Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Tako ti misliš i za sebe, tipični farisejski duh. Hvala ti što nisam kao ovaj tripo (carinik).

Sa ovim si mi učinio veliku čast, jesam carinik.
Ti si sadukej sa farisejskim stavom, carinik nisi ni blizu, jer te izjeda ponos. A te fazone i zamenu teza kad ja tebe kritikujem a ti okrenes protiv mene, prodaj nekom drugom... Svi vide kakav si, ne vredi da se vadis i izokreces!

Jehovini Svedoci su bolji ljudi, iskreni i mnogo bolji. Ne govorim za one na forumu, jer ko god je na forumu, uglavnom i njega izjeda ponos... Carinik prima pouku, dok vi pouku ne zelite, vec ste dosli druge uciti. Tako ste vi vec primili svoju platu!

A ja sebe ne velicam kao vi ili kao ti i Laodikeja koji tvrdi da je "zivi svetac" i da "zivi bez greha". To i ti govoris, da se moze ziveti bez greha.

Jasno je ko je kakav, i ko govori "hvala ti Boze sto ja nisam kao drugi ljudi" - to ste ti i Laodikeja, koji sebe nazivate "zivim svecima"! A u druge upirete prstom!

Vas duh je uzasan, to je pokazatelj zasto biblija i Hristos to najvise osudjuju!!!

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
A ja sebe ne velicam kao vi ili kao ti i Laodikeja koji tvrdi da je "zivi svetac" i da "zivi bez greha". To i ti govoris, da se moze ziveti bez greha.

Ja sebe nisam veličao, niti predstavljao kao sveca, već sam izneo jednu jednostavnu biblijsku istinu koja kaže "DA ČOVEK KOJI STOJI U ISUSU NE GREŠI"

Iz mog ličnog iskustva - to je i te kako moguće, sve dok čovek ostaje u zajednici sa Bogom, i svakodnevno traži da ga on ispuni novom merom sile Duha Svetoga koji ga čisti od svakoga greha.
Naravno, za to treba uložiti dosta napora, molitava, proučavanja reči Božje, straženjem nad mislima, rečima, i delima, i gledanjem u Isusa očima vere.

Tu se podrazumevaju i određeni padovi ( bar u početku ), jer čovek je sklon padu, ali to ne treba da bude pravilo, već ako čovek i padne, treba odmah ustati, pokajati se, i nastaviti dalje još intezivnije i voljnije, sa pobedom, jer iz svake pobede - čovek izlazi jači.

BUDITE SVETI:

"Zato, ljubazni, zapregnuvši bedra svojega uma budite trijezni, i zacijelo se nadajte blagodati koja će vam se prinijeti kad dođe Isus Hristos.
Kao poslušna djeca, ne vladajući se po prvijem željama u svojemu neznanju,
Nego po svecu koji vas je pozvao, i vi budite sveti u svemu življenju.
Jer je pisano: budite sveti, jer sam ja svet"
( 1 poslanica Petrova 1. 13 - 16 )

SVETI I BEZ MANE:

"Jer bi volja očina da se u nj useli sva punina,
I kroza nj da primiri sve sa sobom, umirivši krvlju krsta njegova, kroz nj sve, bilo na zemlji ili na nebu.
I vas koji ste nekad bili odlučeni i neprijatelji kroz pomisli u zlijem djelima,
A sad vas primiri u tijelu mesa njegova smrću njegovom, da vas svete i bez mane i bez krivice izvede preda se;
Ako samo ostanete u vjeri utemeljeni i tvrdi, i nepokretni od nada jevanđelja, koje čuste, koje je propovijedano svoj tvari pod nebom, kojemu ja Pavle postadoh sluga"
( Kološanima poslanica 1. 19 - 23 )

ČISTI, PRAVEDNI I BEZ GREHA - KAO ISUS:

Vidite kakvu nam je ljubav dao otac, da se djeca Božija nazovemo i budemo; zato svijet ne poznaje nas, jer njega ne pozna.
Ljubazni! sad smo djeca Božija, i još se ne pokaza šta ćemo biti; nego znamo da kad se pokaže, bićemo kao i on, jer ćemo ga vidjeti kao što jest.
I svaki koji ovaj nad ima na njega, čisti se, kao i on što je čist.
Svaki koji čini grijeh i bezakonje čini: i grijeh je bezakonje.
I znate da se on javi da grijehe naše uzme; i grijeha u njemu nema.
Koji god u njemu stoji ne griješi; koji god griješi ne vidje ga niti ga pozna.
Dječice! niko da vas ne vara: koji pravdu tvori pravednik je, kao što je on pravedan;
Koji tvori grijeh od đavola je, jer đavo griješi od početka. Zato se javi sin Božij da raskopa djela đavolja.
Koji je god rođen od Boga ne čini grijeha, jer njegovo sjeme stoji u njemu, i ne može griješiti, jer je rođen od Boga"
( 1 poslanica Jovanova 3. 1 - 9 )

