ti si bas pravi takticar,samo taktika ti ne ide bas u prilog u postu. sam kazes pa poreknes. Kazes da glasovnica Isusovog imena znaci jehosua,ili Josua,skracenica kod jevreja od jehosua,a to znaci jahve je spasenje,ili kako jos pise prorocki da ce Jahve doci da bude jedini Spasitelj coveka,ljudi na zemlji! pa sad ako je covek koji je hodao u palestini nazvan isus ,ko je on onda bio? koje je on to ime objavioako ne prorocko ime spasenja Jahve Spasava. Jahve Spasitelj.vidis,pisao sam ovde sa laodikejom,da upravo je jovan 17 6. red Isus rekao da je objavio ime ljudima pozvanim za nebo,ne svima,jer kome sin hoce kazati ko je otac,niko ne zna oca do sin. sad u 3.redu kaze takodje da je ovo vecni zivot. poznati Jedinoga Boga (Jahvea) i onoga kopga salje Isusa Hrista,dakle poznati strogo Jedinoga(nema kalkulacija da je Isus druga osoba) strogo poznati u poslanom Jedinoga Jahvea jeste vecni zivot. mislis li da jevreji pod kajafom nisu znali ime Bogu kojemu su sluzili?! neverovatno! pa sto onda to Isus kaze da nece imati spasenje isti? zasto nece,kad su kao i ti poznali perfekt i znali Jahvino spoznanje imena kao i js danaas? a ipak nemaju spasenje! upravo jer je Isus rekao da je objavio ime Bozje. koje ime? Jahve su znali ,ali koje onda ime ne primaju i ginu u gresima(jovan,8.gl. )?! pa Jahve Spasenje ili jahve Spasitlej je obavljeno ime spasenja. a to sam si rekao nosi ime prevedeno na srpski,Isus! zato je pisano u delima 4. i drugde na krstenju svakom daNEMA DRUGO IMENA KOJIM BI SE MI POD NEBOM MOGLI SPASTII OSIM IMENA ISUSA HRISTA NAZARECANINA!! tako na zalost ni js kao ni kajafa i jevreji danas ne prepoznaju (a misle da znaju) Bozje spasavajuce ime,i ne mogu razumeti i prepoznati Jedinog Jahvea u poslanom Isusu Hristyu,sto je vecni zivot,i ovo je svedocanstvo Bozje ,a ono je vece od ljudskoga,crkvenoga.Potrudi se da ga otkrijes, Hrist ga je sigurno obznanio i za njega je ono veoma vazno!
Jovan 17:26 I pokazah im ime tvoje, i pokazacu:
Apostolima, koji su imali direktan kontakt sa Hristom je u potpunosti jasno kako se Bog zove. Nesto ranije sam govorio o tome. Procitaj sta Petar kaze...
[TABLE]
[TR="bgcolor: transparent"]
[TD="bgcolor: transparent"]Dela apostolska 3:13[/TD]
[TD="bgcolor: transparent"]Bog Avraamov i Isakov i Jakovljev, Bog otaca našijeh, proslavi sina svojega Isusa,[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
U potpunosti je jasno da se radi o Jehovi!
U cije ime je Hrist dosao na zemlju?...u svoje sigurno nije.
Jovan 12:13 Uzeše grane od finika i iziđoše mu na susret, i vikahu govoreći: osana! blagosloven koji ide u ime Gospodnje, car Izrailjev.
Samo ime "Isus" je grcka forma hebrejskog imena Jesua i znaci, "Jehova je spasenje".
Pozdrav.