Jehovini svedoci!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Taramana, nemoj se praviti naivan, jer sto vise ljudi u crkvi, i kupljenih sveca, i darova u novcu, to vise hleba i mesa u zamrzivacu. a tamo koliko sam primetio, jedna osoba ne drzi jednu, vec deset sveca u ruci, cekajuci da je zapali vatrom iz svestenikove ruke.

-----------------------------------

Mystery77, ako do sada nisi znala kom Bogu sluzis, sada imas prilike da prihvatis pravog Boga i sudiju, a to je Taramana, jer ako ne slusas njega - goreces u paklu, sto je u vise navrata zapretio onima koji ne prihvate njegovu rec.

Izvini na ovoj ironiji, ali to nije proizvod moje ideje ili neozbiljnosti, vec onoga sto se vec mesecima desava na forumu, a sama ces se uveriti koji je ovde haos, pokrenut od pojedinaca.

Pozdrav!

Učlanjen(a)
30.01.2016
Poruka
371
Ja se samo nadam da je Mystery77 iskrena u potrazi za Bogom, da nije dosla na forum da brani Jehovine Svedoke niti njihovu organizaciju, jer ko god tako cini zaboravio je na Hrista kojeg treba braniti. Takav ne moze od Hrista ni nauciti, jer su mu milije reci "vidljivih vodja" i reci "organizacije" od reci "nevidljivog" spasitelja.

Hocemo li slusati Hrista ,njegove reci, ili cemo slusati sta organizacija ima reci?

Da li braniti JS, Adventiste, Pravoslavne ili Hrista?
Ko god je dosao "uveren u istinu" "pun sebe" ,treba pred Hristom da se ponizi i postidi.

Pozdrav Mystery77, svako dobro i dobro nam dosla!
Pozdrav mire :)
Jesam ja sam iskreno trazila Boga i nasla sam ga izucavajuci Bibliju i to dugo i zato sam i Jehovin Svedok.
Nisam dosla da nikoga branim niti napadam vec da iznosim Biblijsku istinu.

hvala na dobrodoslici i pozdrav svima :)

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
30.01.2016
Poruka
371
Koje ZARADE kume????
Ko je od Pravoslavnih prodao oganj...kume jel ti dobro?
Daj taj tekst da čujemo nešto ,pametno,ko to šalje oganj i kako ga unovčavaju?

Bracika ti zaista mnogo tražiš od papagaja.
Bar 10 god.pišem po forumima i imao sam dosta Rašinih svedoka iz više država kao sagovornike i SVI a to znači SVI i muški i ženski su ISTO kao mantru robovske pouke delili dok im je mozak bio na višegodišnjem odmoru.
Tamo gde je ISTINA tamo je i mir i sloga.
Zato su Jehovini Svedoci slozni u VERI jer znaju Bozansku ISTINU.
Poznaju Bibliju. i Zato su slozni u Biblijskim naukama.

A kada bi svi govorili razlicito to bi bio dokaz nejedinstva i neistine.

Učlanjen(a)
30.01.2016
Poruka
371
Taramana, nemoj se praviti naivan, jer sto vise ljudi u crkvi, i kupljenih sveca, i darova u novcu, to vise hleba i mesa u zamrzivacu. a tamo koliko sam primetio, jedna osoba ne drzi jednu, vec deset sveca u ruci, cekajuci da je zapali vatrom iz svestenikove ruke.

-----------------------------------

Mystery77, ako do sada nisi znala kom Bogu sluzis, sada imas prilike da prihvatis pravog Boga i sudiju, a to je Taramana, jer ako ne slusas njega - goreces u paklu, sto je u vise navrata zapretio onima koji ne prihvate njegovu rec.

Izvini na ovoj ironiji, ali to nije proizvod moje ideje ili neozbiljnosti, vec onoga sto se vec mesecima desava na forumu, a sama ces se uveriti koji je ovde haos, pokrenut od pojedinaca.

Pozdrav!
Pozdrav :)
Hvala na upozorenju odmah se to vidi i ne smeta mi :)
Moja VERA je jaka.
I ocekujem Vecni Zivot :)
:)

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Tamo gde je ISTINA tamo je i mir i sloga.
Zato su Jehovini Svedoci slozni u VERI jer znaju Bozansku ISTINU.
Poznaju Bibliju. i Zato su slozni u Biblijskim naukama.

A kada bi svi govorili razlicito to bi bio dokaz nejedinstva i neistine.

Sve do jednog sataniste ćeš čuti istu nauku gde je satana bog, tako i vi Rašini svedoci učite neistinu jer ne čujete kako ste nekoliko datuma odredili i svi su lažni a lažni su jer vas je osnovao veliki majstor masonerije čika Raša.
Onaj robijaš što vam deli lekcije je takođe masonče koje voli vaše novce.
Kod vas imaju samo 2 stvari dobre ato je oblačenje i revnost stim što je revnost u pogrešnom pravcu.

Večni život imaju oni što jedu telo Hristovo(spomen večeru) a koji ne NEMAJU ZAJEDNICU SA NJIM a time ni život.
Veći sam ti prijatelj od svih onih laskavaca tamo i ovog jednog ovde.

