Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Nije na stubu vec na krstu, to svedoci istorija...
Ma losa je istorija...
istoriju pisu "pobednici"
ali zaklela se zemlja raju da se svake tajne saznaju.
Cak da je Isus i ubijen na krstu,a nije,kakva je to glupost praviti lancice sa krstacom i to ljubiti???
Da ti neko ubije nekog koga najvise volis nozem,hoces li da nosis taj noz na lancicu i da ga ljubis???
Odbaci tu satansku nauku vec jednom.
Nadalje pogledaj u recniku poreklo te grcke reci "stavros" a ja sam o tome vec postavio temu pa pisi o tome...
Zar niste i Krst podigli do tog nivo da vam je kao Bog???
tako da razmislis i o tome...
laku noc
Nije na stubu vec na krstu, to svedoci istorija...
evo plata je njegova kod njega" Isaija 40,10
Otkrivenje 22,12 "I evo ću doći skoro, i plata moja sa mnom...“
Bog sudi između ovaca i koza Jezekilj 34,17
17 A vama, stado moje, ovako govori Gospod Gospod: Evo ja ću suditi između ovce i ovce, između ovnova i jaraca.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Isus sudi ovcama i jarcima Matej 25,31-33 32 I sabraće se pred Njim svi narodi, i razlučiće ih između sebe kao pastir što razlučuje ovce od jaraca.
33 I postaviće ovce s desne strane sebi, a jarce s leve.
Bog će suditi ljudima Isaija 3,13 13 Ustaje Gospod na parbu, stoji da sudi narodima.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Isus će suditi narodima 2. Korinćanima 5,10
10 Jer nam se svima valja javiti na sudu Hristovom, da primimo svaki šta je koji u telu činio, ili dobro ili zlo;
Jahve mi je svjetlost i spasenje: Psalam 27,1
12 Isus im zatim ponovno progovori: Ja sam svjetlost svijeta; ko ide za mnom, neće hoditi u tami, nego će imati svjetlost života. Jovan 8,12
NA OBLACIMA
YHWH ide na oblacima 5. Mojsijeva 33:26
26 Izrailju! Niko nije kao Bog, koji ide po nebu tebi u pomoć, i u veličanstvu svom na oblacima.
Isus ide na oblacima. 7 Eno, ide s oblacima...Otkrivenje 1,7
30 I tada će se pokazati znak sina čovječijega na nebu; i tada će proplakati sva plemena na zemlji; i ugledaće sina čovječijega gdje ide na oblacima nebeskima sa silom i slavom velikom. Matej 24,30
Boga slavite u srcima svojim.
13 Gospoda nad vojskama svetite; i On neka vam je strah i bojazan. Isaija 8,13
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Isusa Gospoda slavite u srcima svojim.
1. Petrova 3,15 Naprotiv, Gospodin - Krist neka vam bude svet, u srcima vašim, te budite uvijek spremni na odgovor svakomu koji od vas zatraži obrazloženje nade koja je u vama,
Bog kažnjava mačem.
16 Jer će Gospod suditi ognjem i mačem svojim svakom telu, i mnogo će biti pobijenih od Gospoda. Isaija 66,16
Isus kažnjava mačem.
15 I iz usta Njegovih iziđe mač oštar, da njime pobije neznabošce; i On će ih pasti s palicom gvozdenom; i On gazi kacu vina i srdnje i gneva Boga Svedržitelja. Otrkrivenje 19,15
STENA
4 Delo je te Stene savršeno, jer su svi putevi Njegovi pravda; Bog je veran, bez nepravde; pravedan je i istinit. 5. Mojsijeva 32,4
4 Uzdajte se u Gospoda doveka, jer je Gospod Gospod Večna stena. Isaija 26,4
Psalam 18,32 Jer tko je Bog osim Jahve? Tko li je hridina osim Boga našega?
2. Samuilova 22,2 I reče: Gospod je moja stijena i grad moj i izbavitelj moj.
Postanak 49,24 Ali luk mu čvrst ostaje, mišice mu ojačale, rukom Jakog Jakovljeva, imenom Pastira, Stijene Izraela,
Isus je stijena.
