Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
Draga "besmrtna", dobro nam došla na ovaj forum.
Hvala ti na komentarima koje si jutros ostavila na blogu.
Bog zna vrlo dobro šta je istina, a šta ne. Mi ćemo svi odgovarati za sve što izgovorimo ili napišemo.
Ja ti želim svako dobro.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Rečeno je bezbroj puta na mnogim forumima i uvek iznova kako doleti koji papagaj istu recitaciju odcvkuće i odleti.
Zar nebi bilo pametnije da bar neko od njih ČUJE ODGOVOR i još ako bi ga zapamtio to bi bilo pohvalno jer bi mogao ostalim papagajima preneti odgovor da ne pita svaki istu stvar.

Nije problem u ne mogućnosti pamćenja već u zabrani razmišljanja jer to umesto njih čini verni robijaš koji im plasira direktivu koju trebaju progutati i ponavljati kao nepogrešivi intelekt.Isti taj ih uči da su darovi Duha svetog prestali a on jedan ih ima i zato je ne pogrešiv a ostalima je uskraćen Duh Sveti i nema ko da im da dar i zapečati ih za život...suluda nauka.

Gospoda pitaše kako da se mole i On reče:
OČE NAŠ (prvo se poziva onaj kome se obraćamo a odmah potom izgovara imenom) KOJI JESI (tako seMojsiju predstavio i to se na Hebrejski piše JHVH) zatim se kaže NA NEBESIMA NEKA SE SVETI IME TVOJE (to tek izgovoreno IME koje glasi KOJI JESI da se sveti) a papagaji kažu iznačeno je ime....svi koji mole Očenaš izgovaraju IME i svetim ga predstavljaju.

Ako smo već kod IMENA satana zna nepogrešivo kako se izgovara Božje ime iz tetragrama JHVH i šta mu to vredi?
MNOGO je bolje poznati Boga a oni Ga NE POZNAJU već ih dele na glavnog Boga i pomoćnika ili anđela unapredovanju u službi...strašno On isti se predstavlja u Isaiji 9.6 kao utelovljeni Bog (jednina) i pitaše tog u telu da im OCA pokaže i On SEBE POKAZA ali ovi ne veruju iako On reče ako ne poveruju da ON JESTE pomreće u svojim gesima oni neće da veruju.

U Otk.1. 12-18 Isus sebe pokazuje jedinim Bogom i ponovo to potvrđuje na kraju Otk.21.3-7 da će On biti BOG verujućihali oni NEĆE NJEGA oni hoće nekog drugog jer im je Jehošua samo stvoreni anđeo unapređen u službi...opasna hula i veliko neverstvo. Spalite robovske pouke i zamolite Duha Svetog da vas pouči i kad mu čujeteGLAS tad ćete znati da nije energijai da darovi nisu ukinuti i od tad ćete uzimati hlb i vino da bi imali zajednicu sa onim što je BOG SILNI i OTAC VEČNI objavljen u telu.

Zapišite to i zapamtite da ne grešite više i obavestite ostale papagajeda to znaju a ako imaju nekih nejasnoća u vezi ovog neka pitaju a ne da iznova pominju izbacivanje imena.

Učlanjen(a)
30.01.2016
Poruka
371
Draga "besmrtna", dobro nam došla na ovaj forum.
Hvala ti na komentarima koje si jutros ostavila na blogu.
Bog zna vrlo dobro šta je istina, a šta ne. Mi ćemo svi odgovarati za sve što izgovorimo ili napišemo.
Ja ti želim svako dobro.
Pozdrav
Koji blog?
prepoznajete me :) lepo
Ja sam uvek za istinu tako da nemam problema sa Bogom.
Odgovaracemo za sve sta jesmo...
Takodje sve najbolje :)

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Zelim i ja dobrodoslicu za mystery77, a ovaj moj gest ce sigurno biti pogresno shvacen kao i svi drugi od onih koji nisu spoznali sta znaci ljubav i tolerancija.
Ja bih ovo pozeleo i svima drugma bez obzira nanacionalnu pripadnost i versko opredeljenje, jer ljubav koja treba da bude osnova lojudskog ponasanja i zivota - pobedjuje sve razlike, jer smo svi od jedne krvi, i braca i sestre po stvaranju.

Pozdrav!

