Kada imam vremena, ja sam po vise sati na foruma, da, znam da ti dosta postova prijavljujes i hvala na tome... Kad sedim za racunarom, pogledam forum bar na sat vremena, kada nisam kod kuce ili radim nesto drugo jednostavno ne mogu da intervenisem, verujem i da je tako sa vecinom urednika i moderatora... Nekada mi stoji otvoren tab u browseru, a radim nesto drugo, pa ne vidim, a izgleda da sam tu. Nekad se objavi 20 postova za 5 minuta, ne moze se sve to ispratiti, osim ako neko ne radi samo to. Treba imati na umu da svako od nas ima zivot van foruma, i da jednostavno da nas ima i 10, verovatno bi se isto desavalo, jer niko od nas nema odredjeno vreme kada je tu na forumu, vec kada ko ima vremena je tu. Sto se tice kaznjavanja ja jesam za to, ali opet kada se banuje neko ko krsi pravila, a aktivniji je clan krene hajka na nas, vise puta se desavalo...
Ipak ja mislim da je problem do clanstva ne ovom delu foruma, uredjujem ceo podforum kompjuteri i jos po nesto, i jedino ovde imam problema... Svi znamo sta je ovde problem, svima je krivo kada neka domaca lista stane, kao i sto je neko listu koju je dobio od nekoga podeli, kao i trolovi, koji to rade jer jednostavno uzivaju da nekome nanesu stetu, ili imaju koristi od toga. Nikoga nije briga za ruse i litvance, i slicno, problem su nase liste. Resenje je zabrana psotavljanja nasih listi, ali jedini rezultat toga ce biti sto ovde nece biti rasprava zasto je to neko objavio... Liste ce se i dalje gasiti, dovoljno je da neko ode na jedan sajt gde ljudi iz celog sveta dolaze i objavi je, i stace za sat-dva...
Poenta je da ovo nije jedino mesto gde se to radi vec ima mali milion takvih mesta, i gasenje listi nista nece spreciti. Sto se tice Avkoma, za kojim dosta vas zali, trebalo bi da znate pre objavljivanja kod nas, on je vec duze vremena bio kod Hasbacha-e, i gasen je i pre toga vise puta, a i sami znate da sta dodje do njega nikad ne potraje... Jedini nacin je da nadjete nesto sto mozda nema niko(gotovo nemoguce), ili nesto sto mali broj ljudi ima i da se nadate da ce potraje bar par meseci, to iskljucuje sve sto je objavljeno bar jednom u zadnjih godinu dana. Sve sto je objavljivano se stalno trazi i skenira, i uvek ce ga neko nalaziti i uvek gasiti.