Jehovini svedoci!

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Brate Gera, tvoji tako konstruktivni i logocni komentari koji su u skladu sa Bibliujom zaista me odusevljavaju.
Mora da kazem da si dobro razumeo Bibliju. Isto tako imam jako dobro misljenje o bratu Poelbusteru, njegov svaki komerntar je na mestu.

Da, bio sam vise puta na njihovim proucavanjima u nekoliko zemalja Evrope i Amerike. Oni su samo papagaji. Ucitelj procdita tekst, postavi pitanje, a odgovor se vec nalazi napisan na kraju clanka, tako da vernici samo ponavljaju. Kod njih niko nije slobodan da javno postavi svoje pitanje, ono sto on razume ili ne razume, svako je duzan da sledi samo misljenje "vernog roba" i tu mu je cela mudrost.

Nisu ni oni svi nerazumni i tako grubi kao neki sto su ovde, ima ih i dobrih.
Ja decenijama u raznim zemljama imao sam dobre prijatelje medju njima, samo oni dobri i pozitivni, obicno ne ostanu zauvek u Kuli strazari. Dobri ljudi ne mogu da progledaju, kad nisu slobodni da kazu sta misle, niti smeju da iskazu vsoju sumnju i nezadovoljstvo.
Ja mislim da je za mnoge od njih internet blagoslov, jer ovde imaju priliku da cuju i ono sto nikad nece cuti od Kule strazare.

Dobro si primetio njihovu odbojnost prema Svetoj vecer - pricesti. Ja sam bio prisutan na Uskrs, to je jedini dan kad oni sluze pricest.
Tacna sa hlebom (nahorom) i vinom ide izmedju redova od ruke do ruke, ali ja nisam video nikoga da uzima ni hleb ni vino.

Ocito je da oni ne razumeju Hrisatove reci: "Ako ne jedete tela Sina covecijega, necete imati zivota u sebi. Koji jede moje telo i pije moju krv ima zivot vecni i ja cu ga vaskrsnuti u poslednji dan... Koji jede telo moje i pije krv moju stoji u meni i ja u njemu." Jovan 6,53-56.

Ti dobri ljudi, pogresno su nauceni pa pokazuju prezrenje prema zrtvi Gospoda Isusa Hristas i odbacuju dar spasenja koji je jedino u Hristu Isusu Gospodu nasemu.

Sve najbolje

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Brate Gera, tvoji tako konstruktivni i logocni komentari koji su u skladu sa Bibliujom zaista me odusevljavaju.
Mora da kazem da si dobro razumeo Bibliju. Isto tako imam jako dobro misljenje o bratu Poelbusteru, njegov svaki komerntar je na mestu.

Da, bio sam vise puta na njihovim proucavanjima u nekoliko zemalja Evrope i Amerike. Oni su samo papagaji. Ucitelj procdita tekst, postavi pitanje, a odgovor se vec nalazi napisan na kraju clanka, tako da vernici samo ponavljaju. Kod njih niko nije slobodan da javno postavi svoje pitanje, ono sto on razume ili ne razume, svako je duzan da sledi samo misljenje "vernog roba" i tu mu je cela mudrost.

Nisu ni oni svi nerazumni i tako grubi kao neki sto su ovde, ima ih i dobrih.
Ja decenijama u raznim zemljama imao sam dobre prijatelje medju njima, samo oni dobri i pozitivni, obicno ne ostanu zauvek u Kuli strazari. Dobri ljudi ne mogu da progledaju, kad nisu slobodni da kazu sta misle, niti smeju da iskazu vsoju sumnju i nezadovoljstvo.
Ja mislim da je za mnoge od njih internet blagoslov, jer ovde imaju priliku da cuju i ono sto nikad nece cuti od Kule strazare.

Dobro si primetio njihovu odbojnost prema Svetoj vecer - pricesti. Ja sam bio prisutan na Uskrs, to je jedini dan kad oni sluze pricest.
Tacna sa hlebom (nahorom) i vinom ide izmedju redova od ruke do ruke, ali ja nisam video nikoga da uzima ni hleb ni vino.

Ocito je da oni ne razumeju Hrisatove reci: "Ako ne jedete tela Sina covecijega, necete imati zivota u sebi. Koji jede moje telo i pije moju krv ima zivot vecni i ja cu ga vaskrsnuti u poslednji dan... Koji jede telo moje i pije krv moju stoji u meni i ja u njemu." Jovan 6,53-56.

Ti dobri ljudi, pogresno su nauceni pa pokazuju prezrenje prema zrtvi Gospoda Isusa Hristas i odbacuju dar spasenja koji je jedino u Hristu Isusu Gospodu nasemu.

Sve najbolje

Brate Mico ja se uvek trudim da sve stavim-citiram iz Biblije,jer je upravo Biblja je "Oruzje i oklop Bozji" u koje se trebamo mi obuci,a ne sarene knjizice KS-re.

Kazes da su moji komentari konstruktivni i logicni? Da u tome mi pomaze sama tirazna knjiga na svetu"BIBLIJA"rec Bozja.

Bog je jasno rekao u Bibliji sve sto je imao da kaze coveku,i ako se covek otvori Bogu i bog ce njemu otvoriti "OCI" da vidi sta cita u Bibliji.
Biblija je dovoljna za razumevanje bez ikakvih sarenih knjizica KS-re,Samo slepac nevidi da je Gospod Isus Hrist "CENTRALNA LICNOST BIBLIJE"

A JS-ci su takvi slepi su i misle da izucavaju Bibliju, dok u stvari izucavaju nametnutu doktrinu KS-re.

Ja sam po nekad sokiran kad im stavim citate na grckom-s prevodom,da je Isus "Logos-Teos"a oni meni tetramaton iz starog zaveta kao navodno to je pravi prevod gde pise "Jehova" a da nepisem sad koliko im je "POELBUSTER" postavio originalnih gramaticki ispravnih citata iz ("Kingdom interlinear translations") originalni grcki spisi!!!

Oni mislim na ove ovde okorele JS-ke na forumu,koji nas u oci prave idiotima kao da neznamo sta citamo.

Da brate Miko moji su komentari takvi kao sto kazes jer se koristim samo i samo i samo Biblijom,i svako ko kaze da lazem nije ni svestan da u stvari kaze da laze (BOG) pa neka nas bog rasudi nas i JS-ke.Dali laze Bog sto je dao svoje reci u Bibliji ili KS-re koja utura po celom svetu laznu doktrinu o nasem Gospodu Isusu Hristu koja uci da je Isus prosto stvoren,covek i nista vise.

Nije mi jasno zasto toliko zele da unize naseg Gospoda?Kao sto to rade muslimani,Jude,jevreji itd.

Ja licno mislim da je sve to deo plana "Novog Svetskog poretka" a tu nasemu gospodu nema mesta vec se montira mesto za "ANTIHRISTA" koji treba da se ustolici kao svetcki car i tolko posle toga dolazi Nas Gospod s neba kada ce ga ugledati svako oko i pokloniti svako koleno i priznati ga svaki jezik!!! ove reci su iz Biblije,gde se vidi da je razumnom dovoljno da shvati da je Isus Gospod i Bog.

Pise Mika:Nisu ni oni svi nerazumni i tako grubi kao neki sto su ovde, ima ih i dobrih.

Gera pise: Ovde si potpuno u pravu slazem se.

Pise Mika:Dobro si primetio njihovu odbojnost prema Svetoj vecer - pricesti. Ja sam bio prisutan na Uskrs, to je jedini dan kad oni sluze pricest.

Gera pise: I ovde si u pravu !!! dali znas kome ide na ruku da se ljudi ne pricescuju i nedobiju zivot vecni? Pa naravno sotoni jer je neprijatelj ljudima od pocetka.

Pozdrav brate Miko,da bude Gospod nas na svim putevima tvojim i da te vodi u istinu Bozju amen.

Član
Učlanjen(a)
16.11.2011
Poruka
188

Pise Mika:Dobro si primetio njihovu odbojnost prema Svetoj vecer - pricesti. Ja sam bio prisutan na Uskrs, to je jedini dan kad oni sluze pricest.

Gera pise: I ovde si u pravu !!! dali znas kome ide na ruku da se ljudi ne pricescuju i nedobiju zivot vecni? Pa naravno sotoni jer je neprijatelj ljudima od pocetka.
Taj sto te uci zaboravlja ko uzima te simbole (hleb i vino)doslovno samo oni koji idu na nebo (pomazanici ), a nama sa zemaljskom nadom samo na spomen da se setimo na Isusa Luka22:19.19 I uzeo je kruh, zahvalio Bogu, razlomio ga i dao im te rekao: “Ovo predstavlja tijelo moje koje će se dati za vas. Činite ovo meni na spomen mi ne uzimamo simbole sa zemaljskom nadom vec ide od ruke do ruke na spomen Isusa

. I to nije nikakav uskrs nisu to adventisti malo je pobrkao loncice.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ako je Isus bio Bog kako je mogao da se moli Bogu? Da li se Isus molio samom sebi?

