Član
- Učlanjen(a)
- 31.05.2011
- Poruka
- 481
Dobar dan Baumasteru!
Ja se slazem s tobom, ali mislim da takodje spada u nedostatak kulture da se negira sve sto stoji u Pismu! Ili muslimani imaju neke druge izgovore jer jedan od temelja islamskog vjerovanja jeste vjerovanje u Bozje knjige.
Zasto musliman ne bi vjerovao u zrtvu na jednak nacin kao i Isus? Ako ne bi na taj nacin, tada bi se mogao smatrati nevjernikom.
Ali smatrati Isusa Bogom je najvece nevjerstvo, bez obzira na sve izgovore.
Ne znam s koliko sigurnosti neko ce reci da Muhammed a.s. nije Davidov potomak. Da li neko posjeduje dokaze da nije?
S druge strane, mnoge price iz Pisma "pate" od djecjih bolesti: preuvelicavanja, neistina, netacnosti, itd sto svakako ne bi smejlo da umanji ukupnu duhovnu poruku (koje se ipak pridrzava samo manjina, iz razumljivih razloga).
Na primjer: koliko je bilo godina Isaku kada ga je Avraham protjerao zajedno s majkom u pustinju?
Pozdrav vojnim licima.
Nismo se razumeli, ja nisam negirao Kuran već tvrdnju da je prirodni sadržaj merilo istinitosti Kurana na koje se u zadnje vreme mnogi Muslimani pozivaju.Božija reč se potvrđuje potvrđenim događajem a to se zove ispunjeno proroštvo.
Bog je uvek na taj način objavljivao i potvrđivao a ne kroz otkrivanje prirode.Nevernicima to može značiti potvrda da ima Boga a nikako vernom narodu jer oni žele znati unapred i videti ispunjenje jer samo Bog zna tačno kad će šta biti.
Što se tiče Davida to ti je lako znati ako čitaš Pismo jer tamo piše gde ode Ismailo i kad sa majkom a ko osta i od čijeg kolena se ko rodio.
Vidiš, kažeš Pismo ima protivrečnosti i neistina a u Kuranu se poziva da se okupe oko KNJIGE pa oko koje to knjige koja je tad postojala hoće okupljanje ako je ta knjiga neispravna?
Prvo treba sesti i odlučiti da li verovati Muhamedu i onda i Pismu ili odbaciti Muhameda i Pismo jer Muhamed nije pominjao Kuran već knjigu koja je imala sledbenike a ima ih i danas. Nije pozivao na svađu već na učeje iz KNJIGE.
Što će mu sledbenici i knjiga kad ne valja?
Kultura je jedno a istina je drugi pojam.
Reci ti koliko je (jer te to već pitah na onom forumu) bilo godina Isaku kada je proteran ISMAILO sa majkom AGAROM.
Gore si malo izmešao redosled.No to je dobro ako želite da se odreknete Ismaila i postanete Jevreji onda je Ismailo ostao a Isak oteran sa Sarom.
Pozdrav.