Jehovini svedoci!

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Ama covece ,saberi se malo...
Carls Rasel je bio presretan kad je video stvaranje prvog radnickog sindikata,kao prvog znaka bune protiv feudalno-kapitalsitickih DAHIJA,i verske Fundamentolske zatucanosti naroda.
Mislio je da je to kraj ovog prokletog fundamentolskog-feudalno-kapitalsistickog ropstva,ali se prevario zbog nekoliko revolucija i kontrarevolucija.Mislis li da ce se taj sistem odrzati pred Bogom?
Blizu mu je kraj,a dal ce do tada proci jos 100 godina to je potpuno nebitno.
Hoces li da ubijes ljudima nadu u bolje sutra???
Mislis li da Bog ne vidi sta se sve na zemlji radi?
Biblija kaze da on pregleda ljudima i srce i bubrege.
I ne smes da se izjasnis da si protiv radnicke klase?
hahaha
;)

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Pošto Jehovini svedoci nisu naravno videli jednu stranicu evo celog posta pa neka pogledaju svi oni drugi koje interesuje istina o toj organizaciji.

Lepo zvuči kada se ne zna istorija odnosno ono što su isti ti vredni istraživači tvrdili par godina ranije.

Ako ne znate šta je Isus rekao za lažne proroke,znate gde da pogledate.

Ali pre toga pogledajte šta su ti vredni istraživači tvrdili i na osnovu čega ih je onda Isus izabrao!?!

Današnji Jehovini svedoci ne znaju šta su tvrdili njihovi osnivači.Obično se kaže da su imali pogrešna očekivanja.

Nemojmo se zavaravati,ti ljudi koji su za sebe tvrdili da ih je Isus koji je došao nevidljivo 1914 izabrao su isto tako par godina ranije tvrdili da je došao već 1874.

@Harmagedon1
Pogledaj malo na vrh stranice kako se zove tema :)

Dokle ćete da verujete lažnim prorocima?

Otvoriću ti ja novu temu, evo sada ću to uraditi samo zato što mene ne zanimaju ničije opsesije sa JS niti tvoje TROLANJE i SPAMOVANJE foruma sa lažnim prorocima, ovim hoću da ti dam dobru šansu da ti ovde svedočiš samo istinu i da mi ti kao jedan autoritet pojasniš neke stvari.

Čekam te na novoj temi, svako dobro ti želim.

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
ODNOS Jehovinih S. PREMA BOZJEM I MOJSIJEVOM ZAKONU

Svi smo na forumu dobro upoznati da JS, grcevito se drze dveju zapovesti koje su zapisane u Bibliji, a za sve osatale nemare.

Za njih je veoma vazna zapovest: “Ne ubij!”
Da bi ostali verni toj zapovesti ne odbijaju da nose oruzje I da idu u rat.

Ni ja nisam pristalica rata, nego sam pacifista, voleo bih da svi ljudi zive u miru i da napreduju.
Zapovest “Ne ubij!” je deo Bozjeg zakona Dekaloga. 2. Mojsijeva 20, 13.

Druga je zabrana uzimanje krvi kao hranu:
Vecni zakon neka vam bude (Izrailju) od kolena do kolena u svim stanovima vasim: DA NE JEDETE SALA NI KRVI.” 3. Mojsijeva 3,17. Ovo je deo Mojsijevog zakona.

Pitanje za Jehovine svedoke:

Prvo, zbog cega i po kom kriterijumu ste izdvojili samo jednu od deset zapovesti od ostalih devet? Zar nije isto, lagati, krasti, svedociti lazno, prestupati subotu kao i ubiti?

Drugo, ako je, kao sto ucite, zakon Bozji prestao da vazi za hriscane, zasto onda nije presatala i zapovest “Ne ubij!”? Zart ne vidite u tome svoju nedoslednost, cedite komarca a kamilu gutate.

Trece, vi na sva ustra tvrdite da je Mojsijev zakon ukinut, a zabrana o salu i krvi je deo Mojsijevog zakona. Na osnovu cega drzite taj propis iz Mojsijevog zakona?
Ako se njega drzite kao slep za stap, zasto se i ne obrezujete i ne prinosite zrtve?

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Jehovini svedoci ne uzimaju oruzje i ne ubijaju,jer slusaju isusovu zapoved "Ko se maca masi od maca ce i poginuti"
Nije li to rekao Isus Hrist,cak i mnogo vise i sire od toga.
Sto se subote tice,Kolosanima 2:16
[SUP]16[/SUP] Da vas dakle niko ne osuđuje za jelo ili za piće, ili za kakav praznik, ili za mladine, ili za subote.
Sto se obrezanja tice lepo je receno u delima ap15:1,2,19,20
[SUP]1[/SUP] I neki sišavši iz Judeje učahu braću: Ako se ne obrežete po običaju Mojsijevom, ne možete se spasti.
[SUP]2[/SUP] A kad posta rasprava, i Pavle i Varnava ne malo se prepiraše s njima, odrediše da Pavle i Varnava i drugi neki od njih idu gore k apostolima i starešinama u Jerusalim za ovo pitanje.

