Jeftini motori

Član
Učlanjen(a)
29.09.2010
Poruka
22
jesu jeftiniji a sobzirom koliko je sve manje para ,pojavis se sa kesom
i najverovatnije ces naci nesto za sebe
 
Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
1
Pa mozda i moze da se nadje neka lesina,ja n.p.r. Prodajem suzuki rg gamu za 900e registrovan u dobrom stanju 125cm
 
Član
Učlanjen(a)
22.12.2009
Poruka
3
Za 1000e mozes da kupis solidnu Yamahu DT 125, enduro i da je vozis i po brdu i po asfaltu, a dobrog sportaka za te pare druze neces naci.
 
Član
Učlanjen(a)
06.12.2009
Poruka
5
Jesu eftiniji ali oni koji ne vrede a oni koji imaju kesa i odrzavaju svoj motor nikad ga nece dati jeftino zato sto je dobar.I ako i jesu jeftiniji -koliko uopste to mogu i da budu?
Sigurno nemoj ocekivati neku nenormalnu sumu.
Dobar motor cak i kad je mator uvek kosta a za tih 800 eura covek ne moze ama bas nista da uzme a da valja osim skutera.
Drugar je prodao Kawu ZZR600 1990 godiste za 1300 eura ali je trebalo registrovati pa menjati zadnju gumu pa menjati lanac i lancanike a to je sve preko 500 eura ako se radi po PS-u.
Zato kad se vidi dobar motor bez ulaganja ne treba se mnogo cenjkati jer treba ceniti dobro stanje.
 
Član
Učlanjen(a)
02.10.2009
Poruka
2
Probaj da na ovim italijanskim sajtovima nadjes nesto sto bi ti odgovaralo, imas jeftinih motora ali svi kazu da su italijani veliki prevaranti i da mora dobro da gledas sta pazaris. Narocito vole da vracaju kilometrazu. U Nemackoj cene jesu mnogo vece ali su i korektniji sto se tice stanja vozila i uglavnom ti napisu da li je imao udes i dali mu nesto fali. Ja bih ti pre savetovao da kupis nekog kineza ako si pocetnik, pa kad malo steknes praksu i udjes u taj svet motociklizma, same ce se prilike javiti da predjes na nesto kvalitetnije i jace. Ja imam kineski motor Kee Way Speed od 125ccm, kupljen sa 2500km predjenih i star 9 meseci za 600e. Presao sam sa njime 2000km i nijedan kvar nisam imao niti se ko pozalio da ga je ostavio negde na putu. Cetvorotaktna masina, samo sipas gorivo i vozis (nije skuter da budemo jasni), a potrosnja mu je 2l na 100km i delova ima koliko hoces za male pare. Razmisli o tome.

Evo linkova: Moto usate - Annunci moto usate in vendita - Moto.it

Annunci gratuiti Moto usate Motori Secondamano Moto usate
 
Učlanjen(a)
17.12.2020
Poruka
51
Jel neko zna koliko košta carina za skuter 49 kubika uvežen iz Hrvatske a nije carinjen.Na mom imenu je.I kava je procedura sad.
 
Učlanjen(a)
28.12.2017
Poruka
66
Ja sam za 1200e kupio Apriliu Pegaso 650ie, 2004, prezadovoljan sam, jedino sto je jedan klip pa pri vecim brzinama(preko 130km/h) se osete manje vibracije, ali meni to ne smeta ni malo. Vozim ga vec dve godine.
 
Učlanjen(a)
10.02.2014
Poruka
228
Nikada nisam bio fan motora. Vetar u kosi i ostalo, ima tu uzbuđenja, ali previše opasno.

1. Motori se drugačije ponašaju od automobila​

Možda se nekom učini da vozači motora ne drže pravac, vrludaju i voze nepromišljeno, ali oni bolje vide uslove i prepreke na putu koje vozači auta ne mogu da primate. Naši putevi su puni rupa i neravnina koje on mora da zaobiđe.