SAVRŠEN ČOVEK BOŽJI:

"Sve je pismo od Boga dano, i korisno za učenje, za karanje, za popravljanje, za poučavanje u pravdi,
Da bude savršen čovjek Božij, za svako dobro djelo pripravljen"
( 2 Timotiju poslanica 3. 16 - 17 )

SAVRŠENI U LJUBAVI:

"I mi poznasmo i vjerovasmo ljubav koju Bog ima k nama. Bog je ljubav, i koji stoji u ljubavi, u Bogu stoji i Bog u njemu stoji.
Tijem se ljubav u nama savršuje da imamo slobodu na dan sudni; jer kao što je on i mi smo na svijetu ovom.
U ljubavi nema straha, nego savršena ljubav izgoni strah napolje; jer strah ima muku. A ko se boji nije savršen u ljubavi"
( 1 poslanica Jovanova 4. 16 - 18 )

SAVRŠENI UMOM:

"Braćo! Ne budite deca umom, nego pakošću detinjite, a umom budite savršeni" ( 1 poslanica Korinćanima 14. 20 )

SAVRŠENI U REČIMA:

"Jer svi pogrešujemo mnogo puta. Ali ko u riječi ne pogrješuje, onaj je savršen čovjek, može zauzdati i sve tijelo" ( Jakovu poslanica 3. 2 )

SAVRŠENI I BEZ IKAKVE MANE:

"Svaku radost imajte, braćo moja, kad padate u različne napasti,
Znajući da kušanje vaše vjere gradi trpljenje;
A trpljenje neka djelo dovršuje, da budete savršeni i cijeli bez ikake mane"
( Jakovu poslanica 1. 2 - 4 )

SAVRŠENI KAO BOG OTAC:

"Budite vi dakle savršeni, kao što je savršen otac vaš nebeski" ( jevanđelje po Mateju 5. 48 )

JEDNAKI OBLIČJU SINA BOŽJEGA:

"A znamo da onima koji ljube Boga sve ide na dobro, koji su pozvani po namjerenju.
Jer koje naprijed pozna one i odredi da budu jednaki obličju sina njegova, da bi on bio prvorođeni među mnogom braćom" ( Rimljanima poslanica 8 28 - 29 )

MOLITVA APOSTOLA ZA SAVRŠENSTVO:

"Jer se radujemo kad mi slabimo, a vi jačate. A zato se i molimo Bogu, za vaše savršenstvo" ( 2 poslanica Korinćanima 13. 9 )

SAVRŠENI U VISINI MERE RASTA HRISTOVA:

"I on je dao jedne apostole, a jedne proroke, a jedne jevanđeliste, a jedne pastire i učitelje,
Da se sveti priprave za djelo službe, na sazidanje tijela Hristova;
Dokle dostignemo svi u jedinstvo vjere i poznanje sina Božijega, u čovjeka savršena, u mjeru rasta visine Hristove;
Da ne budemo više mala djeca, koju ljulja i zanosi svaki vjetar nauke, u laži čovječijoj, putem prijevare;
Nego vladajući se po istini u ljubavi da u svemu uzrastemo u onome koji je glava, Hristos.
Iz kojega je sve tijelo sastavljeno i sklopljeno svakijem zglavkom, da jedno drugome pomaže dobro po mjeri svakoga uda, i čini da raste tijelo na popravljanje samoga sebe u ljubavi"
( Efescima poslanica 4. 11 - 16 )

GLAVNO OBELEŽJE SVETIH:

"Ovde je trpljenje svetih, koji drže zapovesti Božije i veru Isusovu" ( otkrivenje Jovanovo 14. 12 )

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ja sebe nisam veličao, niti predstavljao kao sveca, već sam izneo jednu jednostavnu biblijsku istinu koja kaže "DA ČOVEK KOJI STOJI U ISUSU NE GREŠI"

Iz mog ličnog iskustva - to je i te kako moguće, sve dok čovek ostaje u zajednici sa Bogom, i svakodnevno traži da ga on ispuni novom merom sile Duha Svetoga koji ga čisti od svakoga greha.
Naravno, za to treba uložiti dosta napora, molitava, proučavanja reči Božje, straženjem nad mislima, rečima, i delima, i gledanjem u Isusa očima vere.

