Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Rec bogorodica se nigde ne koristi u celoj Bibliji,j
pa cak i Adam koji je nazvan Sinom Bozjim.
U Bibliji ne postoji termin bogocovek.Jeste BOGOČOVEK, jer je bio Bog u ljudskom telu.
U Bibliji ne postoji termin bogocovek.
A Isus Hrist je Bozji sin.
Bog je duhovno bice i oduvek je i zauvek.
Besmrtan.
Ne moze da umre.
U Bibliji ne postoji termin bogocovek.
Takodje Bog ne moze biti covek.
Bog je duhovno bice i oduvek je i zauvek.
Besmrtan.
Ne moze da umre.
Takodje Bog ne moze biti covek.
Ne moze da umre.
Isus je Bozji Sin i stvoren je od strane Boga kao prviZasto Bog ne moze postati covek?
Zar ne pise u bibliji da je Bog svuda i da ga ni svemir ne moze obuhvatiti?
Dakle on moze biti i na nebu a u isto vreme na zemlji, jer je sveprisutan.
To biblija i tvrdi: "Bog bese u Hristu i svet pomiri sa sobom"!
A ko kaze da je Hristos doslovno umro?
Biblija tvrdi da je Hristos nakon smrti bio svestan i da je "propovedao duhovima u tamnici" , dakle telo je umrlo a on je ostao svestan!
Kod Boga ne postoji protok vremena i "1000 godina pred njim je kao jedan dan" - drugim recima vreme za njega "ne postoji" - "on je iznad vremena"!
Kaznu vecne smrti , odnosno "vecnog boravka u tamnici" (umesto gresnika) mogao je da plati samo vecni Bog, za koga protok vremena i ne postoji, pa tako ni on nije vecno mogao ostati tamo, zato i pise da ga "okovi smrti nisu mogli zadrzati", jer je on iznad vremena i on je Bog!
Jeste Bozji Sin, ali tekst u jevrejima kaze s obzirom na njegovo rodjenje da je Sin (a ne s obzirom na stvaranje) : "Sin moj ti si , ja te danas rodih... uvodeci prvorodnog u svet govori.."
Isus je Bozji Sin i stvoren je od strane Boga kao prvi
a sve ostalo je stvarano preko ili kroz Isusa.
On je “prvorođenac svega što je stvoreno”. On je “početak Božjih dela stvaranja”, a postojao je čak i prije nego što je stvoren materijalni svemir (Kološanima 1:15; Otkrivenje 3:14).
Otkrivenje 3:14 Anđelu skupštine u Laodiceji napiši: Ovo govori Amen, svjedok vjerni i istiniti, početak Božjih dela stvaranja
15 Он (Исус ) је слика невидљивог Бога, првенац свега што је створено. 16 Јер је преко њега све било створено на небесима и на земљи, видљиво и невидљиво, било да су то престоли или управе или поглаварства или власти. Све је створено преко њега и за њега. 17 Он је пре свега другог и све је преко њега постало.
Jovan 3: 18 Ko veruje u njega, neće biti osuđen. Ko ne vjeruje, već je osuđen, jer nije verovao u ime jedinorođenog Sina Božjeg.
"Sve je postalo preko njega i bez njega nije postalo ništa."
to su dokazi da je ISUS STVOREN i da je BOZJI SIN.
Samo je BOg JHVH Tvorac i on je sve stvorio.A gde pise ta rec "stvoren" u bibliji?
U kolosanima 1:15 se kaze da je Isus "rodjen pre svake stvari".
Izraz "rodjen" ne znaci da je "doslovno nastao radjanjem" , jer bi onda morali tvrditi da je "Bog imao zenu".
Dakle taj izraz "ne mozemo doslovno tumaciti"!
Pisac jednostavno zeli reci "da je Isus postojao pre "radjanja" svega drugoga"!
Ako idemo filozofskim principom, i sledimo niz kauzalnosti: 'mene je rodio moj otac, mog oca moj deda, mog dedu moj pradeda itd.. nikada necemo naci kraj tom lancu.. Lanac postaje istinska zagonetka i ide u beskonacnost i ne nalazimo mu kraj. Osim ako ne pretpostavimo da postoji prvi uzrok stvoritelj svih drugih uzroka. Dakle mora postojati "onaj koji je prvi rodjen" - a to je Isus Hristos.
Taj "prvorodjeni" ne duguje svoje postojanje nikome, on je jednostavno "prvi na rodoslovnoj listi"!
U bibliji je mnogo vazno rodoslovlje, zato se i koristi taj izraz.
Ovaj tekst ne kaze da je Isus ''imao pocetak'' vec da je on "zacetnik Bozjih dela stvaranja"!
Mislim da i ti to mozes shvatiti, tekst je vrlo jasan.
Ovde se samo zeli reci da je Isus postojao pre svega drugoga i da je on "prvenac" tj. prvi po liniji kauzalnosti i rodoslovnoj liniji!
"Jedinorodjeni" "monogenes huios", znaci "jedini te vrste", a to je zato sto je Hristos bio ujedno i Bog i covek na zemlji.
Dok izraz "prvorodjeni" znaci da je Isus prvi po rodoslovnoj listi i liniji 'kauzalnosti'!
Ovde se samo koristi princip "rodoslovlja". Zato i imas rodoslovlje na pocetku evandjelja, jer je ono veoma vazno Jevrejima.
Zato su i sve te reci "rodoslovne" vrste!
Tacno, "sve je postalo preko Isusa", a ako "nista nije postalo bez Isusa ", a on sam je "stvorenje", onda je on sam sebe nekako morao da stvori!
Gde je izraz "stvoren" u bibliji?
Gore vidimo da izraz "rodjen" nije doslovan, vec oznacava 'kauzalnost' i 'rodoslovlje' u bibliji. Dakle koriscenje tog izraza nije dokaz "stvaranja"!
Cak ni izraz "Sin" nije doslovan, jer i andjeli su "Bozji Sinovi", ali "nisu nastali radjanjem"!!!
Dakle ti izrazi "nisu doslovni", vec su tkz. "antropomorfizmi" u bibliji, i ti na osnovu njih ne mozes tvrditi "stvaranje"!
Kazes "slicno", da ali nije "identicno"!Stvoren rodjen je slicno. U biti se svodi na isto.