[SUP]19[/SUP] Zato ja velim da se ne dira u neznabošce koji se obraćaju k Bogu;
[SUP]20[/SUP] Nego da im se zapovedi da se čuvaju od priloga idolskih i od kurvarstva i od udavljenog i od krvi, i što njima nije milo drugima da ne čine.
Ovo je sve dato u Novozavetnim knjigama.
Nema potrebe za obrezanjem,za subotom,za cistim i necistim jelom,ili picem.
nema ubijanja,kurvanja,krvi itd....
Dal je sada jasnije?Jel ima nesto sto nije receno?

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Jehovini svedoci ne uzimaju oruzje i ne ubijaju,jer slusaju isusovu zapoved "Ko se maca masi od maca ce i poginuti"
Nije li to rekao Isus Hrist,cak i mnogo vise i sire od toga.

POSTOVANJE RISE,
HVLA TI STO SI ODGOVORIO NA OVAj moj komentar.
Ja cenim tvoje misljenje iako se u svemnu ne slazemo, ali ima dosta toga u cemu se i slazemo.
Drago mi je da se ti kao covek pravilno postavljas prema sagovorniku, za veliku razliku od Smeska.

TI KAZES DA DRZITE SESTU ZAPOVEST ZATO STO JE ISUS REKAO: "Ko se maca masi od maca ce i poginuti".
ZAISTA ISUS TO JESTE REKAO.
Medjutim, da li se secas da je Isus i ovo rerkao: "Nista ne uzimajte na put, NI STAPA, NI TORBE NI HLEBA NI NOVACA, NITI PO DVE HALJINE DA IMATE." Luka 9,3.
DA LI SE VI JS PRIDRZAVATE SVIH HRISTOVIH UPUTSTAVA ILI SAMO NEKIH?

RISE, DA LI SI IKAD PROCITAO I OVAJ HRISTOV SAVET KOJI JE DAO PRED SAMO STRADANJE:
"ALI SADA KOJI IMA KESU NEKA JE UZME, TAKO I TORBU, A KOJI NEMA NEKA PRODA HALJINU I KUPI MAC (MESARSKI NOZ)." Luka 22,36.
Nosite li vi i MACEVE RISE?
---------------

[SUP]16[/SUP] Da vas dakle niko ne osuđuje za jelo ili za piće, ili za kakav praznik, ili za mladine, ili za subote.
Sto se obrezanja tice lepo je receno u delima ap15:1,2,19,20

ODLICNO RISE, SAMO OVDE NIJE REC O SUBOTI NEGO O JELIMA I PICIMA I GODISNJIM PRAZNICIMA KOJI SU SE NAZIVALI SUBOTAMA.

MEDJUTIM, AKO TI ZBOG OVE PAVLOVE IZJAVE ODBACUJES SUBOTU, KAKO DA NISTE ODBACILI I MOJSIJEVU ZAPOVEST O JEDENJU KRVI? ZAR PAVLE NE GOVORI TU I O JELU I KRVI A NE O TRASFUZIJI?

VIDIS RISE KAKO NISTE DOSLEDNI, JEDNOGA SE FANATICNO DRZITE, A VECINU ISTOGA ODBACUJETE.
DRZITE SE ONOGA STO VAM SE SVIDJA A MNOSTVO ISTINE ODBACUJETE.

Sve najbolje

Član
Učlanjen(a)
16.11.2011
Poruka
188
Ne izvrci pisma , ovako kako si ti napisao ispada da treba da se slavi subota i mladjaci,i da nas ne treba niko osudjivati zbog toga ali to nije tako pogledaj malo ispravan stavak.

Kolos.2:16. Zato neka vam nitko ne govori što da jedete i pijete i neka vam ne zapovijeda da slavite blagdane ili mlađake ili subote, :bafghjd:

Član
Učlanjen(a)
16.11.2011
Poruka
188

RISE, DA LI SI IKAD PROCITAO I OVAJ HRISTOV SAVET KOJI JE DAO PRED SAMO STRADANJE:
"ALI SADA KOJI IMA KESU NEKA JE UZME, TAKO I TORBU, A KOJI NEMA NEKA PRODA HALJINU I KUPI MAC (MESARSKI NOZ)." Luka 22,36.
Nosite li vi i MACEVE RISE?
---------------
Isus je odbacio oružani otpor. Istina, on je uputio svoje apostole da ponesu dva mača u Getsemanski vrt, mjesto gdje će biti uhvaćen. Ali zašto je to učinio? Posjedovanje oružja, ali ne i njegovo korištenje, snažno je pokazalo da se Isusovi sljedbenici ne bi trebali oslanjati na tjelesno oružje. Vrijedno je zapaziti da je Petar nepromišljeno upotrijebio oružje koje mu je bilo dostupno. Isus ga je snažno prekorio zbog tog brzopletog postupka riječima: ”Jer će svi koji se mača hvataju od mača i poginuti“ (Matej 26:36, 47-56, NW; Luka 22:36-38, 49-51).