4 I svi jedno piće duhovno piše; jer pijahu od duhovne stene koja iđaše za njima: a stena beše Hristos.
1. Korinćanima 10,4
Božji svjedoci.
10 Vi ste moji svedoci, veli Gospod, i sluga moj koga izabrah, da biste znali i verovali mi i razumeli da sam ja; pre mene nije bilo Boga niti će posle mene biti. Isaija 43,10
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Isusovi svjedoci, Isus je Bog.
8 Nego ćete primiti silu kad siđe Duh Sveti na vas; i bićete mi svedoci u Jerusalimu i po svoj Judeji i Samariji i tja do kraja zemlje.
Djela apostolska 1,8
UPOREDBA STEFANOVIH I ISUSOVIH RIJEČI
ISUS GOVORI Luka 23:46 » "I povikavši Isus glasno reče: Oče! U ruke Tvoje predajem duh svoj. I rekavši ovo izdahnu."
STEFAN GOVORI 59 I dok su ga kamenovali, Stefan je zazivao: Gospodine Isuse, primi duh moj! Djela 7
ISUS GOVORI Luka 23,34 A Isus je govorio: "Oče, oprosti im, ne znaju što čine!"
STEFAN GOVORI 60 Onda se baci na koljena i povika iza glasa: Gospodine, ne uzmi im ovo za grijeh! Kada to reče, usnu. Djela 7
Bog je izabrao sluge.
Isaija 43,10 Vi ste moji svjedoci, veli Gospod, i sluga moj kojega izabrah, da biste znali i vjerovali mi i razumjeli da sam ja; prije mene nije bilo Boga niti će poslije mene biti.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Isus je birao apostole.
Ivan 15,16 Ne izabraste vi mene, nego ja izabrah vas i postavih vas da idete i rod donosite i rod vaš da ostane te vam Otac dadne što ga god zaištete u moje ime.
Bog šalje anđela.
6 I reče mi: Ovo su reči verne i istinite, i Gospod Bog svetih proroka posla anđela svog da pokaže slugama svojim šta će biti skortkrivenje 22,6
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------Isus šalje anđela.
16 Ja Isus poslah anđela svog da vam ovo posvedoči u crkvama. Ja sam koren i rod Davidov, i sjajna zvezda Danica. Otkrivenje 22,16
GAZI PO TALASIMA MORSKIM
Psalam 107,28 Ali zavikaše ka Gospodu u tuzi svojoj, i izvede ih iz nevolje njihove.
Psalam 107,29 On obraća vjetar u tišinu, i vali njihovi umuknu.
Jov 9,8 On razapinje nebo sam, i gazi po valima morskim;
Marko 4,39 I ustavši zaprijeti vjetru, i reče moru: ćuti, prestani. I utoli vjetar, i postade tišina velika.
Matej 14,25 A u četvrtu stražu noći otide k njima Isus idući po moru.
Matej 14,26 I vidjevši ga učenici po moru gdje ide, poplašiše se govoreći: to je utvara; i od straha povikaše.
Sakrivas cinjenicu da se rec "stauros", pisala tako da se njom formira krst, u najstarijim nama dostupnim manuskriptima:
Medjutim ne igra sama rec "stauros" nikakvu ulogu u dokazivanju, jer su rimljani razapinjali na krstu, odnosno stubu sa poprecnom gredom, a nekad na krstu u obliku slova X.
Istorijski dokazano!
Zato tu pricu mozes macku o rep, "stauros" znaci "drvo" a "crux" znaci "krst". Ali to ne igra ulogu u dokazivanju, to samo znaci da Biblija koristi rec "drvo", ona ne koristi ni rec "stub" kako ste vi to preveli..
Isus i jeste nosio "drvo" odnosno "patibulum", a ne ceo krst, uspravni deo je vec stojao ukopan na mestu raspeca.
Sta vise, sama biblija vas demantuje, jer da je Isus bio razapet na stubu, bio bi prikovan "jednim klinom" , ali Biblija koristi mnozinu "klinovi" i to vise puta ponavlja..