Učlanjen(a)
30.01.2016
Poruka
371
Sve do jednog sataniste ćeš čuti istu nauku gde je satana bog, tako i vi Rašini svedoci učite neistinu jer ne čujete kako ste nekoliko datuma odredili i svi su lažni a lažni su jer vas je osnovao veliki majstor masonerije čika Raša.
Onaj robijaš što vam deli lekcije je takođe masonče koje voli vaše novce.
Kod vas imaju samo 2 stvari dobre ato je oblačenje i revnost stim što je revnost u pogrešnom pravcu.

Večni život imaju oni što jedu telo Hristovo(spomen večeru) a koji ne NEMAJU ZAJEDNICU SA NJIM a time ni život.
Veći sam ti prijatelj od svih onih laskavaca tamo i ovog jednog ovde.
Nije tacno
Od satanista sam cula uvek drugacije
a Samo JS govore ISTINU slozno :)
Dakle to sto drugi pokusavaju prisiti lazi JS cima to ne smeta jer Bog istine otkriva istunu ljudima dobrog i iskrenog srca, a neistina se lako razotkrije i ocigledno je neargumentovana.
Dakle ne moze se protiv pravog istinitog Boga i njegove ISTINE :cool:
Vasa opsednutost masonima i demonima je vas problem.
Hristovu Veceru obelezavaju pravi vernici JS
:)

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Možeš li mi reći nešto o Raselu kad je postao veliki majstor masonske lože i koje je sve datume predvideo?
Još ovo kao treće pitanje da li je Bog odbacio Izrael i ako nije gde su u Otk. opisani?
Hvala.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Postavicu i ja jedno kratko pitanje, jel stvarno nemam vremena.

Da li ti je poznato da nijedan postojeci manuskript NZ ne sadrzi Bozje ime i da su Jehovini Svedoci dodali to ime na mesta koja "nisu citati SZ" dakle na mesta "za koje mi nikako ne mozemo biti sigurni da se tamo ikada nalazilo".

Nije li to onda "dodavanje tekstu nesto sto on ne sadrzi" i "zadiranje na podrucje tumacenja" , jer se citaocu namece stav?
Ne kaze li Biblija "ko nadoda ovome nadodace i Bog na njega zla napisana u ovoj knjizi"?

Ja ti mogu navesti tekstove gde ste vi dodali ime bez ikakvog valjanog razloga (u pitanju su molitve i sl), osim da bi prejudicirali tumacenje citaocu...

Zato niko na svetu i ne priznaje taj prevod jer je radjen proizvoljno..
JS se ni sami nisu pridrzavali sopstvenog pravila da dodaju "samo na ona mesta gde su u pitanju citati iz SZ", prekrsili su to pa su ubacivali gde su stigli.
Pozdrav i hvala.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Koliko znam Jehovini svedoci isticu jedno od bibijskih imena za Boga Jhwh ili Jahve, sto nije pogresno, jer jedno od Bozjih imena jeste Jhwh ili Jahve.

Takodje, oni veruju u Isusa i da je on preuzeo ljudske grehe na sebe, s time da ne veruju da je on Bog jednak Ocu, vec stvoren u jednom trenutku istorije.

Za razliku od toga Taramana ne veruje da uopste postoji Isus kao zasebna licnost koji je preuzeo ljudske grehe i posreduje u nebeskoj Svetinji pred Bogom Ocem, vec smatra da su Isus i Bog Otac jedna licnost, odnosno Bog Otac koji je u jednom trenutku bio Otac, a u drugom postao Isus.

Ovo ucenje je u stvari lukavo nju ejdjersko, satanisticko, koje zeli da se ukloni znacaj Isusov kao naseg spasitelja i posrednika pred Bogom, preko koga je jedino moguce doci k Ocu i dobiti spasenje.

Ukloniti Isusa kao zasebnu licnost, ustvari uklanja jedini most koji spaja coveka sa Bogom, i onemogucuje da covek dobije dar spasenja, jer u tom slucaju covek nema posrednika, jer izmedju coveka i Boga nema nikog, vec samo Otac, koji ne moze spasiti coveka bez Isusa kao druge licnosti, jer on ne moze posredovati sam pred sobom, vec to cini Isus, prilazuci zasluge svoje zrtve i prolivene krvi u korist coveka.
On je umro umesto coveka koji je trebao da umre za svoje licne grehe, ali je Isus umro umesto njega preuzevsi tu smrt na sebe.

Svakog coveka koji se kaje za svoje grehe - Bog opravdava u Isusu njegovom zrtvom i prolivenom krvi, i proglasava ga pravednim kao da nije nikada gresio.

Gledajuci ucenje Taramane i Jehovinih svedoka, smatram da Jehovini svedoci imaju biblijsko ucenje po ovom pitanju.

Bez Isusa

Sa Isusom

AMIN

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Za razliku od toga Taramana ne veruje da uopste postoji Isus kao zasebna licnost koji je preuzeo ljudske grehe i posreduje u nebeskoj Svetinji pred Bogom Ocem, vec smatra da su Isus i Bog Otac jedna licnost, odnosno Bog Otac koji je u jednom trenutku bio Otac, a u drugom postao Isus.

Patologija.
Ti neznaš ni svoje verovanje niti svedoka a moje niti znaš niti razumeš već pišeš gluposti.
Hajde pokušaj bar pametno ćutati kad već ne umeš pametno govoriti.
REČ TELOM POSTA glavice kupusa i nije Bog postao ovo ili ono već je oduvek bio i ostao Bog ali glavica kupusa to nikad neće moći shvatiti.

Natrag