Isus Villiamu Milleru nije ni "do gležnja"

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Tumačenje tvoje to podrazumeva jer ne možeš Hrista izdvojiti tipa On neće kazati a zna a na druge isto stoji neće kazati ali se podrazumeva da ne znaju.
To ne ide tako.

Naravno da moze zato sam i dao onu priču. Opet formalno shavatas Bibliju.

Znaci po tebi Gospodar ne zna kada će doći.

Da bi dokazao jednu besmilicu moras upasti u drugu. Ko ti je kriv sto tako tumacis Bibliju.

Ovo je drugo pak...sluga ne zna kada će doći Gospodar no to ništa ne govori o Hristovom sveznanju već o odnosu sluge i Hrista...sluga ne zna kada će mu doći Gospodar.

I onda upadas u jos vece besmislice.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Naravno da moze zato sam i dao onu priču. Opet formalno shavatas Bibliju.

Znaci po tebi Gospodar ne zna kada će doći.

Da bi dokazao jednu besmilicu moras upasti u drugu. Ko ti je kriv sto tako tumacis Bibliju.

I onda upadas u jos vece besmislice.
Po tvom tumačenju može ali to nije tako. Isus kaže "ne zna" i to je jasno. To je logičnije jer je onda kontrast između Oca i ostalih. Zato su na jednoj strani svi(uključujući i Njega kao Čoveka) i Oca.

Zato tumačenje Ohridskog monaha iz 9-tog veka koje nudiš u malo drugačijoj formi nema velikog smisla. Onda svi znaju a samo Otac će objaviti. Nema smisla.
Kontrast je ako niko ne zna do Oca...a to i jeste poenta teksta.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Isus Čovek jeste naš "Gospodar" ali On ima svog "Gospodara". Njegov "Gospodar" Otac zna. To je prosto i jasno. To je i On sam rekao.

Isus govori da "sluga" ne zna kada će mu doći Gospodar ali i taj Gospodar ima svog Gospodara koji će Ga poslati. Isus zato i kaže da samo taj "vrhovni" Gospodar zna. On dakle ne govori nigde o svom sveznanju u tom tekstu niti je to tema.

Nažalost zbog tradicije ti shvataš taj tekst sa onim predznakom koji ne postoji.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Isus Čovek jeste naš "Gospodar" ali On ima svog "Gospodara". Njegov "Gospodar" Otac zna. To je prosto i jasno. To je i On sam rekao.

Tvoj gospodar se napio, pa ne zna kada će doći. To nije rekao.

Nema potreba da dajem stihove kada sam već dao priču od tome da sluga ne zna kada će doći gospodar.

A pojma nemas o Biblji. I to namerno radis jer se bavis nebitnim stvarima. I izbegevas bitne teme.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Tvoj gospodar se napio, pa ne zna kada će doći. To nije rekao.

Nema potreba da dajem stihove kada sam već dao priču od tome da sluga ne zna kada će doći gospodar.

A pojma nemas o Biblji. I to namerno radis jer se bavis nebitnim stvarima. I izbegevas bitne teme.

Ovako nebitna tema pa je ne poznaješ dovoljno. A hoćeš da se baviš "bitnim". E pa sinak...ne ide to tako. :).

Ali da se ne rasplinjujemo oko ovoga, slažem se.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ps...ono što treba zaista voditi računa jeste upravo Milerovo iskustvo. Da ne bude opet razočarenja zbog filtera koji nije na vreme promenjen. A tako je sada opšte prihvaćeno nešto drugo kao što je u Milerovo vreme opšte prihvaćeno da je Zemlja svetinja tj. Crkva.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ps...ono što treba zaista voditi računa jeste upravo Milerovo iskustvo.

"Sotona bi htio da mi vjerujemo kako zaista možemo izračunati vrijeme Gospodinova povratka, da zbrajanjem i matematičkim računanjem možemo odrediti koliko se posljednja poruka evanđelja proširila, i kako je blizu obraćenje Izraela." (The Advent Review, 2. ožujka 1916.)

Kao što vidimo i sami subotari su, godinu dana nakon smrti proročice plagijatorice, morali priznati da se "Father Miller" bio uhvatio đavlijeg posla.

I pored toga, Jovan ga ovdje smatra Bogu bližim nego što je Isus Krist. Isusu nije bilo dati znati ono što je Otac nebeski dao Milleru, tvrdi Jovan.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Kao što vidimo i sami subotari su, godinu dana nakon smrti proročice plagijatorice, morali priznati da se "Father Miller" bio uhvatio đavlijeg posla.

To su barem učinili nakon "godišnjice", za verovanje, i to naravno nakaradno (kao da se išta drugačije i moglo od njih očekivati) u Trojstvo, čekali su, čitavih 65 godina, pa i danas im je stub i uporište vere, ne verovanje u Trojstvo, nego u Ellen Gould Harmon White.

Naime, ima subotara koji veruju u "Trojstvo", ima subotara koji ne veruju u "Trojstvo" (nekima je to "omega otpad" u čemu slede kvazi naučnika Veitha) ali zato nema subotara koji Milera ne smatra "ocem", niti ima subotara koji ne veruje u Ellen Gould Harmon White....

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Stvarno vas Slap vuče za nos samo da se ne pise o rimskoj kurvi.

Natrag