Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Gerice
mali helsing nema blage veze sa biblijom,On sto kaze, vidi od ostalih pravoslavaca,ne razmislja svojom glavom.

Sto se tice datuma ,govorio sam datum za bozic pre svega.Ima li negde da pise ili da je neko zapovedio da se slavi Bozic?
Ko je naredio ljudima da se slavi Bozic i zasto bas tog dana?Datum je za njih veoma bitan,a ti im kazi da nije bitan,kazi im da ne treba da slave bozic 6.januara,vec naprimer 1.septembra...Mislis li da ce ti poverovati i mali Helsing i Mika i svi ostali?
Meni je svejedno.
Pozdrav od risa
Onog dana kad se rodi Hrist,andjeli su poslali pastire da ga vide,tri cara su dosli,simeon rece sad mogu umreti kad sam video spasitelj itd.Bozic je najveci praznik medju Hriscanima jer se Bog rodi u telu to sto si ti Hristomrzac pa ne zelis da shvatis,a i da hoces ne mozes jer ti je zabranjeno ja tu nista ne mogu.

Jer lepo pise;И, као што је признато, велика је тајна побожности: Бог се јави у тијелу, оправда се у Духу, показа се анђелима, проповједи се незнабошцима, вјерова се на свијету, узнесе се у слави.

A ti ako si corav sta cu ti ja?

Pozdrav od Gere.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Gerice,
a sta cemo ako si u velikoj zabludi.
Da bi neki praznik bio praznik ,potrebno je da ispunjava najmanje 3 uslova.
1.Da izda naredbu za praznovanje sam Bog,ili njegov poslanik,Isus
2.Da se tacno zna datum praznovanja.
3.Da se tacno zna ceremonija praznovanja.pa sve ostalo.

Ima li ista od ovoga zapisano u NZ???Nema.

U cemu se slazemo?
Slazemo se da su andjeli poslali pastire koji su bili nocu sa svojim stadom na pasi usred "zime" u torove gde su nasli Isusa povijenog u pelene.Slazemo se i za Simeona i za Anu,ali gde nadje 3 cara???? To su bili istocnjacki carobnjaci,a ne nikakvi carevi.

I nisam ti ja Hristomrzac.Inace ispasce i da je sam Isus bio Hristomrzac. Ne zaboravi da je nas Gospod Isus Hrist,uvek slavio samo svoga oca Jehovu Boga,a nikada ne sebe.
NI njegovo bozansko poreklo ne osporavam.Poenta je samo da je Isus sin Bozji,da se razlikuje kao osoba od svoga oca i Boga koji ga je stvorio.

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Da li neko od pripadnika bilo koje verske zajednice zna tačan datum rođenja Isusa Hrista? Ako zna neka objavi taj datum i navede dokaz iz Biblije! Ja lično bih bio veoma srećan kad bi znao datum rođenja našeg Gospoda i otkupitelja. Da li neko zna da su prvi hrišćani slavili rođendan Isusa Hrista i njegovo uskrsenje i ako zna opet bih bio veoma srećan kad bi dokazali te datume stavcima iz Jehovine reči, Bibilije!

;)

Član
Učlanjen(a)
22.08.2013
Poruka
36
je li ko čitao Jevandjelje Isusovo-Ovo Je Moja Rec? vidite šta piše na str 360:
Ko se vežba u pravednosti, taj prepoznaje onog mračnog, koji sekiti Mojim imenom - Hrist, da bi varao i zavodio ljude. Ko je naučio
da gleda, taj prepoznaje kuda teče istina. On će se izjašnjavati za
istinu i biće sa onima koji se trude da žive po istini.
Moje ime će ostati veliko u narodima jer će iz generacije u
generaciju biti sve više pravednih ljudi koji će lažljivoj zmiji, koja
sebe naziva hriščanskom, zgaziti glavu. Sve što je dato iz Duha jeste i
ostalo je Istina; sve nezanbožačko će propasti.

Jehovini svjedoci bili krščani ili ne, još su najgori! jer po vama samo će po vas doći Isus! samo vaših 144000 tisuće! gdje da se vi mjerite sa Majkom Terezom i mnogim ljudima koji su nesebično služili svima? vaše dogme su vaša propast. vaš osnivač i vaše shvačanje biblije kosi se sa svima na svijetu! jer jedino vi se spašavate! malo sutra. Isus je rekao da postanemo savršeni kao Bog, ne znači li to da možemo postati slični Isusu? pa i mnogi apostoli su činili čuda po Njegovoj punopomoći iz vjere i duha, ne bi li i mi trebali isto nasljeđivati? ali ne, po vama i po vatikanu čuda jedva da i postoje! ili nešto više od onoga što oni smatraju pravovaljano i bezgrješno. kakve li zablude

Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
Vaskrsnuti i postojati samo sa jehovcima? Kada završim u paklu ima da se tešim da sam moga da prođem i mnogo, mnogo gore! Mislio sam da nikada neću ovo da pomislim,al` kad vidim jehovce, pakao zvuči sasvim primamljivo.

Član
Učlanjen(a)
22.08.2013
Poruka
36
Mt 5, 29Ako te desno oko sablažnjava, iskopaj ga i baci od sebe. Ta bolje je da ti propadne jedan od udova, nego da ti cijelo tijelo bude bačeno u pakao.Mt 5, 30Ako te desnica tvoja sablažnjava, odsijeci je i baci od sebe. Ta bolje je da ti propadne jedan od udova, nego da ti cijelo tijelo ode u pakao."Mk 9, 43"Pa ako te ruka sablažnjava, odsijeci je. Bolje ti je sakatu ući u život, nego s obje ruke otići u pakao, u oganj neugasivi.Mk 9, 45I ako te noga sablažnjava, odsijeci je. Bolje ti je hromu ući u život, nego s obje noge bit bačen u pakao.Mk 9, 47I ako te oko sablažnjava, iskopaj ga. Bolje ti je jednooku ući u kraljevstvo Božje, nego s oba oka biti bačen upakao,
48gdje crv njihov ne gine niti se oganj gasi.49Uistinu, ognjem će svaki od njih biti posoljen. 50Dobra je sol. Ali ako sol postane neslana, čime ćete nju začiniti? Imajte sol u sebi, a mir među sobom!"

Kao što nitko normalan a ni lud neće si odsjeć ruku, nogu ili oko, i kao što se pakao spominje tek u novom zavjetu, ne morate brinuti za pakao nakon ovog života, jer je predug da bi ga dočekali ili ostali isti. Pakao o kojem je ovdje riječ je nemir i tjeskoba koja nas izjeda iznutra! to je ljudski pakao i muka na ovome svijetu a ne na nekom koji ni neznamo kako izgleda!

A raj o kojem se govori je unutar ljudske duše! tek kad je Ivan krstio Isusa, sišao je Duh Sveti na Njega. i tek kad je nadvladao kušnje zloga, anđeli su ga služili. dakle on nije bio savršen do tada, i to nije zapisano slučajno, već da bi nama bila pouka da i mi možemo isto doseći. Ja to znam i vjerujem jer sam pred deset godina kao tinejđer bio jako predan Bogu i molitvi, i uslijedilo je znanje i mudrost i još veća želja za predanjem tom. kad sam se osjećao jako blisko Mu, kroz samilost i suosjećanje za svijet, nešto me nagnalo da kažem: Bože spreman sam za nešto više. istog trena je ušla svjetlost u meni i neopisiv mir. sve je i izvan mene blještalo, posebno priroda i tako tri dana i noći. a već drugi dan me u toj ushićenosti nagnala želja da probam "svoje" sposobnosti. te tako dođoh do svog psa i odvezah ga s lanca u nadi da će me poslušati i ne pobjeć kao uvjek od mene kada ga dozovem. ali nije me poslušao i tog trena izgubih malo mira. to je bila kušnja poput Isusovih u pustinji. poslije sam našao u Salomonovoj Pjesmi nad pjesmama ovaj citat što se tri puta spominje: Pj 3, 5Zaklinjem vas, kćeri jeruzalemske, srnama i košutama poljskim, ne budite, ne budite ljubav moju dok sama ne bude htjela!
Od tog silazka u normalnu svijet, "ponestalo" mi vremena za sve. i napasti razne su me kušale govoreći da probam jer možda se Bog i neće ljutiti ako nađem mjeru i "znanje" . ali od Boga sam se skroz otuđio na taj način. i sad lutam vamo namo u nadi da je netko voljan svetosti, a i da sebe potaknem. ali dug je to put bez potpunog predanja koje nas jedino ujedinjuje s Bogom

Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
Ako imate učestale erekcije, odsecite si ud i bacite ga od sebe, jer bolje vam je ući u raj kao eunuh nego u pakao kao kompletan muško. Osim ako niste islamista jer bi tada one obećane, mnogobrojne device bile mnogo razočarane.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
E ova me je bas nasmejala,ovo je ona prava recenica za nase bukvaliste koji sve bukvalno shvataju.
Za nasu prorocicu Vendi
Ako zelis nekoga da napadnes,napadni ga argumentima,a ne lazima.
Od koga si to cula da ce tih 144.000 biti samo jehovini svedoci???
Ko ce biti medju njima to odlucuje Jehova Bog,a ne ni ti ni ja.
A da je samo 144.000 otkupljenih sa zemlje na nebo evo ti dokaz iz biblije.
otkrivenje 14:3
[SUP]3[/SUP] I pevahu kao novu pesmu pred prestolom i pred četiri životinje i pred starešinama: i niko ne mogaše naučiti pesme, osim onih sto i četrdeset i četiri hiljade koji su otkupljeni sa zemlje.

Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
Verovatno ni ne shvaćaš kolike si ti sreće šta si među tih sto četrdeset i čertri hiljade otkupljenih sa zemlje. Nemaš pojma koliko ti zavidim. A koji si po redu?

Natrag