Voleti druge i imati toleranciju prema drugim ne znaci praviti kompromis sa drugima, jer ljudi mogu biti razlicitih vera i ideologija a da se postuju.
Onaj ko ima istinsku ljubav, on ce tom ljubavlju svedociti istinu.
Mi mozemo ovde govoriti i o doktrinama na biblijskoj i razumskoj osnovi, nije problem. vec je problem sta to proizvodi u nama i izmedju nas.
U tebi recimo proizvodi gnev i osudu prema drugima.
Onda je bolje nikakvu diskusiju ne voditi, i u tom pogledu forum gubi ikakvu svrhu, osim da jedino Ti budes na njemu, i iznosis svoju istinu, ako si to uopste ikada i cinio, vec ti forum sluzi za napade na druge..
Sto se tice ognja koji silazi sa neba u Jerusalimu, ovo nije tema o tome, a ja sam biblijski stav po tom pitanju izneo u temi koja se bavi ovim ognjem.
zelim samo napomenuti, da sve sto Bog cini mora imati neku odredjenu svrhu koja ce doneti ljudima istinsko duhovno dobro.
Ti si uporedio ovaj oganj sa jezicima koji su sisli na apostole na pedesetnici, gde su oni doziveli novorodjenje Duhom, i ispunili se silom Duha Svetoga sto je dovelo do toga da objave jevandjelje okupljenim ljudima u Jerusalimu, od kojih se u jednom danu krstilo 5000 ljudi.
Pitanje je kakva je svrha ovog ognja koji se danas spusta u crkvi svetog groba u Jerusalimu, jer ako je on od Boga, on bi morao da proizvede u ljudima one efekte i da donese duhovne rodoove koji su se pojavili u apostolima, a to je krstenje Duhom Svetim, i promena koju Bog cini u ljudskom bicu kroz veru u Hrista.
Za razliku od toga, mi sa ovim ognjem visdimo samo cist prazni teatralizam koji ne stvara nikakve pozitivne efekte u ljudima.
Ljudi dodju, budu fascinirani jednim cudom koje vide svojim telesnim ocima, i potom odu kuci i nastave svoj zivot u grehu kao i do tada.
Bog se tako ne igra sa ljudima, vec sve sto cini, on to cini iz razloga da bi ljudi bili upoznati sa recju Bozjom, i kroz veru u ono sto je u njoj otkriveno, doziveli promenu Duhom Svetim, i spremili se za zivot u njegovom carstvu.
Neka ti Bog da mudrosti, i ljubavi prema istini zapisanoj u njegovoj reci, i da ti ona bude svetlost i putokaz ka konacnom cilju, a to je cas susret sa Bogom u vecnosti za koji se sada pripremamo.
Sto se tice crkvene duhovne muzike, muzika i crkveno pojanje protestantskih Hriscana je najlepse, i ne moze se meriti sa Pravoslavnim, mada i u protestantizmu ima odredjenih razlika u nacinu izvodjenja.
Po meni je Adventisticka muzika najidealnija i najlepsa, i to ona koja se izvodi iz standardne Adventisticke pesmarice, mada ima i drugih lepih pesama, i kroz nju sam Bog progovara srcu koje je otvoreno za Bozji glas i uticaj,
Orgulje bi trebale da bidu sastavni deo crkvene muzike, kao i razlicita vrsta instrumenara.
Kod katolika ima lepih pesama, jer su neki od poznatih klasicnih kompozitora komponovali za crkvu kojoj su pripadali.
Klasiku treba slusati u svakom slucaju.
Evo jedne poznate od Franca Suberta, kao i orgulje Johana Sebastijana Baha:
Pozdrav!