Pitanje: Ako je Isus bio Bog kako je mogao da se moli Bogu? Da li se Isus molio samom sebi?

Odgovor:
Da bismo shvatili kako se Isus kao Bog na zemlji, moli svom Ocu na nebu, treba da razumemo da su večni Otac i večni Sin imali večni odnos pre nego što je Isus uzeo ljudski oblik. Molim vas da pročitate Jovan 5:19-27, posebno stih 23 gde Isus uči da je Otac poslao Sina (vidi takođe Jovan 15:10).

Isus nije postao Božiji Sin onda kada se rodio u Vitlejemu. On je oduvek bio Sin Božiji od večne prošlosti, još uvek je i zauvek će biti.

Isaija 9:6 nam kaže da je Sin dat i da je Dete rođeno. Isus je oduvek bio deo Trojstva, zajedno sa Svetim Duhom. Trojstvo je oduvek postojalo, Bog Otac, Bog Sin i Bog Duh, ne tri Boga, već jedan Bog koji postoji u tri osobe. Isus je učio da su On i Otac jedno (Jovan 10:30), koje označava da su On i Otac isti u suštini i u srži. Otac, Sin i Sveti Duh tri podjednako ravne osobe koje postoje kao Bog. Ove tri osobe su imale, i uvek će imati večni odnos.

Kada je Isus, večni Sin Božiji, uzeo na sebe bezgrešno ljudsko telo on je takođe na sebe uzeo obličje sluge, odustajući od svoje nebeske slave (Filipljanima 2:5-11).
Kao Bog čovek, on je morao da se nauči poslušnosti (Jevrejima 5:8) svom Ocu kada ga je Satana kušao, kada su ga ljudi optuživali, kada su ga njegovi odbacili, i na kraju raspeli.
Njegove molitve njegovom nebeskom Ocu su bile molitve za snagu (Jovan 11:41-42) i mudrost (Marko 1:35, 6:46). Njegovo moljenje pokazuje njegovu zavisnost od njegovog Oca da bi kao čovek mogao da izvrši Očev plan za spasenje, kao što se vidi u Hristovoj prvosvešteničkoj molitvi u Jovanu 17. Njegovo moljenje pokazuje da se na kraju podčinio Očevoj volji, da ode na krst i plati cenu (smrt) zato što smo mi prekršili Božiji zakon (Matej 26:31-46). Naravno, on je ustao iz groba, i time obezbedio oproštenje i večni život za one koji se pokaju od greha i poveruju u njega kao Spasitelja.

Za Boga Sina nije problem da se obrati Bogu Ocu. Kao što smo već pomenuli, oni su imali večni odnos pre nego što je Hrist postao čovek. Ovaj odnos je pokazan u Evanđeljima da bismo mi mogli da vidimo kako je Sin Božiji u svojoj ljudskosti izvršio Očevu volju, i time otkupio spasenje njegove dece (Jovan 6:38). Hristova postojana potčinjenost njegovom nebeskom Ocu je bila osnaživana i fokusirana kroz njegov molitveni život. Hristov primer molitve je nešto što mi treba da sledimo.

Isus Hrist ništa manje nije bio Bog na zemlji zbog toga što se molio svom Ocu na nebesima. On je pokazao kako je potrebno čak i neko sa bezgrešnom ljudskom prirodom da ima živ molitveni život da bi bio u stanju da ispuni Očevu volju. Isusovo moljenje Ocu je bila demonstracija njegovog odnosa u okviru Svetog Trojstva i primer za nas kako i mi moramo da se oslanjamo na Boga kroz molitvu za snagu i mudrost koje su nam potrebne. S obzirom da je Hrist, kao Bog čovek imao potrebu da ima živ molitveni život, tako treba da ga imaju i Hristovi sledbenici danas.

Ako je Isus bio Bog kako je mogao da se moli Bogu? Da li se Isus molio samom sebi?

[h=1]Šta je to ipostasno jedinstvo? Kako Isus može da bude i Bog i čovek u isto vreme?[/h]

Pitanje: Šta je to ipostasno jedinstvo? Kako Isus može da bude i Bog i čovek u isto vreme?

Odgovor:
Ipostasno jedinstvo je izraz koji se koristio da se opiše kako je Bog Sin, Isus Hrist, uzeo ljudsku prirodu, a istovremeno ostao u potpunosti Bog. Isus je oduvek bio Bog (Jovan 8:58, 10:30), ali pri utelovljenju Isus je postao ljudsko biće (Jovan 1:14). Ono što je dodato ljudskoj prirodi je Isusova božanska priroda, koji je Bog-čovek.Ovo se zove ipostasno jedinstvo, Isus Hrist, jedna Osoba, u potpunosti Bog i u potpunosti čovek.

Isusove dve prirode, ljudska i božanska, su nerazdvojne. Isus će zauvek biti Bog-čovek, u potpunosti Bog i u potpunosti ljudsko biće, dve različite prirode u jednoj Osobi. Isusova ljudska priroda nije pomešana sa božanskom prirodom, već su ujedinjene bez da su izgubile svoj različit identitet. Isus je ponekad funkcionisao sa ljudskim ograničenjima (Jovan 4:6, 19:28) a ponekad je koristio silu svoje božanske prirode (Jovan 11:43; Matej 14:18-21). Ali u oba slučaja, Isusovo delovanje je bilo delovanje jedne Osobe. Isus je imao dve prirode, ali jednu ličnost.

Doktrina ipostasnog jedinstva je pokušaj da se objasni kako je moguće da je Isus bio i Bog i čovek u isto vreme. Međutim, u krajnjoj liniji, mi nismo u stanju u potpunosti da shvatimo ovu doktrinu. Za nas je nemoguće da u potpunosti razumemo kako Bog deluje. Mi, ljudska bića sa ograničenim umom ne treba da očekujemo da možemo u potpunosti da razumemo beskonačnog Boga. Isus je Božiji Sin, po tome što je začet kroz Svetog Duha (Luka 1:35). Ali to ne znači da Isus nije postojao pre nego da je bio začet. Isus je postojao oduvek (Jovan 8:58, 10:30). Kada je Isus začet, postao je ljudsko biće iako je već bio Bog (Jovan 1:1, 14).

Isus je i Bog i čovek. Isus je oduvek bio Bog, ali nije postao ljudsko biće sve dok nije bio začet u Mariji. Isus je postao ljudsko biće da bi mogao da se poistoveti sa našim stradanjima (Jevrejima 2:17) i što je još važnije, da bi mogao da umre na krstu i da plati za naše grehe (Filipljanjima 2:5-11). Ipostastaska unija uči da je Isus u potpunosti ljudsko biće i u potpunosti Bog, i da nema mešanja između dve prirode, i da je On jedna Osoba, zauvek.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Taj sto te uci zaboravlja ko uzima te simbole (hleb i vino)doslovno samo oni koji idu na nebo (pomazanici ), a nama sa zemaljskom nadom samo na spomen da se setimo na Isusa Luka22:19.19 I uzeo je kruh, zahvalio Bogu, razlomio ga i dao im te rekao: “Ovo predstavlja tijelo moje koje će se dati za vas. Činite ovo meni na spomen mi ne uzimamo simbole sa zemaljskom nadom vec ide od ruke do ruke na spomen Isusa

Taj koji mene uci je sam Isus Hrist i Biblija Bozja rec!!!!

Zasto spamas? gde su odgovori na postove #1903,#1909,i najbitniji post #1910????

A o pricescu cemo kasnije iako sam vec postavio mnogo puta, da ko nebude jeo i pio od hristove ploti i krvi nece naslediti zivot vecni!!! kasnije cemo o tome sad daj odgovore za "SUBOTU" Na postove koje postavih ovde pod rednim brojevima.#1903.#1909,#1910,na prosloj strani.

pozdrav brate gedon.

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251

POSTOVANJE hARMAG4EDONU, hvala ti sto si nam objasnio kako se vi odnosite prema Svetoj veceri.

Meni je dobro poznato vase ucenje o tom predmetu.

Ne postoji biblijsko objasnjenje da je Sveta vecera samo za 144,000. Hristos nigde nije rekao da samo oni imaju pravo na te ambleme, Niti su to ucili i praktikovali apostoli, nego je to Hristos predao svojoj Crkvi. Brate dragi, pa Hristova milost je dostupna svima i svima nama je potrebna.
To nijedna hriscanska zajednice ne uci sto vi ucite.
Bojim se da je Gera u pravu da je to cilj velikog neprijatelja nasih dusa da nas odvoji od jedinog izvora spasenja.