Tu se podrazumevaju i određeni padovi ( bar u početku ), jer čovek je sklon padu, ali to ne treba da bude pravilo, već ako čovek i padne, treba odmah ustati, pokajati se, i nastaviti dalje još intezivnije i voljnije, sa pobedom, jer iz svake pobede - čovek izlazi jači.

BUDITE SVETI:

"Zato, ljubazni, zapregnuvši bedra svojega uma budite trijezni, i zacijelo se nadajte blagodati koja će vam se prinijeti kad dođe Isus Hristos.
Kao poslušna djeca, ne vladajući se po prvijem željama u svojemu neznanju,
Nego po svecu koji vas je pozvao, i vi budite sveti u svemu življenju.
Jer je pisano: budite sveti, jer sam ja svet"
( 1 poslanica Petrova 1. 13 - 16 )

SVETI I BEZ MANE:

"Jer bi volja očina da se u nj useli sva punina,
I kroza nj da primiri sve sa sobom, umirivši krvlju krsta njegova, kroz nj sve, bilo na zemlji ili na nebu.
I vas koji ste nekad bili odlučeni i neprijatelji kroz pomisli u zlijem djelima,
A sad vas primiri u tijelu mesa njegova smrću njegovom, da vas svete i bez mane i bez krivice izvede preda se;
Ako samo ostanete u vjeri utemeljeni i tvrdi, i nepokretni od nada jevanđelja, koje čuste, koje je propovijedano svoj tvari pod nebom, kojemu ja Pavle postadoh sluga"
( Kološanima poslanica 1. 19 - 23 )

ČISTI, PRAVEDNI I BEZ GREHA - KAO ISUS:

Vidite kakvu nam je ljubav dao otac, da se djeca Božija nazovemo i budemo; zato svijet ne poznaje nas, jer njega ne pozna.
Ljubazni! sad smo djeca Božija, i još se ne pokaza šta ćemo biti; nego znamo da kad se pokaže, bićemo kao i on, jer ćemo ga vidjeti kao što jest.
I svaki koji ovaj nad ima na njega, čisti se, kao i on što je čist.
Svaki koji čini grijeh i bezakonje čini: i grijeh je bezakonje.
I znate da se on javi da grijehe naše uzme; i grijeha u njemu nema.
Koji god u njemu stoji ne griješi; koji god griješi ne vidje ga niti ga pozna.
Dječice! niko da vas ne vara: koji pravdu tvori pravednik je, kao što je on pravedan;
Koji tvori grijeh od đavola je, jer đavo griješi od početka. Zato se javi sin Božij da raskopa djela đavolja.
Koji je god rođen od Boga ne čini grijeha, jer njegovo sjeme stoji u njemu, i ne može griješiti, jer je rođen od Boga"
( 1 poslanica Jovanova 3. 1 - 9 )

SAVRŠEN ČOVEK BOŽJI:

"Sve je pismo od Boga dano, i korisno za učenje, za karanje, za popravljanje, za poučavanje u pravdi,
Da bude savršen čovjek Božij, za svako dobro djelo pripravljen"
( 2 Timotiju poslanica 3. 16 - 17 )

SAVRŠENI U LJUBAVI:

"I mi poznasmo i vjerovasmo ljubav koju Bog ima k nama. Bog je ljubav, i koji stoji u ljubavi, u Bogu stoji i Bog u njemu stoji.
Tijem se ljubav u nama savršuje da imamo slobodu na dan sudni; jer kao što je on i mi smo na svijetu ovom.
U ljubavi nema straha, nego savršena ljubav izgoni strah napolje; jer strah ima muku. A ko se boji nije savršen u ljubavi"
( 1 poslanica Jovanova 4. 16 - 18 )

SAVRŠENI UMOM:

"Braćo! Ne budite deca umom, nego pakošću detinjite, a umom budite savršeni" ( 1 poslanica Korinćanima 14. 20 )

SAVRŠENI U REČIMA:

"Jer svi pogrešujemo mnogo puta. Ali ko u riječi ne pogrješuje, onaj je savršen čovjek, može zauzdati i sve tijelo" ( Jakovu poslanica 3. 2 )

SAVRŠENI I BEZ IKAKVE MANE:

"Svaku radost imajte, braćo moja, kad padate u različne napasti,
Znajući da kušanje vaše vjere gradi trpljenje;
A trpljenje neka djelo dovršuje, da budete savršeni i cijeli bez ikake mane"
( Jakovu poslanica 1. 2 - 4 )

SAVRŠENI KAO BOG OTAC:

"Budite vi dakle savršeni, kao što je savršen otac vaš nebeski" ( jevanđelje po Mateju 5. 48 )

JEDNAKI OBLIČJU SINA BOŽJEGA:

"A znamo da onima koji ljube Boga sve ide na dobro, koji su pozvani po namjerenju.
Jer koje naprijed pozna one i odredi da budu jednaki obličju sina njegova, da bi on bio prvorođeni među mnogom braćom" ( Rimljanima poslanica 8 28 - 29 )

MOLITVA APOSTOLA ZA SAVRŠENSTVO:

"Jer se radujemo kad mi slabimo, a vi jačate. A zato se i molimo Bogu, za vaše savršenstvo" ( 2 poslanica Korinćanima 13. 9 )

SAVRŠENI U VISINI MERE RASTA HRISTOVA:

"I on je dao jedne apostole, a jedne proroke, a jedne jevanđeliste, a jedne pastire i učitelje,
Da se sveti priprave za djelo službe, na sazidanje tijela Hristova;
Dokle dostignemo svi u jedinstvo vjere i poznanje sina Božijega, u čovjeka savršena, u mjeru rasta visine Hristove;
Da ne budemo više mala djeca, koju ljulja i zanosi svaki vjetar nauke, u laži čovječijoj, putem prijevare;
Nego vladajući se po istini u ljubavi da u svemu uzrastemo u onome koji je glava, Hristos.
Iz kojega je sve tijelo sastavljeno i sklopljeno svakijem zglavkom, da jedno drugome pomaže dobro po mjeri svakoga uda, i čini da raste tijelo na popravljanje samoga sebe u ljubavi"
( Efescima poslanica 4. 11 - 16 )

GLAVNO OBELEŽJE SVETIH:

"Ovde je trpljenje svetih, koji drže zapovesti Božije i veru Isusovu" ( otkrivenje Jovanovo 14. 12 )
Bas me briga. Ovo nije tema o tebi meni ili bilo kome drugom. Ne zanimaju me tvoji pamfleti koje lepis, a koji su stoga spam jer ih svuda stavljas Rekao sam sta mislim, hoces mi uskratiti pravo da suprotno razmisljam?

Vi ne vjerujete u vaskrsenje kao i saudikeji, vi vjerujete u reinkarnaciju. Ponovno vraćanje duše u tijelo.

A duh i ponašanje vam je farisejsko.

:mig: zato si rekao da sam gori, jer si farisej.

Pravi farisejski duh.

To Biblija kaže, a ne mi, znamo da ti ne vjeruješ Biblliji.

Mape su pokazale drugačije.

Mire čestitam ti na prinovi dobili ste novu crkvu u Ukrajini i novog patrijarha.
Hvala na odgovoru, ne zanimaju me tvoje optuzbe na racun mene ili bilo koga. Izneo sam kontraargumenat. Hoces da mi uskratis pravo da mislim drugacije? I ovde spamujete temu reklamirajuci svoju veru a napadajuci nas..

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Hvala na odgovoru, ne zanimaju me tvoje optuzbe na racun mene ili bilo koga.

Ukucaj reinkarnacija imaš svoje vjerovanje tobože vaskrsenja.

Izneo sam kontraargumenat.

:beee:

Hoces da mi uskratis pravo da mislim drugacije?

To je vaš duh, zato ste podigli temu o spamanju.

I ovde spamujete temu reklamirajuci svoju veru a napadajuci nas..

Mi immamo šta pokazati, najduži život u SAD, namanji kriminal i korupcija.

Šta vi imate, haos i ratove, raskole.

A dokazali smo da su JS nastali od Milera.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
> Pokrij lica njihova sramotom, da traže ime tvoje, Jehova!

------------------------------------
OSPORAVANJE JS.
Jako je Bogu važno da traže Njegovo ime? Pa pojam šem koji je tu upotrebljen, a preveden sa IME znači KARAKTER u originalu.