Zato nemojte previše da im se približavate i držite sigurno rastojanje kako bi mogli da reagujete ukoliko motociklista promeni pravac kako bi zaobišao rupu na putu.



2. Veličina motora​

Motori su daleko manji što sa jedne strane im omogućuje lakše snalaženje i parkiranje, ali sa druge strane su teže vidljivi.

Svaki auto ima svoje “slepe uglove” gde motorcikl može da se “sakrije”. Posebno je opasno ukoliko pokuša da prođe auto sa njegove desne strane koju vozači retko kada provere pre nego što urade neki manevar.

Veličina motora može da prevari i u proceni razdaljine, ponekad je teško reći koliko je on daleko i koliko brzo ide, a nepažljiviji vozači ih često i ne primate.

Zato treba dobro podesiti retrovizore i stranična ogledala, a ukoliko na putu ima dosta motora, okrenite glavu kako bi ste proverili iza sebe i sa strane pre nego što skrenete.



3. Signalna svetla na motorima​

Žmigavci i stop svetla na motorima su manja i teže primetljivija, posebno noću i usled loših vremenskih uslova.

Dosta motociklista prilikom kočenja upotrebljavaju tz “kočenje motorom”, tako da se stop svetla neće ni upaliti. Kada su vremenski uslovi dobri a putevi suvi, njima je potrebno kraće vreme za kočenje, što može da iznenadi vozače automobila koji voze iza njih.

Zato ne treba voziti blizu motora kako bi imali vremena za reakciju (preporučuje se rastojanje od najmanje četiri sekunde).



4. Vremenski uslovi​

Loši vremenski uslovi na putu više utiču na motocikliste nego na vozače automobila. Klizavi i vlažni kolovozi, prosuto ulje i gorivo, sneg, poledica, jak vetar, magla, itd., su opasniji za vozila na dva nego na četiri točka.

Manja dodirna površina sa kolovozom znači manju kontrolu prilikom skretanja i kočenja. Osim toga, loše vreme utiče i na vozače automobila tako što im ograničava vidljivost i pažnju na putu i teže (i kasnije) primećuju motocikliste.



5. Vožnja noću​

Da se opet pozovemo na amaričke statistike koje kažu da se 43 posto smrtnih slučajeva motociklista dogodi između 18:00 i 3:00 ujutru. Motori se noću teško primećuju, tako da vozači automobila kada sunce zađe treba da obrate daleko veću pažnju na njih, a kada ih primate treba da drže veće rastojanje.



6. Motocikli imaju pravo na sopstvenu traku​

Motocikli imaju pravo na traku isto kao i SUV ili kamioni. Namera da se sa njima podeli traka ne samo da je opasna nego je i kažnjiva po zakonu.

To što oni mogu da voze paralelno sa automobilima ili drugim motorima, ne znači da treba tako i da se radi. Motorimat reba dati prostora i voziti iza ili ispred njih, ali nikako u istoj traci.



7. Raskrsnice​

Raskrsnice su posebno opasne za motore. Sudar automobila na raskrsnici obično završi sa manjom ili većom materijalnom štetom, ali za motociklistu može da bude fatalno.

41 odsto nesreća motora sa smrtnim ishodima rezultat je skretanja automobila ulevo dok se motor kretao pravo ili preticao ostala vozila. Zato bez naglog skretanja ulevo ukoliko niste dobro pogledali pored i iza vas, i propustiti prvo motociklistu kada se upali zeleno svetlo.



8. Predvidljivost u vožnji​

Predvidljivost svih učesnika u saobraćaju je veoma bitna, a posebno je značajna za motocikliste. Oni teže mogu da se sklone ukoliko teži i veći auto odjednom skrene ili naglo zakoči.

Vozači automobila moraju na vreme dati svetlosni ili zvučni signal o svojim namerama, kako bi motociklisti mogli na vreme da reaguju.

Korišćen tekst sa sajta MMS rent a car
 
Učlanjen(a)
13.12.2020
Poruka
150
Dali netko ima ovakav motor i dali ga se isplati kupiti. Jeli vrijedi dobiveno-plaćeno.
 
Natrag
Top