Učlanjen(a)
19.03.2011
Poruka
0
u kuranu stoji ,
da je mohamed ozenio svoju tetku a kasnije devojcicu od 6 godina.
uzeo zenu svoga druga a njega ubio.
musliman sme da laze ako islamu ili njemu to donosi prednost.
musliman sme da ubije nevernika, jedna prolivena kap nevernika vredi vise nego godinu dana post.

Dodato posle 2 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

ovo je islam
sajt je na njemackom jeziku, ali ce slike i tacni podatci gde sta stoji u kuranu biti dosta interesantni.
Politically incorrect

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
u kuranu stoji ,
da je mohamed ozenio svoju tetku a kasnije devojcicu od 6 godina.
uzeo zenu svoga druga a njega ubio.
musliman sme da laze ako islamu ili njemu to donosi prednost.
musliman sme da ubije nevernika, jedna prolivena kap nevernika vredi vise nego godinu dana post.

Dodato posle 2 minuta:

ovo je islam
sajt je na njemackom jeziku, ali ce slike i tacni podatci gde sta stoji u kuranu biti dosta interesantni.
Politically incorrect

Ja mislim da ti pojma nemas o Kur'anu.
Ako mislis da imas, izvoli postiraj to sto si napisao.
A posto neces moci, jer ne postoji, samo si se upisao u list bjelosvjetskih laprdala i mozda prokletih siritelja mrznje medju ljudima.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Niti jedna religija nije tako miroljubljiva niti puna ljubavi za druge, kako to žele predstaviti njeni sljedbenici. Svaka za sebe kaže da je ona jedina i prava, samim tim implicite sugeriše da druge to nisu; otuda i prikriveni, a nekada i otvoreni antagonizam među njima. U Kur'hanu, recimo, ima i ovaj stih: 1. Kuran 9:123 (113)
"O vjernici, borite se protiv nevjernika koji su u blizini vašoj i neka oni osjete vašu stogost! I znajte da je Allah na strani čestitih."
Riječi pune ljubavi i tolerancije, zar ne?

Član
Učlanjen(a)
12.08.2009
Poruka
455
Dosta sam iz svega ovoga ovde napisanog naučio. To je što neko reče stvar opšte kulture i obrazovanja. Naravno nisam baš sve pročitao.
Ono što mi se nije dopalo je način na koji su pojedinci pokušali da uvere ostale u istinitost onoga o čemu pišu. Pa religija bi trebala sama po sebi da bude lepa, pravedna, tolerantna. Zašto je onda onaj koji se ne slaže sa drugim, citiram: "bez mozga, glup i da ne nabrajam". Takve etikete nisu u skladu ni sa opštom kulturom i obrazovanjem.
Ako je neko uveren da je u pravu i siguran u sebe, verovatno nema potrebe da to nervozno uz upotrebu pogrdnih izraza objašnjava. Problem je u nesigurnosti i neuverenosti onoga koji na takav način pokušava da uverava druge.
Sve su religije zloupotrebljavane manje ili više. Mnogi su u ime vere pljačkali i ubijali, dok su ostalima govorili da su ovce koje treba da budu slepo poslušne, da daju caru carevo i okreću i drugi obraz da budu ošamareni. Pa to naravno koristi samo moćnima i onima koji su na vlasti. Ubij nevernika i dobićeš virtuelne device a ja ću za to vreme da imam prave. Sve sa ciljem da se manipuliše rajom.
Neko je ovde napisao da nisu muslimani otvorili Aušvic i da su hrišćani imali krstaške pohode. Tačno je to, ali je tačno i da su muslimani takođe vodili svete ratove, Vatikan krstaške pohode i svi zajedno napadali pravoslavne hrišćane u Srbiji, koji koliko mi je poznato nisu išli u krstaške pohode ili se varam.
Amerikanci bombarduju muslimanske zemlje, pa onda malo pređu na Srbiju, a onda se muslimani naljute na amerikance i popale sve pravoslavne manastire.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Niti jedna religija nije tako miroljubljiva niti puna ljubavi za druge, kako to žele predstaviti njeni sljedbenici. Svaka za sebe kaže da je ona jedina i prava, samim tim implicite sugeriše da druge to nisu; otuda i prikriveni, a nekada i otvoreni antagonizam među njima. U Kur'hanu, recimo, ima i ovaj stih: 1. Kuran 9:123 (113)
"O vjernici, borite se protiv nevjernika koji su u blizini vašoj i neka oni osjete vašu stogost! I znajte da je Allah na strani čestitih."
Riječi pune ljubavi i tolerancije, zar ne?
Pozdravljam te druze Jurivaka. Smrt fasizmu - sloboda narodu! (ne izrugivam ti se, krou toj nick citam na kojoj si strani i imas moju punu podrsku).
zabopravio si mozda stih: "O vjernici, bojte se Allaha i budite s onima koji su iskreni!" 9:119

Pa da se vratimo na pocetak da upoznamo razlog zasto bi s eneko borio protiv nevjernika?

