Isusov polozaj na nebu

Dal je nakon odlaska na nebo Isus jednak Jehovi?

• Jednak je Jehovi

Votes: 8 57,1%
  • Naravno da nije jednak,on je poslusan Jehovi

Votes: 6 42,9%
  • nesmem da se izjasnim za odgovor 2 zbog troicara

Votes: 0 0,0%

• Total voters
    14
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Po tvojoj logici Isus nije ni spasitelj jer zemaljski svestenici to nisu, nije ni Sin Bozji, nije nista, jer zemaljski svestenici nisu bili nista sto je Isus bio.
Tvoja opaska je glupa, jer Isus nije zemaljski svestenik.
On je Bog spasitelj i svestenik koji je sam umro i posreduje za svoj narod.
Slava i hvala takvom Bogu koji cini to sve za nas.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Po tvojoj logici Isus nije ni spasitelj jer zemaljski svestenici to nisu, nije ni Sin Bozji, nije nista, jer zemaljski svestenici nisu bili nista sto je Isus bio.
Tvoja opaska je glupa, jer Isus nije zemaljski svestenik.
On je Bog spasitelj i svestenik koji je sam umro i posreduje za svoj narod.
Slava i hvala takvom Bogu koji cini to sve za nas.

Tvoj post je veoma glup.i to iz mnogo razloga.
1. Isus je druga najmocnija osoba u svemiru ,odmah posle svoga Boga i Oca ,Jehove ,koji nikada nece dozvoliti bilo kakav pokusaj izjednacavanja sa svojim Bogom na hijerarhijskoj lestvici.
2.Jehova Bog je nas Otkupitelj jer se za to pobrinuo od samog pocetka pobune u Edenu,obecavsi osobu koja ce otkupiti Adamov greh,bio je to Sin Bozji,Isus Hrist.
3.Isus Hrist je nas prvosvestenik bez mane jer je prilozio na zrtvu svoj vlastiti zivot i tako postao Bozji Prvosvestenik zauvek.
Ostalo sto ne razumes pitaj,a ne da lupas gluposti koje mi ni na pamet nisu pale.,a ti me za njih optuzujes.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
O kakvom lupetanju gluposti govoris?
Nema tu nikakvih gluposti, vec sam ja dao odgovor gledajuci tvoju praznu nebiblijsku logiku.
Kod vas Jehovinih svedoka postoji taj princip tumacenja ljudskom logikom, sto su mi u par navrata potvrdili neki svedoci u razgovoru kada sam im napomenuo da to ne pise u pismu, oni su mi odgovarali "PA TO SE PODRAZUMEVA"

Nista se ne podrazumeva ako ne pise u pismu.

Dakle, Stvorenje nije moglo da umre za coveka, vec samo nestvoreni Bog, jer stvorenja su "stvorenja" i njima nije data mogucnost da imaju ulogu spasitelja.
Spasitelj je Bog, i Isus je u novom zavetu nazvan "SPASITELJ"

Na jednom mestu govoreci o Isusovoj zrtvi prinesenoj na krstu za grehe ljudske biblija kaze "JER SE ZAISTA NE PRIMA OD ANDJELA, NEGO SE PRIMA OD SEMENA AVAMOVA"

Vi verujete da je za vas umrlo stvorenje, andjeo, nesavrseno bice koje je sklono padu, sto vidimo iz iskustva palih andjela.
I slavite stvorenje i ako slava pripada jedino Bogu tvorcu i spasitelju, a u ovom slucaju to je Gospod Isus, Bog i spasitelj.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
O kakvom lupetanju gluposti govoris?
Nema tu nikakvih gluposti, vec sam ja dao odgovor gledajuci tvoju praznu nebiblijsku logiku.
Kod vas Jehovinih svedoka postoji taj princip tumacenja ljudskom logikom, sto su mi u par navrata potvrdili neki svedoci u razgovoru kada sam im napomenuo da to ne pise u pismu, oni su mi odgovarali "PA TO SE PODRAZUMEVA"

Nista se ne podrazumeva ako ne pise u pismu.

