Član
- Učlanjen(a)
- 31.05.2011
- Poruka
- 481
Sjetimo se malo pocetka zrtvovanja.... kroz pricu o Abelu i Kainu.
Da li je Bog od njih trazio ikakvu zrtvu?
Nije!
Sada se psotavlja pitanje zasto nije blagonaklono primljena Kainova zrtva.
Mozemo li predpostaviti?
Pokusajmo:
Kain je bio zemljoradnik, sto znaci da je ogradio "njegovu" njivu i ponekad korio Boga zbog suse.
On je uspostavio granice na zemlji, kao i svojinu, a zahvalnost Bogu kako-kad.
Abel je bio stocar, zahvalan Bogu za svaku prinovu u stadu.
Pa je prinio Bogu zrtvu u znak zahvalnosti Bogu, a Kain u znak gordosti svojim uspjehom.
Od tada zrtva zivotinje ima vecu vrijednost.
A ne zbog toga sto zivotinja ima vecu vrijednost nego neko drvo ili bakterija cak. To mi redamo vrijednosti na taj nacin!
Hindusi prinose kolacice, cvijece....
U Kur'anu Bog kaze: ne dolaze do Boga vase zrtve i dim nego vasa dodbra djela! Zar nije prelijepo i tacno?
Izaija 9.6. vise govori o nekom vremenu koje ce nastati nakon Sudnjeg dana, jer Izaija nikada ne bi rekao da je iko jednak Bogu!Ne znam ko bi mogao pomisliti da se ovdje radi o Isusu? Nema ni jedne cvrste naznake.
Sto se tice Davidova prijestolja, iako ne znaju, muslimani opisuju Muhammeda kao nasljednika i cuvara Davidova prijetolja jednakim rijecima kao sto krscani opisuju Isusa.
To Isus svakako ne bi mogao biti, jer je zacet Bozjom voljom bez ljudskog sjemena, dok bi Muhammed bez problema mogao biti Davidov krvni nasljednik.
Pozdravljam Harija i posebno mi je drago sa tobom razgovarati jer si čvrst u svojoj veri i gledaš kao Musliman i ja bih tako da nepoznam Pismo onako kako po milosti Božijoj poznajem. Tebi je Kuran knjiga iz koje učiš i zato nam se zaključci razlikuju, ali i pored toga ti si razuman čovek koji može saslušati ali po svom saznanju odgovoriti.
U pravu si da niko nikog ne može u veri pomeriti i da to samo Bog može.
Nisi mi na Isaiju 9. 6 odgovorio već si samo zaključio da to nebi smeo biti Isus...
Pa te zato molim da sad kažeš a ko bi mogao to biti kad Isus ne može i molim da obratiš pažnju da se taj SIN rađa i da akcenat staviš na njegova ZVANJA-IMANA.
Nisi mi odgovorio zašto u hramu svakodnevna žrtva i zašto jednom godišnje u svetinji nad svetinjama žrtva?
Ko je dao Mojsiju ideju da napravi te dve prostorije kao SVETINJE i kovčeg zaveta u njoj i zašto stalno žrtva?
Kain i Avelj su prineli svoje žrtve i Bog je pogledao (prihvatio) žrtvu Aveljovu ali ni Kainovu nije odbacio kao ni Kaina već je izabrao ono što je nagovestio Adamu i Evi UBIVŠI životinju i obukavši Adama i Evu.
Žrtva je primer oduzimanja života zbog GREHA.
Sve je Bog stvorio i SVE ima vrednost ali ne istu. Stvorenja imaju KRV a biljke nemaju. Bog Noju kaže da je KRV DUŠA i da se krvlju sve očišća zato ko daje krv taj daje dušu i moli za oprost.
Isus je položio život jer se SAMO krvlju može očistiti greh jer bez prolivanja krvi NEMA života.
U pravu si da je Bogu draža poslušnost od žrtve jer tako i piše ali da je čovek bio poslušan nebi stigla smrt, ali pošto nije i smrt je tu šta ćeš dati Bogu za OTKUP DUŠE?
Čime ćeš se otkupiti? Kojim imanjem (zar to i tako nije sve Božije?) Da li Bog prima mit za život....šta mu dati za večni život da poništi smrt.
Smrt je došla ZBOG GREHA a kako ukloniti smrt...čime je ukloniti -pobediti?
Pozdrav i mir tebi i domu tvom.