Harmagedone, molim te kao brata, obrati paznju na reci apostola Pavla:

"Jer kad god jedete ovaj hleb i casu ovu pijete, smrt Gospodnju obznajujete, dokle ne dodje... Ali covek da ispituje sebe pa onda od hleba da jede i od case da pije, jer koji nedostojno jede i pije sud sebi jede i pije ne razlikujuci tela Gospodnjega." 1. Korincanima 11,23-29.
Vidis brate, ne pise da za spomen Hristovog stradanja treba da se pronesu hleb i vino, nego se savetuje da se za tu uspomenu jede hleb i pije vino, a vi to ignorisete i podcenjujete.

Ono sto je toliko vazno, vi to odbacujete, a borite se protiv fransfuzije o kojoj Biblija nista ne govori..

Razmisli o ovome jer je zaista veoma vazno.
------------------

Ma nisam ja nista pobrkao loncice nego ti izgleda ne znas ni kada se to pronosi ispred vasih ociju.
Zar nije na dan stare pashe? To je vreme kad ceo hriscanski svet praznuje Uskrs, koji i jeste uspomena na Hristovo vaskrsenje.

Sve najbolje

Član
Učlanjen(a)
16.11.2011
Poruka
188
Taj koji mene uci je sam Isus Hrist i Biblija Bozja rec!!!!

Zasto spamas? gde su odgovori na postove #1903,#1909,i najbitniji post #1910????

A o pricescu cemo kasnije iako sam vec postavio mnogo puta, da ko nebude jeo i pio od hristove ploti i krvi nece naslediti zivot vecni!!! kasnije cemo o tome sad daj odgovore za "SUBOTU"
pozdrav brate gedon.
Sta ce ti to jadan ne bio vidis da ljudi imaju problema sa time : Međunarodna datumska granica i dan počinka

Međunarodna datumska granica zadaje muke onima koji vjeruju da se tjedni dan počinka mora držati u isto vrijeme u cijelom svijetu. Datumska granica je zamišljena linija koja se većim dijelom proteže kroz Tihi ocean i uglavnom prati 180. meridijan. Države sa zapadne strane datumske granice jedan su dan ispred onih s istočne strane.
Naprimjer kad je na Fidžiju i Tongi nedjelja, na Samoi i Niueu je subota. Dakle ako netko tko živi na Fidžiju drži subotu kao dan počinka, njegovi suvjernici na Samoi, koja je udaljena otprilike 1 140 kilometara, u to vrijeme rade jer je ondje petak.
Adventisti sedmog dana na Tongi drže nedjelju kao dan počinka zato što žele imati dan počinka u isto vrijeme kad i njihovi suvjernici na Samoi, koja je udaljena nešto više od 850 kilometara. No adventisti sedmog dana koji žive na Fidžiju, udaljenom od Tonge nešto manje od 800 kilometara, u to vrijeme ne počivaju jer je ondje nedjelja, a oni drže dan počinka subotom.

Cuvaj se Subotara mogu lako da zavedu , moras davati velike desetke , posle ti nema spasa, a ti si mi nekako kako te vetar okrene , te si bio sa JS, te si pravoslavac, sada te zanimaju subotari posto si zapeo ko lud na brasno , a kasnije ces biti musliman ili buda ko ce ga znati, mislis li ti malo svojom glavom????? :stupid: toliko odgovora si dobio za subotu , osim toga vidis da subotari imaju problema medju sobom.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Odg. JS-ima na primjedbu iz Biblije "Što me zoveš blagim?"

3) Ko je taj "dobar"?

Pogledajmo sada taj česti prigovor kritika (uglavnom Jehovinih svedoka) Hristovog božanstva koji oni izvlače iz Jevanđelja po Marku 10:17-18, gde Isus kaže: "...što me nazivaš dobrim? Niko nije dobar - osim jednoga Boga". (Karadžić koristi reč "blagi".) Prema njima Isus ovde poriče da je Bog, jer da je Bog priznao bi da je dobar - prihvatio bi hvalu, ne bi je odbacio. No, ovo je proizvoljno tumačenje i nerazumevanje same suštine odeljka.

Treba primetiti da mladić oslovljava Isusa sa "učitelju" (ravi), dakle on ne upotrebljava neki od Mesijanskih naziva ili titula, što nam govori da je on Isusa smatrao kao jednog od mnogih rabina toga vremena. Dalje, izraz "dobar" je zaista u apsolutnom smislu rezervisan samo za Boga, to je nešto što je svaki Jevrejin toga vremena znao (Ps. 86:5; Ps. 100:5; Ps. 103:8; Ps. 106:1, itd). No, Isus nije ukorio mladića što ga je njime častio, On mu nije rekao: "Nemoj mi govoriti da sam ja dobar, jer je samo Bog dobar", već: "Zašto me nazivaš dobrim, kada znaš da je jedino Bog dobar?" Isus je njegov izraz upotrebio kao protiv-pitanje, kojim je hteo iskušati mladićevu veru u Njega. Međutim, bogataš nije bio spreman priznati Isusa za nešto više. Mladić nije imao svesti o stvarnoj Hristovoj veličini, da je imao, najverovatnije bi na Isusovu opasku spremno odgovorio: "Da, zato te i ja nazivam dobrim." Suština cele ove situacije je slična kao sa ženom Hananejkom, no, za razliku od ovoga mladića žena je položila "ispit vere" (Mt. 15:22-28), ona je svesno priznala stvarnu Isusovu veličinu.

Dalje, kao podršku celom ovom tumačenju možemo se pozvati i na Jovan 10, gde Isus sam sebe čak tri puta naziva "dobrim".
Kako to? Zar ne bi bilo nedosledno sa Isusove strane da nešto takvo prvo poriče a zatim da to sebi pripisuje? Naravno, to ne može biti. Iz svega ovoga je jasno da Isus nije mislio ili rekao Ono što mu kritici žele pripisati ili mu "staviti u usta" po njihovom tumačenju Marko 10:17-18. (Naziv "Dobri Pastir" kojim Isus sam sebe oslovljava je direktno pozivanje na Boga kao Pastira, Isaija 40:10-11. Takođe, Psalam 23 govori o "Dobrom Pastiru", a koji je Bog - Jahve.)

Poštovani,
Hrist je dokazao svoju božansku prirodu raznim čudima, uključujući najpre samo vaskrsenje (Ps. 68:20) koje je zauvek promenilo istoriju sveta. Hrist je jasno tvrdio da je On Jahve ("Ja jesam"). On je sam za sebe, kroz svoja dela i učenje jasno dokaza da je božanskog porekla, a ne neki "učitelj", "savršeni čovek" ili samo "proprok", već jedini i Istinski Bog, utelovljeni Bog. Njegovi prvi sledbenici, koji su bili Jevreji i koje bi i najmanja idolatrija sablaznila, su u to verovali i obraćali mu se kao takvom.

Čitaj Harmagedon, čitaj. Naravno ako ti dozvoli stražar sa kule.

Evo gdje je osnivaš JS sahranjen. Tj. ispod čega.

http://www.nowtheendbegins.com/images/cults/charles-taze-russell-mason.jpg

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Sta ce ti to jadan ne bio vidis da ljudi imaju problema sa time : Međunarodna datumska granica i dan počinka

Međunarodna datumska granica zadaje muke onima koji vjeruju da se tjedni dan počinka mora držati u isto vrijeme u cijelom svijetu.

Postovanje Harmagedone,

dao si pogresnu izjavu pa onda ponavljas gluposti Kule strazare.
Pre svega, mozes li nam navesti jednu versku zajednicu koja tako uci da se dan odmora mora drzati u isto vreme po celome svetu? Tako nesto ne postoji. Ako nisi znao, dan se u svim zemljama sveta racuna onda kad nastupi, a ne kad neko zerli da pocne.
Dalit i je poznato da postoje i razlicite zone po kome se racuna vreme?

Bog je prilikom stvaranja postavio granice jednoga dana, a nije covek:
"I BI VECE I BI JUTRO DAN..." 1. Mojsijeva 1,8.13. 19.23.

"OD VECERA DO VECERA PRAZNUJET POCINA SVOJ." 3. Mojsijeva 23,32.

Prema tome svi oni koji postuju Boga i slusaju Njegove zapovesti, slede i biblijsko uputstvo,
kada pocinje taj dan i kad se zvrsava, i tu nema niakvog problema.

Prema tome, ne mozes na svojoj pogresnoj predpostavci da zasnivas neko krivo ucenje.
Kao sto vidite problem postavljaju samo oni koji ne poznaju cinjenice ni Bibliju.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
I niko od JS da odg. na ono gore "Što me zoveš blagim?

Poslednja izmena:
Natrag