Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Malecki I,
imam za tebe neka pitanja. Posto su Jehovini svjedoci izucavatelji Biblije, vjerujem da ti nece biti tesko da mi odgovoris i potkrijepis odgovarajucim retcima iz Biblije, citirajuci ono(a) mjesto(na) na kojima se o tome uopste pise, pri cemu svoje misljenje (ili opste misljenje JS) mozes zadrzati za sebe ukoliko se razlikuje od onoga sto pise u Bibliji. B^Radovalo bi me ukoliko bi odmah napisao i razlike izmedju Biblije JS (Novi svet) i stare Biblije, na primjer neke iz katolicke ili pravodlavne crkve:

1. Da li je Adam vidio Boga? Da li je Eva vidjela Boga? Da li je Sotona vidio Boga?

2. Ko je (ili sta je) prvenac Bozjeg stvaranja?

3. Kada su stvoreni andjeli?

Svakako Hari, zadovoljstvo mi je da odgovorim na pitanja i to isključivo iz Biblije!

1. Da li je Adam vidio Boga? Da li je Eva vidjela Boga? Da li je Sotona vidio Boga?

Telesni čovek ne može videti šta se događa u duhovnom svetu, u kojem prebivaju Bog i njegovi anđeli. Biblija to potvrđuje vrlo jednostavnom istinom: “Nijedan čovek nikada nije video Boga” (Jovan 1:18).

JEHOVA je nevidljivi Bog. Kad je Mojsije zamolio Jehovu da mu pokaže svoju slavu, On mu je odgovorio: ”Nećeš moći vidjeti lica mojega, jer ne može čovjek mene vidjeti i ostati živ“ (2. Mojsijeva 33:20). Dok je Isus Hrist živeo kao čovek na Zemlji, čak ni on nije mogao videti Boga.

Sotona je jedan od anđela, duhovno biće i on je svakako mogao videti Jehovu. Biblija to i potvrđuje na mnogim mestima. Evo jednog izveštaja koji govori o tome:
1. Jov 2:1 "Опет је дошао дан који је био одређен да синови Јехове, истинитог Бога, стану пред њега. И Сатана је дошао међу њих да стане пред Јехову."

2. Jov 2:7 "Тако је Сатана отишао од Јеховиног лица и ударио Јова болним чиревима од пете до темена."

2. Ko je (ili sta je) prvenac Bozjeg stvaranja?

Evo šta kaže Biblija:
1. Poslovice 8:22,23 "„Јехова ме је створио. Ја сам почетак стваралачког пута његовог, најраније од давних дела његових.[SUP]23[/SUP]Постављена сам још од давне прошлости, од почетка, од времена пре него што је земља настала."

2. Kološanima 1:15,16 "Он је слика невидљивог Бога, првенац свега што је створено.[SUP]16[/SUP]Јер је преко њега све било створено на небесима и на земљи, видљиво и невидљиво, било да су то престоли или управе или поглаварства или власти. Све је створено преко њега и за њега.

3. Otkrivenje 3:14 "
Анђелу скупштине у Лаодикији напиши: Ово говори Амин, верни и истинити сведок, почетак Божјих дела стварања:"

3. Kada su stvoreni andjeli?

Obzirom da nam Biblija kaže da je Isus Hrist prvostvoreni anđeo, logično je da su ostali anđeli stvoreni posle njega. Ako si postavio pitanje da saznaš da li je materijalni svet nastao pre duhovnog sveta onda je odgovor ne, jer je duhovni svet stvoren pre materijalnog.

Što se tiče razlike između ostalih Biblija i Biblije Novi Svet Prevod koju je izdala Organizacija Jehovinih svedoka je u tome što ostale Biblije i prevodioci istih podržavaju ideju o besmrtnosti duše što originalna Biblija ne podržava, zatim ljudsku doktrinu o trojstvu, što originalna Biblija apsolutno ne podržava, zatim doktrinu o paklu koja takođe, nije doktrina prave Biblije i ostalih ljudskih doktrina koje originalna Biblija ne sadrži. Biblija prevod Novi svet je prevod originalne Biblije sa Božjim imenom koje se javlja u originalnoj Bibliji više od 7000 puta bez doktrine o trojstvu, doktrine o besmrtnoj duši, Isusu Hristu koga druge Biblije pretstavljaju kao svemogućeg Boga, bez doktrine o paklu i mnogim drugim namerno izvrnutim činjenicama da bi se podržale laži krivih religija kojih danas ima mnogo.

;)

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572

Telesni čovek ne može videti šta se događa u duhovnom svetu, u kojem prebivaju Bog i njegovi anđeli. Biblija to potvrđuje vrlo jednostavnom istinom: “Nijedan čovek nikada nije video Boga” (Jovan 1:18).

JEHOVA je nevidljivi Bog. Kad je Mojsije zamolio Jehovu da mu pokaže svoju slavu, On mu je odgovorio: ”Nećeš moći vidjeti lica mojega, jer ne može čovjek mene vidjeti i ostati živ“ (2. Mojsijeva 33:20). Dok je Isus Hrist živeo kao čovek na Zemlji, čak ni on nije mogao videti Boga.

Prilazem stihove koji ne dozvoljavaju da uvedu u zabludu prave Hriscane!"!!!

(Jovan 1.1)

1

εν αρχη ην ο λογος και ο λογος ην προς τον θεον και θεος ην ο λογος

У почетку бјеше ријеч, и ријеч бјеше у Бога, и Бог бјеше ријеч.

2

ουτος ην εν αρχη προς τον θεον

Она бјеше у почетку у Бога.

3

παντα δι αυτου εγενετο και χωρις αυτου εγενετο ουδε εν ο γεγονεν

Све је кроз њу постало, и без ње ништа није постало што је постало.

4

εν αυτω ζωη ην και η ζωη ην το φως των ανθρωπων

У њој бјеше живот, и живот бјеше видјело људима.

5

και το φως εν τη σκοτια φαινει και η σκοτια αυτο ου κατελαβεν

И видјело се свијетли у тами, и тама га не обузе.

11

εις τα ιδια ηλθεν και οι ιδιοι αυτον ου παρελαβον

К својима дође, и своји га не примише.

12

οσοι δε ελαβον αυτον εδωκεν αυτοις εξουσιαν τεκνα θεου γενεσθαι τοις πιστευουσιν εις το ονομα αυτου

А који га примише даде им власт да буду синови Божији, који вјерују у име његово,

13

οι ουκ εξ αιματων ουδε εκ θεληματος σαρκος ουδε εκ θεληματος ανδρος αλλ εκ θεου εγεννηθησαν

Који се не родише од крви, ни од воље тјелесне, ни од воље мужевље, него од Бога.

14

και ο λογος σαρξ εγενετο και εσκηνωσεν εν ημιν και εθεασαμεθα την δοξαν αυτου δοξαν ως μονογενους παρα πατρος πληρης χαριτος και αληθειας

И ријеч постаде тијело и усели се у нас пуно благодати и истине; и видјесмо славу његову, славу, као јединороднога од оца.

17

οτι ο νομος δια μωσεως εδοθη η χαρις και η αληθεια δια ιησου χριστου εγενετο

Јер се закон даде преко Мојсија, а благодат и истина постаде од Исуса Христа.

18

θεον ουδεις εωρακεν πωποτε ο μονογενης υιος ο ων εις τον κολπον του πατρος εκεινος εξηγησατο

Бога нико није видио никад: јединородни син који је у наручју очином, он га јави.

(Jovan 14)

6
Исус

λεγει αυτω ο ιησους εγω ειμι η οδος και η αληθεια και η ζωη ουδεις ερχεται προς τον πατερα ει μη δι εμου
Исус

Исус му рече: ја сам пут и истина и живот; нико неће доћи к оцу до кроза ме.

7

ει εγνωκειτε με και τον πατερα μου εγνωκειτε αν και απ αρτι γινωσκετε αυτον και εωρακατε αυτον

Ка бисте мене знали онда бисте знали и оца мојега; и отселе познајете га, и видјесте га.

8

λεγει αυτω φιλιππος κυριε δειξον ημιν τον πατερα και αρκει ημιν

Рече му Филип: Господе! покажи нам оца и биће нам доста.
Tweet thisPost on Facebook

9

λεγει αυτω ο ιησους τοσουτον χρονον μεθ υμων ειμι και ουκ εγνωκας με φιλιππε ο εωρακως εμε εωρακεν τον πατερα και πως συ λεγεις δειξον ημιν τον πατερα

Исус му рече: толико сам вријеме с вама и нијеси ме познао, Филипе? који видје мене, видје оца; па како ти говориш: покажи нам оца?

10

ου πιστευεις οτι εγω εν τω πατρι και ο πατηρ εν εμοι εστιν τα ρηματα α εγω λαλω υμιν απ εμαυτου ου λαλω ο δε πατηρ ο εν εμοι μενων αυτος ποιει τα εργα

Зар не вјерујеш да сам ја у оцу и отац у мени? Ријечи које вам ја говорим не говорим од себе; него отац који стоји у мени он твори дјела.

11

πιστευετε μοι οτι εγω εν τω πατρι και ο πατηρ εν εμοι ει δε μη δια τα εργα αυτα πιστευετε μοι

Вјерујте мени да сам ја у оцу и отац у мени; ако ли мени не вјерујете, вјерујте ми по тијем дјелима.

12

αμην αμην λεγω υμιν ο πιστευων εις εμε τα εργα α εγω ποιω κακεινος ποιησει και μειζονα τουτων ποιησει οτι εγω προς τον πατερα μου πορευομαι

Заиста, заиста вам кажем: који вјерује мене, дјела која ја творим и он ће творити, и већа ће од овијех творити; јер ја идем к оцу својему;

13

και ο τι αν αιτησητε εν τω ονοματι μου τουτο ποιησω ινα δοξασθη ο πατηρ εν τω υιω

И шта год заиштете у оца у име моје, оно ћу вам учинити, да се прослави отац у сину.

14

εαν τι αιτησητε »με¼ εν τω ονοματι μου εγω ποιησω

И ако што заиштете у име моје, ја ћу учинити.

15

εαν αγαπατε με τας εντολας τας εμας τηρησατε

Ако имате љубав к мени, заповијести моје држите.

16

και εγω ερωτησω τον πατερα και αλλον παρακλητον δωσει υμιν ινα μενη μεθ υμων εις τον αιωνα

И ја ћу умолити оца, и даће вам другога утјешитеља да буде с вама вавијек:

17

το πνευμα της αληθειας ο ο κοσμος ου δυναται λαβειν οτι ου θεωρει αυτο ουδε γινωσκει αυτο υμεις δε γινωσκετε αυτο οτι παρ υμιν μενει και εν υμιν εσται

Духа истине, којега свијет не може примити, јер га не види нити га познаје; а ви га познајете, јер у вама стоји, и у вама ће бити.

JS-cu nemogu primiti duha kog ne poznaju,kao i muslimani,zato vecno unose zabludu medjui nama Hriscanima!!!

Pozdrav.

P.S

[SUP]6[/SUP] Jer nam se rodi Dete, Sin nam se dade, kome je vlast na ramenu, i ime će Mu biti: Divni, Savetnik, Bog silni, Otac večni, Knez mirni.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Prilazem stihove koji ne dozvoljavaju da uvedu u zabludu prave Hriscane!"!!!

Hvala ti Faki za ove stavke! Svi ovi stavci se odnose na Isusa Hrista!

Reč-Isus Hrist koji je prvostvoreni Sin! Jehova je koristio svog prvostvorenog sina da stvara a takođe da govori u Jehovino ime! trebao si da prevedeš i reč "Anđeo-vesnik" onda bi slika bila mnogo jasnija!

Jer nam se rodi Dete, Sin nam se dade, kome je vlast na ramenu, i ime će Mu biti: Divni, Savetnik, Bog silni, Otac večni, Knez mirni.

Koje dete (veoma jasno se kaže da nam se rodi dete, dakle to je svojstveno nama ljudima a ne duhovnim moćnim stvorenjima) u ljudskom obliku može da bude Svemogući Bog u svemu podjednak Svemogućem i Jedinom Istinitom Živom Bogu Jehovi? Dakle dovoljno je samo čitati stavke iz Biblije koji su veoma jasni i upotrebiti svoj razum! Kaže se da je Isus Bog Silni jer je božanskog porekla a nikako Bog Svemogući jer je jasno ko je jedini Svemogući Bog!

Faki odličan dokaz!

;)

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Jer nam se rodi Dete, Sin nam se dade, kome je vlast na ramenu, i ime će Mu biti: Divni, Savetnik, Bog silni, Otac večni, Knez mirni.

Dete o kome se ovde govori je sam Gospod Isus Hristos koji se rodio na zemlji kao čovek, a koji ima ime koje predstavlja njegove Božanske osobine koje je posedovao pre svog utelovljenja - on je Divni, Savetnik, on je Bog silni ili svemogući, Otac večni koji nema ni početka ni kraja, knez mirni.

Član
Učlanjen(a)
19.01.2010
Poruka
1
mislim da su opasni jer im je jak politicki program.mnogima pomazu,nasledjuju od njih kuce i zemlju,posle pomazu sirotinju i sve tako u krug,oni su sekta,nisu verska zajednica!!!

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
mislim da su opasni jer im je jak politicki program.mnogima pomazu,nasledjuju od njih kuce i zemlju,posle pomazu sirotinju i sve tako u krug,oni su sekta,nisu verska zajednica!!!

Nemoj danas.. jer evo baš sad im je spomen svečanost koju održavaju jednom godišnje. Hteo sam da idem jer su mi uručili poziv iz nekog poštovanja prema njihovom trudu ali odbila me pomiso da vino i hleb nakraju završavaju u smeću umesto da uzmu onako kako je rekao Isus.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
:) jeste stvarno hleb i vino na kraju zavrse u smecu, jer ga niko ne uzme. Kod njih samo ovi u vodecem telu imaju pravo da uzmu hleb i vino, jer oni imaju nebesku nadu, i oni pripadaju klasi od 144 000 iz otkrivenja, dok svi ostali ce ziveti vecno na zemlji... To su gluposti.. Isus lepo kaze: ''Mnogi ce doci od istoka i zapada i sesce za trpezu sa Avramom Isakom i Jakovom u carstvu nebeskom'' ovaj stih pobija to njihovo ucenje, jer govori da ce starozavetni ljudi biti na nebu a oni to ne uce tako. Njihovo ucenje je da ce starozavetni ljudi ziveti na zemlji... Ima jos stihova koji to dokazuju, ali mi je dugacko da pisem...

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
:) jeste stvarno hleb i vino na kraju zavrse u smecu, jer ga niko ne uzme. Kod njih samo ovi u vodecem telu imaju pravo da uzmu hleb i vino, jer oni imaju nebesku nadu, i oni pripadaju klasi od 144 000 iz otkrivenja, dok svi ostali ce ziveti vecno na zemlji... To su gluposti.. Isus lepo kaze: ''Mnogi ce doci od istoka i zapada i sesce za trpezu sa Avramom Isakom i Jakovom u carstvu nebeskom'' ovaj stih pobija to njihovo ucenje, jer govori da ce starozavetni ljudi biti na nebu a oni to ne uce tako. Njihovo ucenje je da ce starozavetni ljudi ziveti na zemlji... Ima jos stihova koji to dokazuju, ali mi je dugacko da pisem...

Pozdrav Mire!
Imam 2 pitanja za tebe:
1. Da Adam i Eva nisu umrli već da su nastavili da žive večno, onako kako je trebalo da bude, gde bi su živeli oni i njihovi potomci?
2. Kako razumeš ovaj stavak iz Biblije, nalazimo ga u Isaiji 45:18 "Јер овако каже Јехова, Створитељ небеса, истинити Бог, онај који је обликовао и начинио земљу, онај који ју је учврстио и који је није створио узалуд, већ ју је обликовао да буде настањена:„Ја сам Јехова и нема другог."

P.S. Da li bi mogao danavedeš taj stavak o kome govoriš?

;)

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
Pozdrav Mire!
Imam 2 pitanja za tebe:
1. Da Adam i Eva nisu umrli već da su nastavili da žive večno, onako kako je trebalo da bude, gde bi su živeli oni i njihovi potomci?
2. Kako razumeš ovaj stavak iz Biblije, nalazimo ga u Isaiji 45:18 "Јер овако каже Јехова, Створитељ небеса, истинити Бог, онај који је обликовао и начинио земљу, онај који ју је учврстио и који је није створио узалуд, већ ју је обликовао да буде настањена:„Ја сам Јехова и нема другог."

P.S. Da li bi mogao danavedeš taj stavak o kome govoriš?

;)

A kako ces ti da odgovoris na Malahiju,Dela,Otkrivenje?

Malahija 12:10)[SUP]10[/SUP] A na kuću Davidovu i na stanovnikejerusalemske izlit ću duh milosti i molitve. Oni će pogledati na mene, kojegasu proboli, i tugovat će za njim, kao što se tuguje za prvorođencem.

Dela 20:28 Pazite dakle na sebe i na sve stado u kome vas Duh Sveti postavi vladikama da pasete crkvu Gospoda i Boga koju steče krvlju svojom;

Efescima 1g:7 U kome imamo izbavljenje krvlju Njegovom, i oproštenje greha, po bogatstvu blagodati Njegove,

Jevreima 9g:12 Ni s krvlju jarčijom, niti telećom, nego kroz svoju krv uđe jednom u svetinju, i nađe večni otkup.

13 Jer ako krv junčija i jarčija, i pepeo juničin, pokropivši njom opoganjene, osvećuje na telesnu čistotu;

14 A kamoli neće krv Hrista, koji Duhom Svetim sebe prinese bez krivice Bogu, očistiti savest našu od mrtvih dela, da služimo Bogu Živom i Istinitom?

15 I zato je novom zavetu posrednik, da kroz smrt, koja bi za otkup od prestupaka u prvom zavetu, obećanje večnog nasledstva prime zvani.

16 Jer gde je zavet valja da bude i smrt onog koji čini zavet.

17 Jer je zavet po smrti potvrđen: budući da nema nikakve sile dok je živ onaj koji ga je načinio.

18 Jer ni prvi nije utvrđen bez krvi.(A vi samo bacajte krv i telo Hrista u smece-kontejner)

Ali meni je jasno zasto to radite jer vi ne priznajete novi zavet!!

Kolosanima 1g:14 U kome imamo izbavljenje krvlju Njegovom i oproštenje greha;

15 Koji je obličje Boga što se ne vidi, koji je rođen pre svake tvari.

16 Jer kroz Njega bi sazdano sve što je na nebu i što je na zemlji, što se vidi i što se ne vidi, bili prestoli ili gospodstva ili poglavarstva, ili vlasti: sve se kroza Nj i za Nj sazda.

17 I On je pre svega, i sve je u Njemu.

Prva Petrova 1g:19 Nego skupocenom krvlju Hrista, kao bezazlenog i prečistog jagnjeta;

Matvej 26g:28 Jer je ovo krv moja novog zaveta koja će se proliti za mnoge radi otpuštenja greha.

Otkrivenje 5g:9 I pevahu pesmu novu govoreći: Dostojan si da uzmeš knjigu, i da otvoriš pečate njene; jer si se zaklao, i iskupio si nas Bogu krvlju svojom od svakog kolena i jezika i naroda i plemena,

A vi ne da to to JS-ci cinite na nedostojan nacin nego jos i bacate u kontejner isusovu zrtvu!

Kaze Gospod u Isaiji 41:4 Ko je uradio i učinio to? I zove naraštaje od iskona? Ja, Gospod, prvi i poslednji, ja isti.

Pa kaze Jovanu u otkrivenju 1g:17 I kad Ga videh, padoh k nogama Njegovim kao mrtav, i metnu desnicu svoju na me govoreći mi: Ne boj se, ja sam Prvi i Poslednji,
Isa. 41:4, Isa. 44:6, Jezek. 1:28, Dan. 8:18

18 I Živi: i bejah mrtav i evo sam živ va vek veka, amin. I imam ključeve od pakla i od smrti.

Tako da Malecki ne da na nedostojan nacin hulite na krv NZ-ta koji Gospod polozi,vec vi niste nikakvi Hriscani koji ne uzimaju krv NZ-ta kao pricest!

Zato i nerazumete da je Bog ST-eta taj isti Bog i NZ-ta koji u NZ-tu daje sopstvenu krv radi tog NZ-ta!!!

Pozdrav.

Natrag