Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Potrudi se da ga otkrijes, Hrist ga je sigurno obznanio i za njega je ono veoma vazno!

Jovan 17:26 I pokazah im ime tvoje, i pokazacu:

Apostolima, koji su imali direktan kontakt sa Hristom je u potpunosti jasno kako se Bog zove. Nesto ranije sam govorio o tome. Procitaj sta Petar kaze...
[TABLE]
[TR="bgcolor: transparent"]
[TD="bgcolor: transparent"]Dela apostolska 3:13[/TD]
[TD="bgcolor: transparent"]Bog Avraamov i Isakov i Jakovljev, Bog otaca našijeh, proslavi sina svojega Isusa,[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

U potpunosti je jasno da se radi o Jehovi!
U cije ime je Hrist dosao na zemlju?...u svoje sigurno nije.

Jovan 12:13 Uzeše grane od finika i iziđoše mu na susret, i vikahu govoreći: osana! blagosloven koji ide u ime Gospodnje, car Izrailjev.

Samo ime "Isus" je grcka forma hebrejskog imena Jesua i znaci, "Jehova je spasenje".

Pozdrav.
ti si bas pravi takticar,samo taktika ti ne ide bas u prilog u postu. sam kazes pa poreknes. Kazes da glasovnica Isusovog imena znaci jehosua,ili Josua,skracenica kod jevreja od jehosua,a to znaci jahve je spasenje,ili kako jos pise prorocki da ce Jahve doci da bude jedini Spasitelj coveka,ljudi na zemlji! pa sad ako je covek koji je hodao u palestini nazvan isus ,ko je on onda bio? koje je on to ime objavioako ne prorocko ime spasenja Jahve Spasava. Jahve Spasitelj.vidis,pisao sam ovde sa laodikejom,da upravo je jovan 17 6. red Isus rekao da je objavio ime ljudima pozvanim za nebo,ne svima,jer kome sin hoce kazati ko je otac,niko ne zna oca do sin. sad u 3.redu kaze takodje da je ovo vecni zivot. poznati Jedinoga Boga (Jahvea) i onoga kopga salje Isusa Hrista,dakle poznati strogo Jedinoga(nema kalkulacija da je Isus druga osoba) strogo poznati u poslanom Jedinoga Jahvea jeste vecni zivot. mislis li da jevreji pod kajafom nisu znali ime Bogu kojemu su sluzili?! neverovatno! pa sto onda to Isus kaze da nece imati spasenje isti? zasto nece,kad su kao i ti poznali perfekt i znali Jahvino spoznanje imena kao i js danaas? a ipak nemaju spasenje! upravo jer je Isus rekao da je objavio ime Bozje. koje ime? Jahve su znali ,ali koje onda ime ne primaju i ginu u gresima(jovan,8.gl. )?! pa Jahve Spasenje ili jahve Spasitlej je obavljeno ime spasenja. a to sam si rekao nosi ime prevedeno na srpski,Isus! zato je pisano u delima 4. i drugde na krstenju svakom daNEMA DRUGO IMENA KOJIM BI SE MI POD NEBOM MOGLI SPASTII OSIM IMENA ISUSA HRISTA NAZARECANINA!! tako na zalost ni js kao ni kajafa i jevreji danas ne prepoznaju (a misle da znaju) Bozje spasavajuce ime,i ne mogu razumeti i prepoznati Jedinog Jahvea u poslanom Isusu Hristyu,sto je vecni zivot,i ovo je svedocanstvo Bozje ,a ono je vece od ljudskoga,crkvenoga.

Učlanjen(a)
25.02.2013
Poruka
3
Izvini,ali primecujem da vam se cela vera vrti samo oko imenai kraljevstva koje ce biti sa 144.000 sledbenika.Pa me zanima shta ce biti sa ostalim sledbenicima ? I kako je to ziveti kad ti je jedina misao kad ce biti kraj,kako ce biti tada i shta te onda cheka ? Zar to nije preveliki pritisak !? Kakva je to religija koja ti ne dozvoljava da chitash nesto shto govori loshe o kuli strazara? Ako ste vec toliko sigurni u svoju veru kako bi takvo neshto moglo da ti promeni pogled na "pravu istinu" ?

