Član
- Učlanjen(a)
- 03.01.2011
- Poruka
- 1.573
Napisao ti je Baumaster dobro. Ako govoris o milinioma ljudi koji su prekrsili Bozje Zakone i postali ubojice, teroristi, zlocinci... ja nemam nista protiv tvog zakljucka: takvi postoje kroz cijelu povijest.Kao sto ovi danasnji takozvani hriscani nemaju ni H od pravog hriscanstva ,tako ni danasnji muslimani nemaju ni M od pravog muslimana koji je pokoran Bogu.
I jedni i drugi su isti.I jednima i drugima su ruke ogrezle u krvi,a usta u slatkorecivosti hvale za Boga.
Dok su takozvani hriscani izbacili ime Boga oca,i cekaju pogodan trenutak da izbace i ime Isusa iz Biblije,muslimani su od samog starta sa Muhamedom,odbacili Bozje ime zapisano u starom savezu.I za muslimane je Bog bezimen kao i za takozvane hriscane.Prava braca po oruzju.
istorija je dokazala kakvi su i jedni i drugi.
Ali od istih tih religijskih organizacija postoje i takvi koji su se izborili za pravdu, slobodu, omogucili slobodno ispovijedanje drugih religija medju njima (ta ni JS nisu nastali u Rimu! Niti u Hitlerovoj Njemackoj). To su ljudi koje je Bog uputio u tu borbu; borbu za vjeru, za dostojanstvo, za pravednost, za bolji zivot...
Burzoaska revolucija u Francuskoj je omogucila slobodu gradjanima! A ne milost careva i klera.
Kulturna revolucija u Kini je od Kine nacinila supersilu, jer car je lijeno zvakao najprobranija mesa dok mu je narod bukvalno umirao od gladi.
Bog ne dozvoljava da covjek umre od gladi! Jer mora da radi ili da se bori da ne dodje do tog.
Kad smo kod Imena, vidjeces da si upao u jezicke zamke koje ocito ne razumijes.
Na arapskom jeziku Allah oznacava Jednu Osobu, Stvoritelja, Boga, Koga drugi narodi nazivaju God, Dio, Dieu, Jehova, Jahve, Nebo, Tao itd, ako misle na Svemoguceg Gospodara Milostivog, Vladara Sudnjeg dana.
Allah kaze: mozete me zvati Allah ili Milostivi, ali znajte ma kako da me zvali Ja sam visoko iznad toga.
Muslimni poznaju 99 imena kojima se karakterise Bozja Moc, pa osim Allah i Milostivi, slijede imena kao Sveopci Vladar, Onaj Koji oprasta, Onaj Koji spasava iz losih situacija, Onaj Koji rjesava sve teskoce itd. Moze se jednostavno naci link s tim imenima.
Kada se vec spominje Jahve ili Jehova, meni na primjer zvuci prilicito blisko kada se izgovara Allah, ali me od upotrebe imena Jehova ili Jahve sprijecila sama Biblija.
U kojoj kaze, u Ponovljeni zakon 32:8-9:
"Kada je Visnji bastinu dijelio narodima,
kad je razmjestao sinove covjecje,
odredi im medje po broju Bozjih sinova
tad Jahvu (Jehovu) njegiov narod zapade,
Jakov bi njegova bastina.
Dakle, Jahve je Bozji sin kome je Visnji dodijelio brigu oko Jakovljevog naroda. Dakle Jakov se hrvao s Jahvom, Bozjim sinom, a ne Visnjim itd.
Zato ja bez imalo sumnje koristim Rijec Allah i nemam nikakvih dilema da oznacim Jedinoga Boga, Svestvoritelja, Gospodara svemu, Vladara Sudnjeg dana.
Pazite, ja nema prepreka da priznam i pozdravim Istinu ma gdje ona bila: kod komunista, hriscana, muslimana, budista, alpinista, naucnika.... i da ukazem na laz ma gdje ona bila.
Jer je Allah rekao da On nema ni sinove ni kceri, da ga ne svladava umor niti Mu treba pomocnik, da je On Apsloutni Gospodar i ja vjerujem i znam da jeste. Poslanike ljudima je slao da bi one koji vjeruju osnazio i sacuvao na putu koji sigurno vodi Njemu.