Jel ti zaista misliš da je Bogu važnije da mi tražimo Božje ime, a ne karakter?

Jel ti iskreno misliš da će onima koji čine grehe više pomoći da traže Božje ime, nego Božji karakter?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ukucaj reinkarnacija imaš svoje vjerovanje tobože vaskrsenja.
Trazio ne nadjoh. Nasao sam da mi verujemo u "inkarnaciju", bas ti hvala za dezinformaciju!

Neozbiljnost.

To je vaš duh, zato ste podigli temu o spamanju.
Zamena teza..

Mi immamo šta pokazati, najduži život u SAD, namanji kriminal i korupcija.
Najduzi zivot u zemlji gde svi sebi mogu priustiti kvalitetnu zdravstvenu zastitu. Najkraci tamo gde ne mogu.

A kriminal i korupcija najmanja u Kini, gotovo je nema, za razliku od amerike u kojoj ima..

Šta vi imate, haos i ratove, raskole.
Vi ste pobili indijance, oteli im domovinu, i sad pricate o ratovima, vi koji ste izvrsili nezapamceni genocid u istoriji, bacili bombu na Hirosimu i Nagasaki. Danas izigravate svetskog policajca, kazem izigravate, jer prvo napravite haos pa se onda javite sa pistoljima da resavate problem. Bombardujete umesto da sirite evandjelje, bas lep primer Hristove nauke amerika nudi!

A dokazali smo da su JS nastali od Milera.

Vidim, a EGW pise da je Miler vas Otac!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Trazio ne nadjoh. Nasao sam da mi verujemo u "inkarnaciju", bas ti hvala za dezinformaciju!
--------------------------------------------------------------------

Nisi ni tražio ili ne smiješ da daš.

Реинкарнација или препорађање (лат. re-incarnatio - поновно утеловљење) је веровање о поновном враћање душе у земаљско тело.

A to je isti vaš opis. Duša izlazi iz tijela i vraća se u tijelo.

Inkarnacija nema veze sa ovom temom o kojoj govorimo.

Pored svega ovoga, Sveti Oci nam govore da u slučaju Saula i vračare .... Prema hrišćanskom učenju postoji povratak duše u tijelo,

Manastir Lepavina.

Sada će mire da pobjegne od ovog, ali to neće promijeniti činjenicu da vejrujete u reinkarnaciju.

Ne mogu jutros ripli, pa ne mogu stalno da kopiram miretove komentare.

JEHOVINI SVJEDOCI

1874 – Hristov dolazak
§ 1878 – vaskrsenje (u kojem su oni navodno uzeli udijela ali su bili nevidljivi)
§ 1881 – završetak vremena milosti za neznabošce
§ 1914 – Armagedon (Russell, C.T, The Time is At Hand, Watchtower Bible and Tract Society,
Inc., 1907 p. 101)
§ 1918 – uništenje svih hrišćanskih crkava (Watchtower, May 1, 1942, p. 139)
§ 1925 – vaskrsenje Avrama, Isaka i Jakova i drugih starozavjetnih patrijarha (Watchtower,
May 15, 1922; Sep. 1, 1922; Apr. 1, 1923; Millions Now Living Will Never Die, 1925, p. 110)
§ 1938 – „Armagedon je suviše blizu da bi se stupalo u brak i imala djeca” (Face the Facts,
1938, pp. 46-50)
§ 1941 – „Mjeseci nas dijele od Armagedona” (Watchtower, Sep. 15, 1941, p. 288)
§ 1942 – „Armagedon je upravo pred nama” (Watchtower, May 1, 1942, p. 139)
§ 1969 – „Ljudska egzistencija neće potrajati dovoljno dugo da mladi ostare; svjetski
sistem će se okončati za nekoliko godina.” (Awake!, May 22, 1969, p. 15)
§ 1975 – početak Hristove hiljadugodišnje vladavine (The Approaching Peace of a Thousand
Years (1969) (Watchtower publication); vidjeti takođe Awake!, Oct. 8, 1966, pp. 19-20;
Watchtower, Oct. 15, 1966, pp. 628-631; May 1, 1967 p. 262; May 1, 1968, p. 271; Aug. 15,
1968, p. 494; Oct. 15, 1974, p. 635; May 1, 1975, p. 285.
§ Upućivanje na „kraj” prije kraja XX vijeka (Watchtower, Mar 1, 1984, pp. 18-19)

Dakle Milerovi nasljednici su JS. A ne mi adventisti.

Natrag