Nažalost terorizam se najviše ispoljava kod onih koji se deklarišu kao muslimani. Naravno da će svaki istinski vernik islama odbaciti radikalizam ali je problem što mnogi koji se smatraju muslimanima u ime te vere čine teroristička dela protiv čovečnosti. Da li je tome razlog neki segment same vere kojim se može lakše manipulisati ili je upitanju slučajnost da se baš kod pripadnika te vere javlja najveći broj terorističkih dela voleo bih da mi neko od pripadnika ove vere pojasni. Dakle da li je slučajnost ili postoji nešto drugo i kako to objasniti?
Hvala unapred. Pozdrav.
Odgovor je sljedeći; Ako postoji ijedan narod koji je najviše terorosan, to su muslimani. Problem je što niko te žrtve ne broji, muslimanski životi su danas najjeftiniji i zato im se ne pridaje mnogo pažnje.
Muslimanima se ne mogu nazvati oni koji ubijaju muslimane, primjer Sirija.
Ako pogledamo Palestinu, to je posebna priča i svaki, iole, razuman čovjek će reći da se radi o terorizmu koji se tako ne naglašava u medijima.
Zapitajmo se, šta da nama neko uništi cijelu porodicu kako bi reagovali u određenom momentu i na koji način. Naprotiv, ne opravdavam ubijanje ma odakle i s kakvim ciljem dolazilo ali mogu samo reći pravde mora biti za sve podjednako i mislim da ne bi bilo odmazde i besmislenih poteza koji se čine u ime "vjere".
terorizam nije neizlječiva bolest, mislim da to nekome odgovara, što ga više ima u toliko je neko popularniji i poznatiji u navodnoj borbi protiv terorizma koji nikada na takav način ne može biti uništen, za sada toliko. lijep pozdrav!!!