osnivanja u 19. veku, Jehovini svedoci ucili su da su “dani” stvaranja trajali nekloliko hiljada godina. Sve do 1980tih duzina svakog “dana” stvaranja trajla je tacno 7000 godina. Posto je svaki “dan” stvaranja ili period bio svaki 7000 godina dug, CELA “SEDMICA” STVARANJA TRAJALA JE 49,000 GODINA.…Biblija ukazuje da je Jehova stvorio nebo i zemlju za sest dana, svaki od njih po 7000 godina dugi.” (Whatchtower, 7/15 1967, p. 427)
“Svedoci su proveli blizu jedan vek da odrede da je jedan “dan” stvaranja trajao 7000 godina…Biblija ukazuje da sedmi “dan” odmor jos uvek traje. Tako sedmi “dan” predstavlja hiljade godine, da logicno mozemo zakljuciti da je isto tako sa prvih sest “dana” stvaranja. (Is Ther a Creator who Care About You? 2006. p. 92)[/QUOTE]
Postovanje Zaokret! Veom mi je dargo da si se ponovo javio.
Ja sam izneo DVA teksta iz vase literature u kojima je jasno napisano da svaki dan stvarabnja je trajao 7000 godina i da je Sedmi dan takodje 7000 godina.
Nas sada zanima: Da li jos uvek verujete da je SVAKI dan stvaranja trajao 7000 godina ili ste to promenili?
Nisu nam potrebne, a ni korisne price ni propovedi, nego jednostavan odgovor sa DA ili NE!
Tekst iz 2. Petrove 3,8. uopste ne tretira to pitanje prema tom to i nije nikakav odgovor.
Imas li odgovor ili ga nemas?
Drugo postavio si pitanje gde pise da su to bili 24 casa dani?
Odlicno pitanje. Kada Biblija govori o istorijskom vremenu, ono se uvek racuna doslovno.
Prema tome to i jesu bili dani od 24 caca.
Sta za tebe znaci ovo sto se ponavlja u postanju 6 puta:
"I bi vece i bi jutro dan prvi?, drugi, treci i dalje?"
Koje je jutro, a koje vece u danu za kogta vi tvrdite da je trajao 7000 godina?
Jos uvek cekamo na tvoj odgovoor!
“Od svoga osnivanja u 19. veku, Jehovini svedoci ucili su da su “dani” stvaranja trajali nekloliko hiljada godina. Sve do 1980tih duzina svakog “dana” stvaranja trajla je tacno 7000 godina. Posto je svaki “dan” stvaranja ili period bio svaki 7000 godina dug, CELA “SEDMICA” STVARANJA TRAJALA JE 49,000 GODINA.…Biblija ukazuje da je Jehova stvorio nebo i zemlju za sest dana, svaki od njih po 7000 godina dugi.” (Whatchtower, 7/15 1967, p. 427)
“Svedoci su proveli blizu jedan vek da odrede da je jedan “dan” stvaranja trajao 7000 godina…Biblija ukazuje da sedmi “dan” odmor jos uvek traje. Tako sedmi “dan” predstavlja hiljade godine, da logicno mozemo zakljuciti da je isto tako sa prvih sest “dana” stvaranja. (Is Ther a Creator who Care About You? 2006. p. 92)[/QUOTE]
Bog je duhovna osoba a ne zemaljska i u skladu sa tim on kao zakonodavac daje zakone o kretanju nebeskih tela,vremenu itd itd.
Kolko je Zemlja stajala pusta i bez oblicja pre nego sto ju je Bog oblikovao u toku 6 stvaralackih dana???
Ako 2.Petrova 3:8 kaze sledece kako vi tumacite da je jedan dan pred Gospodom kao 1000 godina??? kojih,cijih???
8 Ali ovo jedno da vam ne bude nepoznato, ljubazni, da je jedan dan pred Gospodom kao hiljadu godina, i hiljadu godina kao jedan dan.
Dal pise negde da je taj dan od 24 sata???,ako vidite negde,kazite,ja ne vidim.
Postovanje Zaokret! Veom mi je dargo da si se ponovo javio.
Ja sam izneo DVA teksta iz vase literature u kojima je jasno napisano da svaki dan stvarabnja je trajao 7000 godina i da je Sedmi dan takodje 7000 godina.
Nas sada zanima: Da li jos uvek verujete da je SVAKI dan stvaranja trajao 7000 godina ili ste to promenili?
Nisu nam potrebne, a ni korisne price ni propovedi, nego jednostavan odgovor sa DA ili NE!
Tekst iz 2. Petrove 3,8. uopste ne tretira to pitanje prema tom to i nije nikakav odgovor.
Imas li odgovor ili ga nemas?
Drugo postavio si pitanje gde pise da su to bili 24 casa dani?
Odlicno pitanje. Kada Biblija govori o istorijskom vremenu, ono se uvek racuna doslovno.
Prema tome to i jesu bili dani od 24 caca.
Sta za tebe znaci ovo sto se ponavlja u postanju 6 puta:
"I bi vece i bi jutro dan prvi?, drugi, treci i dalje?"
Koje je jutro, a koje vece u danu za kogta vi tvrdite da je trajao 7000 godina?
Jos uvek cekamo na tvoj odgovoor!