"Mnogoboscima s kojima imate zakljucene ugovore koje oni nisu ni u cemu povrijedili, niti su ikoga protiv vas pomagali, ispunite ugovore do roka ugovorenog. Allah zaista voli pobozne." 9:4

"Ako te neki od mnogobozaca zamoli za zastitu, ti ga zastiti da bi saslusao Allahove rijeci, a potom ga otpremi na mjesto pouzdano za njega. To zato sto oni pripadaju narodu koji ne zna" 9:6

Ti o kojima se govori su:

"Ni robinstvo ni sporazum, kada je vjernik u pitanju ne postuju, i sve granice zla prekoracuju" 9:10

"Ali ako se budu pokjalai i molitvu obavljali i zekat davali, braca su vam po vjeri. -A Mi dokaze objasnjavamo ljudima koji razumiju." 9:11

itd.
Kur'an je pisan i za vrijeme uspostave islama u Arabiji, zato treba citati ajete bez zlobe u srcu. Pogotovu ako se pogleda svoje srce i svoja vjera.

Dodato posle 4 minuta:

Da Drazenbg, istinskih vjernika je zaista malo. Prvo bi vjernici morali demonstrirati toleranciju i bratstvo, a ne obrnuto.
Ostar ton sto sam se obratio mladenskopljaku nemoj mi zamjeriti.
On je klasican primjer prenosenja neistina, i kada se takve pozove da pokazu izvore iz kojih piju otrov, obicno ne kazu. Zasto da onda truje druge?
neka nadje ajet kao Jurivaka i neka napise komantar kakv zeli, ima na to pravo.

Svacija je vjera savkome najbolja i tu nema rasprava.

Ja ne zelim raspravu ni o cijoj vjeri, samo o knjizi i znacenjima jer sam s eumorio od religijskih znacenja koja su samo presipanja iz supljeg u prazno jer obicno su religijski prvaci zacetnici zla na Zemlji; u ratovima,, bunama, zlocinima od davnina do danas

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
harrybonnot, ti nisi komentarisao moj post i stih iz Kur'ana koji sam naveo, nego prezentiraš druge miroljubive stihove i pitaš me zašto njih nisam naveo. Manje-više, znam i za stihove koje si naveo, ali ja nisam govorio o njima. Oni stoje, ali, stoji i stih koji sam citirao, pa ako si se već javio, prokomentariši taj stih, ili kontradiktornost između njega i stihova koje si ti naveo.
Nisam ja ovo uradio ni sa kakvom predrasudom niti određenom namjerom, a pomenuo sam Kur'an, jer je ovo tema o Islamu. Podjednako tako ima ratobornih stihova i u drugim svetim knjigama. Uostalom, istorija je puna vjerskih ratova, ili ratova u ime vjere. Čak se i danas naveliko ubija u ime vjere i radi vjere. Kada to znamo i imamo u vidu, zaista licemjerno zvuče religijske parole o ljubavi prema drugom čovjeku i toleranciji prema drugim i drugačijim.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Nije samo to u pitanju Juriovaka! ne zelim da ublazim nista, jer ja nemam nikakvo pravo na to. Ono sto je zapisano, zapisano je. Druga stvar je moj odnos prema zapisanom, kao i moje shvatanje zapisanog. Ili tvoje shvatanje.
Sto se tice religija sasvim si u pravu: one stoje u direktnoj vezi s najvecim pokoljima ljudi, u proslosti pa i danas.

Ali da kometarisem stih:

Ovdje Allah porucuje da je na strani cestitih. U redu?
Dakle: boriote se protiv onih koji nisu cestiti.
I neka osjete strogost. To je jasno, da ne misle da se neko sali s njima.
Borite se; ima vise vidova borbe: u obrazovanju, diplomatiji, sportu, pravu (policija), ratu (vojska). Borba koju nametne necestiti.

Nema kontradikcija nikakvih, jer se ovdje diferencira grupa ili pojedinac koji prelazi granice u zlu, koji napadaju, koji krse ugovore itd..
Islam, za razliku od hriscanstva, dopusta odbranu.
Hristos ne dozovoljava, na samar okreni obraz za drugi samar.
Jer je mislio da je Kraj prije nego prodju dva-tri dana.
Jer je bio siguran da te Biog stiti, i da ako dobijes samar stvarno si ga zasluzio.