Učlanjen(a)
25.02.2013
Poruka
3
Izvini,ali primecujem da vam se cela vera vrti samo oko imenai kraljevstva koje ce biti sa 144.000 sledbenika.Pa me zanima shta ce biti sa ostalim sledbenicima ? I kako je to ziveti kad ti je jedina misao kad ce biti kraj,kako ce biti tada i shta te onda cheka ? Zar to nije preveliki pritisak !? Kakva je to religija koja ti ne dozvoljava da chitash nesto shto govori loshe o kuli strazara? Ako ste vec toliko sigurni u svoju veru kako bi takvo neshto moglo da ti promeni pogled na "pravu istinu" ?

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535

Pozdravljam te Ejpril!

Osnovna i najvažnija tema Biblije je Božje Kraljevstvo, uređenje našeg Stvoritelja koje će rešiti sve probleme na zemlji. To je sasvim u skladu sa namerom našeg Kreatora koja je ostala ista od samog početka stvaranja-večni život savršenog čovečanstva u raju na zemlji. Jehovini svedoci ne razmišljaju o kraju, naprotiv, razmišljaju o onome što čine-propovedanje dobre vesti o Božjem Kraljevstvu i napor da se, što je moguće većem broju ljudi na svim mogućim jezicima sveta, objavi ova dobra vest! Bilo bi to strašno kada bi konstantno razmišljali o kraju. Niko od ljudi na zemlji ne zna tačno kada će kraj ovog zlog sotonskog sistema stvari. Biblija tačno i precizno opisuje šta nas čeka u budućnosti: poslušno stanovništvo koje živi Bibliju i praktikuje principe Biblije preživeće uništenje Đavolovog sistema, trenutnog sistema u kome je on vladar, dok će neposlušno stanovništvo, osobe koje odbacuju dobru vest o Božjem Kraljevstvu i ne priznaju Božje Kraljevstvo biti uništeni zajedno sa vladarom ovog sistema stvari, Sotonom!

Meni, niti bilo kom Jehovinom svedoku religija ne brani da čitam bilo šta, niti mi zabranjuje da činim bilo šta! Svako od nas donosi odluku o tome šta čini na temelju savesti koju svako od nas školuje proučavajući Bibliju. Sve ono što se govori protiv Organizacije Jehovinih svedoka je kleveta i bezočna laž. Niko ko nije deo organizacije Jehovinih svedoka, naročito oni koji ne poznaju Bibliju ne mogu bolje da poznaju organizaciju od jednog Jehovinog svedoka koji je deo te iste organizacije. Iz tih jednostavnih razloga nemam nameru da čitam gluposti i dezinformacije koje se fabrikuju protiv Božje organizacije. Da je to tačno navešću samo jedan, jedini dokaz, naime da je organizacija Jehovinih svedoka takva kakvom protivnici i klevetnici pokušavaju da je prikažu mnoge države u svetu bi strogo zabranile postojanje Jehovine organizacije i krivično bi gonile osnivače ovakve organizacije dok bi njihove pripadnike strogo kažnjavali i zatvarali. Dakle vrlo brzo bi se propovednička aktivnost sprečila i Jehovini svedoci bi bili vrlo brzo razbijeni i rastureni! Ipak vidimo da to nije slučaj, naprotiv, Jehovini svedoci propovedaju slobodno u čitavom svetu u više od 230 zemalja i na svim mogućim jezicima koji postoje, dok broj svedoka nezaustavljivo raste iz godine u godinu bez obzira što se vodi neumorna kampanja da se propovedanje dobre vesti o Božjem Kraljevstvu spreči na razne načine od kojih je jedan klevetanje i širenje odvratnih i bezočnih laži o nama. Dakle da je ovo organizacija običnih ljudi, propala bi i bila bi odavno rasturena, međutim jasno je da je Jehova iza ove propovedničke delatnosti i sam On želi da se Biblija i dobra vest iz Biblije propoveda.

Svakako da čitam i druge stvari koje me zanimaju.

;)

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538

znas zasto oni to uce i zasto im se to svidja? pa zato sto budni sanjaju xD 144.000 sledbenika ce biti spaseno a ovi ostali jbg isu bili jehovini svedoci axaxaxaxaaxa

Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
Katastrofili! Skoro svu svoju životnu energiju. Osećaje, misli, svoju svrhu postojanja ste podredili nagoveštanju katastrofe koja se neće desiti. Živeti u strahu od katastrofe i taj isti bolesni strah besomučno širiti oko sebe. Zar vam je to bit postojanja? Zar vam je to duhovno ispunjenje? Zar u tome vidite svrhu života? Ovo nisu nikakve izmišljotine o vama. Ove reči vi potvrđujete skoro svakim svojim dahom. Svojim neprijateljima smatrate sve koji ne osećaju vaše patološke strahove, sve ljude koji se ne srame pokazati svoje osećaje ljubavi, hrabrosti, odanosti, privrženosti, poštenja, i mnoge druge plemenite osećaje, jer vi ste nesposobni za iste. Šta se tiče ljubavi, hrabrosti i odanosti, tu ste potpuno osećajno impotentni ukoliko ste mužjaci, a ženke su vam frigidne šta se tiče navedenih osećaja. Kakvo traćenje života. Meni je vas žao. Lično za vas osećam sažaljenje. Ja vas ne mrzim premda bi vi to hteli. Imam dovoljno ljuibavi za sve vas ali ne i razumevanja. (da si slučajno ne umislite nešto) Katastrofili!

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Malecki I,
imam za tebe neka pitanja. Posto su Jehovini svjedoci izucavatelji Biblije, vjerujem da ti nece biti tesko da mi odgovoris i potkrijepis odgovarajucim retcima iz Biblije, citirajuci ono(a) mjesto(na) na kojima se o tome uopste pise, pri cemu svoje misljenje (ili opste misljenje JS) mozes zadrzati za sebe ukoliko se razlikuje od onoga sto pise u Bibliji. B^Radovalo bi me ukoliko bi odmah napisao i razlike izmedju Biblije JS (Novi svet) i stare Biblije, na primjer neke iz katolicke ili pravodlavne crkve:

1. Da li je Adam vidio Boga? Da li je Eva vidjela Boga? Da li je Sotona vidio Boga?

2. Ko je (ili sta je) prvenac Bozjeg stvaranja?

3. Kada su stvoreni andjeli?

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Malecki I,
imam za tebe neka pitanja. Posto su Jehovini svjedoci izucavatelji Biblije, vjerujem da ti nece biti tesko da mi odgovoris i potkrijepis odgovarajucim retcima iz Biblije, citirajuci ono(a) mjesto(na) na kojima se o tome uopste pise, pri cemu svoje misljenje (ili opste misljenje JS) mozes zadrzati za sebe ukoliko se razlikuje od onoga sto pise u Bibliji. B^Radovalo bi me ukoliko bi odmah napisao i razlike izmedju Biblije JS (Novi svet) i stare Biblije, na primjer neke iz katolicke ili pravodlavne crkve:

1. Da li je Adam vidio Boga? Da li je Eva vidjela Boga? Da li je Sotona vidio Boga?

2. Ko je (ili sta je) prvenac Bozjeg stvaranja?

3. Kada su stvoreni andjeli?
Harry ti treba malo da odes do psihijatra!Tek sad vidim da ti pojma nemas o bibliji kad si postavio takva tri pitanja.

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Harry ti treba malo da odes do psihijatra!Tek sad vidim da ti pojma nemas o bibliji kad si postavio takva tri pitanja.

Pozdrav od Gere.

nemoj kod psihijatra, to ti je jedan veliko zlo od strane drzave, to ti je drzavna institucija zla, mrzi me sad da pisem o psihijatriji i njihovim budalastinama i ne poznavanju ljudskog uma a i nije tema
znas kako kazu? batina je iz raja izasla ali hipnoza je definitivno iz pakla izasla

Natrag