Učlanjen(a)
30.01.2016
Poruka
371
Zelim i ja dobrodoslicu za mystery77, a ovaj moj gest ce sigurno biti pogresno shvacen kao i svi drugi od onih koji nisu spoznali sta znaci ljubav i tolerancija.
Ja bih ovo pozeleo i svima drugma bez obzira nanacionalnu pripadnost i versko opredeljenje, jer ljubav koja treba da bude osnova lojudskog ponasanja i zivota - pobedjuje sve razlike, jer smo svi od jedne krvi, i braca i sestre po stvaranju.

Pozdrav!
Hvala na pozdravu i dobrodoslici :)
zasto pogresno shvacen?
tako je ljubav treba da je medju svima... ali je opet mnogi nemaju.
Eto to jei i ono sto je uspelo Jehovinim Svedocima
da imaju ljubav medju sobom.

kao sto je Isus rekao da ce se pravi hriscani poznavati po medjusobnoj ljubavi.
Evo to je nova Isusova zapovest:
Jovan 13
34 Novu vam zapovest dajem: Volite jedan drugoga! Kao što sam ja voleo vas, tako i vi volite jedan drugoga!
35 Po tome će svi znati da ste moji učenici, ako budete imali ljubav medju sobom."
Kod Jehovinih Svedoka je vidljiva ta medjusobna ljubav, imaju medjunarodno bratstvo i tu nacelnu agape ljubav.

1 Jovanova 4
7 Voljeni, volimo jedni druge, jer je ljubav od Boga, i svako tko volii rođen je od Boga i poznaje Boga! 8 ko ne volii, nije upoznao Boga, jer Bog je ljubav.

11 Voljeni, ako je Bog tako voleo nas, onda smo i mi dužni voleti jedni druge. 12 Boga nikada niko nije vidio. Ako volimo jedni druge, Bog ostaje u nama i ljubav je Božja savršena u nama.
13 Po ovom znamo da ostajemo u zajedništvu s njim i on u zajedništvu s nama: dao nam je svoj duh.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698

Pozdrav!

Kao da čitam masonski pamflet gde su svi dobrodošli uz njihov slogan . ,,BRAT JE MIO KOJE GOD VERE BIO,,
Apostoli ni Božji proroci tako nisu govorili već ekumenisti a uz Vatikan Adv. su najveći zagovornici istog.
Oni imaju istuveru kao i Muhamedanci eno uče kako je alah i njihov bog. Rimska ekipa preko Muhamedove žene osnovala Islam i naravno sad ide ono usluga za uslugu jer Adv. treba da se nekako agituje na amere kako bi neku nedelju izglasali čisto da opravdaju desetke i kamufliraju onu nesreću od žene a za uzvrat oni treba da za Rim odrade ekumenu gde bi akcenat bio na Islamu jer Islam baš ne voli Rim pa da se tu učini usluga a to što će još jednu u nizu laži dodati u učenje ništa ne znači jer Adv. i tako imaju nekoliko stotina laži u učenju pa koja više ne smeta.

Adventnivrh svakih desetag god.podgrevaju svoje sponzore izjavama: ,,EVO PRIPREMA SEZAKON O NEDELJI,, posle nekoliko god, opet: ,,TAJNO JE IZGLASAN ZAKONO NEDELJI SAMO ČEKAJU VERIFIKACIJU,, posle nekoliko opet: ,,NEDELJASAMO ŠTO NIJE STUPILA NA SNAGU,, nebih to znao da nisam ovamo čuo od više njih koji skupljaju te izjave i redovno ih sa oduševljenjem pokazuju svima u pisanoj formi.

Jadni nevernici.
Danilo BOŽJI PROROK reče da će ČOVEK BEZAKONJA sestiu Hram i proglasiti sebe Bogom i da će taj BEZAKONIK menjati vremena i zakon a ne nikakvi kontinent....dobro ja ne mogu tražiti od njih da to shvate jer za to treba malo razuma.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Hvala na pozdravu i dobrodoslici :)
zasto pogresno shvacen?
tako je ljubav treba da je medju svima... ali je opet mnogi nemaju.
Eto to jei i ono sto je uspelo Jehovinim Svedocima
da imaju ljubav medju sobom.

