Član
- Učlanjen(a)
- 06.02.2010
- Poruka
- 535
:hi:
Mislim da nisu, na vrata nisu nikada a na ulici mislim da nisu!
Verovatno ćeš ih upoznati!
smile3
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
:hi:
Mislim da nisu, na vrata nisu nikada a na ulici mislim da nisu!
Vrlo jednostavno:sekta je svako ucenje koje odstupa od onog koje je utvrdjeno odredjenim kanonima.JS mogu da propovedaju hriscanstvo i da veruju u Gospoda Isusa Hrista i da zive veoma posveceno svojoj veri, ali njihovo ucenje odudara od onoga koje je utvrdjeno na Vaseljenskim Saborima, dakle propovedaju ucenje koje nije isto, vec "lici".:hi: Crvenadać!
Mislim da je preoštro i bez osnova svrstati ih u sekte jer JS propovedaju hrišćanstvo i sledbenici su Isusa Hrista. Budi ljubazna po nam objasni na osnovu čega si ih svrstala u sekte?
:hi2:
:hi: Crvenadać!
Mislim da je preoštro i bez osnova svrstati ih u sekte jer JS propovedaju hrišćanstvo i sledbenici su Isusa Hrista. Budi ljubazna po nam objasni na osnovu čega si ih svrstala u sekte?
:hi2:
Vrlo jednostavno:sekta je svako ucenje koje odstupa od onog koje je utvrdjeno odredjenim kanonima.JS mogu da propovedaju hriscanstvo i da veruju u Gospoda Isusa Hrista i da zive veoma posveceno svojoj veri, ali njihovo ucenje odudara od onoga koje je utvrdjeno na Vaseljenskim Saborima, dakle propovedaju ucenje koje nije isto, vec "lici".
A nego na cijim ucenjima bi bilo zasnovano, prijatelju?Koje je to učenje? Da li je to učenje zasnovano na principima Biblije?
Koliko vidim, Kalista ti je već odgovorila na pitanje i rekla ti isto ono što bih ti i ja rekla. A nisam ih ja svrstala u sekte, svrstali su se sami, svojim načinom tumačenja hrišćanske vere.
Ako te baš zanima ova tema, vezana za sekte, možeš da pogledaš nešto od knjiga na tu temu, ima ih i kod nas na forumu. Na primer knjigu Zorana Lukovića. Izvoli.
http://serbianforum.org/domace-knjige/9544-zoran-d-lukovic-verske-sekte.html
A nego na cijim ucenjima bi bilo zasnovano, prijatelju?