Član
- Učlanjen(a)
- 03.01.2011
- Poruka
- 1.573
zato mogu s punim pravom sumnjati u vjerodostojnost cijelog Pisma. Ko je sta tu sve zapisivao pa su se izlegle takve teorije koje negiraju Boga (jer Ga trpaju u nekakva ijela, pa ako ne Boga, onda Duha i take stvari koje granice sa nicim i svacim istovremeno) ja uzimam Kur'an kao sigurnu vodilju,u koju nema sumnje, jer je:Autor Bog a zapisničar David.
Kur'an uputstvo vjernicima 2:1-5
Ko sumnja u Kur'an ceka ga patnja 2:24,24
Da Kur'an nije od Allaha u njemu bi bile mnoge proturjecnosti 4:82
Kur'an bdije nad predhodnim objavama, da je Allah htio bili biste iste vjere, zato se u dobru takmicite 5:48
Ostavi one koji vjeru uzimaju kao igru, opominji Kur'anom da ne bi covjek stradao zbog onog sto cini 6:70
Kur'an je od Boga, ako sumnjajte pokusajte nacinit jednu suru 10:37,38
Kad citas Kur'an nevidljivi je zid izemdju tebe i nevjernika 17:45,46
U Kur'anu je lijek i milost za vjernike 17:82
Znalci ce spoznati da jhe Kur'an istinit, nevjernici sumnjaju 22:54,55
Mi cemo im pruziti dokaze u svemiru pa i njima samima dok im ne bude jasno da je Kur'an istina 41:53
Kur'an je u Glavnoj Knjizi 43:4
Kazite vi meni sta ce biti s vama ako je Kur'an od Allaha a vi necete u nj da vjerujete i ako je jedan od Izraelaca posvjedocio da je i on od Allaha, ap on povjerovao, a vi se uzoholili? 46:10
Knjiga Mojsijeva bila je putovodja i milost, a Kur'an na arapskom jeziku nju potvrdjuje da opomene zle i obraduje dobre 46:12
Kur'an je dostupan za pouku, ima li ko bi je primio? 54:22.23.40
Iz Kur'ana ucite ono sto je lako 73:20
U Kur'an treba vjerovati 2:41-44
Ne izgivaraj Kur'an jezikom svojim da bi ga sto prije zapamtio 75:16-18
Kada znam Kur'an za mene nema tajni ni otajstava, nema relikvija nema kipova ni ikona, nema naglabanja da li je Hritis postojao ili nije, ni kako je rodjen, shvacas?
Ostaje mi samo da zahvalim Bogu na tom sto jesam, na tom sto nam svima daje, na tom sto pripadamo Njemu i sto se Njemu vracamo.
tek kada poznajem Kur'an, ja mogu da ispravno citam Pismo (Bibliju) bez bojazni da cu upasti u raznorzane istorijsko religiozne zamke kojima se sluze oni sto nastoje da ljude odmaknu od Boga pripisujusi Bozju Moc pojedinim Bozjim poslanicima, iako oni sami nikada nisu bili na tom putu da ljude obmanjuju da su oni mocni ili pak bozanstva.
Mislim da je tezak grijeh pripisivati bilo kome Bozju Moc, pa i Hristosu, ili reci pak za Mariju da je ona bogorodica....
Poslednja izmena: