Malecki I,
imam za tebe neka pitanja. Posto su Jehovini svjedoci izucavatelji Biblije, vjerujem da ti nece biti tesko da mi odgovoris i potkrijepis odgovarajucim retcima iz Biblije, citirajuci ono(a) mjesto(na) na kojima se o tome uopste pise, pri cemu svoje misljenje (ili opste misljenje JS) mozes zadrzati za sebe ukoliko se razlikuje od onoga sto pise u Bibliji. B^Radovalo bi me ukoliko bi odmah napisao i razlike izmedju Biblije JS (Novi svet) i stare Biblije, na primjer neke iz katolicke ili pravodlavne crkve:
1. Da li je Adam vidio Boga? Da li je Eva vidjela Boga? Da li je Sotona vidio Boga?
2. Ko je (ili sta je) prvenac Bozjeg stvaranja?
3. Kada su stvoreni andjeli?
Svakako Hari, zadovoljstvo mi je da odgovorim na pitanja i to isključivo iz Biblije!
1. Da li je Adam vidio Boga? Da li je Eva vidjela Boga? Da li je Sotona vidio Boga?
Telesni čovek ne može videti šta se događa u duhovnom svetu, u kojem prebivaju Bog i njegovi anđeli. Biblija to potvrđuje vrlo jednostavnom istinom:
“Nijedan čovek nikada nije video Boga” (Jovan 1:18).
JEHOVA je nevidljivi Bog. Kad je Mojsije zamolio Jehovu da mu pokaže svoju slavu, On mu je odgovorio:
”Nećeš moći vidjeti lica mojega, jer ne može čovjek mene vidjeti i ostati živ“ (2. Mojsijeva 33:20). Dok je Isus Hrist živeo kao čovek na Zemlji, čak ni on nije mogao videti Boga.
Sotona je jedan od anđela, duhovno biće i on je svakako mogao videti Jehovu. Biblija to i potvrđuje na mnogim mestima. Evo jednog izveštaja koji govori o tome:
1. Jov 2:1 "Опет је дошао дан који је био одређен да синови Јехове, истинитог Бога, стану пред њега. И Сатана је дошао међу њих да стане пред Јехову."
2.
Jov 2:7 "Тако је Сатана отишао од Јеховиног лица и ударио Јова болним чиревима од пете до темена."
2. Ko je (ili sta je) prvenac Bozjeg stvaranja?
Evo šta kaže Biblija:
1.
Poslovice 8:22,23 "„Јехова ме је створио. Ја сам почетак стваралачког пута његовог, најраније од давних дела његових.[SUP]23[/SUP]Постављена сам још од давне прошлости, од почетка, од времена пре него што је земља настала."
2.
Kološanima 1:15,16 "Он је слика невидљивог Бога, првенац свега што је створено.[SUP]16[/SUP]Јер је преко њега све било створено на небесима и на земљи, видљиво и невидљиво, било да су то престоли или управе или поглаварства или власти. Све је створено преко њега и за њега.
3. Otkrivenje 3:14 "Анђелу скупштине у Лаодикији напиши: Ово говори Амин, верни и истинити сведок, почетак Божјих дела стварања:"
3. Kada su stvoreni andjeli?
Obzirom da nam Biblija kaže da je Isus Hrist prvostvoreni anđeo, logično je da su ostali anđeli stvoreni posle njega. Ako si postavio pitanje da saznaš da li je materijalni svet nastao pre duhovnog sveta onda je odgovor ne, jer je duhovni svet stvoren pre materijalnog.
Što se tiče razlike između ostalih Biblija i Biblije Novi Svet Prevod koju je izdala Organizacija Jehovinih svedoka je u tome što ostale Biblije i prevodioci istih podržavaju ideju o besmrtnosti duše što originalna Biblija ne podržava, zatim ljudsku doktrinu o trojstvu, što originalna Biblija apsolutno ne podržava, zatim doktrinu o paklu koja takođe, nije doktrina prave Biblije i ostalih ljudskih doktrina koje originalna Biblija ne sadrži. Biblija prevod Novi svet je prevod originalne Biblije sa Božjim imenom koje se javlja u originalnoj Bibliji više od 7000 puta bez doktrine o trojstvu, doktrine o besmrtnoj duši, Isusu Hristu koga druge Biblije pretstavljaju kao svemogućeg Boga, bez doktrine o paklu i mnogim drugim namerno izvrnutim činjenicama da bi se podržale laži krivih religija kojih danas ima mnogo.