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Ali da kometarisem stih:

Ovdje Allah porucuje da je na strani cestitih. U redu?
Naravno da je u redu. I bjelodano je jasno da Allah, između ostalog, poručuje i to - da je na strani čestitih.
Dakle: boriote se protiv onih koji nisu cestiti.
Ne, nije tako. Eksplicitno se kaže: borite se protiv nevjernika. To se jedino može protumačiti da se tu poistovjećuju nevjernici i nečestiti, odnosno da su oni koji vjeruju u Allaha čestiti a svi drugi koji ne vjeruju nečestiti.

Borite se; ima vise vidova borbe: u obrazovanju, diplomatiji, sportu, pravu (policija), ratu (vojska). Borba koju nametne necestiti.
Dobar pokušaj da se suština poruke razvodni i ublaži pravi dojam izraza "borite se". Da je riječ o obrazovanju, poruka bi glasila: učite ih, da je riječ o diplomatiji, poruka bi glasila: ubijedite ih, da je riječ o sportu, poruka bi glasila: nadigrajte ih... Jasno je, dakle, šta poruka "borite se", znači u ovom slučaju. Uostalom, ima još mnoštvo stihova u Kur'anu, naročito iz poglavlja napisanih u Medini, koji pozivaju na borbu protiv nevjernika, ali neću ih navoditi, jer ne bih da rasprava na ovoj temi, krene u tom pravcu. Htio sam samo pokazati da u svetim knjigama ne stoje uvijek i svete riječi!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Ne, nije tako. Eksplicitno se kaže: borite se protiv nevjernika. To se jedino može protumačiti da se tu poistovjećuju nevjernici i nečestiti, odnosno da su oni koji vjeruju u Allaha čestiti a svi drugi koji ne vjeruju nečestiti.
Ako ti tako shvatas, onda neka bude.
Ali trebas ipak malo pogledati druge ajete (stihove) u kojima kaze zastiti ih ako traze pomoc, ne napadaj ih ukoliko te ne uznemiravaju, ne ugoni silom nikoga u vjru jer je to zabranjeno, ako te lijepo pozdravi (bilo ko) odzdravi lijepo ili jos ljepse itd.
Uostalom, Kur'an je objavljen za sve kontinente.
Ako znas za one piramide u juznoj Americi, na njima je obezglavljeno milione ljudi kroz vijekove... To vjenici ne bi smjeli nikada ciniti. Pa ako kaze: borite se protiv nevjernika, ne mislis li da Bog daje odrijesene ruke da smijes unisititi zlo?
I opet ponavljam, hriscani ne bi smjeli cak ni uzvratiti. Dakle, koliko hriscana su zaista vjernici i slijede Hristosa?

Htio sam samo pokazati da u svetim knjigama ne stoje uvijek i svete riječi!
U pravu si, ali borite se... zar s ene bori policija protiv kriminalaca? Zar se neces boriti protiv covjeka koji kidise nozem na dijete? Ili manijaka koji ti napada majku? Ako se na te misli, a Kur'an precizira da su upravo takvi u pitanju, onda su to svete rijeci. Osveta je zabranjena, kada se potpise mir, nevjernik je onaj koji ga prekrsi.
S druge strane Biblija je puna obracuna, ali se o njima malo govori.

Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
,,Bog je zamijenio zrtvu Avramovog sina ovnom, a Isusovu Prividjenjem.,,

OK. umesto Isaka ide zamena druge ŽRTVE koja je ovan a umesto MESIJE koji je došao da otkupi verne ide PRIVIĐENJE i svako ko veruje u priviđenje biće opravdan jer je to prvi put da je Bog umesto žrtv prihvatio priviđenje kao otkup a Mesija nije Mesija jer nije obavio ono zbog čega nosi ime Mesija....Da li si to ozbiljno mislio kad si napisao ili je to lapsus?

,,Evo....ovdje se kaze da miru kraja nece biti nad prijestoljem Davidovim, bice ucvrseno u pravu i pravednosti itd...
a stih ranije govori o sinu koji je Bog silni itd.
,,

Dakle u stihu nema govora ko je sin što se daje i da tu nema reči o tome da je taj sin ovo što piše:

,,Jer nam se RODI dijete, SIN nam se dade,kojemu je vlast na ramenui I IME ĆE MU BITI: DIVNI, SAVJETNIK, BOG SILNI, OTAC VJEČNI, KNEZ MIRNI,, Isaija 9. 6
Šteta što se gore ne pominju imena tog sina koji se daje Izrailju kao ugotovljeno telo začeto od Duha inače bi mogli doznati ko je to u telu a ovako smo u ,neznanju, jer ne možemo verovati svojim očima a i uči nisu sigurne zato ni u razum ne može stati.

Prvom prilikom pišem stihove o Izrailju koje obećah.

Pozdrav.

Natrag