Dakle, Stvorenje nije moglo da umre za coveka, vec samo nestvoreni Bog, jer stvorenja su "stvorenja" i njima nije data mogucnost da imaju ulogu spasitelja.
Spasitelj je Bog, i Isus je u novom zavetu nazvan "SPASITELJ"

Na jednom mestu govoreci o Isusovoj zrtvi prinesenoj na krstu za grehe ljudske biblija kaze "JER SE ZAISTA NE PRIMA OD ANDJELA, NEGO SE PRIMA OD SEMENA AVAMOVA"

Vi verujete da je za vas umrlo stvorenje, andjeo, nesavrseno bice koje je sklono padu, sto vidimo iz iskustva palih andjela.
I slavite stvorenje i ako slava pripada jedino Bogu tvorcu i spasitelju, a u ovom slucaju to je Gospod Isus, Bog i spasitelj.
Lose si obavesten.
Sam sebi skaces usta.
Jedino sto si tacno rekao jeste da ne moze ni jedan covek da otkupi Adamov greh.
Adamov greh je mogao da otkupi samo neko od bezbroj Bozjih andjela,a Isus je bio jedan od njih.
zar mislis da naprimer andjeo Gabrilo nije mogao da odradi isti posao kao i Isus???
Mislis li da Bog nije sposoban da poslje bilo kojeg andjela u utrobu device Marije???
O cemu ti to?

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Ja sam odgovor dao zasto to nije mogao da ucini i jedan andjeo.
Zar ti zaista mislis da Bog nema na milijarde svojih Bozjih Sinova,andjela?
Nisu li neki andjeli uzeli ljudska tela i dosli na zemlju ?
{Za ono mnostvo otpalih andjela (demona koji slede sotonu) koji su se masovno zenili ljudskim kcerima i one im radjale zle divove i kako se tad prosirilo zlo po celoj zemlji da ti ne pisem...}
Za koje sve andjele znas da su prenosili ljudima Bozje poruke?
Jesu li bili u ljudskom telu???
A sto bi bilo tesko Bogu da posalje bilo koga od njih u utrobu device Marije?jesu li gresni ili bezgresni???
Da nisu nasledili Adamov greh pa postali gresni,pa ih zato Bog nije mogao poslati???
U svakom slucaju Isusov polozaj je kao prvi pomocnik Jehove Boga,njegov portparol.
O Isusu su svi govorili kao o Bozjem sinu, niko i nigde u Bibliji kao o Bogu sinu.
Od fariseja i njihove optuzbe protiv Isusa potice ideja da je Isus Bog sin.
Jovan 5:18 Зато су Јудејци још више тражили прилику да га убију, јер су сматрали не само да крши сабат већ и да се изједначава с Богом, називајући га својим Оцем.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Stvorenje ne moze da bude spasitelj, vec samo Bog vecni.
To ti je dosta.
I nikakvi demoni nisu pravili decu na zemlji, i vise puta sam dao biblijske dokaze za to.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Stvorenje ne moze da bude spasitelj, vec samo Bog vecni.
To ti je dosta.
I nikakvi demoni nisu pravili decu na zemlji, i vise puta sam dao biblijske dokaze za to.
Kao sto je investitor koji daje pare za gradnju nekog objekta onaj koji je sagradio taj objekat,moze li se to reci i za sve one radnike koji su ucestvovali u toj gradnji???
Ako to razumes ,razumeces da je Jehova Bog nas Otkupitelj,jer je sve uredio da dodje neko savrsenog tela kao Adam i da otkupi nase grehe,ili mozda mislis da je Jehova poslednji adam,a ne njegov sin isus???
Bio prvi,a sad eto i poslednji Adam???
Nadalje zar ti mislis da su andjeli gresna stvorenja?
Mislis li ti da je Adam bio Bog,a ne bezgresno stvorenje??

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Po vama Bog svemocni je trazio nekoga da odradi posao u njegovo ime, da bi se kukavicki izvukao od posla koji je on sam trebao da uradi.
I po vama dok je Isus patio na zemlji, bio mucen, pljuvan, i omalovazavan, i na kraju umro mucenickom smrcu, taj vas licni Bog je plandovao u hladovini i blagodatima raja.

To je vasa velika hula na Boga, i rusi njegov integritet, njegovu ljubav i milost, rusi celu biblijsku predstavu o Bogu.
Vi ga time sramotite i prikazujete kao jednog sebicnog, kukavickog Boga, koji nije spreman da se sam zrtvuje radi spasenja svojih bica koja je stvorio.

Ali hvala Bogu tvorcu i spasitelju sto nije tako, vec je on sam skinuo carske haljine, odrekao se svog Bozanskog oblicja i nebeske slave i proslavljanja od strane andjela, i iz ljubavi prema coveku koga je stvorio - dosao je da pati i umre da bi ga spasio od greha, i vecne smrti.

Poslednja izmena:
UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
U svakom slucaju Isusov polozaj je kao prvi pomocnik Jehove Boga,njegov portparol.
O Isusu su svi govorili kao o Bozjem sinu, niko i nigde u Bibliji kao o Bogu sinu.
Isus je Bog Jahve to Biblija uči

Da je izraz „Gospodin Isus Krist“ zapravo Jahve Staroga zavjeta, još ćemo dokazati sa sljedećim stihovima. Pogledajmo tko je bio duhovna stijena Izraela u Starom zavjetu.
„Tebi si, JAHVE, utječem, ne daj da se ikada postidim!“ (Psalam 71,1).

„Budi mi hrid utočišta i čvrsta utvrda spasenja: jer ti si STIJENA i utvrda moja“ (Psalam 71,3).

„I spominjali su se da Bog bijaše STIJENA njihova, i svevišnji Bog njihov otkupitelj.” (Psalam 78,35)

„Djelo je te STIJENE savršeno, jer su svi putovi njegovi pravda; Bog je vjeran, bez nepravde; pravedan je i istinit“ (Ponovljeni zakon 32,4).

Tko je bio STIJENA Izraelova u Starom Zavjetu ? To je bio Jahve Bog. Što nam kaže Duh Sveti preko apostola Pavla, tko je bio STIJENA Izraelova u Starom zavjetu ? To je bio Isus Krist.
„I svi su isto duhovno piće pili. A pili su iz duhovne stijene koja ih je pratila; STIJENA bijaše KRIST“ (1. Korinćanima 10,4).

Vidite li tu biblijsku ljepotu kako Biblija tumači samu sebe? Točnije, kako nam Duh Sveti tumači Sveto pismo? Biblija nam otkriva da svaki puta kada je netko Isusa nazvao Gospodinom, zapravo ga je oslovio kao Jahvu Staroga zavjeta. Jedan je Bog Jahve – Otac na nebu, Sin u tijelu i Duh Sveti u zajedništvu. Isus Krist nije samo običan čovjek i Spasitelj, On je Svevišnji Bog Jahve!

Po vama Bog svemocni je trazio nekoga da odradi posao u njegovo ime, da bi se kukavicki izvukao od posla koji je on sam trebao da uradi.
I po vama dok je Isus patio na zemlji, bio mucen, pljuvan, i omalovazavan, i na kraju umro mucenickom smrcu, taj vas licni Bog je plandovao u hladovini i blagodatima raja.

To je vasa velika hula na Boga, i rusi njegov integritet, njegovu ljubav i milost, rusi celu biblijsku predstavu o Bogu.
Vi ga time sramotite i prikazujete kao jednog sebicnog, kukavickog Boga, koji nije spreman da se sam zrtvuje radi spasenja svojih bica koja je stvorio.

Ali hvala Bogu tvorcu i spasitelju sto nije tako, vec je on sam skinuo carske haljine, odrekao se svog Bozanskog oblicja i nebeske slave i proslavljanja od strane andjela, i iz ljubavi prema coveku koga je stvorio - dosao je da pati i umre da bi ga spasio od greha, i vecne smrti.
Drago mije da vi kao Adventista vjeruješ daje Isus Bog Jahve . Dok ovde svi drugi Adventisti vjeruju da Isus nije Bog , a prestavljaju se kao Adventisti ,i normalno da stvaraju pogrešnu sliku o Adventistima .

1607143891348.png

Natrag