Isus Villiamu Milleru nije ni "do gležnja"

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ono što recimo znam za Milera jeste da je njegova pogreška u "događaju" a ne u datumu

Što li je to toliko teško naći citat kojim nedvosmisleno možeš pokazati da Hristos ipak ZNA..dan i čas? Čekam i dalje taj citat.

Isus kaže "Ne znam"

Još nisam dobio odgovor i objašnjenje od Jovana što se ovoga tiče, pa ga opet molim da nam kaže sjedi li Father Miller bliže Ocu od Isusa, jer su jedino Otac i Father Miller znali dan i čas Isusova dolaska? :)

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Naslov teme je potpuno glup, i zasnovan na pogresnim predpostavkama.

Jer kada bi tako gledali, onda Isus ne bi bio do gleznja ni proroku Danilu, jer je i on citajuci vremesko prorocanstvo Jeremije racunao vreme obnove Jerusalima.

Miler je to uradio po istom princpu.

Jedina razlika izmedju Danila i Jeremijinog prorocanstva koje je on proucavao i racunao, i Milera i Bozjeg prorocanstva o 2300 godina, je u tome - sto je Miler pogresno protumacio izraz "OCISCENJE SVETINJE" i zakljucio ( nazalost pogresno ) da se tu radi o ociscenju zemlje vatrom o Hristovom drugom dolasku.

Jovan prezviter je potpuno u pravu kada je cini mi se izjavio "DA JE OTKRIVANJE ISTINE PROGRESIVNO"
Odnosno, da mi ljudi ponekad ne razumemo Bozja otkrivenja koja su zapisana u prorocanstvima, ili koja nam on da licno.

Tako je bilo i sa Milerom.
On nije razumeo pojam Svetinje u tom prvom trenutku, ali je kasnije Bog Adventistima otkrio puninu istine i svetlosti koju je Miler nagovestio.

Bog tako radi, progresivnim metodama, postepeno vodeci coveka ka istini.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Jedina razlika izmedju Danila i Jeremijinog prorocanstva koje je on proucavao i racunao, i Milera i Bozjeg prorocanstva o 2300 godina, je u tome - sto je Miler pogresno protumacio izraz "OCISCENJE SVETINJE" i zakljucio ( nazalost pogresno ) da se tu radi o ociscenju zemlje vatrom o Hristovom drugom dolasku.

Božji prorok ne griješi. Miller je đavliji prorok, a to ste priznali i vi subotari, ovako:

Sotona bi htio da mi vjerujemo kako zaista možemo izračunati vrijeme Gospodinova povratka, da zbrajanjem i matematičkim računanjem možemo odrediti koliko se posljednja poruka evanđelja proširila, i kako je blizu obraćenje Izraela." (The Advent Review, 2. ožujka 1916.)

;)

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Sotona bi htio da mi vjerujemo kako zaista možemo izračunati vrijeme Gospodinova povratka, da zbrajanjem i matematičkim računanjem možemo odrediti koliko se posljednja poruka evanđelja proširila, i kako je blizu obraćenje Izraela." (The Advent Review, 2. ožujka 1916.)

Priznali su to oni, ali tek nakon što je "duh proroštva" otišla da "spava".... no čak je i to "priznanje" bilo povod da se pojedini "dušebrižnici" zapitaju da im se slučajno "ostatak" nije "prokurvo" i upao u "omega otpad."

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Totalna neuropsihijatrija, jer ovde kao da se diskutuje sa ludacima.
Ti im odgovoris a oni teraju i dalje svoje.
Prikrivaju odgovore, besomucno lazu, izvrcu, pripisuju sve i svasta, vredjaju, bahati su... itd.
A rerapiju odbijaju.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Totalna neuropsihijatrija, jer ovde kao da se diskutuje sa ludacima.
Ti im odgovoris a oni teraju i dalje svoje.
Prikrivaju odgovore, besomucno lazu, izvrcu, pripisuju sve i svasta, vredjaju, bahati su... itd.
A rerapiju odbijaju.

Kao i ti za svoje golove, datume, brojeve.

Natrag