Izazov za Protestante i Pravoslavce!

Učlanjen(a)
24.01.2015
Poruka
218
Tu si u pravu.
Pošto tvrdiš da nema nereda kada se iznosi istina i da istina oslobađa zamoljavam te najljubaznije da svoju tvrdnju dokumentovano potkrepiš.
Molim te iznesi spisak svih 1000 srušenih crkvi.
Ako ne možeš da potkrepiš svoje tvrdnje kako se onda zove to što ti ovde radiš?
Evo ti samo Franjevačkih koliko je,a ostale?
Koliko ih je?
Ja sam mislio na Katoličke crkve u Hrvatskoj I Bosni i Hercegovini,tamo ih je oko 400.
Nešto Muslimani ali većinu su srušili ili devastirali Srbi!
Ovo su Franjevačke:
HTML:
http://www.franjevci-split.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=226&Itemid=5

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Pustite se politike ljudi...fulali ste temu...što protestanti imaju sa rušenjem crkvi....i ti koji su rušili nisu nikakvi kršćani....u stvari pravi kršćanin ne bi uzeo pušku u ruke....

Učlanjen(a)
24.01.2015
Poruka
218
Uzeo bi u samoobrani ili obrani svog naroda.Zlo se ponekad može spriječiti jedino na takav način.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Ljudi, ovo je forum Religija!!! O ratovima, puškama, odbranama, zločinima, nacionalnoj ili međunacionalnoj ljubavi i mržnji, ko je kome više zla nanio u minulim ratovima i sl., ovdje ne možete pisati! Ako baš morate o tome pisati, potražite neki drugi forum. Ovdje se to neće dopustiti niti tolerisati.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Kazem ja njima, sto slusate protestante dosli da vam zavedu standarde, da vam u drzavu uvedu gejeve i paradu ponosa, da vas zavade sa rusijom i odvoje od matice, da vas razore i uniste, da vas bace na kolena i da vas na kraju naguze. Da vas nacine robovima da zavisite od njihove pomoci, da slome vas ponos, a onda da vas ucenjuju pruzanjem pomoci ko srbiju. Pa me ne slusaju!

Bolje bi ti bilo da odgovoris zasto ste ubijali katolike i kako to da su vasi duhovni oci pozivali na ubistva maltretiranje i progone!?

Kako to da su isticali slobodu veroispovesti a istu gusili kada su dospeli na vlast, i zasto su zamerali katolicima ucesce u vlasti a sami su cinili preljubu sa podmitljivim kraljevima?

Verodostojne su, pa ti ko da nisi ucio istoriju?

Pa o ovome svi pisu i priznaju da su protestanti vodili ratove i ubijali katolike.. Samo vi to ne znate! Ja mislio da znas.

Kako je moguce da ne znas kad to znaju i mala deca iz istorije , tamo lepo pise da su protestanti vodili ratove i ubijali katolike, to svi znaju! A sad nadjoh da su i Martin Luter, Cvingli i Melanhton to izjavljivali!!!

Ovo su istorijski podaci. Ovo je lako proveriti, naveo sam izvor izjave.

Tebe ocigledno bas briga, ti ili ignorises cinjenice ili pokusavas da opravdas i minimizujes.

Bio si veliki protivnik progonstava, a sad ih odjednom skoro pa i podrzavas.

Ljudi moji na sta ste vi sve spremni!?

Pa ti si gore svojim izjavama skoro opravdao protestantsko proterivanje katolika, tvrdnjom da "treba ukloniti zloga iz svoje sredine" (sto je neispravno iz brojnih razloga).

A onda nemas prava za isto to da prigovaras nama! Ako vi imate prava da proterujete imamo i mi jos vise!

A s druge strane ako niko nema prava da proteruje i ubija, onda ste jednako krivi kao i mi, i ti nemas izgovora!

Mire, nije lepo pokvarenjački lagati tako što ćeš vaditi samo pojedine rečenice iz konteksta mojih izjava da bi me u svakom slučaju diskreditovao.

Ti kažeš:

"Bio si veliki protivnik progonstava, a sad ih odjednom skoro pa i podrzavas"

Gde sam ja napisao da podržavam progonstvo???

Upravo sam napisao suprotno "da ne podržavam nikakvo progonstvo, mučenje ili ubijanje verskih neistomišljenika.

Što se tiče ostalog, dao sam odgovor.

Ja ne mogu verovati izjave sa sajtova protivnika Protestantizma.

Ti optužuješ Protestante za nekakva progonstva, a ne osvrćeš se na gnusne zločine jedne institucije kojoj su zločini bili način delovanja.

Dakle, ne gledaj iza tužih vrata, već počisti prvo ispred svojih.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, nije lepo pokvarenjački lagati tako što ćeš vaditi samo pojedine rečenice iz konteksta mojih izjava da bi me u svakom slučaju diskreditovao.

Ti kažeš:

"Bio si veliki protivnik progonstava, a sad ih odjednom skoro pa i podrzavas"

Gde sam ja napisao da podržavam progonstvo???

Upravo sam napisao suprotno "da ne podržavam nikakvo progonstvo, mučenje ili ubijanje verskih neistomišljenika.

Što se tiče ostalog, dao sam odgovor.

Ja ne mogu verovati izjave sa sajtova protivnika Protestantizma.

Ti optužuješ Protestante za nekakva progonstva, a ne osvrćeš se na gnusne zločine jedne institucije kojoj su zločini bili način delovanja.

Dakle, ne gledaj iza tužih vrata, već počisti prvo ispred svojih.
Kakve bre izjave protivnika protestantizma kad to pise u istoriji?

To su izjave Martina Lutera, Melanhtona i Cvinglija!

Ajde pobij to, jel imas dokaz da to nisu izjavili?

Jel hoces drugi izvor za ove izjave a ne ove koje sam naveo , sta hoces?

Sta pokusavas reci da su ove izjave izmisljene?

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Licemjerno da negiraš što ti se da a da ujedno tražiš da se tvoje uvažava i prihvata. Nećeš da prihvatiš naše nećemo ni mi tvoje. Te primjedbe se odbacuju. To što radiš je silovanje rasprave nepoštovanje sagovornika, agresija na nečiji um i omalovažavanje sagovornika, stavljanjem u podređeni položaj. Dakle stavljaš se u ulogu policajca da se samo tebi odg. Na pitanja. A to je odlika neprosvjecenih ljudi koji nameću svoje argumente i da ignorišu tuđe tj. Da ih nipodaštavaju.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja to nisam nigde pronasao, pa ne zelim da sudim.

U drugom slucaju, Rimoatolicka inkvizicija se postavljala kao sud Bozji na zemlji, i ako nije imala taj autoritet od Boga.

Ti si poodrzavao one koji su tvrdili da ce dva svedoka kada se pojave u pposlednjem vremenu, ubijati vatrom iz svojih usta one koji ih ne poslusaju.

Sta mislis o tome, da li po bibliji Bog moze ciniti sud preko coveka.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Licemjerno da negiraš što ti se da a da ujedno tražiš da se tvoje uvažava i prihvata. Nećeš da prihvatiš naše nećemo ni mi tvoje. Te primjedbe se odbacuju. To što radiš je silovanje rasprave nepoštovanje sagovornika, agresija na nečiji um i omalovažavanje sagovornika, stavljanjem u podređeni položaj. Dakle stavljaš se u ulogu policajca da se samo tebi odg. Na pitanja. A to je odlika neprosvjecenih ljudi koji nameću svoje argumente i da ignorišu tuđe tj. Da ih nipodaštavaju.

Ja sam na sva vasa pitanja odgovorio i to detaljno. A sto se tice istorije dokazao sam da se u istoriji ne spominje otpad pre 16. veka.

Molim lepo!

Ono sto ste vi postavili ja nisam uopste ignorisao, vec vi ignorisete ono sto ja postavljam a to su izjave vasih reformatora "da treba ubijati katolike". To je izjavio najpre vas cenjeni Martin Luter a potom i svi ostali!

Dakle, neposteni ste! Pravite se ovde blesavi skrecuci temu namerno kontranapadom, jer ste toliko inferiorni da mislite da je napad najbolja odbrana!

Ja to nisam nigde pronasao, pa ne zelim da sudim.

Pa sto ne potrazis?
Jesam li ja to izmislio?

Vidis da ti neces da proveris vec se samo inatis i govoris "kako ti ne priznajes", jer eto ja nisam priznao neke tvoje navode iz istorije!?

To je izgovor!

Pa ti si na te navode dobio odgovor. Ja sam citirao istoriju do detalja i sto se tice nazarena i katara i svih ostalih i dokazao sam da istorijski ne stoji to sto pricas i da otpada nema pre 16. veka, odnosno da takvo nesto istorija ne poznaje!

Ovaj Tripo nije bio tu, pa sad napada!

Ja te tvoje navode nisam ignorisao i dao sam ti detaljan odgovor. Ali ti se na moje inatis i sklapas oci kao da ja postavljam neku izmisljotinu, a o tome pisu svi, i protestantski istoricari..

Ovo je dvolicno!

U drugom slucaju, Rimoatolicka inkvizicija se postavljala kao sud Bozji na zemlji, i ako nije imala taj autoritet od Boga.

Ma nemoj!

Pa i vi ste se postavili kao sudije nad ljudskim savescu i prisiljavali ste ljude macem da veruju evandjelje, a one koji nisu hteli, njih ste proterivali i mucili, ubijali ste katolike!

Koristili ste drzavni aparat u prisili, sklapali ste paktove sa kraljevima i pozivali na ubijanje, proterivanje i paljenje crkava!

Sve ono sto nama zamerate, radili ste i vi!

Da li je Bog vama dao autoritet da ubijate i progonite a nama nije dao?

Jel ti imas imalo postenja???

Ti si poodrzavao one koji su tvrdili da ce dva svedoka kada se pojave u pposlednjem vremenu, ubijati vatrom iz svojih usta one koji ih ne poslusaju.

Kako te nije sramota da tako izmisljas??? Pa ti se ovde boris protiv mene izmisljajuci svasta! I to samo zato sto sam dokazao da ste lazni, i to te boli!

A onda sebe nazivas slugom Bozjim?

Ja takvo nesto nikada nisam izjavio niti podrzao!

Sta mislis o tome, da li po bibliji Bog moze ciniti sud preko coveka.

Kakav bre sud preko coveka? Sad si okrenuo sve u svom fanatizmu, toliko da cak tvrdis da je opravdano ubijati ljude umesto propovedati im evandjelje?

Laodikeja, osvesti se!!!

Ako ti kazes da je Bog preko vas imao pravo ubijati, kako mozes tvrditi da preko nas nema pravo?

Kako ti mozes selektivno pravdati vasa ubistva a nasa osudjivati!?

Pa imas li ti imalo savesti?
Kada ces se ti trgnuti iz svog fanatizma?

Inace, ovde se ne radi ni o kakvoj doslovnoj vatri vec o "reci evandjelja" jer vatra ne moze izaci iz usta coveka! Pa ti si totalno skrenuo u svom fanatizmu pokusavajuci na silu da opravdas vasa ubistva!

Vi ovde bukvalno silujete bibliju!
Toliko ste zaslepljeni da je to zabrinjavajuce!

Poslednja izmena:
Natrag