Ja sam odgovor dao, i reci Jovana koji kaze "KOJI GOD U NJEMU STOJI NE GRESI, KOJI GRESI NE VIDE GA NITI GA POZNA"
Covek ima mogucnost da sagresi jer ima slobodu izbora, i svi saveti coveku dati su zbog te mogucnost, da covek ako koji kojim slucajem i ucini neki greh nakon obracenja - treba odmah da se pokaje, i da od Gospoda zatrazi da on posreduje na nebu i opravda ga zaslugama svoje zrtve i krvi prolivene na krstu, i svog pravednog zivota.
Covek koji se pokajao za svoje grehe, obratio se, i koga je Isus opravdao od greha i obukao ga u haljine svoje pravde, i nanovo ga rodio Svojim Svetim Duhom - taj covek zivi novim zivotom u posvecenju, i kako Jovan i napominje "ON NE GRESI I NE MOZE GRESITI"
Covek koji gresi i nakon pokajanja, obracenja, i nanovorodjenja - pokazuje samo jedno, da se taj covek uopste i nije obratio, jer bi to prirodno dovelo do toga da tom coveku greh omrzne, i Duh bi ga ocistio od bilo kakve zelje da gresi.
Taj izraz "NE GRESI I NE MOZE GRESITI" je potpuna biblijska istina, i ona je uslovljena time da covek koji se obratio ne kida zajednicu sa Bogom koju je tim obracenjem ostvario, i u kojoj on uistinu ne gresi niti moze gresiti.
Hajde da kazemo da se to mozda moze desavati u pocetku, gde covek i dozivi poneki duhovni pad, ali kako vreme odmice - covek moze kroz svakodnevne male i velike pobede tako izgraditi sebe, da on dostize jedno stanje potpune cistote i svetosti, sto je i Biblijski ideal, jer Bog kaze "BUDITE SVETI KAO STO SAM JA SVET".