Takodje, natpis "kralj Jevreja" je bio postavljen "iznad Hristove glave" a ne "iznad ruku" , kako bi moralo biti da je obesen na stub..
O nosenju krsta, mislim da sam milion puta odgovorio, Hriscani su se "hvalili Hristovom smrcu", njegova "smrt se slavila", a ne zivot!
"Bože sačuvaj da se bilo čime dičim, osim krstom (stauros) Gospoda Isusa Hrista!" (Galatima 6,14).
Logicno je onda krst simbol Hriscanstva. Da je bio noz, bio bi simbol noz. Jer SLAVILA SE HRISTOVA SMRT, JER BEZ HRISTOVE SMRTI NEMA SPASENJA!!!
Isto su tako ranije imali "ribu" kao simbol, koja je isto predstavljala "smrt i vaskrsenje"!
Dragi moj Mire i svi ostali,
negde sam vec postavio temu o krstu i krstaci,i ovo nema nikakve veze sa temom Isusovog polozaja na nebu,pa pisite na mojoj temi o krstu.
Ali da skratim.
Grcka rec stavros se sve do Isusa Hrista prevodila sa uspravnim stubom,ili kolcem.Prevod sa krst se zvanicno koristi tek od cara Konstantina u IV veku
Nadalje isus je ubijen po jevrejskoj kazni prokletstva da se obesi o stub.
Procitaj Galatima 3;13
13 Hristos je nas iskupio od kletve zakonske postavši za nas kletva, jer je pisano: Proklet svaki koji visi na drvetu:
5 Moj. 21:23, Is.N. 10:26
Ako procitas i fusnotu
5 Moj. 21:23 Neka ne prenoći telo njegovo na drvetu, nego ga isti dan pogrebi, jer je proklet pred Bogom ko je obešen; zato ne skvrni zemlje koju ti Gospod Bog tvoj daje u nasledstvo
Is.N 10:26,27 Potom ih pobi Isus i pogubi ih, i obesi ih na pet drveta, i ostaše viseći na drvetima do večera.
27
A o zahodu sunčanom zapovedi Isus te ih skidoše s drvet
a
i baciše ih u pećinu, u koju se behu sakrili, i metnuše veliko kamenje na vrata pećine, koje osta onde do danas.
Da li se grcka rec "ksilon" ispravno prevodi sa drvo u DK prevodu?
Ta rec ksilon nikada nije podrazumevala krstu smislu dodavanja poprecnih greda,tako da su morali da je prevedu sa drvo,dok su je leksikolozi preveli sa " комад дрвета, дебло, греда, стуб... батина, тољага ",ali nigde sa krst!!!
Pitanja za tebe.
1.Odakle ti ta ideja da ja skrivam upotrebu krsta od najranijih vremena?
Dal mislis na krst u obliku slova T boga Tamuza koji se od Vavilona najvise koristio,ili egipatski krst ansata???nebitno jer je to idol.Hriscanima se nametnulo idolopoklonstvo i slikama i kipovima,pa sto ne bi i sa krstacom???
2.Klinovi i u ruke i u noge ,moras da das ime i prezime stiha da proverimo prevod...
3.Natpis iznad Hristove glave,zar mora da mu se meri na kolkom je rastojanju od glave?zar nije glava vaznija od ruku?Mislis da nije bilo mesta za natpis od ruku???daj prevod.
4.Nadalje kad citiras Galatima 6:14 prvo proveri prevod pa kontekst
Сви који желе да по телу угоде другима, присиљавају вас да се обрежете, само зато да не буду прогоњени због мученичког стуба Христа,Исуса.13 Јер чак ни они који се обрезују не држе се Закона, него желе да се ви обрежете како би се хвалили вашим телом.14 А ја не желим да се ичим хвалим, осим мученичким стубом нашег Господа Исуса Христа, посредством кога је свет за мене прибијен на стуб, и ја за свет.15 Јер није важно ни обрезање ни необрезање,+ него ново створење.
Pisac se hvali Isusovim savrsenim telom na mucenickom stubu kojim smo otkupljeni.,ako mozes da razumes.....