Jovan 13
34 Novu vam zapovest dajem: Volite jedan drugoga! Kao što sam ja voleo vas, tako i vi volite jedan drugoga!
35 Po tome će svi znati da ste moji učenici, ako budete imali ljubav medju sobom."
Kod Jehovinih Svedoka je vidljiva ta medjusobna ljubav, imaju medjunarodno bratstvo i tu nacelnu agape ljubav.

To sam napomenuo "da ce ovaj moj gest sigurno biti pogresno shvacen" iz razloga jer ovde na forumu postoje oni koji pokazuju svoje neznanje u pogledu ljubavi i tolerancija, i ne pokazuju je prakticno, a za cudo - izdaju se za velike Hriscane, a ponasaju se i iznose takve stvari kao da nikada nisu procitali ni jedan stih iz biblije.
Za njih cak predstavlja i uvredu da neko ko se ne slaze sa njima ispolji Hriscansku ljubav, ako ucenje nije u skladu sa njihoviim, i spremni su da sve banalizuju i prikazu u negativnom svetlu da bi zastitili svoje licne interese.

Biblijs upucuje da trebamo da imamo mir sa svima, i da pokazemo ljubav prema svima, cak i sa verskim neistomisljenicima, i prema njima:

"Bratskom ljubavi budite jedan k drugome ljubazni. čašću jedan drugoga većeg činite.
Ne budite u poslu lijeni; budite ognjeni u duhu, služite Gospodu.
Nadanjem veselite se, u nevolji trpite, u molitvi budite jednako.
Dijelite potrebe sa svetima; primajte rado putnike.

Blagosiljajte one koji vas gone: blagosiljajte, a ne kunite.
Radujte se s radosnima, i plačite s plačnima.
Budite jedne misli među sobom. Ne mislite o visokijem stvarima, nego se držite niskijeh. Ne mislite za sebe da ste mudri.

A nikome ne vraćajte zla za zlo; promišljajte o tom što je dobro pred svijem ljudima.
Ako je moguće, koliko do vas stoji, imajte mir sa svijem ljudima.

Ne osvećujte se za sebe, ljubazni, nego podajte mjesto gnjevu, jer stoji napisano: moja je osveta, ja ću vratiti, govori Gospod.
Ako je dakle gladan neprijatelj tvoj, nahrani ga; ako je žedan, napoj ga; jer čineći to ugljevlje ognjeno skupljaš na glavu njegovu.
Ne daj se zlu nadvladati, nego nadvladaj zlo dobrim" ( Rimljanima 12. 10 - 21 )

Amin, i pozdrav!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Jovan 13

1 Jovanova 4
7 Voljeni, volimo jedni druge,

A zato mrze (većina) druge ljude.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Toliko ne shvatanje Božje reči me više ne čudi znajući da okultna društva sve izvrću pa i pojam ljubav.
Isus nije rekao da svetlost treba da ljubi tamu niti da vernik ima zajednicu sa nevernikom.
To što okultisti jedni druge uvažavaju mi je normalno jer tama tamu ne izgoni.
Pod pitanjem ljubavi se podrazumeva POMAGANJE ONOM ŠTO JE U NEVOLJI a nevolja ima više od bolesti tela do bolesti duše i siromaštva materijalnog do siromaštva duhovnog i onaj ko ima ljubav a treba je imati pre svega prema Bogu a onda i prema bratu a brat nije nevernik već VERNIK kao što svetlost i tama nisu isto.

Tako se ljubav ne oslikava ukilnim govorom jer bi je onda najviše satana imao jer je laskavac i laža od početka već je ljubav obići bolesnog i gladnog nahraniti i neverujućem ponuditi veru i neznalici ponuditi znanje.
Ko zamenjuje te dve stvari taj nezna šta je šta niti vrši volju Božju.
Povlađivanje i laskanje neverniku mu golica uho ali ga ne izbavlja od pakla i koja je to onda ljubav...nema je,to je đavolja gluma,
Ovde na forumu imamo jedan tipičan primer takvog dodvoravanja i laskanja svima jer takvi ne razlikuju svetlost od tame i sve im je isto. Ko ne ukori laž i ne ukori lažne proroke i lažne učitelje taj je strašljiv i nema mesto u carstvu,a zmijski porod ne voli Božju reč niti ukor to im smeta jer ona vodi u život i pali laž Duhom Svetim.
Razumni će razumeti o čemu govorim.
Bog vas blagoslovio i ohrabrio da budete borci svetlosti Hristove a ne okultne kukavice i laskavci amin.

Natrag