UPLOADER
- Učlanjen(a)
- 19.10.2010
- Poruka
- 3.322
Isus nam dodje ono sto on i jeste sto je za Njega rekao Bog da je Bozji Sin.
Biblija Sveto pismo ipak jasno svjedoči za Isusa daje Bog
Ivan 20, 28,29
Odgovori mu Toma: "Gospodin moj i Bog moj!" Reče mu Isus: "Budući da si me vidio, povjerovao si. Blaženi koji ne vidješe, a vjeruju!"
Tu se jasno vidi daje Isus Bog. Možda Jehovni svedoci imaju drugačije objašnjenje .
Izaija govori u starom zavjetu daćese rodit Bog.
Izaija 9, 5
Jer, dijete nam se rodilo, sina dobismo; na plećima mu je vlast. Ime mu je: Savjetnik divni, Bog silni, Otac vječni, Knez mironosni.
Čak i Zaharija navješćuje , daće Bog biti među ljudima
Zaharija 8, 23
Ovako govori Jahve nad Vojskama! U one će dane deset ljudi od naroda svih jezika hvatati jednog Židova za skut govoreći: 'Idemo s vama, jer čusmo da je s vama Bog.'"
Kada je Mojsije pitao Boga kako se zove , Bog muje odgovorijo:"Ja jesam
Izlazak 3, 13 ,14
Nato Mojsije reče Bogu: "Ako dođem k Izraelcima pa im kažem: 'Bog otaca vaših poslao me k vama', i oni me zapitaju: 'Kako mu je ime?' - što ću im odgovoriti?"Ja sam koji jesam", reče Bog Mojsiju. Onda nastavi: "Ovako kaži Izraelcima: 'Ja jesam' posla me k vama."
Isus isto za sebe kaže JA JESAM
Ivan 8, 24
Stoga vam i rekoh: 'Umrijet ćete u grijesima svojim.' Uistinu, ako ne povjerujete da Ja jesam, umrijet ćete u grijesima svojim."
Ivan 8, 58
Reče im Isus: "Zaista, zaista, kažem vam: prije negoli Abraham posta, Ja jesam!"
Postovanje Mistery77, pretpostavljam da na moje gornje pitanje u vezi ''neopravdanog ubacivanja imena YHWH'' u NS prevod, ne postoji adekvatan odgovor, pa necu ni insistirati na tome, nego cu odmah krenuti na sledece pitanje:
Jehovini Svedoci grcku rec ''parusia'' u svom prevodu New World Translation, prevode sa ''prisutnost'', i evo njihovog obrazlozenja(s kojim se nece sloziti ni jedan lingvista):
Samo se pitam zašto Jehovni svedoci ne odgovaraju na neka pitanja ili su toliko pod uticajem kule stražarske , da nesmiju sami misliti.Pitala bi gospodu kome se pripremao put , i tkoje odao tim putem, dali treba pitat kulu ?
I sam Ivan Krstitelj je naviješten u Izaiji, da će pripraviti puteve, "Poravnite put Gospodnji!" - upravo kome - Onome; Bogu, koji će vlastitim nogama hodati zemljom.
POZDRAV