kreacionizam ne dokazuje nista, mozemo odretiti po ovim merilima
-u bibliji pise da se sunce zaustavilo, ali sunce se ne okrece oko nas nego mi oko njega, znaci greska
-u bibliji pise da su homo sapiensi ziveli po 900 godina, znamo da ni jedna vrsta sisara ne zivi ni priblizno toliko,a naravno ni mi , i ako su ziveli jel to vazilo i za pretke pre homo sapiensa ili samo za nasu vrstu.
-znamo da kada neko padne i krene mu pena na usta to je epi napad, dok je hrist u bibliji isterivao djavole u takvim situacijama
-znamo da kada covek umre mozdane celije odumiru vrlo brzo, i minuti su u pitanju do nastanka ogromnih ostecenja, tako da vracanje posle par dana nije moguce
-u bibliji pise da smo iznad svih zivotinja, sada znamo da smo i mi deo bioloskog sveta na ovoj planeti i da postoje mnoge vrste koje imaju dominaciju nad nama
-dusa ide u zivot nakon smrti, nauka nam pokazuje da neka ostecenja mozga nepovratno uticu na svest ljudi, kako je to moguce ako je svest nevezana za mozak
-nakon smrti nervi za bol umiru, tako da i da zavrsimo u ognju ne bi nas bolelo, dokazujuci da pakao ne moze da postoji
-biblija kaze da ljudi mogu da zive po vise dana u ribama, nauka dokazuje da je to krajnja budalastina.
-zmije nemaju glasne zice
i mnogo mnogo jos detalja koji dokazuju da su biblijske price samo to, price