Član
Učlanjen(a)
18.05.2010
Poruka
376
Ja mislim da obojica malo zanosite, neko u levo, neko u desno. :)
Hajde krenite od početka.
layos zaista postoji mnogo načina da predstaviš Islam kao religiju. Nemaš ama baš nikakve potrebe za ubedjivanjem da je to verovanje jedina istina.
Rado ću ti se u takvom nastupu pridružiti. :yea:
 
Član
Učlanjen(a)
06.06.2010
Poruka
320
Hoces da kazes da imas,lijepo si me pitao nesto i ja sam ti odgovorio i na kraju opet kazes kao da nisam bio uvjerljiv sa odgovorom ,ovdje je neko slijep pored ociju od nas dvojice
Ne, ti samo mislis da si mi odgovorio. Ono sto sam razumeo veoma dobro je to da si veoma netolerantan,nevaspitan i bezobziran.
Ti mozes da mi pastujes 30 giga definicija raznoraznih hadisa i mozes da Qu'ran napametn znas. Dzaba ti sve kad si sve samo ne ono sto te prva knjiga i Bog uci.
Vidi, ako se klanjas i postujes Boga Qu'rana, za koga Muhamed kaze da je Bog Tevrata (Tore), onda je Alah Bog (nas zajednicki ), samo ga drugacije zovemo. Sto se tice daljih ucenja, fakat je da su iskrivljena dodavanjem svakojakih stvari i odstupanjem od izvorne religije. Eto ja ti odgovorih i sa ono malo mozga sto imam.

Biraj reci kojima ces kvalifikovati drugu stranu u debati. Nismo neprijateli i ne vidim potrebu za uvredama. Od mene nisi cuo nista tako.
Prema tome, polako. Ako imas volje i zivaca da se dopisujemo, komentariseo i debatujemo, ok, tu sam. Ako nameravas da nastavis u istom stilu, ok, to ce samo o tebi govoriti a ne o ostatku verske zajednice kojoj pripadas. :)
Moj stav o muslimanima se nece promeniti. I dalje cu ih voleti i postovati kao i ostalu moju bracu :) ( a imam ih dosta veruj mi )
 
Član
Učlanjen(a)
23.10.2009
Poruka
76
Dobro izvinjavam se ako sam te uvrijedio nije mi bila namjera,pretjerao sam i izvinjavam ti se jos jednom zapravo maksimalno cu se potruditi da ti se obracam sa postovanjem i postivat cu sve sto mislis i sto zelis da znas o islamu lijep pozzzzzzzz
 
Član
Učlanjen(a)
14.10.2009
Poruka
434
Ево од мене једно питање. Да ли можеш да напишеш како су се све муслимани изделили?
 
Član
Učlanjen(a)
03.01.2010
Poruka
44
Zašto na onom sajtu za četovanje (link iz prvog posta) nema opcije za srpski jezik, a ima za hrvatski i bosanski. Jel' to iz predrasuda o Srbima? ;)

U svakom slučaju, Islam koji se propoveda u Kur'anu je prava vera.
 
Član
Učlanjen(a)
25.07.2010
Poruka
12
Domicu ne obracaj paznju na ovog lika Layosa,hteo bi da nesto objasni pa davi ljude citatima copi paste,naravno to za device njih 70 znamo svi da od tog nema nista,mada ja licno ne bih imao nista protiv.Drugo i u islamu se veruje da je isus jedan od najvecih Bozijih poslanika,nije razapet na krstu vec ga je Bog uzdigao na nebo,i vratice se kada bude kraj sveta da povede vojsku pravednika protiv djavola i njegove vojske.Naravno kao i u hriscanstvu ima dosta sekti,najgori su ove takozvane vehabije ili selefije tj.oni pravoverni.Brukaju islam ,koji i sam propagira da se zivi u skladu sa vremenom,mada sa onim bradama,pokrivenim zenama,su se zadrzali u srednjem veku.Drugo samoubistvo u islamu je strogo zabranjeno,one auto bombe to dokazuju,najvise ginu civili i deca.Naravno islam je nesto sasvim drugo kakvim ga predstavljaju u medijima ,zahvaljujuci kretenima tipa vehabija,itd.ljudi neobavesteni ga vide kako ga vide.Sve u svemu ,religija sa akcentom na licnom savladavanju od svega loseg,momoteizam....itd.eto bar malo da ti nesto objasnim
 
Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
3.957
Mohammed (riding the horse)
receiving the submission of the Banu Nadir, a Jewish tribe he defeated at Medina.

mo_banu_nadir.jpg

Jami'al-Tawarikh, dated 1314-5
znaci na slici je prikazan Muhamed kako je osvojio neko pleme.Znaci ipak je ratovao.Nego otkud Muhamed na slikama kada je to zabranjeno?:vorred:
 
Član
Učlanjen(a)
25.07.2010
Poruka
12
Pa jeste ratovao,cak je i licno ucestvovao u borbama,i bio ranjavan.A za njegove slike,imalo je sekti koje su ga predstavljale slikama,tj,siti u iranu.I dan danas muslimani u iranu slikaju muslimanske svece i u njihovim dzamijama su okacene po zidovima.Isto kao sto u bibliji pise da se ne kace slike i kipovi,pa ih eto pune crkve,tako i u islamu imas grupacije koje vole slike....
 
Član
Učlanjen(a)
30.06.2010
Poruka
5
Да ли можеш да напишеш како су се све муслимани изделили?
Pravci u islamu

Naravno kao i u hriscanstvu ima dosta sekti,najgori su ove takozvane vehabije ili selefije tj.oni pravoverni.Brukaju islam ,koji i sam propagira da se zivi u skladu sa vremenom,mada sa onim bradama,pokrivenim zenama,su se zadrzali u srednjem veku.

Prozvani su "vehabijama", od strane neprijatelja njihovog pokreta, da bi se uporedili jednom haridzijsko-ibadijskom sektom koja je harala dvije stotine godina prije njih, a koja je sebe zvala "vehabijama" (ko su haridzije, pogledajte u wikipedia linku koji sam postavio gore.
Nije problem u bradi, brada je vadzib u islamu, dakle obaveza.
Takodje nije problem u pokrivenim zenama, jer je islamom propisano pokrivanje zena, sve osim lica i saka, ali o tom potom.

Problem je u pogresnom shvatanju islama i nekih islamskih propisa od strane pojedinaca muslimana a kojih ima u svakom islamskom pravcu ili sekti, i koji predstavljaju svojevrsnu antipropagandu ove vjere.
Sto se tice hurija kojima ce biti nagradjivani stanovnici dzenneta, to jest raja, samo sehidi, odnosno oni koji su poginuli u borbi sa neprijateljem vjere, ce imati "specijalan tretman" od 72. device, dok ce ostali morat da se zadovolje sa jednom ili dvije.
 
Član
Učlanjen(a)
14.10.2009
Poruka
434
A sta se po islamu desava sa covekom posle smrti? Nije mi jasno zasta ce vam device kad telo satrune.
 
Natrag
Top