Islam poštujem koliko i svaku drugu religiju, a ono što mi se kod Islama sviđa je što su revnosniji u molitvi i poštovanju svog Alaha, što se tiče obreda, posta i slično.
Sa druge strane, Islam je stvorio eksremiste i teroriste kakvih nema nigde drugde na planeti. I ono što mi je najupečatljivije do sad, to je mlada islamistička populacija, opterećena seksualnim odnosima.
U Islamu, veliki je greh imati seksualne odnose pre stupanja u brak, a oni, slepo vođeni tim pravilima, bogami postaju opasno isfrustrirani negde oko 20-te godine života...
Momak u 20 i nekoj koji nije imao seks i koji jedva čeka da se oženi samo zbog toga... m-m... not good. Suviše su to velike frustracije, kompleksi i neartikulisana ponašanja za te godine..
Ima tu i incesta i svega... griže savesti ako se uradi tako nešto pre braka, samokažnjavanja, svega i svačega.
Islam ili bilo koja druga religija, ako nema kritičke misli, posmatra se u crno-belim okvirima, ako se sledi neka bolesna demagogija bez upiranja prsta u sopstveno čelo, nije ni religija...Ne znam šta je to. Nasleđe? Tradicija? To je suviše daleko od religije...