Član
- Učlanjen(a)
- 02.11.2012
- Poruka
- 1.746
Biblija kao bibllija, puna kontradikcija zbog kojih i 2000 godina kasnije ima nesuglasica medju vernicima. Citajuci argumente jednih i drugih na temi Adventisti, uvideo sam da se jedni pozivaju vise na stari zavet i Isusa u novom zavetu, a drugi na apostola Pavla. Problem je sto se Pavle, koji nikada nije upoznao Isusa (tvrdio je da je imao viziju) i koji nikada nije cuo njegova ucenja dirktno, vrlo cesto ne slaze i propoveda drugacije od onoga sto je propovedao Isus. Primera ima mnogo, navescu ovde neka a pitanje je samo kome venici vise veruju, posto je ocigledno da nemaju obojica istu ideju hriscanstva.
Pavle Dela 13:47, Dela 18:6, Dela 28:28, Rimljanima 15:16
Jer nam tako zapovedi Gospod: Postavih te za videlo neznabošcima, da budeš spasenje do samog kraja zemlje
Medjutim Isus odnosno bog je zapovedio drugacije:
Isus Matej 10:5, Matej 15:24
Ovih dvanaest posla Isus i zapovedi im govoreći: Na put neznabožaca ne idite, i u grad samarjanski ne ulazite.
A On odgovarajući reče: Ja sam poslan samo k izgubljenim ovcama doma Izrailjevog.
Ovo je jos jedan ozbiljan sudar i kontradikcija u novom zavetu. Evo ga jos jedan primer a kasnije cu ih navesti jos.
Pavle 1 Kor. 1:17
Jer Hristos ne posla mene da krstim, nego da propovedam jevanđelje, ne premudrim rečima, da ne izgubi silu krst Hristov.
Isus Matej 28:19
Idite dakle i naučite sve narode krsteći ih va ime Oca i Sina i Svetog Duha
Ovo su jako bitna pitanja u hriscanstvu a imamo situaciju da Isus kaze jedno a Pavle suprotno od toga.
Pavle Dela 13:47, Dela 18:6, Dela 28:28, Rimljanima 15:16
Jer nam tako zapovedi Gospod: Postavih te za videlo neznabošcima, da budeš spasenje do samog kraja zemlje
Medjutim Isus odnosno bog je zapovedio drugacije:
Isus Matej 10:5, Matej 15:24
Ovih dvanaest posla Isus i zapovedi im govoreći: Na put neznabožaca ne idite, i u grad samarjanski ne ulazite.
A On odgovarajući reče: Ja sam poslan samo k izgubljenim ovcama doma Izrailjevog.
Ovo je jos jedan ozbiljan sudar i kontradikcija u novom zavetu. Evo ga jos jedan primer a kasnije cu ih navesti jos.
Pavle 1 Kor. 1:17
Jer Hristos ne posla mene da krstim, nego da propovedam jevanđelje, ne premudrim rečima, da ne izgubi silu krst Hristov.
Isus Matej 28:19
Idite dakle i naučite sve narode krsteći ih va ime Oca i Sina i Svetog Duha
Ovo su jako bitna pitanja u hriscanstvu a imamo situaciju da Isus kaze jedno a Pavle suprotno od toga.
Poslednja izmena: