Član
Učlanjen(a)
30.06.2010
Poruka
5
A sta se po islamu desava sa covekom posle smrti?

Tijelo obicnog covjeka satruhne, a dusa bivstvuje u tzv. Berzehu do Sudnjeg Dana.


Nije mi jasno zasta ce vam device kad telo satrune.

Cuo si za Sudnji Dan?

Za prozivljenje mrtvih iz grobova tog Dana i slicno?

Pa za ono kad dobri (ebrar) odu u Dzennet, tj. raj da tamo budu nagradjeni za dobra djela, a losi (fudzdzar) u Dzehennem, tj. pakao gdje ce biti kaznjeni za losa djela?
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.03.2010
Poruka
346
600 godina posle Hrista svet se toliko bio iskvario a sa njima i Hriscani.Sve su bili pozaboravljali sta im je Gospod Isus Hrist ostavio i poceli su mudrovati i u grehu obitavati.Gospod videvsi da su Hriscani zastranili skroz i da se ne drze onoga sto im je ostavio silno se rasrdi i hteo je da unisti sve ali molitvama Presvete Bogorodice i svih Svetih umolili su Gospoda da pruzi sansu ljudima i Hriscanima da se poprave.Gospod se smilovao i odustao od unistenja ali je kazna morala biti u nekom vidu i Gospod dozvoljava nastanak Islama da on bude bic Boziji Hriscanima na zemlji da ih goni i muci gde stigne i tako da kroz to mucenje Hriscani utvrdjuju svoju veru.Ovo se pokazalo veoma delotvornim jer se Carstvo Bozije puni raznim mucenicima i pravednicima Hriscanskim i tako ce sve biti dok se ne nadomiri broj palih andjela dusama ljudskim.Kada se nadomiri broj koji je otpao od Boga a otpala je 1/3 andjela tada ce Gospod doci da sudi zivima i mrtvima i njegovom carstvu nece biti kraja!
 
Član
Učlanjen(a)
25.07.2010
Poruka
12
Otkud ti to da je Islam bic boziji za hriscane?,koje izazvao prvi svetski rat,pa drugi svetski rat,da nisu mozda muslimani?Logore aushvitz,treblinka,jasenovac....Pojma ti nemas .
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Svim članovima Foruma - pripadnicima islamske vjere, čestitam početak Ramazana!
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Svima onima koji danas slave Bajram:
Bajram šerif mubarek olsun!
 
Član
Učlanjen(a)
18.05.2010
Poruka
376
Uz čestitku, evo i par svežih aktuelnih fotografija

34haqo0.jpg


2r20u3k.jpg


vngrpv.jpg


288z7ly.jpg


2e1vdr9.jpg
 
Član
Učlanjen(a)
06.09.2010
Poruka
38
За тебе историја очигледно почиње од 1913.

Dodato posle 2 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Не знам само хоћете ли се набјеђивати са вехабијама кад вам дођу на кућни праг? А, ево, само што нису кренули...
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
08.07.2010
Poruka
490
Islam poštujem koliko i svaku drugu religiju, a ono što mi se kod Islama sviđa je što su revnosniji u molitvi i poštovanju svog Alaha, što se tiče obreda, posta i slično.
Sa druge strane, Islam je stvorio eksremiste i teroriste kakvih nema nigde drugde na planeti. I ono što mi je najupečatljivije do sad, to je mlada islamistička populacija, opterećena seksualnim odnosima.
U Islamu, veliki je greh imati seksualne odnose pre stupanja u brak, a oni, slepo vođeni tim pravilima, bogami postaju opasno isfrustrirani negde oko 20-te godine života...
Momak u 20 i nekoj koji nije imao seks i koji jedva čeka da se oženi samo zbog toga... m-m... not good. Suviše su to velike frustracije, kompleksi i neartikulisana ponašanja za te godine..
Ima tu i incesta i svega... griže savesti ako se uradi tako nešto pre braka, samokažnjavanja, svega i svačega.
Islam ili bilo koja druga religija, ako nema kritičke misli, posmatra se u crno-belim okvirima, ako se sledi neka bolesna demagogija bez upiranja prsta u sopstveno čelo, nije ni religija...Ne znam šta je to. Nasleđe? Tradicija? To je suviše daleko od religije...
 
Natrag
Top