Pise i ovo Rimljanima 12:17-19 Nikome ne vraćajte zlo za zlo! Činite ono što svi ljudi smatraju dobrim! 18 Ako je moguće, koliko o vama ovisi, budite u miru sa svim ljudima! 19 Ne osvećujte se, ljubljeni, nego dajte mjesta srdžbi Božjoj, jer je pisano: “Moja je osveta, ja ću uzvratiti, kaže Jehova.”

Mi danas nosimo mnogo bolji mac , mac istine Heb.4:12.Jer riječ je Božja živa i djelotvorna, oštrija je od svakog dvosjeklog mača

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Cika Miko
Pre svega,Hvala na lepom komentaru,o fer komentarima.
Spomenuo si Luku 22:36
[SUP]36[/SUP] A On im reče: Ali sad koji ima kesu neka je uzme, tako i torbu; a koji nema neka proda haljinu svoju i kupi nož.
Lepo zapazanje.Sta odavde mozemo nauciti?
Da li je Isus rekao da se sa tim nozem trebamo braniti od ljudi,ili ih pak napadati?
Da li bi Isus tako nesto i pomislio?
Sta mislis zasto je Isus rekao da se KUPI NOZ?
Evo ti odgovora u dve verzije
verzija broj 1.
Rekao je "dosta"nakon sto su mu javili da imaju dva noza.
[SUP]38[/SUP] A oni rekoše: Gospode! Evo ovde dva noža. A On im reče: Dosta je.
To je bilo dovoljno da im da pouku kad je Petar odsekao uvo jednom od hvataca.
Rekao im je da vrate "mac"ili noz u korice,i ko se maca masi od maca ce poginuti.
verzija broj 2.
Zivot hriscana ce postati tezi jer ce nakon njegove smrti ,njegovi neprijatelji kao vuci napasti njegove ucenike.
Hriscani ce nositi i kesu i torbu i mac ili noz.
Sasvim je normalno da kad se ide od mesta do mesta punom zivotinja da se ima neko oruzje sa sobom.
Tim nozem se priprema hrana(ne moze rukama),moze se odbraniti od zivotinja.ALI NIGDE NIJE REKAO DA SE TREBA MAC ili NOZ DICI NA COVEKA,A KAMOLI UBITI DRUGOGA COVEKA.
To je ogromna razlika.

Sto se subote tice,dal si zapazio u delima apostolskim,15:19,20 da se zahteva drzanje subote?Sve je navedeno ali drzanja subote nema.
Da je subota bila toliko bitna kao obrezanje ili bilo sta drugo zar mislis da subota ne bi bila trazena od hriscana?
[SUP]20[/SUP] Nego da im se zapovedi da se čuvaju od priloga idolskih i od kurvarstva i od udavljenog i od krvi, i što njima nije milo drugima da ne čin....nema nigde ni slova s od subote.Jasno je sta je zapovedjeno.
Da je zapovedjeno da se slavi subota ,ja bi je svakako slavio,ali toga nema.
Ipak neki su hteli da nateraju hriscane da i pored toga slave subotu.
Meni je sasvim dovoljan prevod DK ,Kolosanima 2:16
Ali ako je ovaj prevod nejasan,ima drugih koji su jos jasniji
NW je najjasniji
16 Зато нека вам нико не говори шта да једете и пијете и нека вам не заповеда да славите празнике или младине или сабате
KJV Colossians 2:16 Let no man therefore judge you in meat, or in drink, or in respect of an holyday, or of the new moon, or of the sabbath days:
NAS Colossians 2:16 Therefore let no one act as your judge in regard to food or drink or in respect to a festival or a new moon or a Sabbath day--
BGT Colossians 2:16 Μὴ οὖν τις ὑμᾶς κρινέτω ἐν βρώσει καὶ ἐν πόσει ἢ ἐν μέρει ἑορτῆς ἢ νεομηνίας ἢ σαββάτων·
BYZ Colossians 2:16 Μὴ οὖν τις ὑμᾶς κρινέτω ἐν βρώσει ἢ ἐν πόσει, ἢ ἐν μέρει ἑορτῆς ἢ νουμηνίας ἢ σαββάτων·
WHO Colossians 2:16 Μὴ οὖν τις ὑμᾶς κρινέτω ἐν βρώσει καὶ ἐν πόσει ἢ ἐν μέρει ἑορτῆς ἢ νεομηνίας ἢ σαββάτων·
VUL Colossians 2:16 nemo ergo vos iudicet in cibo aut in potu aut in parte diei festi aut neomeniae aut sabbatorum
CRO Colossians 2:16 eka vas dakle nitko ne sudi po jelu ili po piću, po blagdanima, mlađacima ili subotama.

Natrag